Provence stil bord

Välja möbler för ditt hem, du vill inte alltid göra det snyggt och fantasifullt. Med allt engagemang från många människor till högteknologiska ämnen är hemutrymmet ännu bättre utformat i en mer avslappnad och vänlig stil. En utmärkt lösning är provencalsk stil, men du måste kunna använda den, välj lämpliga möbler.

Egenskaper, färger och material

Provence-stil headset kan ge en känsla av mysighet och komfort. Landsbygdsmotiv i Medelhavskusten kommer att vädja till många. Naturliga färger, ett överflöd av blommor, solen - allt detta förmedlas av dekorativa medel så noggrant som möjligt. Alla dessa nyanser finns närvarande i tabellerna i provensalska nyckeln.

En karakteristisk egenskap här är kombinationen av naturmaterial med olika bearbetningstekniker. Hon är båda medvetet grov och extremt elegant. För tillverkning av möbler ta:

 • timmer;
 • rotting;
 • smidda metalldelar;
 • olika kombinationer av dessa material bland dem.

Genom att måla bordet och stolarna kan det vara som om de brinner ut under solen och bleka av havvindarna. Designers rekommenderar att man använder möbler av följande färger i provensalsk inredning:

 • skydd;
 • grå;
 • beige och brun;
 • kräm;
 • oliv, vit och några andra.

Det viktigaste - att följa de strikt lugna färgerna och harmoniskt kombinera olika nyanser.

Provencalska möbler får inte ha uttryckliga dekorationer, men när det skapar en känsla av ålder, är det helt förenligt med denna stil. Gula och ljusblå toner är ganska lämpliga, de verkar bära dig in i ängarna och in i fälten.

arter

Provencalska bord på verandan kan ha både massiva och öppna arbeten, snidade ben. Carving på bordsskivan och topplocket är också ganska lämpligt. Synligheten hos de snidade elementen kommer att bidra till att framhäva ännu mer exakt stilens särdrag. Locket kan vara ovalt, runt, kvadratiskt eller rektangulärt.

Det är den senare formuläret som används bäst,eftersom det mest exakt uttrycker andan i denna Provence (och det är svårt att namnge en mer universell lösning som passar i en mängd olika interiörer).

Tänk på att endast lika viktiga ben kombineras med en bred, smärtsam bordplatta. Bordets massivitet bestäms av vad stolarna är. Brun bänkskiva och grå (eller vita) ben ser väldigt bra ut. Vita fördomar är ogrundade, eftersom du kan välja sin variant med tillsatsen av beige, grå tonalitet.

Lunchgrupper gjorda i kaffetoner är mycket eleganta och attraktiva. Det finns ett annat sätt - att bara välja de mest naturliga möblerna som tillverkats av omärkt trä.

Vilken tabell ska du välja?

Det är vettigt att köpa runda träbord endast om ditt rum är tillräckligt rymligt och du kan närma dig från vilken sida som helst.

Viktigt: Ett rundformat bord kan ha en annan färg än stolarna - och detta kommer inte att bryta kanonerna i stil.

Ovala modeller kan inte sättas i ett hörn. Den idealiska platsen för dem är den mest synliga och väl upplysta delen av rummet.

Små bord med starka ben av metall och grovt,bänkskivan kan läggas till köksbrädor, verandor eller helt enkelt står för blomsterkrukor. Om du kommer att ordna lummiga semestrar med ett stort antal gäster, placera dem på den öppna terrassen, kommer ett vanligt bord på en metallram med trästabell också att göra.

Ren vit färg i detta fall är till och med oönskad, men den avsiktliga brutaliteten, ojämna kanter kommer bara att spela i dina händer. För att kombinera bord av denna typ helst med bänkar, andra trämöbler.

Smidda mönster ser elegant ut och ljus, men detta intryck är bedrägligt - i fråga om stabilitet och tillförlitlighet är de inte lika stora. Så ett sådant bord är användbart inte bara för den öppna terrassen, men även för trädgården eller trädgården är ingen vind inte rädd för den. Det rekommenderas att komplettera kompositionen med smidesjärnstolar, och för att använda dem bekvämt, använd mjuka kuddar.

Det spelar ingen roll om svart metall eller målad i klassiska provensalska färger, det kommer att vara lika fördelaktigt.

Avrundade hörn är optimala om det finns små barn i huset, eftersom deras säkerhet inte kan vara överdriven.Men även i andra fall visar ett sådant originalbeslut att vara ganska lämpligt, sex personer kan sitta ner på ett litet ovalt bord. Glidalternativen är optimala när det inte finns tillräckligt med utrymme, och antalet hushåll eller gäster är väldigt stort.

Bland utländska tillverkare är det värt att föredra italienska, franska och portugisiska fabriker, som har producerat oklanderliga möbler i många årtionden. Var säker när du beställer specificera:

 • vilken typ av trä du vill använda
 • vad ska vara den extra utrustningen
 • optimal färg;
 • storlekar.

dekoration

Provence är omöjligt att föreställa sig utan alla slags små dekorationer och attribut, de hjälper till att ge möblerna och inredningen en hel känsla av fullständighet och fullhet.

Servetter och dukar måste väljas strikt från bomull eller linne. Huvudfärgen ska vara vit, det maximala som tillåts från ornamenten, är en liten prydnad prydnad längs kanterna.

Runt, rutigt tyg kombinerar harmoniskt med monokromatiska väggar. Som ett alternativ kan du använda textilier med ett litet blommigtryck. Handbroderier ser bra ut i nästan vilken version som helst.Att sätta ut ljus och i en ljusstake av naturmaterial förstärker du bara det positiva intrycket.

Provence stilbord kan tillverkas med egna händer. Processen med att dekorera ett sådant bord, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum