Fällbara skötbord - ett bekvämt alternativ för barnkammaren

 Fällbara skötbord - ett bekvämt alternativ för barnkammaren

Utseendet hos ett nyfött barn i huset är alltid en stor glädje, men samtidigt har de nybildade föräldrarna mycket bryr sig om att ta hand om barnet. Ett skötbord kan vara en bra hjälpare i denna svåra uppgift.

Förutom sin huvuduppgift (swaddling a baby) är det bekvämt att massera på ett skötbord, för att göra alla hygienprocedurer, för att byta blöjor.

Bland det stora utbudet av barnmöbler kan du uppmärksamma ett hopfällbart skötbord.

arter

Som alla möbler är byte av plast, metall, trä, spånskiva eller en kombination av allt eller några av materialen. Huvudskillnaden mellan dessa tabeller är vikningsmekanismen.

Fällbord

Oftast är det en plastplatta som är fäst på metall- eller träben, och under bordplattan finns det i regel en eller två hyllor. Det finns sådana modeller komplett med badkar. Produkten viks snabbt och tar inte mycket utrymme, det kan enkelt transporteras till ett annat ställe.

Lämplig för rum med begränsat utrymme. Det finns mycket avancerade modeller (till exempel kostar den inhemska "Fairy" cirka 1 700 rubel, och produkterna från europeiska företag CAM och Geuther kostar omkring 10 000 rubel).

Nackdelarna med denna modell är:

  1. Litet utrymme för tillbehör.
  2. Fällbara stöd kan svänga på ojämna golv.

Väggmonterad

Vidare är det värt att berätta om vikning av byte av bord i form av en hylla eller skåp som är hängande från väggen och tabellen själv faller och stiger (det är något som liknar sekreteraren). Ibland kallas en sådan pelenator vägg eller vikning. Precis som den tidigare versionen är den här modellen Ett utmärkt alternativ för små lägenheter.

Bland bristerna noterar vi följande:

  1. Som regel är väggmonterad blöja inte tillräckligt med utrymme för ytterligare saker.
  2. Bristen på ryska tillverkare av liknande produkter. Medelpriset på sådana tabeller av utländska märken varierar från 10 000 till 20 000 rubel. Undantaget var den billiga modellen av en väggmonterad blöja från Ikea, men den återfinns endast i försäljning från händerna.

Byte av skåp

För fällbara bord kan byte bord endast tillskrivas villkorligt. När allt kommer omkring bildas endast bordplattan i sig, resten av strukturen transformeras inte. Om utrymme i rummet tillåter, skulle en sådan byrå vara det lämpligaste alternativet för föräldrarna. Den fasta konstruktionen är väldigt pålitlig och stabil, den kommer aldrig att vända och vända om. Lådor låter dig placera ett stort antal användbara artiklar för en nyfödd.

När barnet växer upp, kan du enkelt ta bort den vikta bordplattan, och en byrå kommer att tjäna dig och ditt barn i många år. Det är värt att notera att olika former och modeller kommer att låta dig välja det lämpligaste alternativet för ditt interiör. Prisintervallet är också väldigt stort, vi ringer bara den nedre gränsen - från 3000 rubel. Sedan beror allt på materialet (spånskiva, spånskiva, MDF, array), tillverkare och modell.

På grund av dess funktionalitet,Fällbara byxor är väldigt populära bland konsumenterna.

Vad bör man överväga när man väljer?

Genom att köpa någon produkt till barn, inklusive ett hopfällbart skötbord, Det är nödvändigt att vara uppmärksam på följande faktorer:

  • Rengör material. De råvaror från vilka barnprodukter tillverkas ska vara miljövänliga och säkra. Alla beläggningar (lacker, färger, PVC-filmer) får inte vara giftiga. Produkterna ska inte ha en uttalad skarp lukt.
  • Praktiskhet. Skötbordets yta måste vara vattenbeständigt (detta gäller plastytor) eller täckt med en vattentät madrass för barnet (för träytor).
  • Geometriska dimensioner. Förändringstabellen ska vara lämplig i första hand för den som bryr sig mest om barnet. Var uppmärksam på bordets höjd - det måste vara sådant att det inte behöver böja sig (annars kommer din rygg att skada, för i de första sex månaderna måste du byta blöjor ganska ofta). Ju större ytan på bordsskivan är desto bekvämare blir barnet.
  • Säkerhet. I bordplattformens utformning måste vara höga sidor (men även med närvaro är det omöjligt att lämna barnet obevakat!). Om produkten är utrustad med hjul måste de ha stoppar.Generellt bör pelenatorn inte ha skarpa hörn och chipping. Var uppmärksam på alla rörliga delar och mekanismer: de ska inte kväva eller gå med svårigheter.
  • Estetik. Det är bättre att överge de ljust prickiga nyanserna i plantskolan, föredrar mjuka pastellfärger och neutrala färger.

Kundrecensioner

Innan du köper, försök leta efter recensioner om den modell du gillar på tillverkarens hemsida eller på speciella webbplatser, fråga dina vänner.

Sammanfattningsvis är det värt att säga att om du tvivlar på om du behöver ett skötbord eller inte, är den vikande modellen den perfekta lösningen för ditt barns baby.

För att lära dig hur man gör ett väggbord med egna händer, se nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum