Funktioner av ett val av en vikbord

 Funktioner av ett val av en vikbord

Modern möbelproduktion är alltmer inriktad på mångsidighet och användbarhet av produkter: modulmöbler, väggmängder, bord, böcker, transformerande soffor, hopfällbara stolar, inbyggda garderober och mycket mer.

Bland de stora alternativen för sin andel av popularitet vunnit vikbordstativ - ett kompakt stycke heminredning, som kan utföra flera funktioner samtidigt och spara värdefulla mätare av användbart utrymme.

Särskilda funktioner

Bordstenen är en bekväm vikningsstruktur bestående av en basbas med lådor och lutande sidoväggar,som, när de läggs ut, bildar en bordplatta. Genom designen är denna modell identisk med bordsboken, men tabellbordets funktioner är bredare tack vare hyllorna och lådorna.

Modeller i inredningen

Valet av bordsskåp, dess design, material och dimensioner beror på produktens syfte och plats i inredningen.

Vardagsrum

I vardagsrummet är alltid användbart för mottagande av gäster. I den vikta versionen kommer en sådan modell att tjäna både som inredning och plats för att lagra semestern, bestick, dukar. Det är i vardagsrummet, valet av bordsskåp beror till stor del på rummet i rummet.

För att dekorera inredningen i klassiska stilar har traditionella sidobord skapats av massivt trä eller MDF-plattor. Den snidade ytan, förgyllda tillbehör kommer att komplettera klassikerna, barocken, rococo. Artificiellt äldre trä av vit ek passar perfekt in i Provence-stilen. Förkromade breda ben för bordsskivorna högteknologiska stilen. Produkten i sig av denna stil kan vara tillverkad av MDF-kartong, täckt med den tunnaste PVC-filmen av neon- eller metalltoner. Minimalismens stil passar bordsskåp av tunna träbaserade paneler,vanliga ytor utan ornament, smala ben, stöd kan vara både trä och krom.

kök

Köksuppsättningar har ofta inbyggda bord, skåp, på vilka skärytor, handfat eller spis finns. Förutom dem kan du köpa en glidmodell på hjul, om köksutrymmet tillåter.

För små rum kommer det att vara relevanta kompakta bord, skåp med en eller två valshalvor. De är praktiska eftersom på grund av kulinariskt arbete eller lunch kan bordsskivan enkelt vikas och frigöra utrymme. Kontorsskåp med rymliga lådor eller hyllor i köket finns alltid något att fylla: från köksredskap till hushållsartiklar.

Metallvärmebordskålar med temperaturkontroll används som regel i cateringanläggningar, men om så önskas kan ett sådant handy objekt också köpas för ett rymligt kök i ett lanthus.

Arbetsområde

Valet av bordets kantsten för arbetsutrymmet handlar framför allt om funktionalitet. Under förutsättning att behovet av att spara kvadratmeter är det inte alltid möjligt att allokera ett rum som kontor, verkstad, bibliotek.Kommer till stöd av designerens mottagning av delningsutrymmen i zoner och multifunktionella möbler. Bordstativet blir en oumbärlig assistent för att lösa detta problem. Det finns flera typer av piedestalbord för arbetsområdet:

  • Skriftligt stationärt bord med inbyggt skåp. Den kan placeras som huvudmöbler i arbetsområdet.

Det bästa alternativet skulle vara en enkel eller dvukhtumbovy bord med en överbyggnad av hyllorna.

  • FällbordSom passar alla rum. Om det behövs kommer de stigande sidoväggarna att fungera som en bred bordsskiva för att arbeta med papper, ritningar, ritpapper, mönster.

Rymlig skåp blir platsen för lagring av de saker som behövs när man arbetar.

  • Transformera bordet. Modeller av sådana tabeller är utrustade med mekanismer som gör att de kan bli barnsäng, stativ, soffbord eller stol. Allt beror på mästarens fantasi, och exempel på sådana transformerande tabeller finns i kataloger av möbelproducenter.

Stuga, veranda

Bordstenen är praktisk för användning i sommarstugor. Det är bekvämt att ligga ute på verandan medan du dricker te i friluft,och om nödvändigt kan du montera och flytta in i ett hörn. Skåpens lådor eller hyllor kan hålla sig i sig lite små saker som behövs för trädgårdsarbete eller te.

För att göra det är det bättre att välja möbler av plast eller MDF, helt täckt med slitstark akrylfilm. Sådana produkter är lätta att rengöra, de är inte rädda för fuktighet och temperaturförändringar. Och för vintern kan de lätt föras in i huset för förvaring.

plantskola

För barnens hörn finns ett stort urval av mini-väggar med arbetsområde, säng, sportelement och andra apparater för varje smak. Detta är ett bekvämt och praktiskt alternativ för både barn och tonåringar. I det här fallet finns ett skrivbord med lådor, lådor, hyllor eller garderob i satsen, vilket eliminerar behovet av att välja olika möbler.

Barnens zon med ett enda förvärv kan omvandlas till ett enda stilutrymme.

Separata barnbord, skåp, radikalt olika från vuxna modeller, är för de minsta. Dessa är vanligtvis bord för ritning och modellering, med lådor för tillbehör. Ett annat alternativ är babybytesytor.

form

Den rektangulära formen på bordsskåpen anses traditionell och passar alla inredningar. De avrundade kanterna på en lyft eller skjutbord ser vackert ut.En sådan modell i den utfällda formen är en oval, vilket ger smidiga linjer till inredningen och gör rummet mer bekvämt. Dessutom har dessa möbler inga skarpa hörn och är säkra för små barn.

Icke-standardiserade tummar i form av en trapezoid, kub, triangel kan dekorera interiören i en modern eller futuristisk stil. Det är emellertid nödvändigt att kontrollera huruvida ett sådant bord kommer att fungera i den utfällda formen, huruvida bredden och längden på ytan är tillräckliga. Annars kan det visa sig att det är vackert, men meningslöst, och du betalade för funktionen "bordet".

material

De viktigaste materialen för tillverkning av tabeller, bord är trä och dess derivat. Möbler som består helt av plast, metall eller glas anses vara icke-standardiserade och är ganska sällsynta.

Möbelartiklar av massivt trä kan inte vara elitprodukter och kommer att bli en lönsam investering om du köper en klassisk byrå.

Det lyxiga utseendet på dessa produkter kommer att vara ett utmärkt komplement till den respektabla inredningen av vardagsrummet.

Massiva träprodukter är dock dyra och har stor vikt, så möbler av MDF är lämpliga för modernare stilar och ett budgetalternativ.Det är lätt i vikt och tack vare modern produktionsteknik skiljer det praktiskt taget inte från analoger av massivt trä - det är ibland ganska svårt att märka skillnaden. MDF-plattor, som regel, är täckta med finér eller tunn PVC plastfilm. Sådana produkter är inte så hållbara, men priset är ganska acceptabelt.

Resten av ovannämnda material används framgångsrikt i dekoration av tummar och för tillverkning av tillbehör. Dessa kan vara plastöverdragna bänkskivor och dörrar gjorda av MDF i olika nyanser eller imiterar naturmaterial: sten, marmor och trä. Glas hyllor och dörrar kommer att dekorera skåpet till vardagsrummet, bakom glaset kan det finnas en kaffetjänst. Ljusa plastiska nattduksbord med förkromade lådhandtag och runda breda bordsstöd är lämpliga för köksensemblen.

I nästa video kan du se hur man gör ett hopfällbart bord, byrå med egna händer.

Tips för att välja

Inspirerad av design och konfiguration av bordtummarna, glöm inte produktens kvalitet och funktionalitet. Några enkla rekommendationer hjälper till att göra rätt val.

Produkten kan anses vara kvalitet om:

  • Interna och yttre ytor har inga mekaniska skador.
  • Produkten är stabil vid vikning och, viktigast, utfälld;
  • platserna för fästelement och borrning behandlas med lim, alla fästen är tillgängliga;
  • Lådeskåpen släpper smidigt in i spåren, utan att göra utåtgående knäckande ljud, lätt att öppna och stänga.
  • Utvecklingsmekanismen fungerar ordentligt och skrapar inte ytan. Bordstöd måste utformas för bordsskivans vikt och den extra vikten på objekten på den. Detta är viktigt eftersom tunna aluminiumstöd kan böja sig under tvättens vikt, och hela bordet med varmt te kommer att ligga i gästens skott.

När du väljer ett bordsskåp, glöm inte heller om dess storlek och den avsedda installationsplatsen. Preliminära mätningar och planering av utrymmet gör att du snabbt kan bestämma valet och köpa rätt produkt för dig.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum