Bambu filtar

Idag uppskattar konsumenterna alla naturliga och miljövänliga, så det är inget konstigt i det faktum att man i många moderna hem aktivt använt stilfulla och fashionabla hemtextilier gjorda av bambu. Idag pratar vi om bambu filtar.

Vad är det

Bambusträdet växer i många delar av världen och används aktivt för att skapa vackra och hållbara möbler, golv av hög kvalitet och att tillverka högkvalitativa textilprodukter. De mest ovanliga typerna av produkter från detta material idag är lätta filtar, värmer under den kalla årstiden och ger kylning i värmen.

Blanketter gjorda av sådant material kan också användas som sängkläder, eftersom de kvalitativt kan omvandla eller komplettera ett interiör.

Fördelar och nackdelar med bambu fiber

Värdefulla egenskaper hos detta råmaterial ger bambu filtar speciella fördelar. Samlingen av dessa växter utförs i ekologiskt rena skogar, denna växt påverkas inte av kemiska gödningsmedel, vilket vanligtvis orsakar snabb tillväxt, för det är inte för ingenting att bambu är den snabbast växande rasen.

fördelar:

 • En fantastisk växt, som är en symbol för långt liv, behöver inte kemisk behandling, eftersom det har fått förmågan att självförsvara och rena från naturen.
 • Styrkan hos bambu är inte sämre även till stålprodukter. Den här egenskapen förklarar den långa livslängden och hållbarheten hos produkter som tillverkats av denna fabrik.
 • Plantfibrernas förmåga att hämma mikroorganismerna som äter partiklar av död mänsklig hud - vilket säkerställer hypoallergeniciteten hos filtar.
 • Fiberplantor absorberar fuktbrunn.
 • Bambofibrer samlar inte in elektrostatik och gnistor inte. Det är därför som bambu kallas det bästa materialet för att göra barnens filtar.
 • Tack vare mjölkproteiner kan produkterna ha en föryngrande effekt på huden. De hjälper till att producera kollagen och göra huden mer plast.
 • Sådana plaids är väl lugna och har en stark anti-stress effekt.
 • Fluffy bambu filt kommer att ge en känsla av hemkomfort, vilket inte kan jämföras med någon ullfilm. Tyget själv har en slät silkeslen yta och en liten diameter, eftersom filtarna är så trevliga att röra vid.
 • Och den här fibern fungerar som en riktig deodorant, absorberar lukt och återställer också immunsystemet.

Och det finns bara en minus för sådana produkter - deras höga kostnad jämfört med liknande produkter från andra material.

Tygtyper

Vid köp, var noga med att titta på produktens sammansättning, det borde vara bambufiber vid 100%. Ibland lägger tillverkare bomull (upp till 60%) och mikrofiber, vilket minskar betydligt priset på mattan, men minskar också sina unika egenskaper. Låt oss undersöka mer utförligt kvaliteten på det använda tyget:

 • mikrofiber - Dessa är artificiellt delade fibrer. Tidigare var de bara konstgjorda, idag tillverkas de på basis av bambu massa själv. Microfiber är en uppsättning mikrofibrer med en porös struktur, vilket garanterar tyget utmärkt hygroskopicitet samt andning.Täcken av denna mikrofiber är mjuka och varma, mycket slitstarka, lätta att underhålla och använda.
 • Bambu vicos - "bambu viskos" eller bambu rayon - "bambu distrikt" - de klassiska metoderna för att bearbeta fibrer, det enklaste och billigaste - det här gäller bearbetning av råmaterial med alkali eller koldisulfid. Som ett resultat är det mjuka och fluffiga trådar som har utmärkta egenskaper. Om den första fibern produceras med hjälp av mekaniska maskiner utan användning av kemi är detta en mycket tidskrävande och dyr process.

Produkter från sådant material kan märkas som bambu linne - "bambu linne", de är verkligen miljövänliga och gör produkter med en lång stapel från dem.

 • Ekologisk bambu. Sådana produkter måste alltid ha ett certifikat. Om en produkt har ett miljöcertifikat GOTS eller Oeko-tex, Eco-märkning eller Ecocert betyder det att en sluten slinga används vid tillverkning av fibrer och de olika ämnena som används i det är helt säkra.

dimensioner

Storleksintervallet för plaider är mycket varierat och därför blir det inte svårt att välja rätt storlek:

 • Produkter för de nyfödda, som mäter 80x100 cm eller 75x100 cm, ser bra ut på en vanlig säng och kommer att värma barnet väl under det första året av sitt liv.
 • Barnens filtar har dimensioner på 110x100 cm eller 100x150 cm. Under dessa mysiga filtar kommer barnen att sovna varmt och de kan ibland bli en praktisk lekmatta.
 • En och en halv sovande filtar - 150x200 cm eller 160x210 cm, medan sängen för en person har en vanlig storlek på 180x120 cm.
 • Den dubbla storleken på produkten är 180x210 cm, men om du behöver hänga från kanterna av sängen med 15-20 cm, bör du välja euroformat.
 • Euro storlek. I Europa är den vanliga parametern för en säng 180x200 cm, och sedan är en filt med parametrar 200 med 220 cm lämplig för en sådan säng.
 • Euro max storlek eller kung storlek. Sådana produkter har en storlek av 220x240 eller 240x260 cm.

Färger och utskrifter

Färgområdet för naturliga plaider från de nuvarande producenterna är annorlunda, och tack vare användningen av naturliga färgämnen är färgerna också naturliga. Dessa är alla färger i brun, beige, grå, ljusgrön och gröna toner, mjuka rosa och dämpade lila färger. Bilder kan också hittas för krävande smaker: från ljusa blommiga och geometriska teman till färgglada hjärtan och fältkornblommor. Tryck finns också ofta i ungdomsmodeller av filtar.

Produkter för soffor och fåtöljer passar perfekt för designen av alla bostäder - från en begränsad affärsstil till design i landstil och även i riktning mot ljus och luftig Provence.

tillverkare

Bambu filtar producerade oftast från högkvalitativa råvaror från Kina. I butikerna kan du köpa produkter från turkiska och kinesiska företag, portugisiska och ryska företag. Skillnaden här kommer endast att ligga i kostnaden för produkterna:

 • kinesisk Plaids från kända företag är mycket lika i kvalitet till turkiska och europeiska produkter. När det gäller deras sammansättning är turkiska och ryska mattor vanligtvis gjorda av 100% bambufiber, portugisiska produkter - med 10% bomull, produkter från Kina - både 100% bambu och 50% bomull.
 • Turkiskt företag Arya erbjuder ett urval av köpare av högkvalitativa turkiska textilier, inklusive högkvalitativa mattor av bambufiber.
 • Ryska varumärke Luxberry Alla dess textilprodukter tillverkas i fabriker i Portugal. Under årens lopp har företaget förbättrat sitt sortiment genom att välja varje element i produkten med kärlek: färg, tyg, dekor.
 • Kinesiskt företag Tango känd som en tillverkare av hemtextilier. Detta varumärke har sin egen teknik som hjälper till att göra bambu produkter speciellt mjuka och extremt hållbara.
 • Garmentfabrik "Eleanor" Ivanovo har producerat högkvalitativa hemtextilier redan under 10 år och under den här tiden har det fått rykte som ansvarig tillverkare och leverantör. Bambu filtar från denna tillverkare kommer att överraska dig med deras kvalitet och rimliga priser.

Hur man tvättar

Bambu är samma naturfiber som bomull eller linne. Bambu filtar extremt pålitlig i drift och lätt att ta hand om:

 • Om din bambufilm inte är markant färgad, använd vanligt vatten och en delikat tvätt för kvalitetsvård av produkten. Om det finns märkbara fläckar på markytan, använd varmt vatten, blötlägg produkten i flera minuter före tvätt, för att ta bort fläckar utan svårighet.
 • Du får aldrig använda för varmt vatten för att tvätta produkten, det kommer att krympa plaiden.
 • Alla slags fläckar på produkter tvättas helt enkelt med tvål vid låg temperatur (30 C). För deras tvättning, förresten, kan du använda en tvättmaskin, men genom att välja den mest godartade läget i dukväskan.
 • Bambofibrer kan blektas med klorhaltiga medel.För essentiella fläckar eller för högkvalitativ blekning är det bäst att använda en syrebaserad produkt. Om du bara behöver desinficera filten, hämtar du en fenolisk substans eller en produkt som innehåller tallolja.
 • För att bli av med starka fläckar, följ tvättriktlinjerna för varje typ av fläck.
 • Bambuplädor med olika längder på hög bör torkas på en perfekt platt yta och endast i huset och horisontellt. En sådan yta är nödvändig för att förhindra sträckning av produkten.
 • Bambu filt kan ges för kemtvätt.

Bambu filtar är ett bra förvärv för någon hemmafru. Detta är en snygg möjlighet att snabbt förvandla interiören och göra en trevligare och varm kvälls resten.

För att lära dig att tvätta en bambufilm, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum