Tabellens storlek, "böcker": hur man väljer en lämplig modell?

Varje person i det post-sovjetiska rummet är helt bekant med en sådan produkt som en tabellbok. Dessa möbler har fått stor popularitet under tjugonde århundradet. Och det här är ingen slump, eftersom bordet är väldigt bekvämt, funktionellt och kompakt.

Det låter dig sitta vid bordet många gäster, och när du inte använder det - Det blir mycket lätt till ett litet och kompakt nattduksbord. När den är hopfälld kan produkten placeras nära väggen eller till och med gömd i skafferiet. Denna möbel är helt enkelt oumbärlig för små lägenheter.

Hittills är dessa möbler fortfarande efterfrågade. Moderna modeller har dock ett mycket snyggt och attraktivt utseende.

Funktioner och fördelar med bordet

Denna möbel fick sitt namn på grund av likheten i dess nedrullningsdesign med bokens omslag. Och självklart är det viktigaste av dess värdighet förmågan att ändra sin storlek, för det är tillräckligt för att höja en eller två bänkskivor.

När ett sådant bord ligger i det veckade tillståndet tar det mycket lite utrymme. Denna tabellmodell kan kategoriseras ergonomiska möbler eftersom det är väldigt bekvämt och hjälper till att utrusta även de minsta rummen.

För att ytterligare spara utrymme i en liten lägenhet kan du köpa ett litet bokbord, utrustat med alla slags hyllor, lådor och till och med en nisch för avföring.

Varianter av produkter

Det finns flera olika modifieringar av tabellen:

 • Den klassiska modellen är ett hopfällbart matbord. Det utvecklas, om du trycker på en eller två ben. Sådana produkter är lämpliga att använda i köket eller loggen, eftersom de vikta möblerna tar upp mycket lite utrymme och sparar ledigt utrymme;
 • Små omvandlingsbord är också mycket praktiska för köket, upptar ett minimum av ledigt utrymme;
 • Modeller på hjul - en sådan bordbok kommer att vara väldigt bekväm att flytta runt lägenheten till rätt ställe.
 • En skrivbordsskiva med lådor är en bekväm och funktionell modell som ofta används i vardagsrum, sovrum och till och med på kontor. Skålarna är placerade på sidorna av produkten, det är väldigt bekväm att lagra små saker i dem.

Utdragbara ben av produkterna kan vara trä eller krom. Några av dessa alternativ är hållbara och tillförlitliga, så välj dem baserat på den övergripande stilen på din lägenhet.

Mått på tabeller

Den största fördelen med bordet, "böcker" - är den lilla storleken när den läggs ihop. Men innan du köper är det nödvändigt att ta hänsyn till parametrarna i tabellen i de veckade och utfällda versionerna. Detta krävs för att säkerställa att produkten kommer att passa utan problem på den plats där du planerar att använda den.

Olika modeller av tabeller, böcker kan ha olika dimensioner. De mest populära alternativen är:

 • Standardmodeller av tabeller gjorda i Sovjetunionen, vid vikning, hade parametrar på 30x75x85 centimeter, och i den öppna versionen - 170x76x85 centimeter. Om endast hälften av produkten är öppen var dess dimensioner 100x76x85 centimeter;
 • Det finns modeller av stora matbord, böcker, de utspelas betydligt mer än andra liknande modeller. Höjden av sådana tabeller är i genomsnitt 74-75 cm. Parametrarna för produkterna i den öppnade formen varierar från 155 cm till 174 (längd) och från 83 cm till 90 cm (bredd);
 • Det största matbordet, som finns att köpa, har en längd på 230 centimeter utfälld. Dess bredd är 80 cm och höjd - 75 cm. Även det största företaget kommer att kunna ta emot vid ett sådant bord.
 • Modell "standard" i öppet tillstånd har följande dimensioner: höjd 70 till 75 cm, längd 130-147 cm, bredd 60-85 cm;
 • Det finns också miniatyr små böcker till salu, vilka trots sin lilla storlek fortfarande är mycket bekväma och funktionella. De kallas också kaffebordsböcker. Höjden på ett sådant bord kan börja från 50 cm och medellängden är 60 cm.

Djupet på alla produkter när de är vikta varierar från 20 till 50 cm.

Om inget av de listade möbelalternativen är rätt för dig kan du alltid beställa bord av enskilda storlekar. Tillverkare kommer att ta hänsyn till alla dina önskemål och skapa möbler som passar perfekt in i ditt hem.

För små lägenheter är en bordbok bara en gudstjänst.Om du behöver ta ett stort antal gäster i ditt hem, är det tillräckligt att installera möbler i mitten av rummet, och resten av tiden kan denna produkt fungera som ett soffbord, sängbord eller blomsterskåp och andra bagage och tillbehör.

Om du planerar att montera produkten själv, då Du kan använda följande parametrar för enskilda delar av tabellen:

 1. Bordsskivans dimensioner - bordsskivan består av två stora plattor (identiska mellan varandra) och en liten. Längden på de stora ska vara 70 cm, bredd - 80 cm. Dimensionerna på den lilla delen av bordplattan är 35x80 cm;
 2. Parametrarna på benen och ramen - produkten ska vara 75 cm hög, för att du behöver ta en bar 4x4 centimeter och lameller 2x4 centimeter;
 3. Sidodelar - för dem behöver du två brädor 35 cm breda och 73 cm långa.

Designvariationer

Oftast är bordsböcker gjorda av billiga och prisvärda material som MDF eller spånskiva. Bänkskivan genomgår laminering. Dess form kan vara rektangulär eller oval. De skiljer sig också i tjocklek. Skivans tjocklek påverkar inte produktens utseende, men kostnaden beror på denna parameter.

De vanligaste alternativen är modeller i bruna toner.Denna nyans är inte lätt smutsig och mycket praktisk, därför är den mycket populär bland köpare. Men om du vill köpa snygga och ovanliga möbler, ta en titt på borden i vita, beige eller gråfärger. Sådan produktdesign ser väldigt imponerande och modern ut.

Hur man väljer ett bord - "bok", se nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum