Hur man demonterar dörrhandtagens inre dörrar?

Nuförtiden är nästan vilken inre dörr som helst kompletterad med en sådan dörrhandtag. Och vi talar inte om en vanlig penna, till exempel rund, där kan du bara ta, och en mekanism som tillåter dig att öppna och stänga dörren och hålla den i stängt läge, trots de ansträngningar som görs för att dess öppning, om det behövs. En sådan mekanism är till exempel en spärr med ett lås. Eftersom driften av dörrtillbehöret slits ut, och varje handtag bryts bara.

Idag ska vi prata om hur man demonterar och demonterar det.

Egenskaper av olika mönster

Till att börja med kommer vi att berätta om design av dörrhandtag och deras egenskaper.

 • Den första kategorin vi anser är - stationära modeller. Detta är den vanligaste lösningen för innerdörrar. De liknande tillbehören tillämpas nu praktiskt taget inte. Är det på dörrarna installerade på Sovjetunionens dagar, som sedan dess inte har moderniserats. Ja, och i bostadsområden brukar det vanligtvis inte användas. Externt ser det ut som en konsol. Det finns två typer av en sådan modell. Skillnaden mellan dem är att de kan vara envägs eller tvärgående.

Om vi ​​pratar om det senare, så på långa skruvar fixar 2 handtag, som är placerade på olika sidor av dörrbladet - en mot den andra.

Ett sådant handtag avlägsnas väldigt enkelt - skruva loss de bultar som håller denna design. Sådana möbler kan kallas ett öre i bokstavlig mening, eftersom det har ett minimalt pris. Ja, och det är ingen mening att reparera det, för att hon inte förstår.

 • Nästa alternativ är tryckkonstruktion. Ett sådant beslut om strukturen blir lite svårare. Handtaget är en hävstångsprodukt: arbetselementen, beroende på axeln, är knutna till låsmekanismen. Vissa varianter av denna typ är dessutom utrustade med en hållare som låser låsdelen.

Ett sådant handtag kan demonteras med en skruvmejsel med smal sting. Förresten kan ett sådant handtag ha ett lås med en metallkärna.

 • En annan design att nämna är - svängmodell. Det har många skillnader från ovanstående alternativ, som finns i form och designfunktioner. Den allmänna driftsprincipen är densamma som för andra modeller.
 • Nästa version av den betraktade tillbehören till inreddörrarna - penna med uttag. Sådana pennor har en rund form och kan, beroende på versionen, sorteras ut med olika algoritmer. De skiljer sig i sättet att fixera det dekorativa elementet. Den sfäriska formen är väldigt bekväm i drift. Sådana modeller kallas också knoppar.

   I allmänhet, som du kan se, finns det ett stort antal dörrhandtag för innerdörrar. Varje typ har sina fördelar och nackdelar, samtidigt kommer algoritmen för deras demontering att vara ungefär densamma.

   Erforderliga verktyg

   För att demontera dörrhandtaget behöver du ha ett visst verktyg till hands. Oavsett typ kan det innehålla några dolda element och delar som inte alltid kan dras ut med hjälp av vanliga enheter.

   Av denna anledning bör du ha följande lista med verktyg:

   • en hammare;
   • skruvmejsel;
   • borra och en uppsättning övningar med en krona;
   • en penna
   • syl;
   • gon.

   Hur demonteras och tas bort?

   Det är ganska lätt att demontera dörrhandtaget om du har de ovan nämnda verktygen, samt lite teoretisk kunskap om strukturen hos denna mekanism.

   För att göra detta måste du utföra följande steg.

   • Stöd och säkra fast dörren så att den befinner sig i ett fast läge.
   • Nu behöver du pry fläns av den dekorativa typen och dra det lätt bort. Under är det fästelement som ska skruvas loss.
   • Det finns en speciell stift på tryckdelen, som är stopp och fjäderbelastad. Tryck in med en skruvmejsel. I svängbar version ligger den vanligtvis i huset. För att komma dit måste du sätta in en nyckel eller en awl. Om det inte var möjligt att sondra det, ska flänsen roteras tills det rör på stiftet.
   • Nu måste du klicka på stiftet och samtidigt fördröja handtagets utformning.
   • Skruva loss skruvarna.
   • Separera insidan av elementet från utsidan, ta ut handtaget och flänsen av en dekorativ typ.
   • Om det finns behov av att ta bort spärren för att byta ut eller reparera, skruva loss skruvarna som fixar den på dörrblockens sida, ta bort baren och sedan själva mekanismen.

   När du monterar tillbehör i ett annat läge är det bättre att du inte demonterar det i delar. Det är enkelt fastsatt på dörrstrukturen, men i omvänd ordning.

   Nu berätta direkt om demontering av varje kategori av handtag.

   • Låt oss börja med den stationära, som inte har ett tryck headset, och är inte utrustat med ett lås av typen lås. För att skruva loss ett sådant handtag behöver du ett tvärhuvud eller en platt skruvmejsel. Alternativt kan du använda en skruvmejsel. Avlägsnande bör börja med att lossa skruvarna som säkrar mekanismen.

   Om det finns dekorativa föremål måste de först tas bort. När du skruvar loss bultarna ska du hålla svardelarna på baksidan av bladet. Om detta inte är klart kan strukturen helt enkelt falla ur kanfasen och deformeras.

   Det bör noteras att fästet kan vara en- eller tvåsidigt, designen kan demonteras annorlunda vilket innebär att det är nödvändigt att ta hand om detta i förväg.När alla bultar har tagits bort är det nödvändigt att försiktigt ta bort handtaget från dörrbladet med en skruvmejsel. I stället för den gamla pennan sätta en annan mekanism eller samma design, men med nya delar.

   • Om bly Tal om demontering av en knopp med ett uttagdå är det nödvändigt att klargöra att ordet "socket" vanligtvis betyder en mekanism som låter låset låsa med en liten nyckel på ena sidan, som inte används på andra sidan. På andra sidan finns ett speciellt lamm. I denna situation kommer demonteringen av mekanismen att utföras enligt följande algoritm:
    1. Lossa först de skruvar som håller dynorna, utför en dekorativ funktion på båda sidor;
    2. skruva loss skruvarna som kopplar mekanismen på båda sidor;
    3. Handtagets design dras ut och dess återstående del avlägsnas;
    4. drog ut låsmekanismen.

   Om handtaget behöver repareras eller det är nödvändigt att byta ut någon del av det, då är det nödvändigt att helt demontera de enskilda elementen och bestämma orsaken till felet. Det är nödvändigt att noggrant övervaka säkerheten hos alla små strukturella element,annars, om de går vilse, är det helt enkelt omöjligt att montera mekanismen tillbaka.

   • nu låt oss prata om att demontera en knoppknapp. För att ta bort detta element från dörrbladet utförs vanligtvis de följande stegen.
    1. Fästskruvar på ena sidan av dörren.
    2. Mekanismen demonteras genom speciella hål.
    3. Demontering av den extra returplattan pågår. För att demontera det här elementet, dra det helt enkelt åt sidan.

   Demonterad ratt är fast med de enklaste skruvarna för fästelement. Denna mekanism gjordes med förväntan om att senare ingen reparationstyp kommer att utföras, men en ny reservdel kommer helt enkelt att köpas, vilket kommer att ersätta det gamla handtaget.

     • Tryck alternativ. Vanligtvis istället för att vända beslut de används. Detta beror på att de är hållbara och mycket lätta att använda och reparera. Demontering utförs enligt följande:
      1. skruva först skruvarna som håller den dekorativa tyget på plåstypen, vilken utför funktionen att hålla fast;
      2. efter det att dessa försiktiga överliggande dukar har tagits bort, ligger på båda sidor;
      3. skruvar av fästelement är skruvade och strukturella element i en rund form ligger på båda sidor av dörrbladet;
      4. det är bara att öppna den ömsesidiga stången och låset självt, varefter de ska dra ut ur de passande spåren.

     Hur fixar du?

     Ofta repareras dörrhandtaget utförs i följande situationer:

     • handtaget syltar och blir svårt;
     • Handtaget efter tryckning flyttar inte till normal position;
     • handtaget faller ut och basen är inte skadad;
     • tungan rör sig inte när den pressas.

     Årsaken till dessa fel är som regel slitage samt delning av delar på grund av konstant användning. Av den anledningen är det nödvändigt att periodiskt smörja delar av lås och mekanism för att rengöra allt från smuts. Vid smörjning rullar produkten så att vätskan faller jämnt på alla delar och delar. Om handtaget lossnar, ska fästarna korrigeras och spännas fast.

     Ibland är det nödvändigt att utföra reparation av tillbehör till en ingång eller en interiördörr. Om vi ​​pratar om den inre dörren utförs regelbundet reparation eller byte av mekanismen när handtaget faller ut.

     Detta händer om du använder dåliga kvalitetsarmaturer, varigenom hållringen kan bryta eller falla ut.

     För genomförandet av reparationsarbetet bör följande steg utföras.

     • Lossa basen från dörrbladet.
     • Titta på låsringen. Om ringen har skiftats ska dess position justeras. Om den är trasig eller knäppt ska den bytas ut.

     Reparationen av handtaget utförs också, om det inte är i vanligt läge efter öppnandet av armaturen. Orsaken till problemet är spiralens förskjutning eller brott.

     För att ersätta helixen krävs följande steg:

     • demontera enheten;
     • ta bort den skadade delen och byt ut den;
     • nu är det nödvändigt att utföra fixering med hjälp av en låsmekanism;
     • konstruktionen är monterad på dörren.

        Om våren har brutit, kan den tillverkas oberoende av en liten bit ståltråd. Billetet måste uppvärmas till en ljus röd färg på elden och nedsänktes sedan i vatten. Därefter kan det appliceras.

        Hur man reparerar dörrknappen med egna händer, se följande video.

        kommentarer
         Författare
        Information som tillhandahålls för referensändamål.För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

        Entré hall

        Vardagsrum

        sovrum