Urval och installation av kepsar på tegelstenar

Kolonner av sten eller tegel utför stödeseparationsfunktionen mellan sektionerna av staketet. Vid slutet av byggarbetet monteras kåpor på dem, vilket ger strukturen ett estetiskt komplett utseende och skyddar den från de skadliga effekterna av den yttre miljön. En mängd olika material från vilka överliggande konstruktioner är gjorda låter dig plocka upp dem till något staket, med tanke på strukturen och strukturen.

funktioner

Kepsar på stöd för fäktning bär skyddande och dekorativa funktioner. Om de inte är installerade kommer följande processer att uppstå under miljöpåverkan med murverk:

 • fuktens inverkan på tegelstenen leder till att den förstörs, den börjar smula
 • lösningen tvättas gradvis ut;
 • en direkt träff av nederbörd på den övre delen av det oskyddade murverket kan ändra färg och deformera strukturen;
 • ihåliga pelare påverkas särskilt, de blir igensatta med lera och vatten;
 • på vintern, vattnet, fryser, expanderar och orsakar sprickbildning av byggmaterialet eller dess fullständiga förstöring.

Poler som inte skyddas av kepsar kommer inte att hålla länge och kommer att behöva ständig reparation.

Pads har alla nödvändiga tekniska egenskaper och löser följande uppgifter:

 • De sätts hermetiskt på polerna och skyddar dem mot yttre inflytande.
 • Styrkan hos beläggningsmaterialet gör läggningen hållbar och förlänger villkoren för dess funktion.
 • obekväm och tillförlitliga fästningar förstöra inte utseendet på kepsar;
 • Konstruktionens lutning och spår skyddar tegelkolonner från nederbörd;
  • Material för förband är utvalt för att vara resistent mot korrosion och fysisk stress;
  • staketet får felfritt utseende;
  • ett stort urval av material och konfigurationer stylingfoder under staketet av vilken typ som helst;
  • kepsar är dekorativa laster, de kan dekoreras på begäran av ägaren eller användas som plats för ytterligare belysning.

  typer

  Staket kepsar är olika, de kan klassificeras enligt tillverkningsmetoder, konfiguration och materialet från vilket de är gjorda.

  Blanketten är vald beroende på staketets stil och ägarnas preferenser. Det kan vara kupolformat, med fyra backar, koniska, i form av en pyramid eller en östlig pagoda.

  Kepsar producerar olika konfigurationer, men koniska och triangulära former anses vara mer rationella, vilket gör att nederbörd kan strömma ner utan att stoppa.

  Ibland är de dekorerade med en spire, en lampa, skulpturala figurer. Alla dessa element måste vara tillverkade av slitstarkt material som tål väder.

  Bestående design består av övre och nedre delar. Fastsättning är kåpans botten (kjol), ganska tätt implanterad på polen och blir nästan omärkbar under övre delen. Huven i sig är lufttät, har ett attraktivt utseende, dess design från bottenändarna med sluttningar och spår för att avlägsna fukt.

  Om dynan är gjord med belysningselement, görs en plattform för en dekorativ gatlampa vid högsta punkten.Kepsen kan dekoreras med någon exteriör dekoration som möter designerens eller ägarens plan. Pelarnas skydd täcker gott och obefläckat och utan närvaro av inredning.

  Tekniskt sett görs kepsar på olika sätt - genom gjutning, stämpling, kan de tillverkas genom svetsning, böjning på olika sätt eller att skapa smidda produkter.

  Mer varierad foder kompositionen av materialet från vilket de är gjorda.

  metall

  Vissa ägare gör sina egna kepsar av tenn. Kepsarna som produceras med deltagande av smide ser spektakulärt ut. Industrin producerar munstycken av rostfritt stål, koppar, mässing, galvaniserad. För att undvika korrosion appliceras polymera beläggningar på kepsar, det kan vara plastisol eller polyester. Koppar- och mässingsprodukter kan vara mer än ett sekel utan ersättning.

  Metallplattor gör sig vana, de blir en slags dekoration av staketet.

  De bör regelbundet ses över och behandlas med speciella formuleringar, undvika smuts och korrosion, och vård är detsamma som professionellt arkarbete.

  Plåt är ofta lätt, sådana produkter bör inte installeras i områden med starka vindar.Det är nödvändigt att ta hänsyn till de ljud som metall gör från att drabbas av regndroppar eller hagel och inte placeras i närheten av fönster i en bostadsbyggnad.

  betong

  De väger upp till 20 kg, de kommer inte att blåsas bort även av stark vind, men dess ständiga påverkan på betong kommer att ha en negativ effekt över tiden. Detta bör beaktas vid installation av sådana produkter i blåsiga ställen. Betongkuddar är gjutna av någon form och är väl förseglade med murbruk. De är installerade på tegelstenar, om staketet är gjord av sten, betong eller tegel. Liknande kepsar för andra typer av staket är inte lämpliga.

  Betongkuddar utför i färg, som upprepar skuggningen av en tegelsten eller kommer med den i kontrast. Denna produkt ser pålitlig ut, presenteras, och om den är av hög kvalitet är det. Substandard betonghattar, enligt ägarens uppfattning, efter ett år förvärvas i form av en formlös klump.

  sten

  Produkterna kommer från naturlig och konstgjord sten. Natursten ser bra ut, har en speciell styrka och hållbarhet, men det väger mycket och är dyrt att äga. Produkten av artificiell produktion är mycket billigare, det kan inte konkurrera med natursten i kvalitet, men det kommer att ge en solid, majestätisk utseende till strukturen.

  keramiska

  Detta är en vacker mosaik typ av förband, det ser elegant och dyrt ut. Det är faktiskt ganska mycket. Hantera med sådant material bör vara försiktig på grund av dess bräckliga struktur.

  Polymer-sand (komposit)

  Den senaste utvecklingen, som redan har uppskattats och valts av konsumenterna för hållbarhet, prisvärdhet och oklanderligt utseende. Tillverkning av sand, polymerer och olika modifieringsmedel. De har ett brett utbud av färger, efterliknar natursten, plattor, är transparenta för att skapa intern belysning.

  Med ett kompositmaterial är det inte bara möjligt att täcka pelarna, utan också tegelstenen själv.

  Plast (PVC)

  Billiga lättviktsmaterial, inte hållbart. Används för tillfälligt skydd av pelare.

  trä

  Sådana kepsar är lätta att göra med egna händer, de är väl i linje med trädgårdslandskapet. Kan ha olika former, upp till skulpturella. De möter designerens speciella stilar och idéer.

  Detta är det kortaste materialet som kräver särskild impregnering och konstant vård.

  bitumen

  Skapat av mjuka plattor. För bildning av kepsar lämplig trimning av byggmaterial efter takläggning.Vattenisolatorn är flytande gummi.

  glasfiber

  Tack vare innovativ produktion har vackra, lätta och slitstarka kepsar dykt upp som kan motstå temperaturfluktuationer från minus fyrtio till plus nittio grader. Tätheten av produkten säkerställer innehållet av polykarbonat med akryl och kvartsglas. De kan inte repas och lätt monteras.

  Upplyst foder har en fantastiskt vacker utsikt.

  Hur man väljer?

  När du väljer en produkt måste du ha en minimal idé om det. Pelstoppet består av två delar: den undre är fästet som håller täckelementet på murstensytan, den övre skyddar strukturen från de yttre miljöernas aggressiva manifestationer och samtidigt dekorerar den.

  Huvudkriteriet för urval är storleken (det ska passa perfekt) och materialets kompatibilitet, stil, volym med stödposten och staketet själv.

  Kompatibilitet av kepsar beror på många faktorer som rör en mängd olika områden. Men först och främst är det nödvändigt att kombinera dem med de element som de köps för.

  • Betongbeläggning, på grund av den stora vikten, lämplig endast för pelare och staket av tegel, konstgjorda och naturliga stenar samt betongstängsel. De kan inte kombineras med metall- och trästöd.
  • Metallkåpor, tack vare den ihåliga formen, används i fall där det är nödvändigt att hålla belysningen. De kombineras med metallspann. Men i stort sett metall är lämplig för murverk och någon annan typ av pelare.
  • Stenfoder kombinerat med en tegelbotten, men mer harmoniskt ser de ut med sten, till exempel kompletterar en vit marmorspalt med sin idealiska beläggning av samma material.
  • Trähattar Blanda bra med tegelbotten, men trä måste också vara närvarande i duken av staketet själv.
  • Detsamma gäller för smidda produkter, tegelstenar, som har sådana kepsar, bör upprepa elementen att smida, om inte i staketet själv, då åtminstone i dekoration av krukan eller grinden.

  När du köper kepsar, förutom storlek och kompatibilitet, bör du vara uppmärksam på andra kriterier:

  • först och främst kontrollera bifogade dokument, kvalitetscertifikat, varuförsäkringstjänster
  • det är nödvändigt att se till att beläggningen är lämplig för stödet, annars måste du leta efter en annan typ av kepsar eller beställa dem individuellt från tillverkaren i storlek;
  • Hjärtans symmetri måste kontrolleras, elementen måste inte vara snedställda.
  • Den undre delen av kåpan ses för täthet, dess defekter leder vidare till att pelaren förstörs.
  • takskenor ska vara tillräckliga för att skydda stödet från utfällning.
  • Produkterna måste noga övervägas för att eliminera repor, flisar, bucklor och andra defekter.
  • Förpackningsminskning är alltid misstänkt;
  • Innan du köper, kontrollera varans fullständiga utrustning.

  Färg och design av kepsar väljs utifrån staketets stil eller smaken av ägaren.

  Hur man gör?

  Många hantverkare föredrar att göra kepsar på egen hand. Material för detta använder en mängd.

  Av metall

  Oftast är det för hemlagad galvaniserad metall vald. De arbetar med hjälp av en plåtböjningsmaskin, formen är i linje med hörnen, fästorganen tillverkas av nitar. Nedan till mönstret fixar tennremsan för att skapa en kjol. Produkten är målade i färg, i harmoni med staketet.

  Om du inte har tennsmeds färdigheter är det bättre att göra förberedelsen på papper. Vem är bekant med smeden, kan dekorera locket med smidda element.

  Från mjukt tak

  När takarbetet är klart bör du inte kasta ut resterna av mjuka plattor. Det kan användas för att skapa överlagringar på supportkolumner. I detta arbete, förutom plattorna, behöver du hörn, med hjälp av dem bildar de ett lock som liknar taket på en byggnad. Detta element i staketet stötar huset.

  Utan kakel för utomhusarbete

  Du kan använda motstående eller beläggningsmaterial. Det är bra om plattan sammanfaller med andra byggnadselement i ett hus eller en tomt, till exempel, har det stenlagda trädgårdar eller står inför en grillplats. Hon kan ha en match i färg med taket, staketet eller wicket.

  Sådana beläggningar är plana, de är lätta att fixera med cement eller kakel lim.

  Utan betong

  Former av den önskade konfigurationen är framställda av tenn- eller profilark, med hjälp av vilka produkterna kommer att gjutas. För tillverkning av murbruk blandas cement med sand och mjukningsmedel, krossad fiber tillsätts för styrka.Alla torra ingredienser blandas noggrant, sedan introduceras vatten och blandas. Den resulterande blandningen hälles i beredda former, täckes med cellofan och låt torka helt.

  Från trä

  Den önskade formen är gjord av trä med en såg och en pussel. En välpolerad produkt impregneras med svampmedel, belagda med färg eller lack.

  Mästarna med hjälp av träsnideri ger fantastiska resultat - deras mössor förvärvar fantastiska geometriska former eller skulpturala bilder.

  Hur installeras?

  Ogolovniki tillverkad av olika material, så installationen för dem kommer inte att vara densamma.

  Installation av betong- och keramikprodukter:

  • pelarens yta rengörs grundligt;
  • För tillförlitlig vidhäftning bör den behandlas med en primer, sedan med en vattentätande förening;
  • Applicera lim eller betongmortel på ytan;
  • installera en keps
  • kontrollera installationen i vertikal och horisontell position
  • fixa sömmen med vattentätande förening;
  • låt torka i flera dagar.

     Installation av metallkåpor:

     1. sätt markeringar på polen och borra hål för fästelement;
     2. sätt ned den nedre delen av locket på den limmade ytan av stödet och fixa det med en skruvmejsel (om konstruktionen är separat);
     3. på kjolen installera huvudets övre del.

     Kepsar är ett viktigt element i bärpelarna, utan att strukturen verkar vara oavslutad, har inte ett attraktivt utseende och är föremål för gradvis förstörelse.

     Hur man gör kepsar på tegelstenar med egna händer, se nästa video.

     kommentarer
      Författare
     Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

     Entré hall

     Vardagsrum

     sovrum