Glidbord - det bästa alternativet för hem och trädgård

Nyligen har möbelfabrikerna skämt bort konsumenterna med ett stort antal multifunktionella och lättanvända inredningsdetaljer. Det är möjligt att välja det bästa alternativet inte bara för huset, men också för dacha. Moderna glidbord kan säkert tillskrivas sådana användbara och praktiska möbler. Det är värt att bekanta sig med dessa populära modeller.

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med glidbord är deras justerbara storlek. Sådana möbler kan placeras även i ett litet rum, och det tar inte mycket utrymme.

Idag möter många människor brist på bildmaterial i hemmet, så den här typen av möbler i vår tid är mer relevant än någonsin. I det vikta tillståndet kan omvandlingsbordet tyckas ganska miniatyrt,men om du omvandlar det kommer du att se en mer imponerande modell, som lätt kan rymma minst 5 personer.

Dessutom är ett kvalitetsbord mycket enkelt och smidigt omformat. Du behöver inte göra extra ansträngningar och spendera mycket tid, vilket än en gång bekräftar den praktiska driften av sådana möbler.

Allvarliga brister i sådana möbler observeras inte.

Man måste bara notera att alltför komplicerade glidmekanismer i moderna bord är benägna att bryta.

Alla invecklade mönster har denna nackdel, eftersom de innehåller ett stort antal funktionella delar som så småningom slits ut och misslyckas.

typer

Idag presenteras utbudet av bekväma glidbord av följande användbara modeller.

 • För vardagsrummet är idealisk kaffe transformerande bord. Möblerna har oftast en liten storlek och består ofta av ett stort antal extra delar. Till exempel är ett litet bord med en lådan och en skjutbordsskiva mycket bekväm att använda och funktionellt.För en sådan modell kan du bekvämt samla ett vänligt företag, lagra i det några föremål.
 • För ett lanthus köper många konsumenter multifunktionella glidande bänkar. Sådana modeller kombinerar i sin design bekväma långsträckta bänkstolar och en ganska rymlig bänkskiva. Oftast är de gjorda av trä och ser bra ut på tomten.
 • Glidande utbredd idag tabeller, piedestaler. Populariteten hos sådana modeller beror på deras multifunktionalitet, eftersom det finns många extra lådor och hyllor. Naturligtvis är sådana fall endast lämpliga för heminredning. Moderna tillverkare har nyligen introducerat avancerade piedestaler till marknaden, där det inte bara är möjligt att justera bordsskivans dimensioner utan även ändra höjden.
 • Inte mindre bekväm är vikning konsol tabeller. De kan användas som en liten matplats, arbetsplats eller modernt toalettbord. När det gäller sådan multitasking är det säkert att konsolbordet kommer att se organiskt både i studien eller i köket och i sovrummet eller vardagsrummet.

De angivna mönsterna glider inte bara, utan också vykatny, tillägg och vägg. Något mindre vanliga alternativ som är kopplade till ett annat objekt i inredningen.

 • Finns också kung och obemärkt glidbord. Standardmodeller är kunggjorda och består av en bordsskiva, en underbas (låda) och stöd. Omärktade kopior har inte underramar i sin komposition, men de är utrustade med bollguider. Sådana modeller i det vikta tillståndet är väldigt små och i utfällda - mycket stora.
 • Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt en sådan produkt som polerat bord. Möblerna har en blank yta och liknar oftast de klassiska sovjetiska vikborden, som många av oss känner till. Men i inredningen med dem bör du vara försiktig, eftersom de ofta ser tunga ut och kan väga ner situationen.

Dessutom är alla glidande bordstransformatorer uppdelade på typ av stöd.

 • För trädgårdar och lanthus skulle det bästa alternativet vara ett skjutbord med ben. De ska inte vara för smala, eftersom sådana delar inte är mycket stabila.
 • För samma heminredning kan du använda borden inte bara på stöder, ben, utan även på hjul. Sådana modeller kännetecknas av rörlighet. De kan omplaceras när som helst till en annan plats utan att orsaka allvarliga skador på golvet.

Idag på möbelmarknaden finns det många glidprodukter på ett ben. Naturligtvis är sådana modeller mer lämpliga för heminredning, men du kan välja ett lämpligt alternativ för att ge.

I det andra fallet bör man inte få för stora och stabila modeller på ett brett och tätt stöd.

material

Glidbord är gjorda av olika material.

 • De mest högkvalitativa och presenterbara modellerna är massivt trä. Sådana exemplar är dyra men de tjänar länge och skadar inte människors hälsa, eftersom det inte finns några farliga ämnen i deras sammansättning. De ledande positionerna på möbelmarknaden är upptagna av underbara produkter gjorda av tall, wenge, björk, valnöt, alger och ekstrukturer.

Men man bör inte glömma att naturligt trä kräver regelbunden vård i form av behandlingar med skyddande impregnering.

 • Ett alternativ till trästrukturer anses vara modeller. från LDSP eller MDF. Ofta imiterar de en mängd trä, men det är fortfarande ganska lätt att skilja dem från naturliga råvaror. Billig möbler från MDF och laminerad spånskiva har en enklare och mönstrad design. Dessutom innehåller spånskivans sammansättning formaldehydhartser som avger farliga ämnen under ogynnsamma förhållanden. För att inte möta ett sådant problem rekommenderas det att köpa finerade bord eller modeller från laminerad spånskiva av klass "E-1".
 • Det billigaste visar sig vara enkelt. plast bordet. Möbler av detta material är perfekta inte bara för hemmet utan också för trädgården. Du bör dock inte sätta upp plastbord under direkt solljus, eftersom det under sådana förhållanden kan blekna och spricka.

dimensioner

Idag finns glidbord i olika längder och bredder. Experter säger att 60x64 cm utrymme är tillräckligt för en person. Minsta är en bordbredd på 85 cm. Längden på strukturen beror på familjens sammansättning. De långsträckta rektangulära strukturerna på 150x90 cm anses vara mest lämpliga. En genomsnittlig familj kan bekvämt rymma en sådan bordsskiva.

För 8 personer är det bättre att köpa bord, som i utfällt tillstånd är 200x110 cm. Om vi ​​pratar om ett rundbord, är en diameter på 110 cm optimal för den. En sådan modell är avsedd för 4 personer. För 6 personer är det värt att plocka upp ett bord med en diameter på 130 cm.

färg

Svartvita bord är klassiska. Sådana modeller ser organiskt ut i många ensembler, men det är värt att vara försiktig med mörka modeller och inte placera dem i alltför dystra omgivningar.

Mångsidiga är borden i bruna nyanser. Sådana möbler har ett mysigt och "varmt" sätt. Det kommer att se harmoniskt ut, inte bara i en stadslägenhet, men också i landet. En intressant och icke-standardlösning är ett transparent bord.

Sådana möbler passar nästan alla interiörer, eftersom det är lätt att "slå samman" med miljön och anpassa sig till den.

form

Glidbord kan ha följande former.

 • Rektangulär och kvadratisk. Sådana modeller är de mest populära. Större och rymligare är naturligtvis rektangulära modeller.
 • Rund och oval. Dessa eleganta alternativ är olika "mjuka" utseende, men köper inte för stort runda bord för ett litet rum, eftersom det kommer att begränsa utrymmet.

Mekanismarrangemang

Glidbordstransformatorer har olika justeringssystem.

Nästa kommer att diskuteras mer i detalj de mest populära alternativen.

 • Book. Denna mekanism är den enklaste och vanligaste. I den höjdes båda sidor av bordsskivan och bensträngarna förlängs.
 • Med insats. I det vikta läget består sådana tabeller av två halvor, som måste flyttas i olika riktningar och sätts in i mitten av en speciell insats som ligger under bordsskivan.
 • Med svängmekanism. Dessa synkronmodeller fungerar på samma sätt som enkla tabeller med en insats, men för deras upplysningar är det nödvändigt att rotera bordsskivan och endast öppna den som en bok.
 • Butterfly. I dessa bord finns hängande halva bordsskivor, vilka är fastsatta med infällbara stag. Du kan sönderdela endast en eller två halvor samtidigt.

tillbehör

Strukturen hos glidmodeller innehåller följande komponenter:

 • metriska dubbar;
 • metall dowel;
 • hexmuttrar;
 • guider;
 • bordsskivhållare (vinkel och rak);
 • clamps bänkskivor;
 • monteringsvinkel;
 • slingan;
 • pluggar;
 • axel.

Kvaliteten på beslag och komponenter spelar en viktig roll i möblerdesign. Exempelvis produceras sådana delar av ett stort företag MDM, vilket är populärt i vårt land.

Experter rekommenderar att du kontaktar sådana företag om du vill köpa ytterligare delar till ditt glidbord.

stil

För populär stil loft passa nästan alla utdragbara bord. Den kan vara tillverkad av plast eller trä, trimmad med en dekorativ sten eller laminerad film - alla ovanstående alternativ kommer att passa in i denna grova "garret" -bild.

I interiören Provence Det är värt att ha träbord med pastellfärger. Det är lämpligt att välja en modell som tydligt visar trädets naturliga struktur.

För klassiker ett elegant men diskret massivt träbord. Det kan innehålla snidade element (men inte i överskott). I klassiska ensembler ser modeller med guldpläterade detaljer ut.

För minimalism Det är nödvändigt att välja de mest enkla och koncisa modellerna. Detta kan vara ett massivt plast- eller träbord, utan dekorativa insatser och snidade dekorationer.

För modern stil högteknologiska Det rekommenderas att välja snygga modeller av kontrasterande färger.Det kan till exempel vara solid svart eller vit modeller med blanka eller matta beläggningar. Det rekommenderas inte att lägga för motley och artsy alternativ i sådana ensembler.

dekoration

Glidbordet kan dekoreras med följande intressanta element.

 • Fotoutskrift;
 • Konstgjord sten;
 • Natursten bänkskiva;
 • Keramiska plattor;
 • Snidade detaljer;
 • förgyllning;
 • Relief ornament.

Design Idéer

Glidbord kan väljas för alla situationer.

Det är bara nödvändigt att förlita sig på dess layout, stil och färgschema.

 • För ett litet rum borde du inte välja skrymmande tabeller med mörka färger. Bättre att välja ett kompakt ljusbord.
 • Mot bakgrund av pastell eller snövit väggar kommer en modell av inte bara en neutral, men också en mörk nyans att se ut. Spektakulära kontraster är inneboende i många interiörer, särskilt moderna.
 • På tomten borde du inte lägga för pompös och artsy bord, kompletterad med ett stort antal inredningar. Det är bättre att välja ett minimalistiskt trä- eller plastkit.
 • I vardagsrummet ser en soffbordstransformator organiskt bredvid soffan.Till exempel, mittemot en uppsättning soffa och stolar.
 • På det vikta bordet kan du ordna dekorativa föremål: vaser, figurer eller blommor. Sådana element kompletterar inredningen eller blir ljusa accenter.

Hur man väljer?

Att välja ett glidbord är nödvändigt, baserat på följande kriterier.

 • Mekanismen. Bestäm i förväg på bordet med vilken mekanism du skulle vara bekvämare att använda.
 • Material. Det bästa är träprodukterna, men du kan köpa billigare alternativ av MDF, spånskiva eller plast.
 • Design. Utvändigt utförande av glidbordet ska vara lämpligt för inredning eller dekoration av infielden i både stil och färg.
 • Tillverkare. Kontakta endast beprövade och populära tillverkare. Deras produkter kan vara dyra, men risken att gå in i en lågmodellmodell kommer att sänkas till noll.

Berömda tillverkare och recensioner

Malaysia producerar utmärkt hevea och rottingprodukter. Konsumenterna är glada över dessa bord och noterar deras hållbarhet och hållbarhet.

Matborden från det italienska varumärket FN Aredamenti är väldigt populära idag. De har en nyckfull men vacker design och är gjorda av naturligt trä.Köpare är ofta nöjda med den här produkten, men många är ledsna av sin höga kostnad.

En av de mest eftertraktade är hem- och trädgårdsbord från Ikea. De flesta konsumenter är nöjda med det överkomliga priset för sådana möbler och dess intressanta design. Men många rekommenderar inte att köpa för billiga Ikea-mönster, eftersom de snabbt misslyckas. Det är bättre att överbetala lite och få en mer solid modell.

De lakoniska och eleganta glidborden produceras av det spanska varumärket Loyra. Alla produkter är gjorda av trä eller faner. Konsumenter som prestandaegenskaperna hos sådana produkter, men många påpekar dess rustika utseende.

Vackra exempel och alternativ

Ett svart lackerat rundbord med svarta stolar kan placeras i ett ljust rum med många fönster och pastellväggdekorationer.

Det ursprungliga glasbordet kan kompletteras med lätta bänkar med rygg och vit klädsel och sätta den här i ett vitt eller beige rum.

Ett mörkt glidande bord med flera nivåer hittar sin plats vid dacha, kompletterad med metallstolar med svarta sittplatser och röda ryggar.

Vitt omformande soffbord på metallpoler kan placeras i ett ljust vardagsrum med chokladgolv, dekorerad med laminat. Placera den mot tygets bänksoffa vinfärgade och slå de ljusa dekorativa kuddarna.

Du kommer lära dig mer om hur du gör ett glidbord själv i följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum