Instruktioner för justering av dörrstängaren

 Instruktioner för justering av dörrstängaren

Ju närmare är en anordning för att återvända dörren till sin ursprungliga position i det automatiska driftläget. Denna enhet täcker tyst och försiktigt den öppnade klaffen. Om det behövs håller han dörrbladet i öppet läge. Många dörrar är utrustade med modern praktisk utrustning. Men, precis som vilken teknik som helst, behöver den närmare underhåll, justering och felsökning.

Typer av mekanismer och deras anordning

För att bättre förstå principen för mekanismen är det nödvändigt att analysera dess grundläggande typer, så det blir lättare att räkna ut hur man korrekt kan felsöka en dörrstängare.

För det mesta övas dessa två typer av denna enhet:

 • cam slide - utför en mjuk slips, det praktiseras för målningar med låg vikt;
 • växellåda - den vanligaste typen av mekanism, är förflyttningen av våren realiserad med växlar, den kan användas även för massiva dörrpaneler.

Enligt monteringsmetoden kan enheterna delas in i tre huvudtyper:

 • Toppläge (overhead) - Dessa är de mest okomplicerade enheterna som används, deras funktioner kan justeras med hjälp av flera skruvar eller ventiler placerade på huspanelen. De är monterade på toppen av rampen, vilket är extremt bekvämt för installation. För entrégardörerna tillverkas specialiserade oljefyllda anordningar som är anpassade för drift i heta eller kalla klimat.
 • Golv. Golvmonterade system är också relativt lätta att sätta upp.De har utmärkt visat sig i bankinstitut, kontor, shopping och underhållningskomplex, och där det finns stor efterfrågan på utseendet på dörrarna. Dessa enheter är integrerade i golvet och är nästan osynliga för besökare. Mekanismer av regulatorer av ett glidande utseende appliceras, avsedda på en dörr som väger högst 100 kg.
 • Apparater av den dolda typen Självjusterande är ganska problematisk, eftersom de dras tillbaka inuti dörrbladet eller golvet, vilket komplicerar åtkomsten till dem. Enheter är efterfrågade där en noggrann kosmetisk finish och en idealisk huvudfasad är nödvändiga.

Enligt principen för anordningen är följande:

 • hydraulisk;
 • pneumatiska;
 • elektrisk.

Fixture struktur

I konstruktionen av denna enhet Följande delar och mekanismer ingår:

 • gjutet aluminiumhus;
 • våren;
 • kolven;
 • justerskruvar (ventiler);
 • kugghjul;
 • nållager;
 • gummitätningar;
 • fästanordningar.

Närmare driftsprincipen

Den grundläggande komponenten i konstruktionen är fjädersystemet, som vid öppning av dörren pressas och ackumuleras den energi som krävs för att stänga dörren.Klämprocessen utförs genom överföring av dragkraftens kraft till fjädern. Växlar och lameller rör kolven, medan oljan strömmar genom de inre kanalerna i den fria delen av kroppen. Under dörrens återkomstslag räknar fjädern och ger en mjuk stängning.

När är ett förfarande nödvändigt?

Justering av dörr närmare är en ganska enkel sak. Anpassning kan göras utan problem med egna händer. Det är värt att räkna ut vilka situationer som kan kräva justering av parametrarna för denna mekanism. Det första att komma ihåg är varaktigheten av en smidig funktion av en mekanism som är direkt baserad på kvaliteten på underhållet under hela driftstiden. Som ett resultat, 1-2 gånger om året, är det nödvändigt att genomföra en inspektion av dörren närmare och eliminera mindre störningar. Detta är särskilt viktigt under årstidens övergångsperiod.

På sommar och vinter varierar klimatförhållandena enormt. De flesta stängarna är fyllda med olja, och som du vet förändras varje vätska sitt tillstånd när omgivnings temperaturen ändras.Speciellt på vintern tar oljan ett tjockare tillstånd och dörrbladets gång blir långsammare. På sommaren visar allting det motsatta, så du måste förbereda dig närmare den önskade nivån. Justering av armaturen behövs även om du upptäcker funktionsfel eller om du inte gillar inställningarna som har ställts in. Om enheten börjar sakta ner eller dörrbladet stängs för hårt och snabbt, oregelbundet, inte lockar länge, kan du försöka rätta till allt detta. Sakerna är lite mer komplicerade när armaturen misslyckas, eftersom enkel inställning inte längre kommer att vara effektiv och reparationer kommer att behövas.

Instruktioner för att ställa in en dörrstängare gör det själv

För att justera enheten bjuder inte nödvändigtvis guiden in. Det är nog att ha en minsta uppsättning verktyg och vissa färdigheter. Hela proceduren kommer att ta en minimal tid och kommer att ge ett tillfälle att uppnå önskat resultat, följa stegen nedan.

 • Innan du fortsätter med själva förfarandet, kom ihåg detatt det viktigaste är att inte överdriva det med justeringsventiler (skruvar). Det är acceptabelt att bara göra 2 varv, då kan det uppstå svårigheter. Oljan i tanken under tryck kan släppa ut och det hydrauliska systemet på dörrstängaren förlorar så småningom sin arbetsförmåga.
 • För att justera hastigheten att stänga dörrbladet behöver endast en tendens läras - vrid ventilen medurs, så kommer den gradvis att minska. Om emellertid utföra åtgärden i motsatt riktning ökar stängningshastigheten.
 • Det finns en lösning på problemet i samband med det faktum att endast en person kan komma igenom. Eftersom det finns en tredje ventil, vars inställning kan ge dörren ett fast läge under en viss tid. Följaktligen kommer även en grupp människor att kunna komma in i lokalerna.
 • Ett sådant problem som bristen på ansträngning att helt stänga dörrbladet elimineras genom att justera ventilerna som är ansvariga för stängningshastigheten.

Det centrala problemet med att justera dörrstängaren kan vara att hitta den perfekta lösningen. Huvuduppgiften är att stänga dörren till slutet så att inga sprickor kvarstår. Det är nödvändigt att välja den perfekta tiden som dörrbladet kan stanna i öppet tillstånd. Det är också nödvändigt att göra ljudlöst stängning möjligt, hårt stötar på dörrramen är oacceptabla. Detta kan orsaka skador på webben. Och det värsta alternativet kan vara förlusten av prestationsmekanismer som är ansvariga för den korrekta funktionen.

Hur man justerar stängningskraften så att dörren inte slammar?

För självinställning måste du ha en skruvmejsel med en skruvmejsel eller en imba-nyckel. Dörren öppnas till slutet, fast specialventil, placerad i slutet av enheten. Full fixering utförs med dörrbladet stängt. Genom att ändra ventilens täthet kan du justera dörren till extremt bekväm stängning. Ventil nummer 1 är ansvarig för att stänga dörren.

Om dörren till slutet är för snabb för att stänga i början måste ventilen skruvas på, och om den är långsam och det är nödvändigt att öka hastigheten, tvärtom, skruva loss.Ventil nummer 2 är ansvarig för hastigheten på fullständig stängning av dörrbladet (flik). Separata modifieringar har den tredje ventilen som anpassar alla ansträngningar att fungera närmare. Med korrekt inställning rör sig dörrbladet försiktigt utan jerks. Resultatet av korrekt installation och kompetent attityd närmare kommer att vara ett långt livslängd.

Det är viktigt! Det är omöjligt att stänga ut justeringsventilerna helt. Annars kommer de att sluta att utföra sina funktionella ändamål även efter att de återvänt till deras plats.

Hur lossnar man öppningen?

Ganska ofta behöver dörren ytterligare konfiguration. Om mekanismen fungerar hårt, och i processen att öppna dörren, är det nödvändigt att tillämpa ansträngningar - det är nödvändigt att släppa ut ventilen, dörren börjar fungera smidigt. Ventilen kan placeras från änden eller på framsidan, det beror helt på modifieringen av enheten. Placeringen av ventilerna kan bestämmas genom att titta i manualen, där tillverkaren anger placeringen av alla komponenter och element i dörrluckningsmekanismen.

Ställning öppen

Ibland finns det behov av en öppen dörr under en relativt lång tidsperiod.Det är nödvändigt att räkna ut hur man justerar armaturen så att dörrarna inte stänger, men att de är öppna. I många modifieringar av closersna för detta finns ett hjälpalternativ att hålla öppet. För att anpassa den till det här läget måste du öppna dörren ca 90 grader och dra åt det specialiserade låset. Efter sådana enkla åtgärder kommer det att vara möjligt att lämna dörrbladet öppet när det öppnas för den justerade graden. Enheten aktiverar ett speciellt lås och håller dörren i den här positionen efter behov. Om du behöver stänga dörren behöver du bara dra den mot dig, och den kommer att gå ut ur låset. Om dörren inte öppnas till gränsen kommer den att röra sig på samma sätt som alltid utan att stoppa.

Tips mästare

Det är värt att följa följande rekommendationer eftersom de kommer att hjälpa till med att justera mekanismen och organisera också eget arbete:

 • signifikanta kränkningar av dörrbladets hastighet, elimineras de normala parametrarna genom att vrida en av de justerbara skruvarna i önskad riktning, vilket kommer att variera från öppningens öppning (stängning) dörren;
 • det är möjligt att öka (minska) hastigheten på dohlop genom att vrida den andra ventilen medurs eller mot den;
 • Om du vrider muttern för justering i önskad riktning kan du göra korrigeringar på grund av vårspänningen.
 • Att vrida den justerbara muttern kommer att korrigera ventilen som är ansvarig för dörrens öppningsvinkel, som ett resultat kommer det att börja öppna smidigt, det blir lättare att svänga öppet.

Vi kan säkert säga att closers är praktiska och bekväma apparater. De är lätta att installera och använda. Alla ändringar är utrustade med specialventiler, genom vilka du kan justera styrkan och hastigheten för öppning eller stängning av dörrbladet. Närmare alternativ gör det möjligt att hålla dörren i öppet eller stängt tillstånd. Men kom ihåg - det är nödvändigt att köpa dessa enheter från distributörer som har rätt att sälja i enlighet med den all-ryska klassificeringen av typer av ekonomisk verksamhet.

Hur man justerar dörren närmare med egna händer, se nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum