Handdukar: sorter, egenskaper, landmärken för urval

 Handdukar: sorter, egenskaper, landmärken för urval

I varje hus finns ett antal föremål och saker, utan vilka det är omöjligt att göra i vardagen. Handduken i den här listan tar ledande plats. Varje person står inför behovet av att förvärva det här hushållet, men inte alla vet att hans val är en mycket svår uppgift.

Tycks resmål med storlekar

Under de senaste åren, när någon produkt ansågs vara ett underskott, uppmärksammade ingen på produktens kvalitet, handdukar köpte på att det var kommersiellt tillgängligt. Men idag kan detta köp ta ganska lång tid.Efter att ha kommit till affären är det mycket viktigt att ha kunskap om handdukarna och deras storlekar för att inte oavsiktligt förvirra modellerna för händer och hår.

bad

Närvaro av badhanddukar i badrummet är standard för varje hem. Denna produkt är bekant för någon person, såväl som dess huvudsyfte. Den badande textilprodukten är en stor trasa gjord av frottéduk. Dess storlek gör det möjligt att helt omsluta människokroppen efter att ha tagit vattenbehandlingar. Egenskapen av badtextilier är förmågan att absorbera fukt utan att förlora den mjuka handen på huden.

Högkvalitativa tygprodukter kan tjäna sin ägare under lång tid. Och för företrädare för badhanddukarna med rättvisa könsbeställningar gjorde en fin present genom att släppa en handduksrock.

För dusch

De flesta av dem liknar en badhandduk med den enda skillnaden i storlek - en produkt för lite mindre dusch. Annars motsvarar det helt sin kollega. Moderna modeller av handdukar för duschen är utrustade med en speciell fixering på kardborrebandet. Kvinnor täcker sina kroppar från bröstet och män - från bältet.

För händer

Denna typ av handdukar presenteras i små storlekar. Används mestadels i badrummet. I princip hänger en handduk nära sinken, mindre ofta i närheten av en dusch eller ett badkar. Få människor vet, men tyget av denna typ av handduk är utrustad med en riven yta, så vid torkning torkas inte händerna i händerna, utan får även en liten massage.

För ben

Denna typ av handduk är identisk i storlek med sin andra hand. Endast om en handduk kan användas av alla familjemedlemmar, så används fotprodukten bäst enskilt.

För ansikte

Hittills möts i badrummet en separat handduk för ansiktet är nästan omöjligt. Det är mycket bekvämt för en person att hålla morgonvattenprocedurer och använda en textilprodukt för händer, eftersom det är närmare på grund av frekvent användning. Bara gör det inte värt det. Ansiktshandduken, trots sin lilla storlek, är gjord av sitt mjuka och känsliga terrymaterial. Touchen av ett sådant tyg gör dig glad och le.

Ett viktigt inslag i denna typ av handdukar är omedelbar absorption av fukt.

För huvudet

Hår är en viktig del av någon bild och stil. Korrekt vård av dem beror inte bara på de applicerade schampon, balm och masker. En viktig roll spelas av en handduk. Dess huvudsakliga funktion är att maximera hård och hårbotten.

För män tillverkar tillverkare en speciell serie små handdukar med en mjuk tupplur. Den rättvisa sexmodellen med långt hår erbjuds en modell för huvudet med en knapp.

stranden

Avgång till havet orsakar alltid många positiva känslor. Samling av saker börjar en vecka före resan. Och här kommer frågan om att välja en handduk. Badning är dock inte lämplig för sådana äventyr, men stranden - precis rätt.

En viktig kvalitet på stranden modellen är dess goda absorption och stor storlek. Dessutom kan strandtextil spridas på sanden och sola.

Kitchen

I ett rum där drömmarna om kulinariska mästerverk blir till verklighet är det väldigt viktigt att ha några handdukar. Enkla fuktabsorptionsegenskaper för köksredskap är inte tillräckliga. Det är mycket viktigt att produkterna är täta och slitstarka.

För att torka diskar är det bättre att välja en handduk från ett wafermaterial.

Låg pappershanddukar har blivit på marknaden senast, användningen är disponibel, vilket är å ena sidan bra, och å andra sidan tenderar de att springa ut snabbt.

Wedding

Ofta ges nygifta på bröllopsdagen sängkläder, hushållsartiklar och en uppsättning handdukar. Å ena sidan betraktas detta som en tradition och å andra sidan ett bidrag till familjen bagage.

Med tanke på traditionen är det värt att komma ihåg att under de senaste århundradena under bröllopet stod unga människor upp på speciellt broderade handdukar, som efteråt var kvar i familjen för alltid. Den moderna världen har upphört att använda denna anpassning, men den dekorerade handduken är en väldigt stor present till ett bröllop.

toalett

Denna typ av textil är endast avsedd för intim hygien. Följaktligen behöver de användas individuellt.

Dess storlek är obetydlig - två gånger mindre än en handduk. Tyget själv är tillverkat av superhypoallergenmaterial, vilket i kontakt med huden orsakar trevliga känslor.

baby

Denna typ av handdukar skiljer sig från sina motsvarigheter i sin speciella mjukhet och ömhet. Och allt tack vare en speciell vävning terry trådar. Dessutom kan barnhanddukar snabbtorka och därigenom eliminera möjligheten att få en förkylning. Små barn är glada att sätta sig i varma handdukar efter en kvällssimning. Moderna modeller erbjuder unga konsumenter en handduksrock med huva. I hans design finns det bilder av favorit tecknade figurer, dessutom kan barnens klädsel själv ha öron och svans.

När du väljer en storlek är det väldigt viktigt att ta hänsyn till barnets höjd, även om modellområdet är utformat för en åldersgrupp på 0+.

Översynen av material med plusser och minus

För att göra handdukarna mjuka och mjuka använder tillverkarna inte bara naturliga men även syntetiska material. För att förstå fördelarna och nackdelarna hos varje material är det nödvändigt att studera deras egenskaper i detalj.

bomull

Detta material är bekant för alla. Varje dag konfronteras alla med bomull i något ämne, i kläder, i textilier och mycket mer. Av detta följer att denna typ av vävnad inte kan skada människors hälsa.Bomullsmaterial har en hög densitet, så livet är väldigt länge.

I priset är bomull ett allmänt tillgängligt tyg, och produkter gjorda av detta material är inte särskilt dyra. Nackdelen är den långsamma torkningen av tyget.

För övrigt, när bristande överensstämmelse med reglerna för vård av de väsentliga bomullstygen sitter omedelbart efter den första tvätten.

lin

Skillnader i ökad nivå av absorption av fukt, orsakar inte allergiska reaktioner. Här är bara linprodukter, i synnerhet handdukar, har en grov konsistens. Men för en massage är linprodukter helt enkelt oumbärliga.

velour

Med dess egenskaper är velourhanddukstyget mer lämpligt för dekoration av produkter, snarare än för ett specifikt ändamål. Som material Velour är mycket vacker, men absorberar fukt väldigt illa..

Våffelmaterial

En mycket vanlig typ av tyg för kökshanddukar. Det har ingen villi, vilket gör det möjligt att torka rena diskar utan rädsla. Absorberbarhet är ett hundra procent, vilket är ett positivt kvalitetsmaterial.

Mahr

För att göra en kvalitetsdukhandduk, använder tillverkarna flera typer av material - bomull, linne, bambu, och ibland syntetiska fibrer läggs till. Denna ovanliga kombination gör ett fluffigt tyg med mjuka slingor.

Mahra i sin struktur är hållbar, vilket har en positiv effekt på dess livslängd. Nackdelen är en lång torkningstid för tyget, speciellt vid intensiv vätning.

bambu

Vid framställning av textilprodukter anses bambu vara en nybörjare. Tack vare modern teknik, bambu-baserade saker skryta höga bakteriedödande egenskaper. Tätheten av bambu material är genomsnittligt, varför vikten av produkterna känns i handbagage. Det är mycket viktigt att bambuhanddukar absorberar fuktbrunn. De är starka och hållbara.

Till skillnad från många andra material absorberar bambu inte lukt, och vid långvarig förvaring på den långa hyllan kommer den inte att täckas med svamp eller mögel. Nackdelarna inkluderar kostnaden för bambuhanddukar och komplexiteten att ta hand om detta material.

modal

Detta material har inte mycket popularitet i samhället, och det hörs inte mycket om det vid förhandlingen. Men trots det gör de underbara handdukar från modal.Basen av tyget är trä - det kan vara tall, eukalyptus eller bok. Den speciella tekniken för vävning av trådar ger handdukarna en speciell mjukhet.

Färdiga produkter präglas av användbarhet i bruk, de är mycket lätta, slitstarka, vilket talar om deras hållbarhet. Men modal har fortfarande en nackdel - det kan orsaka en allergisk reaktion.

tencel

Denna typ av material är gjord av eukalyptuscellulosafiber, vilket indikerar vävnads naturlighet.

Användningen av tensel rekommenderas för alla personer, oavsett hudtyp, förutom små barn och allergiker.

Tencel handduk har flera fördelar, till exempel hållbarhet. Det orsakar inte en allergisk reaktion. Dessutom tappar tyget inte ens mjukhet och utseende, även efter flera tvättar.

polyamid

Vid tillverkningen av detta tyg används syntetiska fibrer, återvunna från petroleumprodukter. Följaktligen är framställningen av polyamid syntetisk. Men trots detta är dessa produkter efterfrågade över hela världen.

Sådana egenskaper som hållbarhet, hållbarhet, snabbtorkning,motstånd mot mindre skador. Å andra sidan polyamid absorberar inte fuktbrunn.

polyester

Detta material hör också till gruppen av syntetiska tyger. Basen är gjord av spillolja. Till dess positiva egenskaper är det lätt att tillverka produkter, praktiska egenskaper och pris. Negativ beaktas låg hygroskopicitet.

mikrofiber

Produkter gjorda av mikrofiber, blev populär för några år sedan. Materialet i sig kännetecknas av snabb absorption och torkning. Efter tvättning behöver inte extravård. Det enda negativa är den överhängande förlusten av det perfekta utseendet.

jacquard

Denna typ av material är tillverkad på speciella maskiner. Tekniken i sin produktion är en dubbel tråd, som utgör grunden för bilaterala slingor. Tygets kvalitet beror huvudsakligen på vilken typ av bomull som används och närheten av vävning av slingorna. I alla fall är jacquardhanddukarna mjuka, mjuka och absorberande.

Färger och design

I det avlägsna förflutet, när det fanns brist på textilprodukter på marknaden, köpte folk vad som var tillgängligt.Samtidigt såg ingen på färgen på handdukar, på deras design. Idag spelar dessa två faktorer en viktig roll.

Mycket förvärvade modeller av handdukar, gjorda i kontrast - det här är en svartvit produkt.. I grund och botten är denna designlösning utformad för högteknologisk stil, men det stoppar inte folk som vill skilja mellan köksredskap.

Oftast i stora familjer kan du hitta personliga handdukar. Denna punkt gäller personlig hygien och för att inte bli förvirrad, där produkten i hörnet av en textilprodukt gör en plåster med namnet.

Broderad handduk för att ge ett bröllop. Att följa de slaviska traditionerna kan en enkel produkt förvandlas till en ovanlig minnesvärd gåva som unga människor kommer att behålla i sin familj alla sina liv.

Nyttårs handdukar är det ljusaste och färgglada tillbehöret på semesterbordet. Standard servetter har länge upphört att behaga ögat, men en liten duk med ett jultema gör att du kan dyka in i semesterens magi och tro igen på jultomten.

Avgick i hotellet, det första som en person går på toaletten för att tvätta händerna.Och där möts han av olika typer av handdukar med logotypen på hotellet. Detta kan bara vara ett namn i hörnet, och det kan vara en mindre kopia av tecknet med alla små detaljer. Hur som helst är en sådan designlösning överkomlig, inte för alla företag, utan endast för elitföretag.

Kvalitativa egenskaper

Efter att ha studerat egenskaperna hos material som används för framställning av handdukar, är det nödvändigt att uppmärksamma några ytterligare faktorer. Mer exakt, målarfärgets jämnhet, dess hållbarhet, bearbetningen av kanterna. Och bara i sista stund bör man vara uppmärksam på de mjuka och taktila egenskaperna hos textilmodellerna av intresse.

absorberbarhet

Kanske är detta den viktigaste kvaliteten för någon typ av handduk. Dessa produkter är främst avsedda att maximera fuktabsorptionen.

Följaktligen, ju högre hygroskopiciteten hos handduken du gillar desto bättre kommer den att ta bort vatten.

densitet

På etiketten på varje modell finns några symboler, bland vilka indikeras materialets densitet. Detta värde anges i förhållandet mellan gram per kvadratmeter av produkten.För varje typ av handduk beräknas individuell densitet i enlighet därmed. Till exempel på etiketten kökshanddukar anges 150-200 g / m². Det betyder att tygets densitet sträcker sig från 150 till 200 gram per kvadratmeter.

Stapel längd

Höjden på högen, som är främst närvarande i terryhanddukar, borde också ha någon standard. Den bästa storleken är fem millimeter.. Ett sådant material absorberar fuktbrunn, det känns mjukt och försiktigt vid beröringen och kommer att tjäna sin ägare under lång tid. Om längden på högen är över fem millimeter, kan det uppstå problem. Efter flera tvättar börjar de fleecy tipsen väva ihop, vilket skapar tangles.

En liten stapel terryhandduk är inte en mening. Sådana produkter anses vara av hög kvalitet, som kan tjäna i många år, är endast absorberbarhet av en sådan produkt ganska låg.

Styvgrad

Om handduksmodellen du gillar är för mjuk vid beröring betyder det att syntetiska fibrer användes i produktionsprocessen, vilket minskar nivån på hygroskopiciteten.

Urvalskriterier

Det är ingen hemlighet att handdukar är en lista över nödvändiga saker som kan köpas för personligt bruk eller som gåva. För bröllop eller födelsedag är det bättre att välja de vackraste presentmönstren med broderi. Och för att bara göra något trevligt för en älskad, är det nog att köpa en uppsättning kökshanddukar.

Göra ett val för en viss modell av handdukar, du bör vara uppmärksam på vissa parametrar.

 • Först måste du inspektera kanterna. Varje söm bör göras tydligt och snyggt, det ska inte finnas några kvarvarande trådar.
 • Du måste kontrollera färghanddukarna. Tillräckligt att hålla på ytan på den valda modellen med en våtvitt tyg eller en scarf. Om tyget är färgat dåligt kommer det att finnas färgade spår på servetten.
 • När du väljer badhandduk måste du fästa produkten på din hand. Mjuka och varma känslor pratar om varornas kvalitet.

tillverkare

Idag finns det många företag och företag som arbetar med produktion av hemtextilier, inklusive handdukar. Men inte alla kan skryta med ett världsnamn och ett stort sortiment av numret.

 • Arya - Turkisk textiltillverkare, som bröt sig in på världsmarknaden och är i stor efterfrågan på grund av naturmaterialet i det använda materialet. Särskild uppmärksamhet ägnas åt konsumenthanddukar gjorda av bomullstryck.
 • Cleanelly är en rysk tillverkare av textilprodukter. Bolagets produktsortiment syftar till att tillhandahålla nödvändiga varor inte bara hemma utan även kontor. Cleanelly varumärkesprodukter kan köpas inte bara för personlig hygien, men också för aktiv rekreation.
 • Hav till toppmötet - ett australiskt märke som producerar lyxprodukter för personlig vård och utrustning för turister. Företaget lägger särskild vikt vid produktionen av ultratunna handdukar som kan absorbera en volym vätska som överstiger sina egna med en faktor 10.
 • "Week" - Ett välkänt varumärke som härstammar från Ryska federationens territorium. Produktens sortiment av denna tillverkare är fylld med en mängd olika textilprodukter. Handdukar från företaget "Week" är i stor efterfrågan, och allt tack vare högkvalitativt material och modern teknik för syning av produkter.

Tips för användning och vård

För varje handdukstillverkare tillverkas specialmärken på produktetiketten. De anger de allmänna reglerna om vård, grundläggande egenskaper och möjliga kännetecken.

Det är dock värt att i förväg veta några rekommendationer som kan förhindra skador på textilprodukter.

 • Innan du börjar använda handduken måste du tvätta. Tvättning bör utföras med hänsyn till materialets egenskaper, vattentemperaturen bör ligga i intervallet 28-60 grader.
 • Fasta handdukar ska tvättas separat från färgade tyger och naturligt - separat från syntet.
 • Under tvättning är det inte nödvändigt att använda olika balm. De påverkar hygroskopiciteten hos handdukar negativt.
 • Det är mycket viktigt att den tvättade handduken torkar ut naturligt, utan några extra torkningsartiklar.
 • Utspänning på terrytan kan avlägsnas med nagelsaxor.

Så tvättar du handdukar och gör dem mjuka, se nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum