Välja tillbehör till dörrböckerna

Det mest angelägna problemet med moderna småstugor är att spara utrymme i bostadsområden. Användningen av inbyggda dörrkonstruktioner som ett alternativ till traditionella gångjärnslängder har ett antal fördelar, så att du kan rädda rummet från onödiga "dödszoner". Detta är det enda sättet att ordna möbler mer bekvämt. Tillbehör speciellt utformade för vikningsmodeller, som skiljer sig från de vanliga, kan ge bekväm drift för dörrkonstruktioner gjorda av flera sektionselement.

Särskilda funktioner

Det rekommenderas inte att installera en hopfällbar typ av dörrkonstruktioner på vida öppningar, precis som du inte borde göra i rum med stort kors och där dörren ofta öppnas.Detta beror på inte alltför hårda fästelement. Dessutom finns en mängd olika komponenter här i stora mängder, vilket i slutändan kan påverka den större sannolikheten för misslyckande under drift. Det är bäst att installera sådana dörrar på insidan i omklädningsrummet eller sovrummet. Det finns ett annat alternativ - du kan installera en lucka som en partitionsskärm för zonering av ett rum.

Alla dörrar är vikta på ungefär samma sätt, men konstruktioner av detta slag kan ändå delas in i två separata underarter:

 • "Sammanbuntning";
 • "Böcker".

Dörr-dragspelets konstruktion består av en separat paneldel med en bredd på 15 centimeter. De är anslutna med en gångjärnsprofil, ibland monterad på ändlänkar. Den redan monterade dörren är fäst på endast en skena ovanpå, så då är det möjligt att flytta dem tack vare rullarna längs. Den extrema panelen är fastsatt på insidan av leden, de andra sektionerna vid öppningstidpunkten kommer att vikas dragspel.

Men utformningen av "boken" består huvudsakligen av enskilda rörliga fönsterramar. När dörren är installerad i en stor öppning finns det många fler sektioner.Vid förflyttning av luckdörrarna används inte en övre skena. Här kommer bottenskenan att fungera som ett stöd för dimensionella strukturer med delar som är förbundna med loopar.

Komplett uppsättning

Folding typ av dörr är vanligen vid köp försedd med en uppsättning inredning, vilket är nödvändigt för installation. Antalet element som ingår i satsen beror på antalet paneler.

Denna sats innehåller huvudsakligen:

 • uppsättning sektioner
 • övre guide av aluminium eller stålmaterial;
 • vagnreglaget (mängden beror på tillverkaren);
 • rullar;
 • gångjärn eller ledad profil;
 • justeringsnyckel som används i konstruktionen av konstruktionen;
 • Ytterligare uppsättning monteringsutrustning, som bestäms av tillverkaren.

Det finns modeller som är utrustade med en låsningsmekanism med en nedre styrprofil. I en sådan profil är det vanligtvis inte nödvändigt, för dörrspelet är tillverkat av ett mycket lätt material - plast. Dyra modeller av dörrar från MDF-tillverkare kompletterar bottenskenan.Dörrar av dörrarna har samtidigt fyllning av glasinsatser, glasmålningar för dekoration eller några speciella designidéer och läckerheter.

Bräckligheten och sårbarheten i delar, själva fästet, plastskena, avsaknad av metallram på panelerna, anslutning av dörrkonstruktioner med en gångjärnsprofil istället för att använda ett främre gångjärn - allt detta återspeglas i produkten, så den här dörren har liten nytta för lång eller frekvent utnyttjande.

Användningen av sådana strukturer som dörrbok anses vara det mest tillförlitliga och praktiska alternativet för att skapa golv i interiöröppningar. Antal sektionspaneler här beror på storleken på öppningen själv. Naturligtvis, för att installera dörrarna behöver mer utrymme jämfört med vikningsstrukturerna "dragspel". Faktum är att "boken" är mycket mer massiv, därför är den mycket starkare.

Olika modeller är gjorda av plast, aluminiummaterial, vanligt trä eller MDF. Det händer att designen även innehåller asymmetriska dörrar som öppnar i olika riktningar. Följaktligen kan hela möbeluppsättningen vara väldigt annorlunda.

Satsen med dörrar på 2 löv kan innefatta:

 • kullagervagnar för ett drivet blad, som har 2 nivåer av frihet;
 • roterande axlar underifrån och uppifrån;
 • styrstångsstöd på toppen och botten för huvudramen;
 • gångjärn med fästelement.

Det bör noteras att nästan alla befintliga delar av dörrkonstruktionsmekanismen, såsom till exempel lagervagnen, gångjärns gångjärn eller trycktypen för anordningen för kåpan, är gjorda justerbara. Detta garanterar en säker passform under lång tid. Den höga kostnaden för inredning anses vara den enda exceptionella nackdelen. Ju högre kvalitet på alla komponenter är följaktligen kostnaden för strukturen som helhet att vara dyrare.

Ytterligare element

Om du installerar en extra typ av tillbehör, kan du lägga till ytterligare charm till någon lucka.

Olika tillbehör:

 • ändloppar av ovanliga former och färger;
 • bekväma vackra handtag
 • inläggningar för vikning av sektionspaneler.

Dessutom kan ytterligare funktionalitet av luckdörrstrukturer tillhandahållas genom att använda gångjärn med en dörrstängare.Dessa mekanismer kommer att lägga till lätthet för öppning och fällbara dörrpaneler. Mekanismen har en justering av stängningshastigheten med funktionen att låsa ventilerna när de är i öppet läge.

Om hur du installerar dörrboken, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum