Vysola på en murläggning: varför uppstår och hur bli av med dem?

 Vysola på en murläggning: varför uppstår och hur bli av med dem?

Tegelhus är byggda på allvar och i längtan ivriga ägarna. Tegel är ett miljövänligt och tillräckligt dyrt material, så jag vill att den ska se anständigt under många år. Ytan på den vackra tegelstenen försöker hålla sig öppen. Mycket ofta förekommer växande fläckar av oregelbunden vitaktig färg på den. Detta är den så kallade efflorescence. De förstöra fasadens utseende och är en slags katalysator för förstörelse av tegelstenar.

Hur man hanterar detta fenomen analyserar vi i artikeln.

Vad är det

På tegelverket, under de första åren efter att husen byggdes, kan vita områden observeras, som om de sprutas med krita.Så under påverkan av överskott av fukt och ett antal andra orsaker på tegelytan är alkaliska element. De ser väldigt ful ut, ger fasaden en slarvig look. men Att hantera dem är nödvändigt för att inte bara förbättra byggnadens yttre del. Faktum är att blomstringarna ständigt växer och uppträder i ett ökande område. Dessutom går de in i tegelstenen, vilket bidrar till dess tidiga förstörelse. därför När man upptäcker utbrott på muren, måste kampen mot dem påbörjas omedelbarttills konsekvenserna blev oåterkalleliga processer.

Oftast leder förekomsten av alkalisk plack till att byggarna bryter mot byggnadsreglerna. Den skadliga effekten på keramiska tegel gjordes också av felaktigt räknade byggnadsegenskaper hos huset, som öppnas även när de bor i den. Teknisk störning är dock inte det enda problemet för tegelhusägare. Utformningen av utblåsning bidrar till tegelstenens, terrängens och klimatets struktur, liksom ett antal andra faktorer som kommer att diskuteras närmare.

orsaker till

Innan du börjar slåss med ett irriterande fenomen är det värt att veta sina orsaker. Från dem kommer att bero på ytterligare steg för att eliminera vit plack. Orsakerna till utsläpp är uppdelade i oberoende av personen, liksom på grund av hans aktivitet (i synnerhet kränkning av tegelstensteknik och läggningsprocessen).

Följande faktorer överväger den främsta orsaken till alkalisk plack på fasaderna.

  • Användningen av lågkvalitativ murbruk för murverk med hög alkalihalt, kemiska tillsatser och överflödiga föroreningar leder till försämringen av tegelstenar. Med tiden blir han inte bara vit. I de djupare skikten börjar skalor att bildas, vilket leder till att materialet gradvis förstörs under påverkan av ytterligare mekanisk stress.
  • Byggnadsarbete på vintern eller regnigt väder, speciellt med användning av olika vattenavstötande och antifrysadditiver, vilket också påverkar kvaliteten på konstruktionen negativt.

Det händer också att utflödet uppstår på grund av bristande överensstämmelse med tekniken för tillverkning av själva materialet på anläggningen. Till exempel, om istället för att torka i en speciell ugn, var den helt enkelt lufttorkad.Salter i en eller annan mängd finns i aluminiumoxid i sig, vilket är en av huvudkomponenterna vid tillverkningen av tegelstenar. Dess överskott vid låg kvalitet på råvaror, förutom vid störning av produktionen, kommer vid den första allvarliga fuktningen att leda till att saltet avlägsnas till utsidan.

Gråvitvit blomma på väggens yttre yta är en vanlig och vanlig förekomst. Det uppstår på grund av naturliga kemiska och fysiska processer. I grunden uppträder förångningen av vattenlösliga salter med borttagning till ytan. Fukt rör sig längs murens kapillärstruktur, utlakningssalt bakom det. Således, vid punkterna för framkomst till ytan avdunstar vatten och föroreningar i form av små kristaller ackumuleras i fläckar.

Nedbörd med högt innehåll av olika föroreningar och skadliga ämnen i vatten kan också orsaka skador på tegelstenar. Särskilt ofta sker detta i stora industristäder med dålig ekologi.

Om det finns en fabrik nära det framtida hemmet, bör du ta hand om att bevara tegelstenen på fasaden i god form.

Den minst sällsynta orsaken är felaktiga lagringsförhållanden för tegelstenar under den kalla regnperioden utan skydd direkt på marken.Även fukt kan komma från jorden, men detta är endast möjligt med dåligt genomförd vattentätning av basskiktet.

Avlägsnande metoder

Om utflödet uppträder på väggen kan du ta bort dem med egna händer. För att göra detta kan du använda färdiga lösningar av syror som säljs i butiker, eller försök att ta bort vitblomning med folkmekanismer. Högkvalitativ rengöring utförs i flera steg. Det är nödvändigt att följa tekniken för korrekt bortskaffande av plack, då kommer han inte tillbaka till väggarna igen.

först eliminering av de största partiklarna genomförs genom mekanisk verkan. För att göra detta behöver du en hård borste med metallborst och vanligt vatten, helst rent, utan föroreningar. Denna process är ganska mödosam och tar mycket tid. Men med due diligence blir effekten märkbar omedelbart.

Välj sedan ett speciellt verktyg för rengöring från utflöde. Alkalier påverkas av syror som ingår i färdiga lösningar. Det är lämpligt att ta reda på kompositionernas och kemiska naturen hos fläckarna själva för att hitta de mest effektiva sätten. Eftersom det i de flesta fall inte är möjligt att göra det är det nödvändigt att välja en metod genom provtagning för att bli av med den fula plack så effektivt som möjligt.

För testning används ofta borttagaren först på testplatsen, varefter de väntar på resultatet. Ibland måste du experimentera för att välja ett verktyg, så du borde inte omedelbart köpa en stor behållare om det inte finns något förtroende för dess effektivitet. Det är nödvändigt att arbeta med personlig skyddsutrustning, eftersom de flesta produkter innehåller ganska starka syror och ytaktiva ämnen.

I vissa fall är det tillåtet att förbereda din lösning hemma. För att göra detta, späd 20 gram saltsyra, ett par matskedar vinäger och 50 gram tvättmedel per 10 liter vatten (flytande tvål eller diskmedel kommer att göra). Applicera kompositionen är vanligtvis en borste med konstgjorda borstar eller rullar. Om ytan som ska behandlas är stor kan du använda en sprayflaska eller vanliga trädsprayar. Tegelstenen ska vara väl mättad med rengöringsmedel..

Om du väljer ett färdigt verktyg, bör du strikt följa instruktionerna som bifogas den. Den tid det tar att rengöra muren är vanligtvis på förpackningen. Arbetet görs med handskar, skyddsglasögon och ibland andningsskydd.som i kompositionen av medlen av denna typ finns syror i olika koncentrationer.

Efter att tegelstenen har rensats av spår av blödning ska den sköljas. En liten yta kan bearbetas manuellt.

Stora områden tvättas med vatten från en konventionell vattenslang eller använder en mini biltvätt.

Tvättade så här ytan bör torka väl. Det kan ta upp till en och en halv dag att göra det här.. Därefter, för att undanröja ett sådant problem för alltid från rummets väggar, är de täckta med en speciell förening, som ofta är baserad på akrylkomponenter. Ett sådant verktyg avstötar helt enkelt vatten, vilket förhindrar att det tränger in i porren hos en tegel. Dessutom skyddar impregnering dessutom murverket från smuts och damm, som helt enkelt inte kan lösa sig på det. Ytan ser alltid ren och blank ut, vilket ser väldigt attraktivt ut.

Från enkla verktyg som alltid finns tillgängliga kan vi rekommendera ett billigt sätt för att få vitblomning från ett litet område. Rensar sin vanliga mjölkalkohol. En standardflaska av denna vätska späds ut i 10-12 liter rent vatten. Om så önskas kan koncentrationen ökas något genom att ta en mindre volym vatten. Applicera produkten med en spray med fin spray.

Ibland återkommer plack igen, även om alla rengöringsåtgärder genomförs korrekt. Poängen här är inte i behandling av dålig kvalitet, utan i själva materialets struktur. Varje tegel och murbruk innehåller alkaliska föreningar som är omöjliga och behöver inte helt avlägsnas. Egenheten hos organiska byggmaterial ligger exakt i införandet av sådana element i deras sammansättning. Extern behandling spolar bort efflorescence bara en stund. Om en stor mängd fukt kommer på murverket, måste behandlingen efter en tid utförs igen.

För att undvika repetering av pågående rengöringsaktiviteter måste ytan utsatt för betydande förväxling eller inträngning av vatten skyddas mot fukt. Samtidigt åläggs krav på ångpermeabilitet.

Förebyggande tips

Det är mycket lättare att förhindra utseende av utbrott än att kämpa med dem. När allt kommer omkring uppstår de ganska snabbt och ökar deras lokalisering. Arbetet med att ta bort dem kan ta mycket tid, ansträngning och pengar. Dessutom finns det ingen garanti för att vita fläckar inte kommer att dyka upp igen efter rengöring.Därför bestämmer vi i förväg de möjliga faktorerna som kan skämma bort muren.

  • Det är bättre att köpa en tegel från en beprövad tillverkare genom åren och många kunder.. Att spara på materialet är definitivt inte värt det. Samtidigt är det väldigt svårt att skilja högkvalitativt material för konstruktion från det som erhållits med tekniska kränkningar helt enkelt i utseende. I sökandet efter en bra leverantör hjälper vi recensioner och rekommendationer.
  • För konstruktion är det nödvändigt att späda så tjock som möjligt. och utför byggnadsarbeten endast i torrt väder. Det är lämpligt att bygga endast under den varma hälften av året.
  • Om möjligt bör inga särskilda tillsatser tillsättas till murbruksmörnet.. Blandningen i sig är bättre att försöka spädas ut med rent vatten och högkvalitativ grov sand.
  • Om det är nödvändigt att avbryta arbetet ska de oavslutade delarna av byggnaden vara täckta med folie.. Det är tillrådligt att ta dem under taket så snart som möjligt så att atmosfärisk fukt och nederbörd inte kommer in i materialet och mata inte det.

Den bör läggas så noggrant som möjligt och lämnar inga spår av murbruk på fasaden.Om muren förorening händer, rengör den så snart som möjligt. Därefter appliceras en speciell hydrofob substans som kan avvisa fukt från mineralytor på murens yta, välsugning av tegelstenen.

  • Du bör noggrant utforma systemet för dränering, regn och speciella baldakiner. för att undvika överskott av vatten på fasaden under utfällning. Således kommer regnvatten att falla mindre på tegelstenarna.
  • Det är bättre att inte späda lösningen igen eller att späda ut den.. Ofta med gammal tegel är det blött i vatten. Det är bättre att inte göra detta, men att avlägsna rester av gammal cement eller blandning genom mekanisk verkan.
  • Särskilda tillsatser som ersätter kalkhaltiga ämnen läggs till arbetslösningen. och ge bindemedlet en större plasticitet för att förhindra den naturliga processen med saltbildning i murverket och deras efterföljande frisättning till ytan. Detta är en viktig förebyggande åtgärd, eftersom en bekväm och mycket exakt applikation skapar den mest korrekta och enhetliga belastningen på varje tegelsten. Tidigare användes äggulor för detta ändamål.Modern industri erbjuder nyckelfärdiga lösningar. Dessa är mikrofiberformare, baserade på petroleumderivat, fettsyror eller organosilikonföreningar.

Utformningen av utbländning är ofta en naturlig och oundviklig process. Det är inte alltid möjligt att kontrollera dess utseende. Men så långt som möjligt är det nödvändigt att skapa förutsättningar för att följa rätt teknik, då kan många problem undvikas.

Hur man tar bort efflorescence, se nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum