Genomskinliga silikonplattor på bordet

Under en lång tid anses bordsduken vara det bästa skyddet för bordsskivan från mekanisk skada och skur. Idag har detta tillbehör konserverats endast i klassiska stilar, men behovet av att täcka bordet har kvar. Genomskinlig silikonfoder på bordet kombinerar fördelarna med en duk och en öppen bordplatta.

Vad heter det?

Den genomskinliga silikonplattan på skrivbordet eller matbordet är ett ark av PET-material med tillsats av ett lager utrustad med silikonmikro sugkoppar. Det kallas det vackra och eleganta ordet "byuvar".

Jag måste säga att initialt exklusivt läderlocket med en lyxig design och mjukhet kunde kallas en boulevard,Idag förtjänar silikonmodellerna rättvist sitt namn, glädje konsumenterna med utmärkta estetiska egenskaper, praktiska och överkomliga priser.

Funktioner och funktioner

Som tidigare nämnts är skyddskåpan ett ark placerat på bordet. Dess tjocklek är minimal och sträcker sig från endast 0,25 mm till 2 mm.

Trots sin noggrannhet och viktlöshet gör dynan, eller som de kallar det i vardagen en "transparent duk", ett utmärkt jobb med sådana funktioner.

 • Skyddar skriv-, arbets- och barnbord från repor och smuts.
 • Motstår oavsiktliga nedskärningar på ytan med en kniv;
 • Förhindrar scuffing.

Dessutom kan det faktum att silikonfodret skyddar både glaset och träbordet, läggas till antalet fördelar, utan att ta bort texturens naturliga skönhet. Den är lämplig för barnens plastmodeller, och lackad spånskiva och metall. Eftersom modellen har en mikro-suger, är filmstorleken vald lite mindre än bordets dimensioner.

2-3 mm till fördel för bordsytan förhindrar fullständigt avskalning av filmen och vidhäftning av överskott av damm till ytan.

Men här uppstår en logisk fråga, hur man skyddar hörnen och sidoytorna på bordet.

Idag finns det ett stort antal hörn av silikon, så att du kan göra möten med hörnen så säkra som möjligt. Denna fråga är akut för familjer med barn från ett år gammalt och äldre, för det är vid denna tidpunkt att krummen börjar behärska de första stegen, falla och träffa möblerna. För att undvika detta är det tyvärr nästan omöjligt, liksom att begränsa barnet i att känna världen runt dem. Täta silikonfodringar i form av elastiska bollar eller snäva hörn - en frälsning till moderna mödrar.

Mått och design

Silikon - det material som du enkelt kan arbeta självständigt. Så även om du skär kanterna med sax eller med en speciell kniv, kommer materialet inte att förlora sina praktiska och estetiska egenskaper, förutsatt att du arbetar noggrant. Men inte alla bestämmer sig för självjustering av foderparametrarna, och därför producerar tillverkare flera populära standardstorlekar. Samtidigt finns det alltid möjlighet att köpa en silikonplatta enligt individuella mätningar,vilket är särskilt sant för runda och ovala bord.

Till soffbord ingår följande dimensioner av "transparent duk".

 • 90 till 90 cm;
 • 75 med 120 cm;
 • 63,5 per 100 cm;
 • 53,5 per 100 cm

För matbord kan passa sådana storlekar.

 • 107 per 100 cm;
 • 135 till 180 cm;
 • 120 till 150 cm.

Nöjen och en stor färg och designpalettföremål. Moderna utskrifter förvandlar köksbordet, gör det mer intressant och ljusare. Förutom den genomskinliga modellen finns det ett färgöverdrag som kan förmedla alla regnbågens färger.

Faktiskt idag är svartvitt fodral med glans, vilket visar djupet av tonen.

En ljusröd, gul eller rosa foder är inte ett alternativ, men när du omvandlar ett tråkigt irriterande bord är det mycket effektivt och effektivt.

Med utskrifter finns en liknande situation. Den rika konsistensen av ved eller natursten späds sällan med ritningar, men ett billigt bord i tandem med mönster blir elegant och unikt. Bland de tematiska bilderna är de vanligaste fantastiska blommor, frukter och geometri med olika texturer av materialet, vilket ger effekten av iridescens.

Material jämförelse

Buskar idag är gjorda av olika material, eftersom deras popularitet växer varje dag.

Silikon som råmaterial har sådana fördelar.

 • Lätt att rengöra smuts - inget annat rengöringsmedel behövs för silikon, förutom en fuktig trasa
 • Upretensiös vård;
 • Inte rädd för alkaliska lösningar;
 • Plastitet och exakt placering på bänkskivan;
 • hållbarhet;
 • Den rätta graden av mjukhet.

Silikon kan jämföras med olika material, såsom läder.

Äkta läderJag måste säga, det används ofta för skrivbord av chefer och presenteras för underordnade som gåva. Det är ganska lätt att förklara det här valet, eftersom läderburet ser framgått och förenklar arbetet med dokumentationen.

Så, en produkt tillverkad av äkta läder med utmärkt dressing gör att arbetsytan blir bekvämare, papperet glider inte på det och pennan skriver perfekt. Men det är svårare att ta hand om honom.

Så, läder bouvard kräver att följande villkor följs.

 • Daglig rengöring med en mjuk, fuktig trasa;
 • Torkar med en torr trasa;
 • Frånvaron av heta föremål på dess yta, till exempel en kopp kaffe;
 • Rengöring av komplexa fläckar med speciella mjuka emulsioner;
 • Brist på piercing och skärande föremål.

Silikonfoder ställer inte sådana krav på sig själv, men i presentlighet är det fortfarande sämre än naturligt läder.

Men om du tittar på båda kuddarna vad gäller kostnad, är silikon ett hållbart och billigt material.

Konstläder används ofta också för föremål, eftersom den typ av kvalitetsprodukter från den är svår att särskilja från den naturliga prototypen. Kostnaden för läderbytet är flera gånger lägre, eftersom den har vävt material belagt med speciella beläggningar av olika kompositioner.

brist Eco-läder ligger i bräckligheten. Tyvärr får flisade beläggningar sig att känna sig, vilket resulterar i en övergivning av byuvaren. Omsorg för artificiellt material sammanfaller med vård av naturliga råmaterial, och därför ser produkter från silikon mer fördelaktigt ut genom sina praktiska egenskaper.

polykarbonat Det är också ett av de viktigaste materialen för tillverkning av föremål.

Detta slitstarka och transparenta material har dessa fördelar.

 • Skrapmotstånd;
 • Förmåga att använda vid temperaturer upp till 150 grader;
 • Hållbarheten flera gånger överstiger liknande karaktäristika för plexiglas;
 • Hög grad av insyn
 • Estetiskt utseende.

Finns i polykarbonat och några nackdelar. Till exempel, till skillnad från silikon, har en polykarbonatöverdrag inte basen de mikrosugare som säkerställer flätans stabilitet. Tillverkare löser detta problem med en större tjocklek på upp till 5 mm. Den imponerande tjockleken gör överlaget mer synligt vilket inte alltid har en positiv effekt på det estetiska utseendet.

Den höga insynen av polykarbonat är ett bestämt plus, som inte har silikon. Under en sådan överlagring är det enkelt att sätta scheman, scheman och annan dokumentation, utan vilken ingen arbetsdag passerar. Glasytan här har dock fortfarande inga konkurrenter.

Pads av polyuretan har också en plats att vara i produktion av moderna tillverkare.

Med tanke på termoplastiska polyuretaner bör följande fördelar noteras.

 • hållfasthet;
 • finess;
 • Utmärkt fixering;
 • Lukt av lukt

Glas och plexiglas - Material är inte så populära, men finns fortfarande kvar på marknaden av skyddande beläggningar för bord.Deras fördelar är hårdhet och immobilitet, och nackdelarna är tung vikt och brittleness. Det är genom deras försiktiga inställning till sig själva att de skiljer sig från silikonfodrar, vilket är lätta att ens ett barn klarar av.

Dessutom är mycket vikt, som spelar för immobilitet, helt obekvämt för att placera dokumentation under den, för det är nästan omöjligt att dra ut det senare.

Populära modeller

Under perioden med leverans av positioner med klassiska dukar har många tillverkare tänkt på att skapa nya skyddande beläggningar för bordet. Sedan 2016 har ett ungt men snabbt utvecklande företag DecoSave producerat färdiga beläggningar och förband som beställts sedan 2016.

Den första och framgångsrika modellen av företaget var DecoSave Film skyddande film med mikrosugpuddar och minsta tjocklek.

Den andra modellen på basis av silikon var produkten "Mjukt glas". Dess tjocklek är 2 mm, vilket gör att du kan skydda ytan av bordet från repor. Tillverkare kallas "soft glass" -modell, designad speciellt för matbord.

Företaget med den svenska kvaliteten Ikea, ständigt tilltalande med praktiska innovationer, har släppt foderet på bordet "Preuss" och "Skrutt".Deras färgskala är lakonisk och enkel, som alla produkter av varumärket.

Genomskinlig "Preyus" presenteras i mått på 65 x 45 cm, vilket gör det möjligt att använda den för att zonera skrivbordet och definiera sig självt huvudområdet för arbete.

"Scrutt", släppt i svart och vitt, har samma dimensioner och passar perfekt in i moderna interiörer tack vare lågmälda färger. Den stora fördelen med produkterna här är dess höga tillgänglighet, för att i varje storstad hitta en butik och rätt produkt är en enkel uppgift.

Företaget BLS är också engagerad i frisättningen av elegant silikonfodral på bordet. De stora dimensionerna 600 till 1200 och 700 med 1200 mm möjliggör användning av pads för arbetsbord och köksbord. Modellerna är kända med en liten tjocklek på 1 mm.

Letar efter tunnare modeller, du kan uppmärksamma företaget Amigo. De små dimensionerna för arbetsområdet och en tjocklek på 0,6 gör varumärkets produkter särskilt relevanta.

Vilja att inte bara skydda, men också mycket användbar foder, företaget Durable engagerad i tillverkning av tre lager mjuka mattor av silikon. Det översta lagret här är ett bra ställe att lagra dokumentation som är lätt att fixa.utan att lyfta locket.

Företaget rekommenderar också användningen av en sådan byrå som en praktisk kudde för en datormus.

Produkter från Bantex har också en skyddande toppfilm för enkel lagring. Svart, vit, grå och transparent foder i perfekt harmoni med arbetsytan. Populära storlekar är 49 med 65 cm.

Faktum är att silikonplattan kan användas för olika ändamål. Således föreslår företaget Rs-Office att använda en snygg modell inte bara för bordet, men också för golvet under datorns stol. Kostnaden för varumärkets produkter är hög och motiverad genom användning av säkra och giftfria material, överensstämmelse med alla kvalitetsstandarder och en lång livslängd på upp till 10 år. Företaget är övertygat om högkvalitativa produkter och bevisar det med hög prestanda.

Hur man skyddar bordet mot repor med hjälp av fodret, se följande video:

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum