Stolar i olika inredningsstilar

 Stolar i olika inredningsstilar

Moderna tillverkare producerar ett stort antal olika modeller av stolar. Ett rikt sortiment av denna populära och oersättliga möbler gör det möjligt för dig att välja rätt passform för ensemblet i någon stilistisk riktning. Låt oss ta en närmare titt på vilka särdrag och designlösningar som stolar av olika stilar har.

stilar

klassicism

Klassiska stolar är bland de mest populära och vanliga. Sådana möbler har som regel en massiv men snygg utseende. I klassiska interiörer rekommenderas att placera presenterbara modeller,gjord av ädelträ. Det är lämpligt att välja omoderna mönster som visar en unik naturlig nyans och utskrift.

Sådana högkvalitativa och eleganta möbler kan ha armstöd, ben och rygg, dekorerad med monogram av otänkbara toner. Sådana slag är karakteristiska för klassikerna. Produktramen ska vara så enkel som möjligt. Bäst i klassiska interiörer ser mönster med en ljus finish.

Provence

Denna känsliga och attraktiva stil har nyligen haft stor popularitet. I Provence-interiören kommer snövit eller stolar av pastellfärger av naturligt trä att se harmoniskt ut. De kan kompletteras med charmiga textilöverdrag på sätet eller på hela ytan av möblerna.

I Provence-stil ser modeller med eleganta höga ryggar bra ut. Det bör dock vara noga med valet av sådana produkter, eftersom de rekommenderas att placeras endast i rum med högt i tak.

Karaktäristiska drag hos provensalska trästolar är:

 • massivitet;
 • vävda blomsterstolar eller monokrom läderklädsel;
 • enkel och diskret design, utan ett stort antal pompösa dekorativa element.

Country musik

Detta är en annan intressant och populär stil där naturliga träkonstruktioner är prioriterade. Stolarnas färger kan vara några. I sådana ensembler kommer dåligt bearbetade versioner och modeller målade i rika färger att se bra ut. För sådana interiörer rekommenderas att välja möbler av enkla och okomplicerade former. I landets stil är det osannolikt att det passar eleganta exemplar, kompletterat med carvings, relief ornament eller monogram.

Klädseln "Rustik" stolar av massivt trä bör vara enkla och okomplicerade. Om du vill ta med inuti ett utskrift eller mönster rekommenderas att du hänvisar till mer konkreta kompositioner. Det perfekta alternativet skulle vara en cell eller en remsa.

modern

I interiören, gjord i den populära moderna stilen, kommer högkvalitativa stolar av olika former och strukturer att se organiskt ut. Dessutom kan de tillverkas av trä, och av hållbar metall och till och med billig plast. För det första beror allt på den designidé som du vill inse i rummet.

Till exempel kan följande attraktiva modeller av stolar läggas till ett modernistiskt ensemble:

 • Instanser av enkla former från massivt trä. Det rekommenderas inte att välja design dekorerade med snidade element. När det gäller klädseln borde den vara neutral.
 • Stolarna i det inre av moderna kan också ha attraktiva förkromade skrov och rika färger av läderklädsel (naturligt eller konstgjort).
 • För den modernistiska stilen kommer icke-triviala modeller av stolar av ovanliga former att vara lämpliga. Med hjälp av sådana alternativ kan du återuppliva inredningen och göra den minnesvärd.

Högteknologiska

Denna stil är väldigt populär på senare tid, eftersom den är den mest progressiva. Experter ansluter det till klassikerna av modern ungdom. Stolar i ett sådant ensemble bör vara tekniskt avancerade och ha enkla former.

Det rekommenderas inte att använda ljusa färger i denna moderna stil. Det är bättre att föredra svart, vit och silverfärger. Det är värt att lyfta fram de eleganta stolarna av förkromad metall. Sådana möbler lämnas definitivt obevakad inom interiöret av högteknologi, eftersom det har en karakteristisk briljans.

Skandinavisk stil

I en attraktiv skandinavisk stil, använd stolar i vitt eller pastellfärger. När det gäller möbelklädsel, i sådana ensembler rekommenderas det att referera till högkvalitativa material av naturligt ursprung. Det kan till exempel vara ull, bomull eller linne.

Formen på stolarna i skandinavisk stil ska vara enkel och inte viktad med dekorativa insatser. Ju mer koncisa möblerna desto bättre kommer det att se ut i ett sådant interiör. Det är tillåtet att använda mönster från olika material. Mest föredraget, naturligtvis, produkter gjorda av naturligt trä, men du kan använda fler budgetalternativ av plast eller målat metall.

minimalism

Namnet på denna stilistiska trend talar för sig själv. I den minimalistiska inredningen ser du de mest enkla och koncisa stolarna av en strikt design. Färger kan vara väldigt olika. Det beror helt på färgdesign och inredning i allmänhet.

gotik

Gotisk stil kan hänföras till den mörka lyxen, eftersom den präglas av mörka nyanser av möbler och dekoration samt invecklade snidade detaljer.I sådana interiörer kommer stolar av naturligt trä av mörka arter att se speciellt imponerande ut. Materialet kan också vara artificiellt åldrat, eftersom gotiken har något gemensamt med den mystiska vintagestilen i inredningen.

I inget fall bör ljusa och mättade stolar av billig plast placeras i det gotiska ensemblet. Det lämpligaste är träkonstruktioner. De kan vara både ogenomskinliga och lackerade. För det gotiska interiøret är invecklade stolar perfekta, med perfekt regelbundna former och linjer, kompletterade med snidade kanter och spetsiga element som oftast är närvarande på höga backar.

Chebbi chic

Shebby-chic stil kan kallas den mest originella och extraordinära. Oftast vänder kreativa människor till honom som vill föra anteckningar av antiken och avantgarde i sin bostad. För sådana ensembler använder stolar och stolar med konstgjorda ytor. Dessa kan bäras fläckar, peelingfärg, gamla bleka färger eller repor på vissa detaljer.

I interiören i den chebbi-chic stilen är det inte vanligt att använda mörka inredningsobjekt.Stolar i ett sådant ensemble ska vara målade i ljus eller pastellfärger, vilket ger rummen anteckningar om värme och hemkomfort. Sådana möbler används ofta inte bara i stadslägenheter, men även i hus.

bossage

Rustika stolar kan kallas "uncouth", eftersom de skiljer sig ungefär. Vid första anblicken kan det verka som om de är gjorda av enkla brädor eller stockar som just har gruvds i närmaste skog. På många sätt upprepar dessa modeller den rustika landstilen, eftersom de inte bär en droppe pretentiöshet och lyx.

Trästolarnas ytor i rustik stil utsätts inte för slipning. Det finns också fall där materialet inte ges en viss form alls. Huvudsyftet med denna ovanliga riktning är den öppna demonstrationen av naturliga möbeltrycken (knutar, sprickor eller trädringar).

Fanciful riktningar

Tänk på några av de funktioner som ligger i frilösa och lyxiga möbler:

 • Empire. I ett sådant dyrt interiör ser man organiskt stolar med tunga dekorativa element, lyxiga ytor och guldpläterade ytor.Ofta är armstöd i stolar i denna design dekorerad med stora figurer i form av örnar, lejon och andra liknande djur. Möbler bör tillverkas uteslutande av ädelträ, och stoppning består av dyra och högkvalitativa tyger.
 • Barock. Stolar i denna stilistiska riktning är de verkliga möblerna. Idag producerar de mest framgångsrika och lyxiga modellerna märken från Italien. Stolar i sådana interiörer har ofta ett massivt och robust utseende, liksom ett överflöd av dekorativa element, som ofta helt täcker hela strukturen.
 • Rokoko. Denna rika stil är ganska nyckfull, eftersom det är omöjligt att använda inredningsprodukter med de rätta linjerna. För sådana ensembler bör du välja de mest eleganta och asymmetriska stolarna. Det är möjligt att vägra en snidning till fördel för bronsöverlägg eller färgfärg. I rococostilen färgas föremål av pastellfärger, utspädd med guld, övervägande.

antik

Pompös och dyr är den antika stilen. För ett sådant interiör kan du välja originalstolar med icke triviala dekorativa element som slår ögat.Det kan till exempel vara tredimensionella lättnadsmönster, en krokodil på baksidan av en stol eller ben, gjord i form av klöda lejonpottar. Som regel har antika interiörer ljus nyanser, så stolarna bör väljas för sådana inte dyster toner. Att stoppa ditt val på en så ovanlig stil är att det är värt att överväga att köp av möbler för det kommer att kosta en snygg summa.

japansk

En beskrivning av stolar i japansk stil kan påminna dig om ett annat populärt resmål som heter eco. I sådana interiörer används diskreta föremål av naturligt trä. När det gäller de japanska stolarna kan de båda ha ben och göra en design utan dem. Som regel tillverkas japanska modeller i mörkare och mer täta färger. I ett ensemble med låga träbord med mörka färger ser de här elementen särskilt snygg och solid ut.

American

Utseendet på möblerna, gjorda i amerikansk stil, är svårt att tillskriva en viss riktning, eftersom den har en ganska enkel design, gjord i enlighet med kraven hos många köpare.Amerikanska stolar kan målas i absolut vilken färg som helst, men svart eller mörkblå exemplar finns lite mindre ofta än ljus, neutrala eller pastellmodeller. Ofta placeras sådana inredningsdetaljer i rum med snövit trimning. Som huvudmaterial i tillverkningen av amerikanska stolar används oftast trä, faner eller MDF.

Hur man väljer?

Välja stolar för inredningen i en viss stil, det är nödvändigt att vara uppmärksam på följande parametrar:

 • Material. Möbler av plast bör endast användas som sista utväg. Trä och metallkonstruktioner är med rätta erkända som de mest högkvalitativa och hållbara.
 • Kvalitet på byggandet. Var uppmärksam på monteringsstolen. Alla delar måste hållas så säkra och täta som möjligt. Eventuella knäckande och svimlande kommer att indikera en dålig byggkvalitet av produkten.
 • Utseende. Innan du köper inspektera möblerna. Ytan ska vara i perfekt skick (utan repor, marker och andra defekter).
 • Style. Naturligtvis bör stolarna vara idealiska för inredningen. Blanda inte många inkompatibla element i ett ensemble, annars kommer situationen att bli löjligt.

För information om bord och stolar i olika interiörer, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum