High bar bord i inredningen

Modetabellen är cykliskt - då upplever en uppgång, sedan en annan höst. Inledningsvis uppträdde denna möbel i Europa och var av funktionell betydelse - det var en plats för ett mellanmål som sparar tid för upptagna och aktiva stadsbor. I Ryssland användes barbordet relativt nyligen. Den passar perfekt i små kök, blir den centrala figuren i inredningen och ställer in den övergripande stilen.

Särskilda funktioner

Välja ett barbord, alla förföljer sitt mål - att varmt återkalla tiden för en glad och sorglös semester, lossa köksutrymmet, inse djärva designerfantasier, skapa en intressant och djärv design.

Experter, som sammanfattar egenskaperna hos modellerna av barbord, identifierar ett antal funktioner:

 • Anpassad höjd. Det bekanta bordet för köket är en låg, tydlig och välbekant modell.Barbord går utöver dessa gränser. Deras genomsnittliga höjd varierar från 1,1 till 1,35 m. De måste också köpa barnstolar eller avföring.
 • Det finns flera ändringar av tabellerna. En enda nivå bord är ett vanligt alternativ. Bord med två nivåer och flera nivåer med underramar är inredda med belysning, skåp, hyllor, glasmålningar.
 • Ansluten bord med köksuppsättning. Det är viktigt för integritet och organisk stil. De kan överlappa i textur, färg, finish.
 • Barbord - som ett sätt att zonlägga köket. Med hjälp är rummet indelat i två delar - mat och arbete. Populär i studior och när man kombinerar köket med vardagsrummet.
 • En bra idé för små kök, så att du kan spara så mycket ledigt utrymme som möjligt, för att göra köket kompakt och pråligt.

modell

Det finns många modeller av bord på möbelmarknaden. Tänk på de populära:

 • Classic. Sådana barräknare installeras i kaféer, barer, restauranger och bostäder. De har en enkel design - bord och stödkonstruktioner upp till 115 cm. Det finns höga stolar, stolar, fåtöljer nära bordet. Lämplig för stora kök, det ser kortfattat och intressant ut, vilket kräver en lämplig utformning av hela utrymmet. Ett känt exempel på en klassiker är Bilst-modellen från Ikea.Bänkskivor representeras av runda, kvadratiska och rektangulära former. De två första är utrustade med ett högt tunt ben, det sista - med två ben ihopkopplad med en tvärstång för pålitlig konstruktion.

En annan modell från Ikea är Sturnes. Miljövänliga möbler, gjorda av massiv tall, lackerad. Den kan fästas på väggen eller sätta i mitten av köket.

 • Mini bord. Sådana möbler utrusta små kök i typiska bostadshus. Det utför samtidigt tre funktioner - det används för att ta mat, laga mat och använda det som en barräknare. Glasögon och vinglas hängs på hyllan.
 • Kombinerade med matsal. Det kommer att vädja till finsmakare av funktionella möbler. Den består av två nivåer, den första är en hög barbord, den andra är en matsal. Sparar köksutrymme, gör en elegant tonvikt på design.
 • Island - för de gigantiska köken. Ett bord placeras mitt i rummet, en spis, diskbänk, hyllor, skåp kan byggas in i det, och stolar finns på motsatt sida.

material

Material för tillverkning av tabeller varieras. Det dyraste, men raffinerade materialet - naturligt trä.Träets största fördel - hållbarhet och miljövänlighet. Bland nackdelarna finns en hög känslighet för skador.

Prisvärd material - spånskiva, mer känd som spånskiva. Ett mönster som imiterar trä appliceras på arken, och beläggningen ger hållbarhet och enkel underhåll.

Nästa i popularitet är plast. Den är hållbar och resistent mot skador. Plast är lätt målade i alla färger, så det används ofta vid tillverkning av möbler.

Konstgjorda stenar har alla nödvändiga egenskaper - hållbarhet, motståndskraft mot skador, fuktmotstånd, lätta rengöring. Den ser snygg och relevant ut i interiören. Ett elegant tillägg till kökets design kommer att vara ett bord med element av stötsäker glas. Sådant glas är transparent och har en blank glans.

Ofta tillverkare som kombinerar fördelarna med allt material gör de kombinerade tabellerna.

Tips för att välja

Experter konstaterar att ett barbord i förståelsen av majoriteten är tråkigt och oförståeligt. Baren räknaren är dock mångfacetterad och original, den kan göra ett intressant designprojekt från ett typiskt kök.

Designers rekommenderar när du köper den här interiören för att vara uppmärksam på ett antal punkter:

 • Multi-level racket gör det ljust och ovanligt. En rad hyllor, fästelement, andra lagringssystem kommer att lägga till funktionalitet till den. Men alternativet på flera nivåer är endast lämpligt för stora områden.
 • Island typ används i ganska stora kök. Rummet bör tillåta att placera i mitten en stor ö från hyllan. Det är tillåtet att bädda in tekniken i den. Perfekt för ett mellanmål eller tefest.
 • Komplicerat i bordets design, där matsytan och stativet kombineras. Men bakom den här funktionella designen passar en stor familj.
 • Bordet ska väljas i enlighet med stilen, designfunktionerna i köket och personliga preferenser. Särskild uppmärksamhet ägnas åt höjd och storlek. På så sätt kan du välja ett bekvämt och attraktivt bord som varje familjemedlem kommer att vilja ha.

Hur man gör en bardisk med egna händer, se nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum