Brickborrbit: hur man väljer och använder?

 Brickborrbit: hur man väljer och använder?

När en person står inför behovet av att ta borren i handen, inser han att hårt och dammigt arbete väntar på honom. Och om du måste arbeta med en vägg, särskilt en tegelvägg, måste du först och främst välja rätt borr för tegelstenen, för att inte skada verktyget under reparationen och borra väggen av sten.

Förberedelse av lager

För att borra en tegelvägg behöver du en hammarborr. Om borrningen är obelastad, tar det lång tid att borra; borren kommer också att bli väldigt het, och som ett resultat kommer livet att minska kraftigt.Ett sådant verktyg bör ha hög effekt och ett stort antal varv per minut. Det beror på hur enkelt och snabbt det blir möjligt att borra ett hål i väggen. Mer än 2000 varv per minut betraktas som ett acceptabelt värde och ju större siffran desto bättre kommer det att påverka borrhastigheten.

Innan du köper en borr bör du se till att en sådan borr har en självspännande chuck och funktionen bakåtgående rullning av borren. En sådan chuck kommer automatiskt att klämma på borren utan att behöva en spännnyckel, som oftast sitter fast med en borr.

Förberedelser för att borra en tegelvägg

Innan du börjar arbeta och börja borra väggen måste du se till att det inte finns några hinder i väggen i form av elektriska ledningar eller vattenrör. En metalldetektor kan hjälpa till i detta: Siktar enheten på väggen, så kan du upptäcka ett hinder i tid och därmed bestämma en säker punkt för borrning.

För att borra borgen på rätt sätt markeras det första steget på väggen. För markering används ett verktyg som en stans, som är en stålspetsstång.Mittstans ihålig ett litet hål i väggen, vilket ger möjlighet att fixera borren i en platt position.

Processen att borra en tegelvägg

För högkvalitativ borrning krävs en kraftig slag, men om det inte finns någon kan du göra med en vanlig borrning. Att borra en tegelvägg kräver ingen speciell kunskap, men extrem försiktighet och efterlevnad av några rekommendationer hjälper till att undvika problem när man arbetar med verktyget. Borren måste hållas strikt rak, annars finns det en chans att bryta borren över tegelstenen och lämna en ojämn tand i väggen. När borren är påslagen är det viktigt att bära skyddsglasögon som hindrar damm och tegelfragment från att komma in i ögonen. Vid borrning är det också nödvändigt att trycka på borren smidigt och utan brådska ansträngningar, vilket ger en jämn belastning på ytan.

Borrning kräver förbrukning av stora mängder energi. Vid höga hastigheter finns en enorm friktionskraft som värmer borren starkt, så det måste kylas så ofta som möjligt med kallt vatten. Ofta, när du borar, kan du snubbla på brännbrickor, vilket inte blir lätt att borra.För att förstå när en sådan tegel kom över, måste du titta på dammets färg, vanligtvis är den svart.

För att framgångsrikt borra ett hål i väggen täckt av utbränd tegel måste du ställa in borren med låg hastighet och slå på trummisfunktionen. Det är nödvändigt att trycka på verktyget hårdare, men kontrollera värmen på borren, vilket inte tillåter överhettning. En varm borra bär snabbt skäreggar, så det är bäst att applicera en diamantbeläggning här, vilket gör det möjligt att bättre engagera ytan, spara tid och din egen tid.

Det händer att ett hål i en tegelvägg måste tillverkas med en stor diameter. Denna diameter kan fungera som ett utloppsutlopp. För ett sådant förfarande är det osannolikt att en konventionell borr borrar ett hål med stor diameter, så en kraftfull borrning och en krona som innehåller en diamantbeläggning krävs.

Först måste du markera diametern på väggen och rita en cirkel på den markerade delen av väggen. Om till exempel ett rör med en diameter på 100 mm borde borrhålet borras minst 120 mm för att behålla reserven vid borrning i andra riktningen.Därefter bör siffran noteras för borrning med avstånd varje par centimeter. Då måste du välja lämplig tjocklek på borren så att den passerar tegelväggen helt.

Vid borrsteget måste du borra de markerade punkterna. Borren måste passera genom väggen, kvar på den andra sidan av väggen. Damm efter detta kommer att vara mycket, så det rekommenderas att täcka främmande föremål med en trasa och skydda för att undvika riklig damm. När du är klar ska du få ett stort antal borrade punkter i en cirkel.

Efter borrning, med hjälp av spaden för stansen måste du slå ut extra bitar av tegelsten. Verksamheten utförs endast i taktläge, borren på tegelstenen behövs inte här. När det är möjligt att hälla ut en onödig tegelsten, efter att ha gått på verktyget flera gånger, så är det bara möjligt att göra ett brett hål i väggen.

Välja rätt skruvar för borrning

Självgängande skruvar kallas fästen i form av en stång som har en skruvgänga, en spetsig ände och ett huvud. Gängan håller skruvkärnan i väggen, vilket säkerställer fixering och styvhet. Vid klassificering delas självborrningsskruvar i följande typer.

 • Universal, lämplig för alla montage - den vanligaste.
 • De självuttagande skruvarna förstärker metallplåtarna utan hylsan. Borrning är obligatorisk innan skruven skruvas in.
 • Självskruv utan skruvar för fastsättning av mjuk metall och trä, plast.
 • Julgranskruvar som kan förstärka en betong eller tegelvägg som går ihop med klämmorna genom att blockera inuti.
 • Bultar - skruvar utan hängslen behövs för att förstärka en tegelvägg eller en betongvägg.

  För att välja rätt skruvar för borrning är det viktigt att överväga från vilken metall eller legering de tillverkas. Användningsområdet för dessa produkter beror på tillverkningsmaterialet.

  • Rostfritt stål. Ett stort plus är skyddet mot fukt. Närvaron av metaller som krom och nickel, låt inte sådana skruvar rosta.
  • Kolstål. Jämfört med föregående typ är denna metall inte skyddad mot fukt, men mer hållbar.
  • Mässingsborrskruvar - Detta är ett relativt dyrt men högkvalitativt material. Du kan arbeta med dem i både salta och sura miljöer.Mässing är motståndskraftig mot korrosion, men denna legering är mjuk och deformerad under tung belastning.

   Om du väljer självgängande skruvar för borrning i betong med en dowel, måste du ta hänsyn till att primeren har drivits där innan och skruven själv är redan inkopplad i den. Mekanismen är gjord på ett sådant sätt att de skarpa ändarna av primern håller fast i väggen när skruven skruvas in i hålet och utökar fästets yta för mer hållbart fäste.

   Detta monteringssystem, där plasthylsan expanderar monteringsområdet, används i följande fall:

   • ökad belastning på skruvarna;
   • mer stel fixering för cellbetong;
   • behovet av att eliminera vibrationer för att förhindra skruvspinnning.

   Om du behöver stärka strukturen i ett fasadhus, kan du använda högkvalitativa MBR-X fasaddockor som passar med skruven. Sådana fästelement kan skruvas in i en tegelvägg, och de är lämpliga för både korpulenta och ihåliga tegelstenar.

   Om det inte finns någon hylsa är det också nödvändigt att borra ett litet hål för skruvarna; I annat fall kommer skruven antingen inte att nå det önskade djupet eller kommer att begravas i väggen.Ommontering kan endast skada det bräckliga hålet i betongen.

   Det finns också så kallade turbosurupper. Fördelen med denna skruv är en variabel gänga med skåror. Det noteras för bra vidhäftning till betongväggen. Sådana självuttagande skruvar kan skruvas med en konventionell borr, de kräver inte alltför stor ansträngning. Turboshurup gäller för cellulära och ihåliga betongblock.

   Färgen på skruvarna är också viktig. I förhållande till färg är självborrskruvar som följer.

   • Silver - Sådana skruvar är lämpliga för alla klimatförhållanden. Förhindra att korrosion uppstår. Lämplig för arbete både inomhus och utomhus.
   • Gul - belagd med en skyddande zinkbeläggning med en blandning av koppar. Applicera endast för inredningsarbete.
   • Svart - innehållande oxidfilm. Sådana skruvar är inte lämpliga i rum med hög andel luftfuktighet, exempelvis i bad och växthus är det inte önskvärt att använda sådana fästanordningar.

    När du skruvar på skruvarna med en konventionell borr är det viktigt att du väljer en borr med hänsyn till följande rekommendationer:

    • borren ska vara ett par millimeter mindre än skruven;
    • när du använder ett gropverktyg är det bättre att få en borr,med urtag i borrens spänndel;
    • Vid borrning kan du använda universalborren för tegelborrning.

    Sammanfattningsvis noterar vi att det är lätt att borra en tegelvägg. Det viktigaste är att följa de nämnda rekommendationerna och välja rätt inventering för jobbet.

    Du kommer att lära dig mer om konkreta borrar från videon.

    kommentarer
     Författare
    Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

    Entré hall

    Vardagsrum

    sovrum