Fällbara träbord för att ge och hemma: funktionalitet och komfort

Fällbart träbord är en kompakt och snygg typ av möbler. Det är relevant inte bara för lanthus, utan även stadslägenheter. Funktionerna i den här produkten tillåter dig att installera den i alla rum i en lägenhet eller ett hus.

Egenskaper och fördelar

Fällbart träbord blir populärt tack vare sin kompakta design. Sådana modeller kan installeras i rummet och ta med dig till naturen. I det här fallet tar det inte mycket utrymme när den läggs ihop. Denna kvalitet uppskattas särskilt i en liten lägenhet.

Fortfarande har sådana möbler ett antal positiva egenskaper.

 • Hållbarhet. Bord av massivt trä kommer att vara mer än ett dussin år. Samtidigt är de resistenta mot mekaniska skador.
 • Högt motstånd mot solljus. Som regel behandlas ett träbord med ett speciellt verktyg som hjälper det att inte blekna i solen. Sådan kvalitet kunde inte misslyckas med att uppskatta trädgårdsmästare, så vikningsmöbler från en matris blir ett vanligt val för sommarstugor och trädgårdar.
 • Miljövänlig materialproduktion. Trämöbler innehåller inga skadliga och giftiga ämnen, så det används även för barnrum.
 • Artdiversitet tillåter dig att välja möbler för alla inredningar och golvytor;
 • Ergonomi. Sådana bord är lätta att montera och vikta. Ofta är de lätta och små i storlek;
 • Lättvård. Trädet kräver ingen särskild uppmärksamhet. Torka ytan med en torr eller fuktig trasa och rengör den en gång om året från att det uppstår buggar.

Många av nackdelarna innefattar hög kostnad och instabilitet mot fukt. Vad gäller priset, då idag kan du hämta modellen till mycket överkomliga priser eller göra bordet själv. Det tar inte mycket tid och pengar att göra en modell.

Faktum är att trä inte tolererar hög luftfuktighet och vätska.

Om bordet har varit i regnet under lång tid kan det svälla, vilket leder till sprickor och skador på hela strukturen. Därför rekommenderas att lagra sådana möbler i ett torrt rum med låg luftfuktighet.

typer

Det ständigt växande sortimentet lockar fler och fler kunder som använder det på olika håll i sina liv. Dessa bord kan stå för blommor eller matsal, ett soffbord eller bord för köket.

I regel är sådana möbler uppdelade i följande typer:

 • stationärt;
 • portabel;
 • vikning;
 • inbyggd och vikning.

Av stationära arter kan tillskrivas bord med bänkarsom oftast används i hus. Designen har en vikbord och bänkar, som är en extra sittplats. Denna tabell kan ha tillägg i form av en markis eller baldakin, som kommer att spara från sol eller regn.

Design med höjdjusterbar bordsskiva (eller det kallas också soffbordet) kan också hänföras till stationär form. Denna design innebär inte en stor yta, men den är lämplig för vänliga möten i ett litet företag.

En annan stationär art är den så kallade "Desk diplomat". Det är en struktur bestående av huvudplattan, under vilken två ytterligare ytor är vikta. För att sönderdela den här modellen måste du flytta huvuddelen och dra ut ytterligare bänkskivor.

Med denna konfiguration kan produkten från ett litet bord omvandlas till ett rymligt matbord.

Bärbara modeller präglas av rörlighet och liten storlek. Som regel tas de med sig för en picknick, så designen med avföring i uppsättningen är väldigt populär.

Den klassiska modellen för vikningsdesignen är tabell-bok. Denna sort har en huvudyta, och området ökar med hjälp av sidobord. Beroende på antalet gäster kan du expandera en eller två sidopaneler. Det ser lika bra ut i vardagsrummet och i köket.

Bordet utvecklas i form av en kantsten, är inte mindre populär modell. Om så är nödvändigt utvecklas en sådan struktur genom att lyfta bordplattan och fixera den på benet eller stödet.Sådana möbler kan fungera som ett arbets- och matbord.

En annan multifunktionell vy är byråbord. Som regel har den en vikbord och lådor, som fungerar som plats för att lagra saker. Om det behövs kan det bli ett arbetsområde, bli matsal eller använda för att lagra saker, blommor och souvenirer.

De inbyggda och vikbara borden får oftast kök. Den inbyggda vyn är en bänkskiva som kan skjutas ut ur köksenheten. För att göra detta, dra ut lådan och sätt in bordplattan horisontellt. En sådan vy kan ha både en rak och en vinkelform. Det här alternativet kan också bli ett skrivbord.

Det är tillåtet att installera det i vardagsrummet eller kontoret under vindrutan. Detta sparar utrymme och ger rummet ett originalt utseende.

Fällbara strukturer är oftast fästa på vägg eller sidovägg på skåpet / headsetet.

I detta fall kan bordsskivan stödjas i form av en eller fyra ben. Korrekt utvald design kommer inte bara att hjälpa till att spara utrymme, men kommer också att lägga till lite skönhet i inredningen.

Regler av val.

När du väljer en vikningsstruktur måste du vara uppmärksam på följande komponenter:

 • Strukturell styrka. Det är nödvändigt att kontrollera inte bara basen utan också beslag. Det måste vara av hög kvalitet och väl fixat.
 • Formen på bordsskivan. Om det finns mjuka och släta linjer i rummet där det kommer bli möbler bör du välja en bordplatta av rund eller oval form. För skarpa linjer och hörn i inredningen passar ett rektangulärt bord;
 • Området i rummet. Om designen är vald för ett litet rum, så är bordet bättre att välja lämplig storlek;
 • Inredning och stil. Beroende på denna faktor bör du välja möbler. För den klassiska stilen eller det inre av barocken är det bättre att använda en solid massiv träyta. För ett mer modernt ensemble kommer en modell av träbaserade paneler med en prydnad eller i kombination med andra material att passa;
 • Funktionalitet. Beroende på var möblerna ska användas är det värt att välja modell och design. Fällbara träbord bordar till exempel sin kompaktitet, mångsidighet och mångsidighet. Eftersom de alltid kommer att vara efterfrågan.

För att lära dig hur man gör ett hopfällbart träbord för din sommarstuga själv, se nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål.För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum