Bordshöjd: hur man väljer?

Höjden på någon bit av möbelmöbler står inte stilla och förvandlas i direkt proportion till de förändringar som en person genomgår. Så den legendariska stolens Lounge Chair, Imzam-familjen, produceras idag i en storlek som ökat med 10 cm. Och det här är inte det enda varumärket som följer trenderna.

Vad orsakade skillnaderna i möblernas storlek?

Att skapa en bekväm miljö för den nuvarande personen är inte längre en lyx, men en indikator på hög levnadsstandard, god smak och hantverk av inredningsföretag. Lita på samma standarder som var 20-50 år sedan är inte nödvändigt. Företagen gör allt för att behaga klienten, inklusive att ändra storleken på möblerna för alla förändringar som påverkar mänskligheten. Nya studier har visat att alla invånare på planeten jorden sträckte sig till 11 centimeter.

Samtidigt behöver man inte tala om en enda vanlig siffra för den genomsnittliga tillväxten av en person i världen. Varje stat har sina egna genomsnittliga tillväxthastigheter, parametrarna för bord och stolar bör anpassas till dessa standarder igen. Valet av ett lämpligt bord är av största vikt, det är för honom att vi spenderar tid tillsammans med familjen, äter lunch, tar emot gäster, arbetar, arbetar, det är inte förvånande att det är sökandet efter rätt bord av rätt storlek i dagens verklighet.

Tänk på hur man väljer höjdvärdena för möbler beroende på dess syfte.

Kök

Standardhöjden på bänkskivan för matlagning beräknas utifrån det faktum att huvudprocenten av manipuleringar som utförs i köket utförs under stående. Även med en liten tilt dramatiskt ökar belastningen på musklerna i nacken, ryggraden, nedre delen av ryggen, kommer en frisk person att känna sig trött och illamående från detta, och en person med hälsoproblem bör minimera sådana tiltningar. Om bordsskivan är för låg eller högre än vad som behövs, ökar i båda fallen volymen på lasten.

Att bestämma den ideala höjdnivån börjar med att räkna rumsägarnas tillväxt. För höjd mindre än 150 cm ska avståndet från golvet till bordsskivan vara 75-80 cm. För personer med höjd 160-180 cm, där huvuddragen ligger, är det 89-92 cm för personer från 180 cm och högre höjd - 1 m. Om du väljer en bordplatta som är baserad på alla familjemedlemmar måste du lägga till höjden på vuxna släktingar, till exempel 180 cm - en man, 165 cm - en kvinna.

(180+165): 2= 172.5

Multiplicera med tabellens standardlängd - 78.

Dela upp med den genomsnittliga personhöjden - 165.

(172,5 x 78): 165 = 81,5

Höjden på bordsskivan för denna familj är 81,5 cm

För att göra det enklare att rita en parallell, i ställen för publika restauranger och snabbmat är höjden fixerad till 65 cm.

Matsal: bestäm det korrekta värdet

Det första du bör uppmärksamma när du väljer ett matbord är parametrarna. Parametrarna beror på vilken typ av rum (kök, vardagsrum), rumstorlek, individuella indikatorer - kundtillväxt, åldersgrupp av användare (barn, tonåring, vuxen), tabellform.

GOST introducerade standardhöjden på matbordet, men är det bekvämt om den är avsedd för en person med 165 cm avläsning? Komfortabel höjd är i genomsnitt 75 cm, och avståndet från stolen till bordytan är cirka 30 cm.Men när man beräknar är det bättre att använda speciella formler som utvecklats för en sådan beräkning.

Parametrarna för mänsklig tillväxt multipliceras med den villkorliga genomsnittliga tabellhöjden på 75 cm, resultatet är dividerat med en genomsnittlig höjd hos en person, som är 165 cm.

Till exempel är en persons höjd 173 cm.

173 * 75: 165 = 78,6 cm

Men baserat på situationen att släktingar i familjen har olika tillväxt, är det nödvändigt att öka tillväxten för var och en av dem och dela upp genom antalet medlemmar i denna familj. Det här är den genomsnittliga tillväxttakten, då ska du räkna om indikatorerna enligt ovanstående formel.

Dessutom, när man väljer ett bord, är det nödvändigt att starta inte bara från bordsområdet eller höjden utan även från bredden på platserna, är den genomsnittliga ytan per person 60 centimeter. Det här är en rekommenderad kantlinje, om du försöker minska den, riskerar du olägenheter, stolar ska vara både lätta att gå framåt och enkelt dra tillbaka, den här gränsen påverkar direkt bekvämligheten för sittgäster.

Fällbara och kvadratiska bord som passar för små utrymmen. Rundbordet är för finesser av elegans och älskare av vänliga sammankomster, det är också mycket mindre farligt på grund av bristen på skarpa hörn, vilket gör det att föredra när man väljer en lägenhet för dem som har små barn.

I preferenser beträffande bordets färg borde den vara baserad på antingen skuggan av hela köksuppsättningen eller kontrasterar den om du planerar att skapa en mer intressant effekt.

Skriftliga modeller i lägenheten

Det finns knappast en lägenhet där de helt skulle klara sig utan ett skrivbord. Denna möbel vandrade från en historisk era till en annan, ursprungligen utsetts som en plats för affärer. Det omvandlades till ett lyxigt föremål, en indikator på smakens preferenser hos dess ägare. Skrivbordet har framgångsrikt upprättat sin praktiska betydelse, fram till idag föredrar ett stort antal människor att ha sin arbetsplats hemma.

Till denna möbel orsakade inte obehag, du behöver korrekt beräkna dess höjd, vilket måste motsvara egenskaperna hos dess ägare - en vuxen, högskolestudent eller barn.

För personer med kort storlek på 150-160 cm är en höjd på 60 cm lämplig. För personer med en höjd av 170-185 är dessa dimensioner på 70 - 85 cm, för de som har en höjd över 190 cm, är möbler gjorda för beställning, med början med höjdsparametrar från 85 - 90 cm

Hur väljer man för studenten?

För studenten, med tanke på att han kommer att växa, måste bordet också omvandlas när han växer upp. Det är bättre att köpa ett multifunktionellt bord, vilket blir lätt att byta.Om bordet har justerbara ben, bör barnets stol också justeras i höjd så att barnets fötter inte förblir upphängda, men står stadigt på golvet. Händerna bör placeras fritt på bordet, inga böcker och bärbara datorer får störa denna position.

Höjden på bordet ska vara sådan att studenten sitter med raka axlar som inte stiger eller sitter. För att göra detta finns regler för rätt vinkel: en rätt vinkel är knäna, den andra vinkeln är höften och baksidan.

Datorbordshöjd

Den utbredda användningen av datorteknik i snabb takt i livet tillåter inte att göra utan den här enheten både på jobbet och hemma. Men det räcker inte med att köpa en dator eller en bärbar dator, du behöver hitta en lämplig plats att använda den. Det bästa alternativet för en sådan aktivitet som kräver hög koncentration är bordet, men du måste välja en som hjälper dig att ta en bekväm position och samtidigt hålla din hållning normal. Det har visat sig att ett korrekt valt bord kommer att spara dina energiresurser och hälsa när du arbetar på en dator.

När du arbetar på datorn bör du undvika att böja framåt, avståndet till bildskärmen ska vara 50-75 cm, och själva bildskärmen ska vara i ögonhöjd eller något högre.

Belysningen bör falla på vänster sida av handen, dessutom bör bordet ställas in så att direkt solljus inte har tillgång till skärmen. Reglerna med rätvinklar på 90 grader, vilka beaktas vid val av tabeller för studenter, gäller för denna typ av bord. Under den kalla årstiden bör värmekällor hållas borta från apparatens ledning och platsen där den befinner sig.

Standardhöjden från golv till bordsskiva är 75 cm, men i fall där du vill hämta din höjd exakt är det enkelt att beräkna. Multiplicera den höjd vi behöver vid bordsskivans standardhöjd och dela med 175. Till exempel är din höjd 165:

165*75: 175= 70,7

Huvudregeln: bordet ska vara trevligt och bekvämt att vara. Hittills finns det bord som är speciellt utrustade med mekanismer för att justera höjningsnivån, vilket förenklade livet för dem som sitter i sittande läge större delen av dagen. Problemet med att det tidigare var nödvändigt att bara arbeta i en position löstes.

När det gäller utseendet på produkten eller materialet - det här är något att argumentera för är inte meningsfullt och är en personlig fråga om var och en. Moderna tillverkare kan tillfredsställa de mest krävande kunderna.

Kommer det någonsin att bli något bekvämare än ett bord, tiden kommer att verka, men för nu är det inte möjligt att helt överge ett så viktigt möbel.

Se nedan för hur du sitter på datorn.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum