Justerbara tabeller: funktioner och specifikationer

 Justerbara tabeller: funktioner och specifikationer

Det är svårt att föreställa oss vårt liv utan sådana möbler som bordet. Faktum är att om vi äter lunch, jobbar eller studerar är allt detta nära kopplat till denna möbel. Medveten om längden på hans vistelse vid bordet kan man inte bara hålla med om att han ska vara bekväm. Sådan bekvämlighet uppnås i första hand genom att matcha parametrarna hos möblerna med människokroppens egenskaper. Ett justerbart bord hjälper till att uppnå detta.

Funktioner och alternativ för mekanismer

Externt är transformatorn en justerbar bas och annorlunda i form, design och färg på bordplattan. Bänkskivor kan också justeras och justeras i en viss vinkel.Sådana alternativ har olika anpassningsmekanismer:

  1. Mekanisk mekanism är den mest tillförlitliga i åtanke av dess enkelhet. Denna grupp omfattar:
    • skruv mekanismen innefattar avstämning genom att rotera bordbenen;
    • stadium Vägen att byta höjd är att flytta bordplattan i spår som är förberedda i förväg på olika nivåer eller för att justera benens höjd genom att sätta in speciella pluggar i hålen på de inre och yttre bordsstöden.
  2. Elektrisk utrustning - Det bekvämaste, enkla och snabba alternativet. Därför, om man under dagen måste arbeta både sittande och stående, eller ofta justera höjden för olika familjemedlemmar, då är ett bord med automatisk justering det bästa valet.

I modeller av barnmöbler kan bordsskivor vara stationära benägen eller också kunna anpassas.

Bänkskivans justering kan också vara mekanisk eller elektrisk. Mekanisk involverar rörelsen av bordsskivans stöd, på grund av vilken den erforderliga lutningsvinkeln uppnås.

Fördelar och nackdelar

Du kan tvivla på behovet av att köpa sådana möbler.För att bekräfta eller förneka dem måste du bestämma om fördelarna som ett sådant köp ger till ditt liv är avgörande för dig.

  • Förmågan att bibehålla ryggradens hälsa. Sådana möbler anpassar sig till människans tillväxt och ergonomi, vilket gör det möjligt för honom att inte suddas under arbetet vid bordet och är ett utmärkt förebyggande av olika sjukdomar i ryggraden.
  • Möjligheten att spara. Genom att köpa ett justerbart bord för ett barn, tar du inte bara hand om sin hälsa utan undviker också betydande utgifter i framtiden för möbeländringar på grund av barnets tillväxt. Marknaden erbjuder många modeller som "växer" med barnet. Många av dem är utformade under en mycket lång tidsperiod - från grundskolans ålder till examen.
  • Lösningen på problemet med ojämn sex. Du behöver inte lägga papper och kartong under bordets ben så att den inte svänger. För att göra detta, justera varje ben till önskad nivå.
  • Anledning att inte oroa dig för att byta stolar. Byta ut de gamla stolarna med nya, du behöver inte oroa dig för att välja den nödvändiga höjden.När allt är nödvändigt kan du justera bordets höjd till önskat värde.

Den enda nackdelen med en kvalitetstransformatorbord är att den helt enkelt kan störa dig eller bli irrelevant på grund av en önskan om att ändra interiörets stil.

Vem behöver du?

Den korrekta hållningen anses vara när fötterna på den sittande personen ligger på golvet och en rätt vinkel bildas mellan kalvarna och underbenet. Bordskivan måste vara så avstånd från ögonen att den är lika med avståndet från fingrarna på handen till armbågen. Allt detta kan uppnås med hjälp av möjligheterna till ett justerbart bord.

Sådana möbler är helt enkelt nödvändiga för skolbarn. Barnet måste ofta sitta vid bordet i skolan och hemma, göra läxor. Barnens organism vid denna tidpunkt ligger i ett stadium av tillväxt och bildande. En sjukdom i muskuloskeletala systemet är lättare att förebygga än att bota.

Därför kan justering av höjden på bordet låta dig undvika olika ryggradskurvor, och den extra möjligheten att justera vinkeln på bordplattan kommer att rädda nacken från överbelastning och klämning. Den här funktionen låter dig inte luta sig över bordplattan och hålla huvudet rakt.

Kontorsarbetare eller personer vars verksamhet är förknippad med långvarigt datorarbete, till exempel programmörer, behöver också sådana möbler. Självklart kan du försöka köpa ett bord som passar perfekt och utan justering. I det här fallet är det bra om du har standardhöjd, men vi är alla olika i konstitutionen, och modellen av den önskade höjden kan helt enkelt inte hittas.

Dessutom behöver du inte oroa dig för mycket om stolens höjd, eftersom du får möjlighet att justera bordet. Dessutom, om flera familjemedlemmar är förlovade vid samma bord, kommer möjligheten att anpassa dig att välja den optimala höjden för varje familjemedlem.

Om rummet tydligt uttrycker ojämnhet i golvet, bordet med variabel höjd - bara frälsning. Men ett sådant bord borde ha möjlighet att reglera varje ben separat.

Hur man väljer?

Att välja ett bord är naturligtvis bättre att föredra naturliga material. Metall anses vara mycket stark och hållbar. Vid tillverkning av bärare använder tillverkare ofta den.

Glasplattor ser väldigt snygga och ädla ut, men de är mycket känsliga för skador,och repor är nästan oundvikliga. Därför, förvärva sådana möbler i köket, noga väga för och nackdelar. Spara situationen kommer att hjälpa enskilda servetter för diskar och apparater för att undvika kontakt med glasytan av den senare.

När det gäller färgerna måste de naturligtvis vara i harmoni med rummets övergripande färg.

När du köper möbler för ett barn, borde du inte föredra ljusa modeller, eftersom det här avhåller barnen mycket från tankprocessen. För barn är idealet ett träbord - naturligt, miljövänligt och ingenting distraherar från sina studier.

Med plast måste du vara försiktig, eftersom material av dålig kvalitet kan förånga skadliga ämnen i den yttre miljön.

När du väljer en regleringsmekanism, tänk på hur ofta du måste använda den. Om du bara behöver justera en viss höjd på köksbordet, kan du välja en mekanisk mekanism. Om du föredrar att arbeta medan du sitter och står, då är det bästa alternativet ett elektriskt styrsystem.

modell

Barnbord med justerbara metallben "Trapeze" har ett steglöst stämningssystem.Trapezformad bordplatta gör att du kan skapa liknande bord, vilket gör att du utnyttjar platsen optimalt. Detta alternativ är relevant för barnhem, bibliotek och kreativhus.

UNO en modell - bord med elektrisk styrsystem. Bordet har ett stöd, så det ser väldigt kompakt ut. Den är idealisk för en komplett uppsättning arbetszoner av flera bord. Höjdförändringen sker i intervallet 88 till 118 cm. Därför är det möjligt att arbeta bakom det både sittande och stående. Om du vill höja bordsskivan högre är det inte nödvändigt att släppa den, eftersom en sådan tabell kan lyfta upp till 100 kg.

Det här alternativet har två fasta höjder. Du kan använda den som ett soffbord eller välja mellan två höjder. Bordsskivan i denna modell är gjord av rött hett glas. Marknaden erbjuder dock olika alternativ för bänkskivor för liknande modeller, både i form och i form av materialproduktion.

Version av modellen med en skruvmekanism för att justera höjden. Det betyder emellertid inte rotationen av stöden, utan av bordsskivan själv. Modellen ser väldigt kompakt ut. Det här alternativet är mer lämpligt för offentliga institutioner, till exempel för ett snabbt mellanmål i ett café.

Se följande video för fördelarna med höjdjusterbara tabeller.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum