Fästfoder på klyymery: Inställningar av installation

 Fästfoder på klyymery: Inställningar av installation

Mantling av interna och yttre ytor i rumsplankan används länge och förlorar inte dess popularitet. Dekorativa brädor används för att slutföra bad, bastu, terrasser och terrasser, lusthus och balkonger, rum i lanthus, till och med uthus och garage. Uppfinningen av klämmor underlättade avsevärt installationen av väggpaneler.

Vad är det

Sköt rumskvalitetsbrädorna för skönhet, praktisk och miljövänlighet. Mer sistnämnd, allt som skapades av trä var helt enkelt spikat på ytorna eller fästs med skruvar. Men framsteg står inte stilla.Det fanns en speciell enhet, som liknar fästet med krok och hål, för att förbättra och underlätta installationsprocessen - Klyaymer. Naglar och annan hårdvara kommer också att vara inblandade, men för andra funktioner.

Fördelar och nackdelar

Applikation klyaymerov har ett antal betydande fördelar framför naglar och skruvar.

 • Processen att täcka klädbrädans ytor kännetecknas av enkelhet och enkelhet. Även en oförberedd mästare kommer att kunna göra det om han korrekt beräknar allt och markerar det. Det är också möjligt att demontera fodret utan problem.
 • Klyymery är monterad på basen, inte på beklädnaden, så maskinvaran kan inte bidra till bildandet av skador, sprickor och andra defekter på brädans yta. Detta garanterar en lång livslängd, mindre chans att ruttna i huden och förlust av vackert utseende.
 • Visuell integritet hos designen. Synliga delar av fästelement kan förstöra det inre utseendet på den inre strukturen. Klyaymery installeras omärkligt, så brädorna passar bara snyggt till varandra, utan att bilda slitsar och droppar.
 • Det finns ingen anledning att köpa specialverktyg för installation.Allt arbete görs med en hammare eller en skruvmejsel.
 • Klyymery ger tillförlitlighet och hållbarhet hos konstruktionen, bland annat för att de är tillverkade av metall.
 • Ytterligare skydd mot deformation.

Precis som någon annan byggnadsmetod har montering av ett dekorativt bord på klyimery några nackdelar. Den viktigaste av dessa är kostnaden för produkterna. Kvalitetshängslen kan väsentligt påverka uppskattningen av dina finish. Även om det går att spara det är det möjligt att minska det mantlade skiktets driftsegenskaper, så den här defekten är helt täckt av alla fördelar med den här hårdvaran.

typer

Vid köp av klyaymerov är det nödvändigt att överväga att det finns flera storlekar. Skillnaderna mellan dem består i syftet - olika typer av foder varierar i tjocklek.

Försäljning oftast följande sorter:

 • No1 används för vinyl väggpaneler och väggpaneler;
 • No2 gör att du enkelt kan fixa vinylpaneler och MDF-paneler.
No1
No2
 • No3. Denna typ av Klaimer är lämplig för montering av mer täta eurolining och spånskivor;
 • No4 presenteras främst för Euromasking;
 • No5 är ett vanligt fästelement för ett dekorativt bord av asp och lime;
 • No6 är lämplig för montering av ett blockhus.
No3
No4, No5, No6

Monteringsteknik

Först av allt måste du bestämma om verktyget och mängden förbrukningsmaterial.

För genomförandet av arbetet krävs följande:

 • kvadratiska,
 • byggnadsnivå eller plummet;
 • måttband;
 • skruvmejsel eller vanlig skruvmejsel;
 • hammare.

För att kunna beräkna hur många klämningar du behöver köpa, måste du veta den ungefärliga konsumtionen av produkter per 1 kvadratmeter finish. Använd vanligtvis 20 klyimernyh häften. De är förpackade i 100 eller 200 stycken i en låda.

Följaktligen, om du vill sheathe ett rum på 40 kvadratmeter. m, beräkningen kommer att se ut så här: 20 × 40 = 800 produkter eller 4 förpackningar med två hundra bitar.

Monteringskasser

Lathing är ett nödvändigt element för inredning med klädbräda. Det löser två stora problem som uppstår vid processen med reparation.

 • Nivåer ytan på basen för att förbättra utseendet på väggen eller taket. Väggar, särskilt betong eller tegel, är sällan 100% platta. Det finns droppar, krökningar, olika indragningar och utbuktningar. Användningen av ramen gör att du kan mäta väggen utan extra tid på gips, kitt och annat material.
 • Foder är fäst vid ramstängerna. Anslutningen är mycket säkrare och snabbare att utföra på en träyta än för andra typer av baser.
 • Under installationen av väggpanelen på kassen finns ett mellanrum mellan botten och dekorativa plattor, vilket möjliggör luftning och inte tillåter bildning av effekterna av fukt och fukt - till olika mikroorganismer.

När du monterar ramnätet måste du vara uppmärksam på några punkter så att reparationen kommer att ta lång tid.

 • För att väggpanelen ska kunna installeras jämnt över hela rumets omkrets är det nödvändigt att ständigt övervaka installationsprocessen med hjälp av byggnivån. Annars kan krökningen bli synlig för ögat och förstöra hela intrycket av ytan.
 • Så att brädorna fast och tillförlitligt fäster, böj inte, deformeras under miljöpåverkan och över tiden är det bättre att installera korgstänger på ett avstånd av högst 60 cm från varandra.
 • Rammen är monterad på speciella metallprofiler till väggens botten. Det är möjligt att använda profiler för ark GCR.
 • Det är nödvändigt att förbehandla kassen med antiseptiska medellösningar för trä. Detta kommer att bidra till att undvika bildning av mögel, rutt och svamp på ytan av både staplarna och väggpanelen. Det är således möjligt att avsevärt öka hudens livslängd.
 • Bindningsanslutningen bör utföras med hjälp av två eller tre hårdvaror. Om du bara använder en spik eller en skruv, är kvaliteten på klädseln tveksam. Och med mekaniska effekter finns risk för att de faller ut ur enskilda brädor, såväl som skador på närliggande element.

Basmarkering

Märkningen ska tillämpas beroende på vilken riktning väggpanelen ska placeras. Orientering kan bära både dekorativ och praktisk funktion. Till exempel i bad och ångbastu rekommenderas att föredra vertikalt pläteringsmetod så att fukt som avsätts i sömmarna mellan brädorna inte ackumuleras och kan flöda fritt ner.

Vertikal installation involverar montering av klyaymernyh-anslutningar på avstånd från väggen, vilket är lika med storleken på brädet och dess bredd.

Den horisontella märkningen bör se till att konsolen är placerad så nära golvet för att skapa en tillgång för en hammare för att fixa en Kleimer.För att förbättra den dekorativa effekten av ytan används diagonal styling, eller flera sätt att installera väggpanelen kombineras för att få ovanliga mönster på väggar eller tak. Dessa metoder är typiska för bostadshus. I detta fall är arbetet svårt att utföra, utan erfarenhet och träning. Kassen är vanligtvis installerad vinkelrätt mot brädans riktning.

Montering av foder

För horisontell positionering är det nödvändigt att trycka brädan mot väggen med ändytan. Försök att göra det noga och var noga med att kamma. Då kan du fästa klämmorna med hårdvara.

Om en vertikal installation väljs, kläm fast fästet förstSätt sedan in spåren på brädet på krokarna. Efter detta kommer brädorna att sättas in efter varandra i spåren med kammen, och fixeringen kommer att säkerställas av klämmorna.

Och i själva verket, och i ett annat fall måste du anpassa storleken på brädorna till varandra för att undvika luckor.

horisontellt
upprätt

Användbara tips

Några rekommendationer som hjälper till att maximera beläggningens hållbarhet, hållbarhet och dekorativa egenskaper.

 • Om basen inte innehåller signifikanta avvikelser i krökningen, är det fortfarande bättre att fixera brädorna till batten med klämmor.
 • Om fodret används för beklädnaden av ett trähus, bör väggarna förbehandlas med antiseptiska vätskor, rensa upp alla defekter och ruttna.
 • Vid utförande av internt arbete bör inköpt väggpanel hållas under minst en dag inuti rummet för att förhindra expansion eller sammandragning av en redan monterad yta när fuktighet och temperatur förändras.
 • Det rekommenderas vid horisontell läggning av brädor att börja montera från rummets överkant så att det första elementet inte förstör utseendet. Om det sista kortet, intill golvet, behöver trimmas, då kan alla defekter och sprickor döljas i golvplattan.
 • Foder av plast tillåter arbete vid en temperatur av minst + 10ºї för att säkerställa produktens integritet.
 • Arbete med träskivor bör också utföras vid temperaturer över noll för att minimera krympning.
 • För att förhindra inmatning av fukt genom luckorna mellan plattorna på basen, kan du eventuellt installera ett lager fukttät film. Flytande tätningsmedel och olika lim bör inte användas.
 • Det är nödvändigt att noggrant välja materialet från vilket klämmorna är gjorda, speciellt för fasader och gatukonstruktioner. Metallen måste vara rostskyddad för att förhindra att korrosion skadar träets struktur.
 • Om det är nödvändigt att installera kontakter eller kablar, klistra först ytan med klädplattan och använd sedan en speciell såg för att göra ett hål i det önskade området.

Avslutning

För att hålla ytan under lång tid, behåller sitt ursprungliga utseende och vacker naturlig glans, är det möjligt att dessutom bearbeta panelen.

 • Det är nödvändigt att rengöra brädorna från det ackumulerade byggnadsstoftet. Om det finns synliga fläckar kan du använda blekmedel för trä eller murbruk.
 • Oregelbundenheter och fettfläckar kan slipas med sandpapper.
 • Primer kommer att behövas för vidare bearbetning. Utanför är det nödvändigt att gå igenom polystyrenskompositionen, inne i vätskan baserat på akryl.
 • Antiseptisk kommer inte att vara överflödig, speciellt i ett vått rum och för utomhusbruk.
 • För att ge en vacker glans och nyans kan du gå på ytan med lack. Interiörarbeten utförs med hjälp av alkyd- eller akrylfärger, polyuretankompositioner som är användbara för extern ytbehandling är mer tillförlitliga mot miljöfaktorer.

Om hur du väljer rätt klapning för clapboard, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum