Hur man gör en kaka ur handdukar med egna händer?

Trots det varierande valet av varor på hyllorna av butiker föredrar vissa hantverkare att skapa mästerverk med egna händer. En hemlagad sak kan uttrycka kärlek och ömhet till en älskad som firar en födelsedag eller någon annan viktig händelse.

Särskilt populära är kakor från handdukar, där du kan presentera vardagliga saker på ett ovanligt sätt.

Hur man väljer textur och färg på handdukar?

Innan du börjar arbeta med att skapa en tårta från handdukar, måste du välja rätt material. När man väljer färg på en textilprodukt, är det viktigt att inte bara ta hänsyn till mottagarens kön och ålder, men också sina färgpreferenser. Dessutom måste vikten av händelsen betonas med ytterligare detaljer. Till exempel, om kakan är en gåva till ett bröllopsdag, kan du dekorera det med ett tal som anger antalet år tillsammans.

De bästa produkterna i pastellfärger.Du kan göra en tårta från flerfärgade långlinjer, vilket kommer att öka ljusstyrkan och högtidligheten. När du väljer ett färgområde måste du överväga färgens kompatibilitet för att skapa en harmonisk komposition:

 • Vit med svart är den bästa kombinationen, som symboliserar motsatsernas enhet;
 • Blå med gul personifierar förståelse och känslomässigt självständighet;
 • rött med brunt eller rosa önskar mottagaren av utförandet av alla idéer;
 • orange med grön låter dig uttrycka glädje för den kommande händelsen;
 • gult med grönt fyller gåvan med vital energi och positiv;
 • grå med lila personifierar estetisk känslighet och en utvecklad känsla av skönhet.

Det finns många färgkombinationer som inte bara kan ge sina känslor emot mottagaren utan också skapa en harmonisk present. Det är inte nödvändigt att vara uppmärksam på de rekommenderade kombinationerna, du kan använda detta för din egen fantasi. Val av textur av handdukar, du måste överväga syftet med presenten.

Om det ska se ut som en riktig tårta ska silke eller velour textilier användas.

Om kakan ska spegla händelsens högtid är det lämpligare att köpa terrytextilier.

Master klass för nybörjare

De enklaste stegvisa instruktionerna för att skapa en tårta från handdukar som är lämpliga för att skapa en gåva på kort tid. För tillverkningen måste du köpa flera 50 till 100 cm textilier, tunna elastiska band, sypinnar, satinband och dekorativa föremål. Denna produkt kan bestå av två nivåer. Först måste du göra bottenskiktet. För honom måste du ta fyra handdukar, lägga dem lite på varandra, rulla längs och vrida i en rulle. Toppskiktet är gjort på ett liknande sätt, men för att skapa det behöver du bara två handdukar.

Fixa snurrade handdukar med gummiband och stift, som efter dekoration med ett band kan avlägsnas. Den övre delen är överlagrad på underlaget och dekorerad med satinband i olika färger. Du kan dekorera toppen av kakan med öppna servetter eller en mjuk leksak.

Om så önskas kan kakan göras trefasad, vilket gör det till det nedre lagret av åtta handdukar.

Ytterligare sätt och idéer

Det finns ett mer komplicerat sätt att skapa en handduk festlig tårta. För att göra detta måste du förbereda flera handdukar av olika storlekar, kartong och dekorativa föremål. Först måste du göra ramarna för den framtida produkten. Den ska bestå av tre kartongcylindrar av olika höjder och bredder. Till exempel bör den lägsta nivån ha en radie av 200 cm, och den övre ska ha en radie av 70 cm. Varje nivå är omslagen med handdukar. Det är nödvändigt att starta processen från bottenskiktet och använd den största handduken för detta.

Fixa handdukar på ramen, du kan använda satinband eller trådar. När kakan är klar kan du dekorera den med dekorativa blommor.

Förutom en full kaka från handdukar, kan du bara göra en bit av produkten.

En sådan present kan vara ett intressant tillägg till huvudgåvan. För att göra en bit tårta måste du skära ut en speciell pappform.

Därefter måste du vika triangeln, ta en handduk och fixa den på formuläret med hjälp av sömnadspinnar. De utskjutande delarna av textilier måste döljas i botten av triangeln, som kan stängas med en öppen servett.Dekorera en bit tårta kan vara ett satinband och dekorativa element. För att fixa dem behöver du en liten osynlig.

  För att göra en tårta av handdukar som gåva för barnets födelse behöver du, förutom handdukar, band och papp, använda blöjor och leksaker. I detta fall väljs antalet tiers av hantverkaren. Det är nödvändigt att börja arbeta med förberedelse av kartongnivåer av olika storlekar. Därefter lindas varje lager med handdukar, vilka är fasta på ramen med sypinnar.

  Inuti varje lager måste du vika blöjorna och stänga dem med våfflor på toppen. Du måste dekorera tårtan med en stor leksak eller flera små. För att dekorera en gåva kan du dessutom använda pacifiers, rattles, strumpor eller babyflaskor. Att göra en vacker tårta ur handdukar, kan du inte bara använda dina egna idéer, utan även se bildlektioner och detaljerade träningsvideor.

  Hur man gör en tårta ur handdukar, se videon nedan.

  kommentarer
   Författare
  Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

  Entré hall

  Vardagsrum

  sovrum