Varför välja ett omvandlingsbord?

På grund av den befintliga livsrytmen har frid i hemmet upphört att vara vanligt. Omfattningen av bostaden är ofta inskränkt, eftersom det är fördelaktigt och praktiskt att bo i en liten lägenhet med ett eller två rum. Ofta i ett sådant hem kombinerar de kök och rum för ben, ett sovrum och en studie. Ägare av dessa lägenheter försöker spara utrymme. För detta ändamål minskar de vanligtvis antalet hushållsartiklar, inklusive möbler, till en minsta mängd.

På grund av utvecklingen av teknik de senaste åren har problemet delvis lösts. Designers har skapats för att möta behoven hos marknaden möbler som har förmåga att omvandla. På grund av detta beslut i rummen finns det mycket mer ledigt utrymme.Förvandling av bord blev de mest populära och mest använda möblerna. När mer utrymme är nödvändigt, förblir tabellen vikta. När en stor yta behövs, till exempel, om ett stort företag är monterat hemma, är det lagt ut.

typer

Denna modifikation utmärks av ökad funktionalitet, men ett högre pris. Förvandlingsbordet är en speciell modell som kännetecknas av förmågan att transformera i enlighet med ägarens behov. Till exempel kan vissa alternativ ändras i höjd, lutas i rätt vinkel och på annat sätt ändra parametrarna i enlighet med ägarens önskemål.

Således är ett kompakt och mobilt sängbord för omformning ett mycket användbart möbel. En modulär hyllenhet och ottoman kan levereras med den.

Betraktad design presenteras på marknaden i ett stort antal variationer: med ben eller hjul, glidande eller liggande, och så vidare.

material

Beroende på tillverkningsmaterialet skiljer sig följande typer av transformationsbord:

  • Möbler av metall. Mönstren som skapas av detta material präglas av rigor och en viss sofistikering av utseendet.Eftersom det här är ett omvandlingsbord, kan det också beskrivas som ett möbel, så att du kan spara ledigt utrymme, vilket innebär tillverkning i olika former och storlekar. Dessutom kräver metallkonstruktionen inte särskild vård. Sådana modeller har en nackdel - konstruktionen väger ganska mycket, så vid rengöring eller omarrangemang blir det svårt eller nästan omöjligt att flytta dem.
  • Vine eller rotting. Bordet kan ha en korgkonstruktion, men de gör endast sådana modeller på begäran. Detta är ett extra plus när det gäller val av former och storlekar, men kostnaden blir något högre. Samtidigt kommer möbler av vicker eller rotting att vara olika originalitet och anspråkslöshet i vården.
  • Plastvariationer. Nackdelen med denna design är bräcklighet. Dessutom är det inte möjligt att återställa det i händelse av en uppdelning, det kommer även att vara omöjligt att även ersätta brutna delar. Därför är livslängden för omformning av bord av plast liten.
  • Spånskiva. Sådana modeller är de billigaste, så ganska vanliga bland köpare. Materialets sammansättning innefattar en viss mängd komprimerade marker med harts.Konstruktionen av spånskivor är inte särskilt pålitlig, därför är den också ganska ömtålig och ömtålig.
  • Produkter av trä. En sådan modell är perfekt för dem som föredrar den klassiska stilen - träets naturliga design passar perfekt in i den. Det ser väldigt snyggt på träbordet. En bit av trämöbler kommer att ha ett dyrt och massivt utseende. Med det kan du dekorera vilket rum som helst. Det är emellertid viktigt att det är nödvändigt att hantera det mycket noggrant och ta hand om produkter som inte innehåller kemikalier.
  • Transformera bord från glas. Ändring är dyr och nyckfull i vård. För att kompensera för dessa brister kan bero på charm, sofistikering, vackert utseende. Om det är öppet kan det också vara möjligt att expandera rummet visuellt med hjälp. Samtidigt kan ogenomskinligt, transparent eller färgglas appliceras.

dimensioner

Om vi ​​talar om storleken bör det noteras att dimensionerna inte är inställda i förväg. Tillverkaren inser att varje kunds behov är individuell, gav möjlighet till självval av storlek.I genomsnitt kräver en bordtransformator för en person cirka 0,6 meter av ytan. Du kan välja ett längre alternativ.

Det finns många arter som skiljer sig från varandra i storlek. Det finns omvandlande tabeller, vars utformning ger möjlighet att ändra höjden genom att ändra längden på benen. Detta alternativ kan med rätta betraktas som multifunktionellt. Men om du inte behöver ändra höjden är det inte nödvändigt att köpa ett bord med denna parameter.

färg

Transformatabellmodeller kan också variera i sina färger. När man väljer en variation av en lämplig ton, bör man komma ihåg harmonin mellan rummets allmänna utseende och enskilda möbler. Det vill säga att möblerna ska kombineras med rummets allmänna inredning. I detta avseende föreslås att man väljer kontrasterande nyanser, eller vice versa, att göra allt i en färg.

Till exempel, om rummet domineras av kalla färger, kan bordet tillverkas i ljusa färger - blå, röd, svart eller burgunder nyanser kommer att göra. Tack vare det här valet kommer rummet "att spela." De populäraste färgerna inkluderar dock nyanser av vit, svart, jordnöts och kaffe.Och eftersom omvandlingsbordet ofta görs på beställning, är det bara att beställa en möbel med önskade färger.

form

Transformera tabeller kan också göras i olika former.

En populär variation presenteras i form av en oval.

Det här alternativet kan vara lämpligt om rummet har tillräckligt med ledigt utrymme. Även modifieringen kommer att vara användbar i närvaro av små barn, eftersom risken för att slå en av de vassa hörnen kommer att minskas. Fördelen med det ovala omvandlingsbordet är närvaron av ett sofistikerat utseende och en del charm i kombination med statism och enkelhet.

En annan sort är inte heller standard - det här är ett omvandlande bord i form av en cirkel. Dess fördelar liknar det som beskrivits ovan. Det utmärks också av elegans och okomplicerat.

En mer standard kommer att vara ett omvandlande bord med kvadratisk eller rektangulär form. Utseendet på denna modifiering är mycket bra och kombinerar kraft och hög kostnad. Och det kan placeras i hörnen av till och med ett litet rum, till exempel i köket. Därför kommer dess fördel utan tvekan att vara att spara utrymme i rummet.

tillbehör

Vanligtvis är kitet standard: bas, ben, guider och fästelement. Också bland komponenterna kan vara hjul. Välj möbler med hjul eller utan dem, det är upp till dig.

I regel krävs hjul om du planerar att flytta möbler från ett ställe till ett annat, från ett rum till ett annat. För att bestämma om du behöver den här funktionen eller inte, måste du basera på tillgången till relevanta behov. Om så önskas kan hjulen läggas till det färdiga kitet. Detta medför dock ytterligare kontantkostnader. Om så är nödvändigt monteras hjulen och, om det finns, på basen av varje ben.

stilar

Stilbeslutet på det omvandlande bordet bör motsvara rummets stil.

Om det finns minimalism i allt är det bättre att välja metall- eller plastprodukter. Också lämplig för stilen av minimalistiska korgstabeller. Om du använder ljusa färger i designen kommer det att vara möjligt att skapa en mysig atmosfär, och ett korrekt valt omformningsbord kommer organiskt att passa in i interiören, bli en bekväm och funktionell möbel.

Ganska populär är inredningen i landets stil.En del variation i det kommer att göra det möjligt att göra ett omvandlingsbord, tillverkat av naturmaterial. Sådant material kan exempelvis vara trä, rotting, sten eller metall. I detta fall är det önskvärt att designen var enorm, eftersom luftigheten och förfiningen kommer att ge rummet ett löjligt utseende.

Om designen använder engelska, japanska, franska eller italienska stil, väljer du ett omvandlingsbord, är det bättre att följa den allmänna stilriktningen, tillämpa designlösningar av det valda landet. Till exempel karakteriseras Japan och Frankrike oftast av förfining av former och linjer. Och England och Italien kännetecknas vanligtvis av mer massiva och statiska strukturer.

Den minst opretentiösa är den skandinaviska stilen. Man tror att nästan alla transformerande bord kan organiskt passa in i det, så länge det kombineras med andra möbler som kommer att ligga i rummet.

Också populära idag är stilar av moderna och loft. Möbler för dem bör vara original, utan krusiduller, till exempel i glans.

dekoration

Omformning av bord med dekorativa ytor eller detaljer ser mycket effektivare ut.Ett sätt att dekorera är att använda decoupage. Detta är utsmyckning av ytor med mönster på papper eller tyg. Du kan också skapa en original design med mosaik - bilder som består av små bitar. Också populär är ett sådant alternativ som kräkning - ytlig åldring av ytan. Därför finns det lackläckor, vars huvudkomponenter är äggvita eller lim. Ytan är målad och lacken appliceras på toppen för att torka, som kan ersättas med vinäger eller gelatin. Resultatet är en sprickad yta med effekten av åldrande.

Bordets design som ett resultat kan vara ganska original. Detta kommer att påverka rummets övergripande utseende. Övergripande matchande stil och närvaron av dekorativa element kommer att skapa harmoni. Soffbord, bokbord med lådor, fjärilbord, med svängbara, glidande och vikningsmekanismer ser bra ut. Eftersom väggbordet är bäst att välja ett utdragbart alternativ.

Hur man väljer?

Innan du väljer ett omvandlingsbord, måste du mäta rummets dimensioner. Det är bättre att subtrahera från det totala arealet som redan upptas.I enlighet med dessa beräkningar måste du välja ett omvandlingsbord av en storlek eller en annan. Valet ska vara relaterat till skönhetsegenskaper och praktiska egenskaper. I det här fallet måste båda dessa egenskaper kombineras. Det är viktigt att komma ihåg att ett attraktivt utseende inte alltid garanterar användarvänlighet.

Var uppmärksam på kvaliteten, tillverkaren, materialet och formen på bordet. Dessutom kan det vara viktigt att justera höjden, förekomsten av hjul, fotstöd och så vidare. En viktig punkt är designens tillförlitlighet.

Det bör beaktas vid valet och den avsedda tidpunkten. Så, borden kan vara kaffe, skriva, matsal. Gör inte utan transformationsmekanismen.

I allmänhet, med hänsyn till önskemål och behov, kommer ekonomiska möjligheter och tillgång till ledigt utrymme att bidra till att göra rätt val.

Fördelar och nackdelar

För tabeller, transformatorer som kännetecknas av närvaron av positiva och negativa egenskaper.

Fördelarna med tabeller är obestridliga och det finns en hel del av dem, varför omvandlingsbord blir alltmer populära. Som en första fördel vill jag nämna egenskaperna hos liten storlek - möjligheten att installera i rum med nästan vilken storlek som helst.Kostnaden beror helt och hållet helt på köparens önskemål och behov. Det är, om det är nödvändigt, kan du hitta ett rimligt budgetalternativ. Beroende på antalet personer kan omvandlingsbordet göras större eller mindre. När den läggs upp tar den inte extra utrymme. Omvandlingsbord är också multifunktionella, kompakta, skapar möjligheten till obegränsad kreativ realisering när det gäller design.

Det förvandlar dock tabeller och nackdelar. Dessa inkluderar det faktum att vikningsmekanismerna bryts ganska ofta. Och reparera dem som regel nästan omöjligt.

Berömda tillverkare och kundrecensioner

I den moderna perioden är det omöjligt att inte uppmärksamma tillverkarna av möbler när de köper dem. Låt oss försöka överväga flera tillverkningsföretag.

Känd tillverkare är Företag från Italien Cleivars produkter präglas av skönhet och elegans, har den förmågan att skapa en viss estetik i det omgivande rummet.

Nästa företag - Ommiproducerar möbler av naturmaterial.I synnerhet producerar företaget ortopediska skoltransformatorer för skolbarn.

Ganska känd på marknaden också "ASM Möbler", "Dolphin", "Leader Array", "Levmar", Calligaris, "Demi", "Massor av möbler". Idag blir tyska transformatorer alltmer populära.

Det är bättre att välja beprövade tillverkare med kvalitetscertifikat. Du kan också läsa recensioner av dem som redan har köpt och använder tablettransformatorerna.

Många köpare pekar på att de gillade det moderna utseendet och koncistensen i designen av moderna produkter. Du kan köpa ett ganska stort bord. Också nöjd med tillgången på garanti, detaljerade monteringsanvisningar samt manualer för användning. Inkluderat är metalldelar. Det finns möjlighet att göra ett litet bord i ett stort matbord. Moderna produkter är lätta att montera, transformera och ganska tillförlitliga att använda.

Unika alternativ i inredningen

Ett av de intressanta alternativen - ett bord med infällbara bänkar i designen. Detta är en av de mest praktiska alternativen som du kan ta med dig när du reser på landet.

En annan intressant variation.En sådan konstruktion skapar inte bara en unik inredning utan blir också en behållare för olika hushållsartiklar och föremål. Ovanliga mönster passar bäst för loftets stil.

En annan unik lösning kommer att vara ett omvandlande bord med hyllor. Med specialdesign kan du trycka om det behövs hyllor från bordets yta. Den otvivelaktiga fördelen - användarvänlighet. Det här alternativet är perfekt för hörnplacering.

Hur man gör ett skjutbord med egna händer, se nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum