Förklädningsbord i inredningen

Omklädningsbord i inredningen personifierar det kvinnliga territoriet och är föremål för önskan hos alla moderna modekvinnor. Denna charmiga möbel är inte bara användbar som en förvar av kvinnors "hemliga vapen" utan också som en utsökt designer accent i sovrummet, entréen eller badrummet.

tidsbeställning

Namnet på denna artikel kommer från franska ordet toilette, vilket betyder "personlig duk." Denna antika möbel uppträdde i Frankrike i början av 1700-talet, i den eleganta barocktiden. Under dessa dagar framkallade ädla damer skönhet och beundrade spegeln av deras boudoirbord.

Fördelningen har för närvarande inte förlorat sin relevans, den har fått nya former, vilket gör det möjligt att passa harmoniskt till en modern högteknologisk lägenhet.Ändrade formen, storleken, designen, men syftet med ämnet var detsamma. Det är trevligt och bekvämt att sitta bakom sig medan du bryr dig om ansiktet och håret, att applicera smink, göra styling och även hålla kosmetika, parfymer och personliga hygienprodukter i den. På grund av sitt utseende (närvaron av speglar, dekorerad med prydnadsföremål, snygga böjda ben och underbara lådor), boudoirbordet har också en dekorativ funktion som framhäver interiörets stil.

arter

Ett dykbord är inte den enda modellen. På den moderna möbelmarknaden hittar du olika typer av mönster. Beroende på design och ytterligare element finns följande kategorier:

 • pir-glas - En enkel klassisk version av toalettbordet. Med design är det ett bord med ben eller på hjul med en stor spegel monterad i mitten. Dessutom finns en inbyggd förvaringslåda för olika tillbehör. Det här alternativet är mycket väl lämpat för ett litet rum: spegeln passar nära väggen utan att röra ut rummet och skapa den visuella effekten av ett större och ljusrum.
 • spaljé - Det är en konstruktion med en överbyggnad från en centralt styvt spegel och två rörliga speglar på sidorna. Denna typ av boudoir bord är väldigt bekvämt för att bedöma dig själv från alla vinklar, speciellt när det gäller att skapa en komplex frisyr.
 • konsol - Sittbord med fällbar spegelfäste. Konsolbordet är ett mycket funktionellt alternativ, om det behövs kan bordet vikas och placeras på en bärbar dator och en kopp kaffe till exempel. Dessutom tillåter ett sådant system spegeln att förbli ren, damm håller inte fast vid det, men vanligtvis är konsolspegeln liten, ungefär storleken på bordplattan.
 • Litet bord med dubbelsidig spegel. En sådan modell har en transformerande spegel fixerad på båda sidor. Å ena sidan är det en vanlig spegel och å andra sidan en förstoringsspegel. Denna typ av spegel är väldigt bekväm när man använder smink.
 • Sidobord utan spegel - ekonomi alternativ. Oftast är det en separat bordplatta med ben eller ett gångjärnsbord utan ben, med en väggmonteringsmekanism. Denna design används ofta i korridorer, korridorer, men ibland i små sovrum, dessutom ger en väggspegel. Kvinna hängande bord - En praktisk modell för dem som hyr lägenheter.Liten design är lätt att ta och placera i ett nytt hem.
 • Fällbord - det enkla systemet som består av en glidande bordsskiva med rullningsbenen och en hopfällbar spegel. Detta alternativ kommer också att vara användbart för personer som ofta byter bostäder.
 • toalett tabell-toalettstol - Multifunktionellt alternativ. Denna modell kombinerar ett boudoirbord och en plats för att lagra ett stort antal olika saker, som hårfönstrum, plejor, lotioner och schampon, samt underkläder eller sängkläder och handdukar.
 • vinkel bord - vägg eller vägg för inredning av hörnrummen. Denna modell kommer att vara bekväm att spara utrymme i små badrum.
 • office - Inledningsvis användes denna tabell som en skriftlig. Modellen har ett infällbart lock, lådor och hyllor för att lagra användbara saker.

Vackra designer modeller av funktionella tabeller kommer att bli en riktig dekoration av alla inredningar. Det är inte nödvändigt att köpa denna typ av möbel i affären, du kan också beställa en exklusiv version enligt dina smakpreferenser.

utrustning

Oavsett sorten borde någon omklädningsbord med sminkspegel utföra huvudfunktionerna - vara bekvämt för arbete och tillräckligt för att lagra alla nödvändiga tillbehör. För att denna typ av möbler inte ska röra utrymmet och samtidigt var multifunktionella, designar moderna designers omklädningsbord med många extra användbara element. I någon möbelbutik kan du hitta olika modeller med lådor, hyllor, hållare för tillbehör, smyckeskrin och glidbrickor.

Ett toalettbord, i kombination med en byrå, förutom de stora stora lådorna, kan ha ytterligare hyllor på bordsskåpen. Om du är intresserad av ett allvarligt förvaringssystem, kommer det att vara mycket bekvämt att välja en liten spegel i kombination med en hög byrå. På badrummen är alternativ med ett handfat inbyggt i bänkskivan populära. Sådana modeller är som regel skräddarsydda.

Det är väldigt bekvämt att beställa ett toalettbord komplett med en puff eller pall, vars stil kommer att kombineras med den valda modellen.

Om du bestämmer dig för att köpa en ottoman separat, bör du vara uppmärksam på höjden av den här typen av möbler, flytta under bordsskivan och förstör förstås inte den övergripande bilden i inredningen och kombinera, om inte med bordet själv, sedan med en garderob, säng eller säng curbstone.

form

Moderna möbelproducenter erbjuder olika modeller av bord för varje smak och färg och för alla inredningar. Omklädningsbord skiljer sig från varandra inte bara i spegelns utformning, närvaro av skåp, men också i form av bordsskivan själv och spegeln som ligger intill den:

 • Den klassiska formen i detta fall är rektangel med skarpa eller slätade hörn. Denna form gör att modellen kan tillhandahålla en uppsättning element för lagring.
 • hörn Modeller kommer att vara lämpliga i små sovrum.
 • Rektangulära bänkskivor, ha en rundad spegel, passar väl in i sovrummets inre, sängen i vilken har en halvcirkelformad utsikt över huvudgaveln.
 • modell med konkav bordsskiva låta dig sitta bekvämt och städa dig själv på ditt favoritbord.

dimensioner

Dimensionerna på toalettbordet bestäms först och främst av storleken på rummet där det kommer att installeras.Enas om att den lilla konsolen kommer att se löjligt ut i ett 30-meters sovrum, liksom ett massivt pirglas i en smal korridor.

Produktens storlek beror på dess design, tillgängligheten av speglar, hyllor och lådor:

 • Bordsskivans standardhöjd är ett konstant värde på 75 centimeter. Det definieras som den nivå där kroppen hos personen som sitter vid bordet kommer att vara belägen.
 • Djupet och bredden på bordplattan varierar, liksom höjden på spegeln.
 • Den smala versionen av bordplattan kommer att vara upp till 26 centimeter. Och produktens minsta längd är 45 centimeter.
 • Standard dimensioner av produkten är svår att namnge. Det anses vanligtvis att dimensionerna 80x40 centimeter ger de nödvändiga proportionerna för denna typ av möbler.
 • Ett stort toalettbord innehåller som regel många tummar och hyllor, på grund av detta ser det ganska massivt ut. Denna version av möblerna ser proportionellt ut i en höjd av högst 80 centimeter. Bredden på en sådan produkt ska vara 50-60 centimeter, och längden - upp till 140 centimeter.
 • Om spegeln, förutom sin huvuduppgift, också spelar rollen som en dekorativ, då ska modeller väljas där spegelns bredd kommer att vara minst hälften av bordets längd.

material

När du väljer ett toalettbord, nämligen materialet från vilket det är gjort, måste du fokusera på den övergripande stilen i lokalerna:

 • Till exempel, för sovrummet i stil med high-tech är osannolikt att passa i träskåp av bordet rotting, och alternativ från plast, tvärtom, passar framgångsrikt in i detta interiör.
 • Kroppen av denna typ av möbler görs oftast från trä. Populära produkter av furu, valnöt, mahogny och ek. Den kan användas som en uppsättning av trä, och mer blygsamma kostnadsalternativ (spånskiva, MDF), inte sämre utseende än produkter från ett solidt system.
 • All metall bordet kan hittas mindre ofta. Vanligtvis är smidda ben och tillbehör till glidskåp av metall.
 • I det moderna interiören i badrummet är det mycket praktiskt och ser bra ut glasbord med metallhus. Vid tillverkning av denna typ av möbler med användning av härdat glas, på grund av bräckligheten och sårbarheten i detta material som inte har särskild behandling.
 • När man väljer möbler i Empire-stilen, ger de ibland preferenser till alternativ som har en finish. från miljöläder. Dessa produkter kan hämta läderpuff. Satsen kommer att se väldigt dyr och harmonisk ut.

färg

På den moderna möbelmarknaden kan du välja en produkt, inte bara ett visst färgområde, utan också en viss nyans. På grund av de olika materialen för tillverkning av boudoir-bord finns det ett brett utbud av produkter som kombinerar olika färger. Och det är mycket fördelaktigt i kombination med interiören. Till exempel, ett silver metallspegel fall, samma ben och ett svart bord är ett vinn-vinn-alternativ i en diskret modern stil.

Färgerna på träprodukter beror på konsistens och typ av trä. Från mörka färger bör du vara uppmärksam på sådana alternativ som wenge, körsbär, mahogny. Om interiören är ljus bör du tvärtom se på mindre ljusa toner. Dessa kommer att vara aska, blekt ek, sonoma ek, shimo färg, valnöt.

I de skandinaviska interiörerna fokuseras ofta på viss kontrast, men inte ljus färg. Bland dessa pastellfärger kan man skilja mellan blå, beige, rosa, halm. För att skapa så få konstgjorda blommor använder designers naturliga färger, fläckar med tillsats av speciella pigment.Ljusmatta alternativ ser väldigt ädla ut, och även damm på dem är omärkligt.

Metall är vanligtvis inte målade. Här är det vanligt att begränsa sig till de vanliga grå- och guldbronsönorna.

stilar

Produktens stil måste överensstämma med rummets design och koncept:

 • För sovrum i stil barock Du kan köpa alternativ från trä med snidade mönster, gulddekor och böjda ben.
 • klassisk skulle föredra en enkel symmetrisk form med en enkel design. Här är lämpliga produkter från en matris eller laminerad spånskiva i en klassisk diskret design.
 • neoclassic Accepterar alternativ, vid tillverkning som, förutom de vanliga, används moderna material. Kombinationen av trä och glas och inredning med emalj passar bra in i detta interiör.
 • modern kännetecknas av ovanliga kombinationer av texturer och former. För denna interiör är lämplig, till exempel en bordplatta av vacker sten med element av metallsnivning.
 • För stilar högteknologiska och loft Det är bättre att välja minimalistiska alternativ i kalla färger utan mönster och grafik.
 • För rum Skandinavisk stil interiör, vilket innebär ljushet och enkelhet i utformningen av möbler,Produkter som är gjorda av ljusträ eller målat i pastellfärger, stora speglar, keramik och glas kommer att vara lämpliga.
 • romantisk stil retro föredrar antik finish. Omklädningsbord med bronsben, sammetklädsel och romantiska trämönster passar perfekt in i detta interiör.
 • Eleganta modeller i byn stil passar in i interiören i stil med Provence och Chebbi-chic. Det ska vara pastellversioner av trä med element av smide och dekoration av artificiellt åldrade tyger.

utformning

Klädbord - inte bara en möbel. Individuella modeller är sanna konstverk. Benens graciösa kurvor, ovanliga, ibland till och med djärva beslut som är inramade av speglar, ett snidat träfall, gjorda under de gamla åren - allt detta ger produkten sin mening och sinne. Även de enklaste produkterna ser väldigt vackra och ovanliga ut. Det är självklart att även de vanligaste rummen kommer att förvandla de ursprungliga, artfully smidda modellerna av boudoirbord.

Förutom alternativen för smide finns det fler icke-standardiserade lösningar på den moderna marknaden som inte är mindre glädjande för ögat.Till exempel har det blivit populärt att dekorera möbelkroppen med hjälp av bilder av fragment från kända konstverk. En vacker prydnad och ljusa accenter i tillbehören kan enkelt kombineras med andra designelement i rummet. Till exempel keramiska handtag med golv eller bordsvaser av samma material och läderinsatser med samma huvudbräda.

Man har bara att skickligt välja det lämpliga alternativet och rummet kommer att ta ett lyxigt utseende. Och eftersom formerna och storlekarna är väldigt olika bör du inte begränsa dig när du köper den här produkten även till de som inte har plats för att rymma sådana till synes överflödiga möbler. Trots allt är sådana möbler också användbara genom att dess spegelglans visuellt kan öka utrymmet i ett litet rum.

tillverkare

Denna vara kan köpas, kanske i någon möbelaffär. Valet är så stort att det är svårt att sluta titta på något specifikt. Innan du går till affären bör du först utforska tillverkarna, egenskaperna hos de material som de arbetar med, prissegmentet och designfunktionerna.

Om alternativet för exotiskt trä eller en produkt dekorerad med rottingvävning är att föredra, rekommenderar vi att du uppmärksammar asiatiska tillverkare.

Malaysia och Indonesien erbjuda ett brett utbud av möbler av kvalitetsmaterial till överkomliga priser. I detta fall fokuserar tillverkarna på aktuella trender och återspeglar dem i deras modeller.

Ryska och vitryska tillverkare erbjuder också möbler från prisvärda och prisvärda material. Kanske är deras modeller inte mycket varierade och eleganta, men kvaliteten är tillräckligt hög och kan lätt konkurrera med italienska tillverkare.

Naturligtvis kommer möblerna från kinesiska företag att vara i första hand när det gäller överkomliga priser.

Även om de använda materialen inte är de dyraste, den kinesiska bryr sig om utformningen av sina produkter. Kanske det är därför i många hus du kan hitta möbler från Kina. Det är vackert, praktiskt och billigt. Och om du planerar att reparera, med renovering av inredningen, kommer sådana möbler inte att förlåtas att förändras.

Modeller av europeiska tillverkare är alltid något dyrare, det är inte förvånande, eftersom de använder högkvalitativa teknologier och högkvalitativa material för att tillverka sina produkter. Genom att köpa, till exempel, ett italienskt toalettbord, kan du vara säker på naturen och säkerheten hos de material som det görs från. Och utformningen av sådana produkter kommer att glädja ögat i mer än ett år.

Hur man väljer?

Innan du väljer ett omklädningsbord i din lägenhet, bestäm det funktionella syftet med den här typen av möbler:

 • Till exempel, om en tabell bland annat kommer att spela rollen som piedestaler för tv, arbetsområde För att rymma en bärbar dator, måste du ta hand om måtten på bordet. TV-alternativ bör vara tillräckligt breda så att skärmens hörn inte sträcker sig bortom bordet. Det är opraktiskt, ful och osäkert.
 • Att hämta möbler på korridoren, det är också nödvändigt att mäta dess dimensioner så att det köpta bordet passar perfekt in i rummet, utför sin uppgift och stör inte utrymmet. Om i korridoren kommer bordet att vara utformat för att lagra små föremål, är det bekvämt att köpa en konsol,och om hans uppgift också är att hjälpa till med att skapa bild och hår, bör du vara uppmärksam på alternativet med en stor spegel i full längd (självklart om hallen tillåter det).
 • Om denna typ av möbler ska placeras i badrummet, bör du vara uppmärksam på sådana detaljer som materialet (det måste vara fuktbeständigt), form och dimensioner av bordet. Ett bekvämt alternativ till badrummet måste nödvändigtvis ha en stor spegel, lådor för att lagra personliga tillhörigheter, och inte vara besvärlig. Du kan välja en modell med lokal belysning.
 • Självklart, när man köper måste vara uppmärksam på materialets kvalitet, och inte bara på utseende. För övrigt ska detta förvärv inte bara glädja ögat, men också tjäna som en lojal assistent i många år.

Var att sätta?

När du placerar den här typen av möbler, är det bättre att välja ett fönstersätet, så att när du svävar marafetten finns det en bra belysning av spegeln.

Klädkroppens kropp borde passa till väggen, så det kommer att se harmoniskt och estetiskt korrekt ut.

Lika viktigt är socklarna nära bordet. De låter dig använda elektriska apparater på avstånd nära spegeln,skapa vackra frisyrer, utan att gå från arbetsplatsen. Detta kommer att spara från onödigt väsen och behålla ordning i lägenheten. Om området i sovrummet är litet, men det finns ett omklädningsrum, skulle ett bra alternativ vara att placera ett bord i sin nisch utan att röra upp sovrumsutrymmet.

Hur man utrusta?

Vid utrustningen av toalettbordet använder du olika element som gör det vackert och bekvämt att använda:

 • Förutom de välkända hyllorna och lådorna för att lagra små föremål, använder du ofta ytterligare element: krokar, hängare (om det är ett massivt pirglas).
 • Vadderade avföring och avföring - Mycket intressant tillbehör. De låter inte bara vara bekvämt placerad framför spegeln, men fungerar också som en riktig dekoration och en höjdpunkt i vilket sovrum som helst.
 • I mörka sovrum och badrum kommer extra ljus vara mycket relevant. Inbyggd spegel bakgrundsbelysning Det kommer att skapa en mysig aura i boudoirområdet och spara energi genom att bara använda lokal belysning.

Snygga idéer i inredningen

Först och främst är klädkammaren en kvinnlig möbel, och det är som regel närvarande i sovrummet till varje självrespektande kvinna.Men begränsa inte användningsområdet för denna typ av möbler. Sova boudoir är utan tvekan den mest feminina platsen, men inte varje sovrum har möjlighet att placera ett elegant bord med en spegel. Men den här frågan är löst för dem som har organiserat ett garderobsrum. Dessutom är det här alternativet lämpligt om en man till exempel tror att sovrummet ser för feminint ut med denna typ av möbler.

Ett elegant bord i vardagsrummet skapar en atmosfär av komfort, för att du kan ordna fina tillbehör och figurer på den, samt placera ramar med familjebilder eller en vas med blommor. Denna mångsidiga artikel kommer också att vara användbar i en smal korridor. Laconic konsolen kommer inte att skapa effekten av bulkiness och kommer att vara ett bra ställe att lagra små saker.

Observera att dessa möbler måste vara närvarande inte bara i bostadsområden. De är helt enkelt oersättliga i frisörsalonger, skönhetssalonger och sminkrum. De är genomsyrade av modekultens kult och bär med sig deras aura, var de än är.

Det spelar ingen roll om klädkammaren kommer att vara, för det är inte en soffa som kommer att se ut på plats i badrummet, det viktigasteobservera stilbeslut och välj lämpliga dimensioner.

På skötbordet med en spegel, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum