Fällbara bord: fördelar och nackdelar

Det är svårt att föreställa sig en lägenhet eller ett hus utan ett möbel som ett matbord. Det är inte alltid möjligt att installera ett stort bord, eftersom placeringen kräver mycket utrymme, men du kan köpa ett hopfällbart alternativ som inte är sämre i funktionaliteten för en vanlig modell, men tar upp mycket mindre utrymme.

Fördelar och nackdelar

Ett fällbord med otroligt funktionalitet är ett utmärkt alternativ, inte bara för små rum, utan också för rymliga rum. De många fördelar som denna design är utrustad gör det otroligt efterfrågan och mycket relevant möbel.

Varje vikbord har en transformationsmekanism, på grund av vilken matsytan kan ökas.Det är mycket bekvämt för plötsliga ankomst av gäster, och för familjefester. Utformningen av bordet tar inte mycket tid och ansträngning, eftersom transformationsmekanismen, som är utrustad med bordets design, är både enkel och pålitlig.

I monterat tillstånd upptar fällbordet nästan inget utrymme. Laconisk och snygg design kan installeras i en liten lägenhet och i en stuga. På grund av det brett utbudet kan du välja alternativet för vardagsrummet, barnrummet och naturligtvis köket, fördelen, tillverkarna producerar inte bara olika modeller för byggnadsegenskaper utan också för tillverkningsmaterial.

Nackdelarna med vikbordet inkluderar priset. För många köpare verkar det tillräckligt högt. Men i rättvisa bör det noteras att priset på dessa produkter inte kan vara lågt förut, eftersom bordet är utrustat med en transformationsmekanism och är tillverkad av högkvalitativa material och en bra sak kan inte kosta för mycket.

Några shoppare anser att motvilja att rota med bordslayouten dagligen som en nackdel.Men denna åsikt är ganska kontroversiell, eftersom det är absolut inte svårt för andra att lägga ut bordet vid behov.

Typer av mönster

Hittills finns en hopfällbar bordtransformator tillgänglig i olika konfigurationer, som är uppdelade i stationära, bärbara, hopfällbara, inbyggda och vikande mönster.

Inbyggda strukturer installeras oftast i köket och är en bänkskiva som sträcker sig från en kiosknisch. För layouten behöver du bara dra handtaget på lådan och en liten plan yta visas, som ligger vinkelrätt mot nischens botten, som inte bara används som lunch men också som skrivbord. Det lilla bordet kan vara både rektangulärt och vinkelformat.

I små rum, där ofta varje centimeter räknas, kan du installera ett hopfällbart bord under fönsterbrädan. Den här designen är ganska bekväm, eftersom endast bordplattan är i horisontell position.

Vikningsdesign kan också monteras på väggen, på sidan av kökslådan, och också vara en fortsättning på en av skåpen. Ytan kan vara på ett stöd och kan stödjas av två fästdon som är fästa vid basen.

För många köksrum är en gångjärnslåda med hyllor och ett inbyggt hopbord, med stöd av en ram, ett utmärkt alternativ. Denna design upptar ett minimum av utrymme, eftersom basen av ett sådant bord ligger på väggen.

Universellt smalt vikbord - "bok" är prototypen av många modeller. Området på bordplattan ökar på grund av sidodelarnas layout från både ena och båda sidorna. Otroligt populära, nyligen vikande vikbord. I regel har dessa fall ett dubbelt syfte.

Bordet "cot" i utseende liknar ett rektangulärt skåp. För att kunna använda bordet måste du fixa det rörliga locket i ett vågrätt läge, och om du behöver en clamshell måste du fälla den rörliga delen vertikalt och dra ut ramkonstruktionen.

Multifunktionell bordsrock med lådor har ett annat syfte. När den är stängd, har denna modell utseende av en vanlig byrå, och när den är fast blir den vikande ytan till ett fullvärdigt skrivbord.

Bänkbänken hör till de stationära mönster som används oftast vid dacha.I den här designen är hopfällbar topp och bänk perfekt kombinerad som ett komplett säte för flera personer. Versionen med en baldakin passar dem som gillar att ordna en samling i alla väder.

En något annorlunda ändamål har en skrivbord. Hittills tillverkas sådana modeller efter ålder och har många modifieringar. Ett mycket populärt alternativ är med en anpassad position på bordsskivan och justerbar i höjd beroende på höjd.

För barn har en monolitisk struktur utvecklats, den är monterad längs väggen och består av många nischer och lådor - det här är ett rack med bord. Praktiska hyllor och nischer ger dig möjlighet att lägga ett stort antal böcker, bärbara datorer och andra studenttillbehör.

En vikande stationär design innehåller ett soffbord med avföring. Ytan på en sådan modell har som regel ett inte så stort område, men bordsskivan är justerbar, tack vare vilken det är möjligt att montera delar av bordsskivan till en bekväm höjd.

Ett alternativ till det miniatyr stationära alternativet är ett mobilt bord på hjul, som kan flyttas på önskemål från en punkt till en annan.

Stationära konstruktioner inkluderar en gästdiplomat. I denna modell ligger en extra yta bestående av två halvor under huvudbänken. För att sönderdela den här modellen måste du trycka huvuddelen och expandera de ytterligare insatserna, placera dem i ledigt utrymme.

Förutom de stationära alternativen för vikborden finns också bärbara helt vikbara strukturer som är lämpliga för transport. Dessa modeller är det bästa alternativet för dem som gillar att koppla av i naturen.

En intressant design har ett ljust och kompakt skrivbordsfall. Bordsskivan består av två delar, som var och en är fastsatt med ett par avföringar. När de är vikta placeras varje par i sitt fack och halvdelen av bordsskivan viks, vilket resulterar i en resväska med ett bekvämt bärhandtag.

För älskare av utomhusaktiviteter lämplig vikbar bärbar tabell. Detta är en mycket lätt konstruktion som tar upp ett minimum av utrymme, eftersom det är en helt hopfällbar modell. I monterat skick överförs modellen och lagras i en speciell väska.

Många modeller som produceras i massproduktion kan uppfylla de flesta konsumenternas smak, men det finns designtabeller som förvånar över sin skönhet och sofistikering.

Förutom det ovanliga utseendet har individuella modeller en design skräddarsydd för ett specifikt interiör, med hänsyn till alla önskemål hos lokalsägarna.

Fällbara bord finns inte bara för hemmabruk. Det finns modeller som har sina egna detaljer. Dessa typer inkluderar skärbord för tyg, massagolfunktion och andra modeller som inte är avsedda för hushållsbruk.

maskiner

Foldningsbord placeras i en eller annan position på grund av transformationsmekanismer, vilka är indelade i tre huvudtyper: tsargovye, beszargovye och transformatorer.

Tsarga är skelettet (ram) på bordet, och en bordplatta är fäst vid den. Herrmekanismen består av en profil längs vagnarna rör sig. En speciell plattform är ansluten till profilen som håller bordsskivan. Det finns flera typer av tsargovye mekanismer: med extern eller intern fästning, "bok" och ansiktsförlängning.

Med en yttre montering lämnar vagnen styrprofilen och med den inre kvarstår den i profilen. Extern och intern fäste kan installeras både ute och inne. Mekanismen med "bok" liknar det interna fästet. Ändförlängningen kännetecknas av förlängningen av sidodelen tillsammans med stöden. Rörelsen är begränsad av proppen.

Unmarketable mekanismer fäster inte på ramen. De är fastsatta antingen på bänkskivan eller på bänkskivan och underbordet. Rammen är nödvändig för montering av stöden och har en delad design. Om fästet är fastsatt på bordsskivan, då lägger produkten ut med ytan. Inlägg som ökar ytan är antingen inuti modellen, stöds av speciella delar eller separat från den.

Fästet som är fäst på underramen är utrustad med en synkroniseringskabel. En ytterligare yta ligger mellan basen och bordsskivan. I vissa utföringsformer finns ett stopp.

Transformatorborden kännetecknas av två typer av mekanismer - det är en höjning i höjden och en automatisk hiss av en extra yta på bordsskivan.För att öka ytan bredd, används tsarg och unzargov mekanismer.

dimensioner

De flesta vikningsstrukturerna när de är vikta är små. Standardalternativ är för fyra personer. Bredden på denna tabell ligger i intervallet 80-85 cm, längden är inte mer än 100-120 cm och den behagliga höjden är 75 cm. Det lilla vikbordet, även i det utfällda läget, har mindre dimensioner i förhållande till standarden.

Vikbara matbord, installerade oftast i vardagsrum, när de är vikta, har standard eller nära standarddimensioner. Bordet, långt på en layout och kompakt i puttillståndet, är en oersättlig möbel.

Det finns ett förhållande mellan kapacitet och storlek på bordsskivan. En tabell med en storlek på 90 * 150 cm kommer bekvämt att rymma från 4 till 6 personer. För 8-10 personer ska ytan vara 110 * 200, och för att rymma 12 personer krävs ett stort bord med mått på 110 * 320.

Kompakt och lågt soffbord, tack vare transformationsburken kan, beroende på modell, rymma från 4 till 6 personer, och tack vare höjningen av bordsskivan ger hög komfort.

Fällbara bord, som har en minimängd, är bärbara resemodeller.Deras längd ligger i intervallet 40-45 cm och bredden överstiger inte 25-30 cm.

form

Fällbara bord har olika formtoppar.

Den mest traditionella anses vara ett rektangulärt alternativ. Denna form är lämplig för installation i köket, i vardagsrummet och i något annat rum. De tidlösa klassikerna ser lika bra ut mot väggen, i hörnet och i mitten av rummet.

Inte mindre vanligt är rundabordet. Brist på hörn gör bordet säkert, särskilt den här delen är viktig för familjer med små barn.

En variation av rundbordet är en halvcirkelformad version. Denna modell installeras oftast nära väggen, eftersom en sida har en rak form. Halvcirkelformad bordplatta som ofta är utrustad med vikningsstationära modeller. Den raka sidan av ett sådant bord är fäst vid en vägg eller nisch, och den halvcirkelformiga delen utfolder sig vid behov.

Kvadratisk form är mindre vanligt. Som regel är små kaffebord och kompakta köksprodukter utrustade med en sådan bordsskiva. Ett fyrkantigt bord installeras oftast i ett hörn eller nära en vägg.

material

För tillverkning av vikbord användes olika material.

Det mest traditionella materialet är trä. Det finns modeller gjorda av massivt trä, men det finns också modeller där endast ramverket är trä. För tillverkning av träprodukter används en mängd olika trädslag.

Heveas konstruktioner är resistenta mot fukt, kan inte deformeras när temperaturen sjunker, stark och hållbar. Tabeller av tall är något billigare produkter från hevea, eftersom denna typ av trä refererar till den genomsnittliga mjuka variationen. Med rätt bearbetning kan bordet fungera ganska länge.

Som ett alternativ till massivt trä för tillverkning av bord användes lätt men hållbar plywood, vars yta vanligtvis lamineras. Oftast från plywood tillverkas vikbara gångjärnsmodeller.

Trä används inte bara i modeller för hemmet utan även i produkter avsedda för trädgården. Det finns många alternativ med en bordplatta av utomhusbrädor.

Glas används som material för tillverkning av bordsskivor Produkter med en glasyta kompletteras ofta med konstgjord rotting.Det är ett slitstarkt och flexibelt plastband som dekorerar bordsskivor och bordsben. Produkter av plastrotting är resistenta mot olika väderförhållanden, så de installeras ofta i de öppna utrymmena på sommarstugor.

Plast är ett annat material som används vid tillverkningen av sådana strukturer. Vikbar plastbord med ram i formad rör är lätt och hållbar. För tillverkning av lätta vikningsstrukturer med metall, är det oftast aluminium. Vikplattan är praktisk, slitstark och slitstark.

Vid tillverkning av vikbord använder ofta sådant material som konstgjord sten. Bänkskivor för köksmodeller är gjorda av den. Stenytorna är resistenta mot repor, vatten, fett och smuts.

stilar

Fällbordets stil är i direkt proportion till de material som används och utförandet.

Moderna produkter med glasyta och metallstöd kommer att se bra inomhus i högteknologisk, modern och minimalistisk stil. Formen på modellen för dessa stilar har tydliga raka linjer utan överdriven dekoration.

Produkter gjorda av värdefulla trädslag, dekorerad med carvings och lackerade är väl lämpade för inredning i Provence-stil. För landstil är massivt träbord det bästa alternativet, men utan användning av inredning. Endast lakonisk form och strikt enkel design.

Loftstegsbord har som regel en trägolv bordsskiva och metallstöd.

Färger och design

Foldningsbord, förutom skillnader i design, syfte, material för tillverkning finns i olika färger. För köket skulle ett lämpligt alternativ vara ett vitt bord. Vita och svarta är klassiker av genren. Båda tonerna ser bra ut både individuellt och i kombination med varandra. Ett bra exempel på detta är det svarta glasbordet med vit fotoutskrift.

För träytor är färger som wenge, alder, plommon, mahogny, sonoma ek och olika nyanser av valnöt typiska. Bordsskivan, beroende på utförandestil, kan vara matt, eller det kan ha en glans. Ett polerat bord är mer lämpligt för rum i klassisk stil.

Hur man väljer?

När du väljer en modell för ett hus måste du först bestämma installationsplatsen för denna struktur,genom att göra för-mätningar. Gör det nödvändigt att förstå hur mycket strukturen kommer att ske i det vikta och vecklade tillståndet.

Om du väljer en modell för köket, är det bättre att uppmärksamma de modeller där bordplattan skulle vara tillverkad av högkvalitativt och praktiskt material, liksom antalet platser i det vikta läget.

Valet av modell för vardagsrum beror på många faktorer. Detta inkluderar rummets dimensioner, och designstilen och, naturligtvis, ägarernas önskemål. Om du inte direkt kan bestämma installationsplatsen är det bättre att få ett ljust mobilt bord i vardagsrummet. Om så önskas kan den flyttas till vilken plats som helst.

Valet av modell beror också på dess syfte. Om du gillar att samla i ett stort företag, då kommer ett bord som passar 8-12 personer att göra, och om du gillar att sitta med en bärbar dator, så kommer ett kompakt hopbord för en soffa att göra.

Vackra alternativ i inredningen

Fällbordet kan tillverkas av olika material, har olika storlekar och former, men ändamålet förblir detsamma - det är en bekväm tidsfördriv hos intressanta personer.

Granskning av intressant fällbord, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum