Egenskaper och tillverkning av imitationstenar för inredning

 Egenskaper och tillverkning av imitationstenar för inredning

Tegel är ett ganska populärt efterbehandlingmaterial och harmoniserar med många interiörer. Användningen av denna sten är dock inte alltid möjlig av ett antal tekniska och materiella skäl.

I detta avseende har imitationen av väggarna under tegelstenen funnit bred tillämpning och används aktivt i dekoration av hallar, kök, eldstadssalar och vardagsrum.

Särskilda funktioner

Imitation murverk har tydliga fördelar gentemot naturlig tegelsten. Först och främst är detta ett betydande sparande av tid och pengar.Keramiska och klinkers tegelstenar är ganska dyra material och väggdekorationer, gjorda med hjälp, kommer att bli ganska dyra. Dessutom är det nödvändigt att använda cementmortel vid bildning av murverk, vilket avsevärt ökar reparationskostnaden och leder till bildandet av stora mängder smuts och damm.

Inte mindre viktig fördel med imitation "under tegelstenen" är bristen på belastning på grunden. För konstruktion av "tegel "ytor används i regel lätta och tunna material, vars närvaro inte påverkar stödväggen och väger inte strukturen.

Användningen av dekorativa beläggningar, till skillnad från naturliga tegelstenar, skapar ingen växthuseffekt och kräver ingen samordning i BTI. Dessutom tar efterbehandling mycket liten tid och kan göras självständigt.

material

Efterlikning av tegelverk utförs genom olika metoder med moderna material. Många alternativ för dekorativa beklädnader kräver ingen byggkompetens och kan göras manuellt, medan arbeten med riktiga tegelstenar endast ska utföras av yrkesverksamma.De enklaste och mest prisvärda efterbehandlingsalternativen är färdiga beläggningar med ett tegelmönster som redan applicerats på ytan. De kan bara klippa i storlek och hålla fast. Dessa material inkluderar tapeter och väggpaneler.

Bakgrundsbilder "under tegelstenen" har en konvex konsistens, som fullt ut upprepar brickarbetets lättnad. Det här alternativet är det snabbaste och billigaste sättet att förvandla ett rum. "Tegelsten" tapet ser bra ut i kök, hallar, korridorer och hallar. Höga dekorativa egenskaper av materialet tack vare användningen av modern teknik, tack vare vilken det blev möjligt att mycket noggrant simulera grovheten och bristerna i denna tegelsten. Väggpapper är den perfekta lösningen för att slutföra småstora rum: trots lättnad är de det tunnaste ytmaterialet och minskar inte utrymmet med en centimeter.

För att ge en måttlig murverk mer naturligt utseende, rekommenderar designers att kombinera tapeter med gipsstenar. Vanligtvis trimmas gips med hörn och dörröppningar, som i kombination med tegelstenen på tapeten ser mycket harmonisk ut.Fördelarna med sådana ytor inkluderar bra ventilation av tapeter, tack vare vilken väggen har förmåga att andas. Det finns en minimal mängd damm och skräp under installationen samt materialets miljövänlighet. Nackdelarna inkluderar lågt vattenbeständighet och en tendens att ackumulera damm mellan "tegelstenarna". Detta ställer vissa begränsningar på användningen av tapeter och tillåter inte användning i badrum och kök.

Väggkonstruktion paneler "under tegelstenen" är lackmaterial med en lättnadsteknik applicerad på den. Panelerna finns i två versioner. Den första typen är representerad av plastmodeller gjorda av PVC och kan motstå förhållanden med hög luftfuktighet och höga temperaturer. Den andra är MDF-ark, för produktion av vilket träflis pressas under högt tryck.

Trots sågspånsbasen kännetecknas produkterna av hög fuktmotstånd och värmebeständighet. Detta beror på förekomst av dekorativa och skyddande skikt, vilket gör det möjligt att använda MDF-modeller för väggdekoration i kök och på balkonger.

Plåtpaneler tillverkas i standardmått 244x122x0,6 och 320x244x0,6 cm, och om nödvändigt skärs i storlek. Dessutom har de en låg vikt och skapar en minsta viktbelastning på stödkonstruktionerna. Fästplåtar till väggarna utförs med hjälp av naglar, skruvar och skruvar, och installationen utförs på två sätt. I det första fallet monteras modellerna direkt på väggen, och i andra fallet krävs att man installerar en obreshetka.

Panelernas fördelar inkluderar felfri utseende och lång livslängd. Imitationen av tegelstenar på ytan är så naturlig att det från ett visst avstånd tas för ett riktigt läggande. Den otvivelaktiga fördelen med användningen av plåtmaterial är dess utmärkta ljudisoleringsegenskaper. På så sätt kan du lätt minska hörbarheten hos angränsande rum, vilket är särskilt viktigt för husägare i panelhus.

Också bland fördelarna med byggpaneler ingår resistens mot effekterna av syror och alkalier, ingen risk för mögel och svamp och lätt underhåll. Panelerna är tillräckligt underhållbara, vilket gör det lätt att byta ut ett skadat element utan att demontera hela foderet.Dessutom har materialet en låg kostnad och finns i ett brett utbud av färger, mönster och texturer.

Men tillsammans med de uppenbara fördelarna har materialet även nackdelar. Nackdelarna innefattar behovet av lådor, vilket medför extra kostnader, liksom den därmed förknippade minskningen i användbar golvyta, vilket är särskilt märkbart i smala korridorer och små hallar.

Nästa grupp av material präglas av höga dekorativa egenskaper, och i motsats till tapeter och byggpaneler har en starkare likhet med tegelverk. Dessa material omfattar kakel, dekorativt gips och gips.

Tegeln imiterar en dekorativ tegel är praktiskt och billigt material. Produkterna skiljer sig i liten vikt och utövar ingen betydande belastning på grunden. Materialet för tillverkning av plattor "under tegelstenen" är gips, eldfasta ler och konstgjord eller naturlig sten. Gips- och klinkermodeller används mer för inredning, medan stenprodukter används ofta i ytterbeklädnad.

Tegelstenen är det mest populära efterbehandlingsmaterialet och skiljer sig i hög hållbarhet och fullständig identitet med en keramisk tegelsten. Detta förklaras av det faktum att klinkerplattor i sin komposition och produktionsteknik är de verkliga klinkerstenarna, med den enda skillnaden att bredden på en standardsten är 12 cm och bredden på en kakel är 10 mm. Tillsammans med de traditionella modellerna finns det produkter av den så kallade "manuell gjutningen", som har en grov yta med skåror och möjliggör att bilda ett "antik" tegelverk. Kanterna på sådana plattor är ojämn och lite flisad, vilket gör att produkterna väsentligen liknar materialet för ett sekel sedan.

Clinker modeller är idealiska för de flesta moderna stilar, som loft, techno, metallic och high tech. Materialet är resistent mot aggressiva yttre faktorer och kan därför användas i fuktiga och varma rum. Dessutom tolererar klinker effekten av tvättmedel, så det används ofta i kök.

Gipsplattor är det mest budgetmässiga och miljövänliga efterbehandlingsalternativet. Gips kännetecknas av låg vikt, bred konsument tillgänglighet och enkel installation. Tack vare en enkel tillverkningsprocess kan plattor tillverkas självständigt med gips och en speciell silikonform. Materialet är väl lämpat för fläckmontering, när det är nödvändigt att dekorera en vägg eller ett område nära dörröppningen.

I sådana fall sker väggens dekoration med hjälp av individuella tegelstenar eller kombinationer som består av flera bitar. Plattor av naturgas eller konstgjorda sten används oftare för yttre fasader, men materialet ser ganska bra ut i eldstadens interiörer och hallar i offentliga utrymmen.

Fördelarna med kakelplattor "under tegelstenen" betraktas som utmärkta värmeisoleringsegenskaper, vilket förklaras av produkternas höga porositet och låga värmeledningsförmåga. Dessutom imiterar materialet naturligt en riktig tegelsten och i fallet med klinkermodeller är det generellt oskiljbart från prototypen. Fördelarna omfattar ett brett sortiment, representerat av en mängd olika texturer och nyanser, samt utmärkta prestandaegenskaper hos plattan och dess långa livslängd.

Bland minorna finns en ökad vattenabsorption av materialet, vilket förklaras av hög porositet och ställer ett antal begränsningar på användningen. Till exempel rekommenderas oslamade modeller för användning i kök och badrum: Kakelplattor absorberar mycket snabbt fukt och börjar falla av.

Tegelfaner är en mängd olika plattor och är representerade av enskilda beståndsdelar av plast, trä, läder, glas och polystyrenskum. Dessa "tegelstenar" säljs individuellt och är idealiska för dekoration av små inredningsområden eller enskilda delar av väggen. "Tegelstenar" har en mycket liten vikt, så att de kan monteras direkt på väggen med lim. För att ge murverkets effekt "antika" element ger ett naturligt gnugga och göra skåror.

Dekorativt gips är ett spektakulärt vändmaterial och används ofta för att imitera murverk i inredningen av väggar. Fördelarna med denna typ av foder är en stor variation av texturer och nyanser, enkel installation, lång livslängd och hög värme och ljudisoleringsegenskaper hos beläggningen.

Bred konsument tillgänglighet och enkel användning av materialet gör det möjligt för dig själv att skapa murverk. Gips är absolut säkert för andras hälsa och kan användas säkert i bostadsområden.

Men som med något annat material har gips sin svaghet. Dessa inkluderar det dekorativa lagrets tendens att ackumulera damm och kraven på arbetsytan under installationen. Under det förberedande arbetet måste väggarna nivelleras och gipsas, annars kommer även små defekter att vara tydligt synliga på golvet och väggens utseende kommer att skadas.

Gipssten imitation är det mest prisvärda sättet att dekorera. Att arbeta med gips kräver inte professionell färdighet och användning av specialutrustning. För att skapa en imitation av tegelverk behöver du bara applicera en gipsmörtel på väggen och rita linjer med fingret som definierar gränserna för "tegelstenarna". Då måste du torka skårorna med cementmortel och måla "tegelstenarna" själva i önskad färg.

Fördelarna med metoden anses vara låg kostnad för förbrukningsvaror och möjligheten att genomföra djärva färger.Nackdelarna innefattar behovet av för långt och noggrant arbete, vilket är att noggrant belägga sömmarna och måla varje tegel.

Följande tre metoder för väggbeklädnad innebär självständig tillverkning av tegelstenar och låter dig dekorera ett rum billigt och stilfullt. Det enklaste sättet att avsluta är att måla väggen "under tegelstenen". För att göra detta är det tillräckligt att ha en platt yta, en rulle, en borste och färger. Det bästa alternativet för att måla väggar är en elastomerlack, på grund av dess förmåga att fylla alla små sprickor och skydda ytan mot fukt.

Men i sin frånvaro, användningen av akryl emalj, och i extrema fall - vattenbaserade. Färgen på tegelverket väljs i enlighet med rummets allmänna stil, men det är bättre att föredra de naturliga färgerna hos tegelstenen - röd, brun och gul. Ljusa och excentriska färger passar emellertid mer till inredningen, dekorerad i loftstil och lugna pastellfärger skulle vara mer lämpliga för landmusik.

Fördelarna med denna metod inkluderar enkel installation, låg kostnad och bred konsumenttillgänglighet av material.Dessutom är den mjuka ytan av målade väggar inte benägen att dammuppsamlas och är lätt att rengöra. Bland minorna kan man notera ett lite rustikt utseende, risken för att bränna färg och gradvis förlust av väggbeläggningens attraktionskraft.

Den andra metoden för imiteringsstenar inbegriper självständig produktion av vända tegelstenar från skum. Det här alternativet blir den perfekta lösningen när man visar ett ojämnt badkar. Skumblock är praktiskt taget viktlösa och kan enkelt monteras på tunna skivor och icke-kapitalväggar. Så, för att möta gipsskivets inre partitioner, kommer skumplast bara att vara en gudstjänst. Utöver den dekorativa funktionen spelar materialet rollen som värme- och ljudisolering och skyddar rummet på ett tillförlitligt sätt mot värmeförlust och yttre ljud.

Att göra tegel är en mycket enkel process och tar inte mycket tid. För att göra detta, rita bara samma rektanglar på skumarket och skära dem med en brevpapper. Sedan måste ämnen hålla fast på väggen, sedan måla med akrylfärg och fluffa "sömmarna".Om skummet inte är till hands kan du använda skumplattorna. Sådana "tegelstenar" faller inte ifrån varandra när de skärs och ser mycket mer exakt ut.

På samma sätt kan du göra tegelstenar av gips eller trä. Dessa modeller kommer att se bra ut i inredningen av hus på landet när de utformar dörröppningar och mellanrum. Fördelarna med skum tegel innehåller de minsta kontantkostnaderna och tillverkningsnivån. Nackdelen är det faktum att skummetret inte imiterar ett riktigt murverk mycket bra och ser ganska primitivt ut.

Det tredje sättet att utforma väggarna "under tegelstenen" representeras av lackering av wellpapp och är det billigaste alternativet för alla nämnda. Korrugerad kartong är det material som används vid tillverkning av lådor för mat och hushållsapparater. Vanligtvis lagras den på backarna i detaljhandelskedjor och butiker, vilket gör att du kan få en sådan låda helt utan kostnad och minimera kostnaden för reparationer.

För att göra tegelstenar är det nödvändigt att demontera lådan, dra den i rektanglar och skär arbetsstycket.Sedan måste fragmenten limas samman och bilda "tegelstenar" av en viss tjocklek. Naturligtvis kommer det inte att ge absolut likhet med tegelverk, och det är troligt att det inte kommer att vara möjligt att lägga ut ett köksförkläde från det, men det är ganska möjligt att realisera ovanliga lösningar och diversifiera inredningen i rummet.

Ansökan i inredningen

Trots det faktum att tegelverk är en ganska populär typ av finish, är den inte lämplig för varje rum. Bruket av tegelsten och dess imitation ser bra ut bara i fyra stilar: loft, land, högteknologi och engelsk stil. Så, för lägenheter utformade i stil med ett loft, mer lämpliga klinker keramiska plattor med röda toner.

För att mildra en del av aggressiviteten i denna riktning rekommenderas det att ordna naturliga trämöbler i rummet, att lägga ljusa mattor och placera blommande krukväxter. Men med valet av det senare måste du vara extremt försiktig och inte använda murgröna och creepers. Detta beror på det faktum att klättrare lägger till rummet en känsla av övergivande och föreslår mörka tankar.

Nästa inre riktning, där användningen av tegelverk är lämplig, är land. Rum inredda i denna stil verkar inte så dyster som ett loft, så det används ofta för att dekorera sovrum och vardagsrum. Dessutom är lokalerna, gjorda i landstil, ofta utrustade med vedeldade eldstäder, mot vilka en texturerad tegel kommer att se väldigt värdig ut. Användningen av tegel är också lämplig i högteknologisk stil, vilket föreslår rätt geometriska former och proportioner.

För utformningen av sådana utrymmen är lätt tegelverk i hörnzoner, nära dörröppningar och fönster ganska lämpliga. Tegelstenen i detta fall ger rummet en något affärsmässig stil, så den kan användas i kontor och arbetsrum.

Även murverk används ofta i rum inredda i engelsk stil. I sådana rum ligger ett "tegel" fokus på hörnen, köksförklädet och omgivningen. Tegelstenen ser bra ut när man klipper bostadsloft och mansards, där det, kombinerat med en sådan beläggning som professionell golv, kan användas för tekno- och metallstil.Dessutom kan imiteringen av tegelverk användas vid konstruktion av pelare och golvelement på vinden.

I vilken riktning rummet är inrett, Det är mycket viktigt att tegelverket kombineras med inredningsprodukter och möbler. Tegel måste vara i harmoni med gips, tapeter och belysningsarmaturer. Annars kommer materialet att se något främmande ut och den nya dekorationen ger inget nöje.

Erforderliga verktyg

Valet av verktyg för efterbehandling beror helt på fodermetoden, liksom på användningen av ett visst material. I en universell uppsättning verktyg och byggverktyg är det nödvändigt att säkerställa närvaron av flytande naglar, PVA-lim, linjal, primerblandning, markör, alkohol och svamp. För installation av klinkerplattor behöver du en trowel och cementmortel, och när du dekorerar väggar med färg måste du fylla på en rull och stencil.

För självtillverkande "tegelstenar" behöver du en skarp konstruktionskniv, en liten handsåg eller en sticksåg och en uppsättning sandpapper som behövs för att skapa scuffs.Om du tänker limma "tegelsten" tapet, behöver du en bred borste och en djup behållare för att späda limet.

Hur gör man själv?

Innan du själv dekorerar väggarna måste du noga förbereda ytan. För att göra detta, frigör helt väggen från de utskjutande elementen och ta bort den gamla beläggningen. Om potholes och chips finns på grundvalen, smutsas de försiktigt med cementmortel och gnids över. När väggen är inriktad måste den behandlas med antiseptisk och jordad. Användningen av antibakteriella föreningar hjälper till att förhindra utseendet av mögel, svamp och bakterier.

När man väljer en blandning för priming bör man komma ihåg att för varje typ av yta är det önskvärt att använda din egen version av primern. Så när man behandlar betong- och cementväggar är en akrylblandning lämplig. För applicering på träytor är det bättre att använda en alkydförening, och glyfat- och perklorovinylmedel kommer att vara ett idealiskt alternativ för metall- och tegelfundament.

Akrylföreningar är en bra utgångspunkt för hemmagjorda tegelstenar av skum, trä och gips. I avsaknad av professionella primerkompositioner kan du använda en lösning av vatten och PVA lim. Vägning av väggarna är ett mycket viktigt steg i klädseln, därför kan denna procedur inte försummas. Annars kommer ytan av adhesivkvalitet att reduceras och en tillförlitlig vidhäftning av väggarna till materialet kommer inte att uppnås.

När ytan är inriktad och primerad, kan du gå vidare till installationen av dekorativ beläggning. Och om det vanligtvis inte är något problem med limning av tapeter och montering av paneler av paneler, så måste man ta hand om det när man installerar enskilda element, vare sig det är klinkerplattor eller hemlagade skumstenar. Imitation av tegelverk bör utföras på en förmärkt yta, och dimensionerna av kartong eller gips tegel ska motsvara standarddimensionerna.

Således är den traditionella längden av klinkermodellerna 25 cm, och höjden är 6,5 cm. Överensstämmelse med tegelarnas storlek och plausibiliteten hos sömmarna bidrar till att uppnå maximal likhet med detta murverk. Vid användning av klinkerplattor används ofta förstärkande nät vilket ger bättre vidhäftning av morteln till väggen och förhindrar att murverket faller av.

Men förutom att klistra och dekorera hemmagjorda tegelstenar finns det ett enkelt och prisvärt sätt att dekorera, vilket är att använda tekniken för att dra på rågips. För att utföra det måste du applicera ett skikt av någon plasteringsblandning eller kitt upp till 5 mm tjockt mot väggen. Då måste du ta en plast- eller gummi stencil och trycka den på ytan.

För att stencilen ska avlägsna gipset väl bör den fuktas med vatten före varje applicering. Vid implementeringen av denna teknik är det viktigaste att strikt följa sammantaget med horisontella linjer och försök att inte leda upp eller ned i kopplingen. Efter att "tegelväggen" bildats, får lösningen torka, varefter ytan är primerad och belagd med vax. Det sista steget kommer att vara färgning av sömmarna och tegelstenarna själva, vilket bäst görs med akrylfärger.

Vackra exempel i inredningen

Imitation murverk ser väldigt imponerande ut i många olika inriktningar. Det rätta valet av material och kompetent installation kan återuppliva något, även det mest tråkiga utrymmet, vilket ger en variation till interiören.

  • Skum "tegel" i korridoren - elegant och billigt.
  • Imitation av tegelsten från dekorativa gips i vardagsrummet.
  • Registreringsområde för tv-gipsskivan.
  • Photowall-paper i köket - ett exempel på det praktiska och moderna beslutet om registrering av rum.
  • Klinkerplattans yta är nästan oskiljbar från en riktig tegelvägg.
  • Drawn tegelstenar ser väldigt söt och intressant ut.

I nästa video hittar du en imitation av sten och tegelverk för inredning.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum