Välja glas på bordet

 Välja glas på bordet

Glas på skrivbordet skyddar inte bara möblerens yta från skador och förorening, men tillåter i vissa fall att diversifiera interiören.

Varför behöver du?

Modern design använder många intressanta innovationer. En sådan idé är användningen av vackra förband. De kan vara helt ogenomskinliga, gjorda av färgat glas eller dekorerade med fotoutskrifter. Så ofta används de för att på något sätt uppdatera en tråkig design eller att diversifiera ett rum i loft eller minimalism stil.

En annan viktig punkt är att slitstarkt glas också är ett extra skyddande skikt.För att skydda borden använder vi inte den vanliga enkla beläggningen, utan en speciellt behandlad. Faktum är att vanligt glas inte bara är för kallt men också skyddat mot mekanisk skada. Därför rekommenderas att du väljer ett material som är särskilt utformat för detta. Särskilt om du letar efter glas för ett barns sovrum.

Ett välvalgt glas skyddar träet eller metallet från vilket bordet är tillverkat av mindre repor och andra defekter. Dessutom kommer en väl väljad utskrift eller glasfärg också att dekorera rummet och bli ett organiskt tillägg till det interiör du skapat.

En annan viktig fördel med ett sådant tillägg till bordet är att det kan användas som en elegant arrangör. Om du bara lägger ut dokument, anteckningar och anteckningar på bordet kommer de ständigt att förvirras och spridas. Men om du lägger allt under glas kommer ingenting att gå vilse.

typer

För att skydda bordet mot skador och smuts kan man använda olika typer av glas: slitstark eller flexibel, mjuk eller slitstark. De varierar också i tjocklek, transparens och färg.

plexiglas

Den mest populära typen av skyddande beläggning är plexiglas. Detta är ett ganska ovanligt material som endast har använts under de senaste decennierna. Den består av ett speciellt harts, vilket kombineras med olika tillsatser. Sådant glas kan vara både transparent och opak. Denna typ av glas kallas också akryl eller organisk.

Förresten är plexiglas i sin tur indelad i två underarter.

  • Den första består av extruderade ark. De är resistenta mot skador, så de borde användas i de rum där skrivbordet utsätts för maximal belastning. Ökad styrka på grund av att glaset går igenom mer komplexa bearbetningssteg. Så, dess kostnad är flera gånger högre än enkel.
  • En annan typ av plexiglas - gjuten. Sådana produkter är behagligt nöjda med en bred färgpalett. Om du inte vill välja det enklaste genomskinliga glaset, men något intressant dekorativt föremål, bör du välja gjutfodral.

Både han och andra typer av plexiglas präglas av ökad säkerhet. Det är inte trasigt och kanterna på en sådan foder är speciellt gjorda och mjuka.

Med fotoutskrifter

Om vi ​​pratar om dekoreringen av överlägg, är det vanligaste alternativet att använda fotoutskrifter. Med den här enkla tekniken kan du applicera en bild på överlaget.

Bilden som appliceras på glaset på ett sådant sätt bleknar inte länge och torkar inte. Det är fortfarande ljust och vackert. Alla färger kan ses mycket tydligt, så bilden trivs med alla de fina detaljerna.

Bilder på glaset kan appliceras på flera sätt. Professionell fotoutskrift fungerar bäst med specialutrustning. Gör det själv hemma är omöjligt.

Alternativt kan självhäftande film användas. Den har redan en lämplig bild. Därför behöver du bara hålla den på glaset. Det tar bara några minuter.

Bilder som appliceras på ytan kan vara vad som helst. Oftast söker köpare efter något som är universellt och enkelt, till exempel landskap eller abstrakta mönster. På skrivborden i barnrum kan du använda överlagringar med bilder av superhjältar, favoritteckningar eller andra igenkännliga tecken.

I vissa fall är användningen av fotoutskrift på glas också ett extra skydd. Om glaset kan repas eller täckas med fingeravtryck eller vatten, kommer fodret täckt med fotoutskrifter att hålla ett snyggt och välvårdat utseende längre.

klar

Om du väljer ett överlägg för ett skrivbord av ett särskilt värdefullt trä, bör du vara uppmärksam på det klarade glaset. Det låter dig titta på strukturen så väl som möjligt och utvärdera den.

frostat

Intressant i modernt inredning och frostat glas. Det ser väldigt intressant ut och skapar en sammetsbeläggningseffekt. Dessutom är denna överlägg också mycket lätt att rengöra. Du behöver inte ständigt torka ytan av glaset för att returnera den till en vacker glansig glans eller skrubba fingeravtryck eller vattendroppar.

Hur man väljer?

För att hitta ett bra glas måste du vara uppmärksam inte bara på sitt utseende utan även på andra parametrar. Om du inte riktigt förstår alla nyanser kan följande information vara till nytta för dig.

Först och främst bör täckningen på ett skrivbord eller skolbord vara praktiskt och av mycket hög kvalitet.Sådana linjer bearbetas vidare så att materialet upprätthåller integritet även i händelse av mekanisk skada. Glasfoder bör skyddas mot fukt, friktion och annan skada. Utan detta kommer det ingen mening av henne.

Det skyddande glaset bör också vara tillräckligt litet för att göra det bekvämt att lyfta, inte vara rädd för att av misstag släppa och bryta. Detta är speciellt sant om du plockar upp kudden på bordet för studenten.

När det gäller formatet bör ett korrekt valt klart glas passa i form och storlek på bordplattan. Du kan hitta både en överläggning, som kommer att uppta hela bordet och litet glas som bara täcker en del av bordet.

Utseendet av en glid på ett bord beror helt på i vilken stil inredningen är utfärdat. Du kan hämta både vanligt genomskinligt glas och dekorerad med någon form av bilder, klistermärken eller högkvalitativ fotoutskrift.

Var att använda?

Glas används för att skydda skrivbord i något av rummen. Det kan vara nästan vilket rum du är engagerad i arbete eller studie.

plantskola

Det mest uppenbara alternativet är att använda en högkvalitativ plexiglasfodring i studentens sovrum. För ett barns eller tonårss rum borde du välja ett praktiskt och maximalt säkert glas. Det borde vara väl bearbetat, så att barnet inte kunde skära sig eller oavsiktligt bryta om locket.

Du kan också välja ett stiligt intressant fodringsalternativ. Leta efter glas med ett mönster eller ett tryck som inte bara skyddar ytan utan också glädjer barnet. Om du lägger ett sådant färgöverlägg på bordet blir det mycket intressantare för honom att spendera tid vid skrivbordet.

studie

Om du arbetar hemma och har ett eget litet kontor, kan du använda glas för att ändra utseendet på bordet i det här rummet. Här är det dock värt att plocka upp något mer begränsat. Ljus foder med barns utskrifter blir överflödigt, eftersom de kan distrahera dig från jobbet. Så det är nödvändigt att föredra ett enkelt genomskinligt eller klarat glas.

Vårdhemligheter

För att glaset ska se bra ut, inte bara med inköp utan även efter en lång tid, behöver den ge fullständig vård.

Faktum är att organiskt glas så småningom blir täckt med små repor. Särskilt om du har använt det länge. Om du märker att det redan ser mindre attraktivt ut och repor gör att fodret ser för billigt ut, behöver du inte kasta bort det. Det är möjligt att återställa ett vackert och välskött utseende. För att göra detta behöver du inte ens köpa några särskilt dyra vårdprodukter. Du behöver bara två typer av högkvalitativt sandpapper. En av dem borde vara mer styv, och den andra - tvärtom, mjuk. Detta sandpapir ska noggrant gå igenom de mest problematiska områdena och sedan sätta goi-pasta på det bearbetade glaset.

Om du bearbetar materialet på detta sätt måste du vara så försiktig som möjligt. Gnugga inte ytan på dynan för hårt. Du kan inte heller använda starka lösningsmedel, och ännu mer, alla slags slipmedel.

Om du inte har möjlighet att köpa goi pasta, så kan du göra med högkvalitativ polermassa. Ta en bit mjuk duk, doppa den i polermassa och gå på glasytan.

Förutom en så radikal återvinningsprocess, bör man inte glömma att helt enkelt torka glaset med en mjuk trasa med jämna mellanrum. Om du alltid behåller sitt attraktiva utseende, behöver du inte tillgripa radikala sätt att återställa.

I allmänhet är det ganska enkelt att behålla plexiglas i gott skick. Så du kan inte vara rädd och tyst köpa en solid och estetiskt attraktiv kudde.

I den här videon kommer du att lära dig om en annan typ av glas på bordet.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum