Hörnklädningsbord med spegel: Egenskaper av val

Omklädningsbord som är känt sedan antiken. Även då skönhetarna höll på att sitta framför en spegel och på bordet framför dem var de härliga hjärtan till kvinnor burkar, lådor och flaskor.

Vad är det för?

Det kan givetvis sägas att denna möbelkonst inte är helt nödvändig nu. Du kan klaga på att den moderna kvinnans rytm inte innebär ett långt sätte framför en spegel. Men även en modern charmig kvinna behöver behålla sin underbara knick-knacks, en smyckeskrin, krukar av krämer, en flaska parfym och en kosmetisk väska någonstans.

Och här är bordsskivan det bästa och mest praktiska alternativet. Det tar inte mycket utrymme, är multifunktionellt och passar lätt in i interiören. Det viktigaste är att skickligt hämta det.

arter

Omklädningsbord, trots enkelhetens namn och olika val, har sina egna former och stilar. De har olika typer, typer av fastsättning och form. Damborden är triangulära, L-formade, femkantiga, runda, kvadratiska och trapeziska.

 • Triangulär form - Den bakre delen utgör en vinkel och främre delen är vanligtvis rak. Även om oftast är den främre delen gjord av krökt form. Denna tabell får ett bekvämare utseende, och ryggvinkeln kan varieras beroende på vinkeln som bildas av väggarna.
 • L-formade - följer klart formen på väggens vinkel. Spegeln här är monterad på ena sidan av bordet och har en medelstorlek.
 • pentagonal - påminner en rhombus med stympade sidor. Det här alternativet har många användbara delar av bordet och möjligheten att installera lådor i olika variationer.
 • Kvadratisk form - Ett enkelt alternativ med rät vinklar. Kan installeras var som helst på väggen eller hörnet.
 • Cirkelform eller oval - olika nåd. Det tar dock mycket utrymme.
 • trapetsoid - Den har en rak förkortad baksida och en bred front. Finns i den vanliga versionen, och som sekreterare.Det har många lådor och hyllor.

För god stabilitet är bordet antingen monterat på stöd eller monterat säkert på en vägg.

Typer av fixering ombord, det finns tre typer:

 • Upphängd version är fixerad på väggen. Det ger små lådor och bristen på ett klassiskt stöd. Varianten skiljer sig lätt från en design. Men om du flyttar bordet till ett annat ställe måste du demontera det.
 • Golvmontering är det enklaste alternativet att installera på något lämpligt ställe. Fast står på fyra pelare.
 • Konsolen har två eller tre stöd, om det behövs ytterligare montering på väggen är möjligt. Det mest eleganta och kompakta alternativet.

För att välja rätt alternativ borde du veta att omklädningsborden finns i tre grundläggande versioner:

 • Klassiskt utseende Det liknar ett vanligt bord med en spegel fixerad ovanpå den. Utan mycket krusiduller, men med många lådor för kvinnors hemligheter.
 • Spaljé. Dess särdrag är en tricuspidspegel. Stor central och rörlig sida, som kan installeras vid vilken synvinkel som helst. Mycket bekvämt alternativ.Ger dig möjlighet att se damen i olika perspektiv.
 • Toalettbord. Bordet kan vara både små och stora. Han har en väldigt lång och stor spegel, där du kan se dig själv upprätt.

Var att installera?

Installera omklädningsbord vanligtvis i hall, sovrum och vardagsrum. Varje alternativ har sin egen betydelse. Ett toalettbord i korridoren, till exempel, tjänar inte bara för värdinna, men också för gäster. Tillåt att installera ett bord på badrummet. Detta alternativ är dock lite använt på grund av det begränsade utrymmet på badrummet.

Glöm inte att bordet ska vara väl upplyst. Den perfekta platsen kommer att vara vid fönstret. På kvällen tänds bordet med lampor, vilket innebär att man behöver komma åt utloppet. Naturligtvis bör det här möblerna inte störa rummets rörelse. När allt kommer omkring vill ingen snubbla på ottomanen nära bordet eller på sin bordplatta.

Denna möbel är inte bara för ett stort rum med burspråk. Sängbordet passar perfekt in i ett litet rum. Det viktigaste är att använda sitt utrymme ordentligt.

Corner Boudoir

Av någon anledning är det accepterat att placera alla möbler antingen nära väggen eller i mitten av rummet.Och glöm inte hörnet, använd det irrationellt. Är det en ficus satt där eller en golvlampa. Under tiden är hörnbordsbordet det perfekta sättet att lösa ett problem. Särskilt i ett litet rum.

Du behöver bara bestämma proportionerna:

 • ett stort hörnbord i ett litet rum kommer att vara för skrymmande och fantasifulla;
 • Ett litet bord i ett stort rum kommer helt enkelt att gå förlorat bland de inre föremålen.

Hjärtabordet är bra eftersom det mjukar i hörnen av rummet, hjälper till att effektivt använda området i ett litet rum. Samt hörnmöbler expanderar visuellt utrymmet. Tabeller kompletteras vanligtvis med speglar, vilket påverkar den visuella ökningen i rymden och ger en ytterligare ljuskälla.

För hörnbordet passar alla tre monteringsalternativen. De kan vara i den klassiska versionen, och lämpliga trellis. Bara med spegeln bör du vara försiktig. Hans spegel är besvärlig. Visuellt kan den både expandera höjden på taket och pressa ner med sin vikt, vilket gör rummet dyster och obekväma.

Formen för ett sådant bord, du kan välja något: L-formad, vinkel, fyrkantig, trapezformad och till och med ett litet runda bord passar perfekt in i hörnet av rummet.

Style. Material. färg

Moderna kvinnor boudoirs med en spegel är gjorda i olika stilar, från olika material och förvåna med en mängd olika färglösningar.

 • Hi-tech stil lämplig för fans av minimalism. Med glasplatta och metallram. I stålgrå färg.
 • Fransk stil Provence innebär ljushet. Detta är nödvändigtvis vit eller pastellfärger. Vintage speglar och snidade bord, utdragslådor med guldpläterade handtag.
 • Empire stil Defiantly ljus. Böjda former och överflöd av stuckatur. Med ett sådant bord kombineras fantastiskt en puff eller en stol, täckt med tryckt silke.
 • Modern. Stränga linjer, enkelhet med former med liten inredning.
 • klassisk alternativet är nödvändigtvis ett träd. Det är lite tråkigt, men du behöver inte ändra det, efter modeens vagaries. Tunn ek, björk, rik carving.

Detta är inte alla designalternativ stil. Det finns många av dem och det finns alltid val.

Metall och plast, glas, trä och marmor - valet är alltid ditt. Svarta glans, frostat glasplattor, ljusa plastfärger - tillverkare erbjuder olika alternativ.Köpt i matsalongen, beställd eller med egna händer. Det finns många alternativ.

Det är nödvändigt att välja ett toalettbord, med utgångspunkt i rummets övergripande stil. Tänk på dess färg och form. Bordet ska inte gå ihop med rummet eller gå vilse i det. Han är bunden att vara hennes dekoration.

Hur man väljer?

Efter att ha definierat behovet av en sådan inredning som ett toalettbord, borde du veta vilka funktioner den ska utföra i rummet.

Välja ett omklädningsbord, du måste förlita dig på ett antal landmärken:

 • den plats där han kommer att stå - bordet ska inte bara vara väl upplyst, men inte störa passagen;
 • materialet från vilket det kommer att göras, liksom dess färg;
 • form av bordet, dess utseende och sättet att fästa
 • design och stil - det är antingen i harmoni med rummets allmänna utseende, eller står ut i det med en ljus accent;
 • funktionalitet - spelar omklädningsbordet en rent dekorativ roll, eller behövs det bara för en kopp te och en bok, eller kanske finns det många burkar och flaskor på det och smycken och en choklad som lagras i lådorna.

Glöm inte att en banquette ska vara på skötbordet - det är inte så bekvämt att inducera skönhet när du står.I form av en stol, vadderad pall eller stol - för att bestämma vem som ska spendera sin tid med honom. Sätet väljs enligt tillväxt. Det ska vara bekvämt att sitta på, utan att skapa problem för ryggraden. Bänken kommer oftast med ett bord.

dekoration

Och även om själva bordsskivan är en prydnad, gör inte mer charm ont:

 • Light. Den ursprungliga lampan kan inte bara vara en källa till belysning, utan också fungera som en prydnad.
 • Vaser. Statyetter. Klockor. Söt bagatell, vilket ger en komfortabel förklädningsbord.
 • Bilder. Nödvändigt i en vacker ram.
 • Ljusstake. Openwork servetter och en vas med kakor.

Bordet för smink från massivet är nödvändigt för alla kvinnor. Boudoir alternativet lämnar inte någon likgiltig. Sätt vad du vill, men rör inte ombord på bordet med onödiga saker.

På funktionerna i valet av hörntoalettbord, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum