Bord med hyllor i inredningen

En tabell med rack uppfann inte så länge sedan. Det var ursprungligen avsett för kontor. Nu arbetar många med hemma, och den här designen har stadigt kommit in i heminredningen som ett bekvämt alternativ för skrivbord, datordiskar. Att vara på datorn under en längre tid vill folk spendera den bekvämt, vilket betyder inte bara en bekväm stol, men också möjligheten att ha allt du behöver till hands.

Med utvecklingen av ny teknik blir allting alltmer nödvändigt: en mobiltelefon, flash-enheter, diskar, adaptrar, alla slags gadgets (ja, när allt är på ett ställe). Kopiering utrustning, papper för honom också, behöver någonstans att bifoga. Det är viktigt att hitta en plats för dokument, dokument och böcker. Om det finns en student eller en student i huset, kan du flytta den bärbara datorn bort och ta lektioner vid bordet. Läroböcker, anteckningsböcker bör vara nära.I en sådan situation är det svårt att göra utan rack.

Hur man väljer?

Hylla själv, öppen eller stängd, är väldigt bekväm för dig. Till skillnad från ett skåp är det lätt, luftigt och med ett integrerat bord tar det mindre plats, vilket är viktigt i en liten lägenhet. Bordet och hyllan, gjorda i samma färgskala, av samma material, ser bra ut på armlängden).

Hyllaägare vet hur bekvämt och praktiskt de är, hur olika de är och hur många saker de kan passa in i dem. Moderna hyllor är inte bara väggar med hyllor, de består av många sektioner, lådor. Hyllorna själva kan vara av olika längder, arrangerade i flera nivåer, även på olika väggar (i hörnmodellen). I kombinationen av ett rack med bord visar det sig ett mysigt mini-kontor.

Före förvärvet av denna mirakeldesign bör du bestämma var den ska stå och för vilka ändamål den ska tjäna. Inte alla i huset har sitt eget kontor, men överflöd av möbler på marknaden gör att du kan välja en design för en annan smak och för alla inredningar. Du kan lägga den i vardagsrummet, barnkammaren, även i sovrummet.

Var uppmärksam på designen av möbler som redan finns i rummet.Ditt nya bord borde harmoniskt passa in i sin miljö. Matchande färgpalett och materialet från vilket modellen är gjord är önskvärt.

Tänk på storleken på rummet. Till exempel, i ett litet sovrum, kommer ett stort skrivbord att se frustrerande ut. Men om allt är i ordning med mätaren, då är det bättre att välja ett rymligt, utrustat med rack, för att organisera ett bekvämt ergonomiskt utrymme med fri tillgång till alla tekniska enheter.

Välja en plats för möbler, du måste ta hänsyn till antalet uttag och den belastning som de kan bära utan att hushållens säkerhet skadas. För att undvika överhettning, lägg den inte nära radiatorer. När det gäller fönstren är det bättre att ordna bordet så att ljuset inte blindar och inte lyser från monitorn. Det bästa alternativet om fönstret är på sidan.

Avståndet från ögat till bildskärmen rekommenderas att lämna minst en meter, vilket bör beaktas vid val av en bordplatta. Men samtidigt bör storleken göra det möjligt att nå något objekt utan ansträngning.

Om möblerna köps av studenten är det bättre att ha en tvärstång för benen.

När det gäller stället är det bra om det inte har samma hyllor och fack för olika funktioner. Till exempel kan du sätta en skrivare i stora delar och fylla små med böcker, diskar, flash-enheter och andra bagage. Inte dåligt, om det finns utrymme för systemenheten, högtalare.

Du bör vara uppmärksam på höjden på stället. Vanligtvis är de utformade för en person med medelhöjd. För dem som gillar att lagra en hel del saker, kan du köpa en hög rack, men föremål av frekvent användning hålls bäst på de nedre hyllorna.

Hur man ordnar arbetsplatsen?

När man väljer ett bord, speciellt för en elev, bör man inte bara ta hänsyn till dess mångfald och integration i husets utformning, men också lämpligheten ur hälsosynpunkt.

Följande krav hjälper till att organisera arbetsplatsen ordentligt:

  • bordets längd måste vara minst 80 cm, det är tillräckligt med utrymme så att armbågarna inte hänger sig, annars måste barnet ändra sin hållning;
  • Det är nödvändigt att kanten på bordet (i sittande läge) faller på området mellan buken och bröstet, en sådan höjd anses vara idealisk. Om höjdjustering inte är tillgänglig bör en skruvstol väljas;
  • Racket ska inte blockera det naturliga ljuset och gissas av lateral vision. Inte illa placera bordet nära väggen nära fönstret. Det ska finnas tillräckligt med utrymme på bordsskivan eller hyllan för belysningsenheter i mörkret.

Det rätta bordet är en hälsosam rygg och räddad vision.

typer

Det finns tre huvudtyper av liknande möbler:

  • Hörn bord mest populära. Den passar bra i ett litet utrymme. Han har många fördelar. Bordet är kompakt, har en bred bordplatta. Den är färdig med ett stort antal lådor, ibland - en glidbollard. Racket kan orienteras på en eller båda väggarna. Oftast är racksidor ensidiga, därför bör köparens riktning (vänster eller höger sida) beaktas när man köper ett hörnbord. Inköp sker på grundval av den valda platsen i rummet.
  • Linjärt bord föreslår en rack på en vägg, men det kan finnas hyllor och under bordsskivan. Denna modell har inga begränsningar på bordsskivans längd och bredd, väljs med orienteringen av rummet i rummet. Den har en låda eller till och med flera inbyggda bottenhylsor under datorn och en glidhylla under tangentbordet. Om du behöver klassiska möbler - det här alternativet är det mest optimala.Linjärt bord kan både skrivas och dator. Den senare skiljer sig från skrivandet endast med enheter för en dator och dess komponenter.
  • Litet bordsbord Vikplattor och lätta överbyggnader på hyllorna är bra för barn i förskola eller i grundskolans ålder.

material

De flesta av borden med hyllor är gjorda av spånskivor och fiberboard. Ibland lamineras beläggningen, vilket gör möblerna mer attraktiva. Ett bord av sådant material är hållbart och stabilt, det är fukttolerant och relativt billigt.

Men det är ganska tjockt material jämfört med luftkonstruktioner gjorda av glas och metall. I interiören med gotisk stil ser till exempel ett graciöst metallbord med en lätt överbyggnad i form av ett rack på flera hyllor bra ut.

Bord av ädelträ ser rikt dekorerade med mosaik och inlägg. För att slutföra bänkskivorna med glas, natursten, ben.

Om det intressanta materialet inte finns i butikerna kan det beställas på möbelverk i ett enskilt projekt.

Använd i inredningen

Möblerna som består av ett bord och ett rack, är relevanta i rum, olika för utsettsändamål.

hall

Vid brist på utrymme placeras en datordisk i vardagsrummet. I den moderna versionen är bordet med ett rack en lätt diskret design, det gör inte utrymmet tyngre alls. Men för att köpa den första tabellen du gillar för korridoren är inte korrekt.

Observera att reparation och stående möbler ska beaktas. Bordet måste matcha designbeslutet på hela interiören. Färg, bordets konsistens, dess dimensioner är viktiga. Det bör också ta hänsyn till bekvämligheten och arbetskomponenten.

Som ett alternativ till vardagsrummet - ett klassiskt bord, enkelt, med en liten rack, även om det ser tråkigt ut, passar det till något interiör.

Ett tomt hörn fyller hörntabellen bra med graciösa hyllor som passerar på väggen.

Om det finns en önskan att gå i pension för arbete, ska du allokera ett arbetsområde med ett podium eller isolera dig själv från vardagsrummet med ett bord med en delningsställ. I det senare fallet måste racket vara dubbelsidigt, det vill säga se lika bra från vilken sida som helst.

plantskola

När en plats för spel och sömn är organiserad i en plantskola är nästa steg förbättringen av ockupationszonen.

Genom att välja ett bord i barnkammaren bör man särskilt närma sig. Huvudfokus ligger på att bevara barnets hälsa. Materialet från vilket möblerna är gjorda för studier måste vara miljövänliga. Belysning, bordshöjd - för att uppfylla medicinska normer.

Om allt är gjort korrekt, blir barnet inte trött, somnar för lektioner eller uppträder rastlöst. Vid samma bord kommer han att kunna spela brädspel, engagera sig i kreativitet. Ett sådant bord blir en favoritplats för tidsfördriv.

Det bör inte glömmas om bekvämligheten. Ett bord med ett stativ kan rymma alla böcker, bärbara datorer, leksaker, datortillbehör och tusentals andra små saker som ett barn kan nå helt enkelt genom att sträcka ut handen.

Det är värt att uppmärksamma bordsskivan, den måste vara tillräckligt stor för att placera bildskärmen på ett vanligt avstånd, högtalare, en bordslampa. Under klasserna bör läroböcker och anteckningsböcker placeras och under spel - designers och leksaker.

I de flesta fall erbjuder tillverkare idag bord av spånskiva (träprodukter är dyra). Detta material har blivit bekant i heminredning. Inget undantag och möbler för barnrummet.Naturligtvis kan du inte kalla det ekologiskt, men när du köper ett bord för ett barn, kontrollera minst ett certifikat från säljaren som bekräftar produktens säkerhet.

Och om din budget tillåter dig att köpa ett träbord, kommer det också att tjäna dina barnbarn.

sovrum

På grund av brist på utrymme är arbetsområdet organiserat på alla möjliga platser hemma: i hallen, i barnkammaren, i köket, i korridoren. Det finns inget undantag för sovrummet.

Det anses att sovrummet inte är det bästa stället att arbeta. Under dagen distraherar sängen och tar hand om vila och under sömnen tillåter inte bordet att somna, påminner om arbete. Men om du tittar från andra sidan, då i det hus där familjen bor, är det mest tysta stället sovrummet.

Om valet föll på det här rummet, bör du försöka skapa ett arbetsområde genom att skilja det från sängen med en lätt partition eller ett skrivbordsstativ. Det är en rack, och inte en döv garderob, annars kommer rummet att vara mörkt. Men om rummet är för litet kan du lämna det som det är.

Mättad med lådor, sektioner och ett stort antal hyllor, bordet "kommer att döda" inuti ett litet sovrum. En lätt rack på ett kompakt bord skadar inte. Han kommer att hjälpa till att sätta alla saker på hyllorna och arbetsplatsen kommer inte att se rodd ut med bakgrunden till de fridfulla lägenheterna.

Det är inte nödvändigt att placera bordet i det översta hörnet: att ha hittat en säng, du kan spara pengar på sängbordet och sätta konsolen, glasögon eller en bok direkt på bordet.

Om bordet med hyllan väljs rätt blir det en bekväm arbetsplats, en behållare av många saker och en ordningsorder i huset.

Hur man väljer bord med hyllor i inredningen, se nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum