Egenskaper och typer av vattentäta lakan, rekommendationer till deras val

Om din familj har små barn, äldre, säng-patienter, vattentätt ark - det här är vad du behöver. Denna produkt skapades för att förenkla situationen och hjälpa till med att lösa vissa problem.

Huvuduppdrag

Huvuduppgiften för vattentäta lakan och den främsta orsaken till utseendet är att skydda sängkläder från olika slags vätskor. De används också i stor utsträckning för att skydda madrassen mot damm och smuts, vilket förlänger driftstiden.

Det finns andra alternativ för deras användning:

 • under utfodring
 • i förändring av blöjan;
 • vid behandling av sår
 • under diagnostiska undersökningar.

Vad är bra?

Det finns ett antal skäl till varför denna produkt blev så populär och populär för närvarande:

 • De är resistenta mot olika typer av förorening.
 • andas;
 • mild och hypoallergen
 • gjord av ett flytande absorberande tyg;
 • lätt att ta hand om dem.

Dessutom finns det ett terry vattentätt ark - behagligt för kroppen, bekväm och varm.

Dessa egenskaper gjorde dem till ett populärt och nödvändigt hygienmedel.

arter

Eftersom arket oftast används för att skydda madrassen, då dess dimensioner, gjorda till måtten av de vanligaste storlekarna.

 • Det finns icke-standardstorlekar: 70x180, 80x120, 80x160 cm. De har hermetiska kanter som gör att du kan fylla arket under madrassen.
 • På ett elastiskt band: 160x220 cm (lämplig för en dubbelsäng), 90x200 och 160x70 cm.

Återanvändbara produkter för barn

Återanvändbart vattentätt ark - en oumbärlig sak, om du har ett litet barn. Många mammor väljer dem för att förenkla både deras liv och barnet.

Denna sort kan användas samtidigt som blöjor, om du är rädd för läckage och i avvägning från dem.

I det fall när barnet sover i en separat säng i en blöja och du vill skydda sängen mot läckor, kommer en blöja på 50x70 cm passa dig.Om du inte längre använder blöjor är ett återanvändbart stretchvattentäkert ark med en storlek på 60x120 cm ett utmärkt val.

De fall då barnet sover med moderen är inte ovanligt. I en sådan situation väljer du ett spänningsark med mått på 150x200 cm eller dubbelsidigt 160x200 cm - dessa ark är lämpliga för dubbelsängar.

Om du redan har ett stort barn och sover på tonåren, men händelser inträffar kan du använda ett dubbelsidigt ark 100x150 cm eller en sträcka 190x90 cm.

Mycket ofta upplever unga barn allergiska reaktioner mot engångsblöjor. För att skydda barnets hälsa och hud är förvärvet av sådana lakan väldigt bra. På grund av dess egenskaper kommer det att tjäna som ett skydd för barnet från olika allergiska sjukdomar.

Vi rekommenderar att du har minst två vattentäta lakan. Om man behöver tvättas och torkas, kommer du att ha en annan i fallet.

För sängpatienter

Utbredd användning av återanvändbara vattentäta plåtar som finns i vård av äldre och bedridda patienter. Och det här är inte längre bara sängkläder, utan en garanti för skydd och säkerhet. På grund av obehagligheten i hudtillståndet förvärras kan tryckssår bildas. I de flesta fall kan sådana människor inte längre gå ut ur sängen för att lätta sitt behov.Detta orsakar irritation av huden.

Med tanke på allt ovanstående (ålder och tillstånd för människors hälsa) vill jag att plåten inte bara ska hålla madrassen utan också vara bekväm, bekväm och garantera skydd och säkerhet.

För att få dessa önskningar till liv, utvecklades och specialdes ett vattentätt ark för sängpatienter med dimensioner på 90x150 centimeter. Det kan absorbera 2,3 liter vätska. Det finns också en speciell medicinsk omslag på en madrass med dimensioner på 90x200 cm. På grund av sådan kvalitet som andningsförmåga, andas andan, inte sväva och hudblöjan är inte hemskt.

Hur gör man rätt val?

För att välja ett ark måste du känna till de faktorer som behöver uppmärksamhet.

 1. Struktur. Bomull är det naturliga material som toppskiktet ska bestå av. Tack vare honom, andas vår hud, och manifestationen av allergier reduceras till ett minimum. Också ett bra material för toppen är bambu eller mikrofiber.
 2. Dimensioner. Först måste du bestämma parametrarna för madrassen. Välj ett ark strängt för dess storlek. Vid val av lakan med elastiska band bör madrassens höjd också beaktas.Om detta ögonblick saknas kommer det att vara svårt att sätta på, vilket innebär att fullt skydd inte kommer att uppnås.
 3. Konsolidering. Du kan välja den produkt som helt enkelt läggs på madrassen, även om ett ark med elastiska band är bekvämare och praktiskt. Det kan vara ordentligt fast, det kommer inte att glida och säkerställa renheten av madrassens sidor. När du väljer lakan för en barnsäng, ge också preferensen till versionen med elastiska band. Barn snurrar ofta i sömnen, visar sig, så det här sängkläderet blir det perfekta alternativet.

Hur bryr du dig?

För att förlänga livet, Att behålla alla kvaliteter bakom arket behöver lämplig vård.

 1. För att bära produkten jämnt, är det nödvändigt att lägga den, vrid den 180 grader vartannat år.
 2. När det är möjligt, lufta det i frisk luft.
 3. Vid tvätt bör vattentemperaturen vara högst 40 grader.
 4. Använd känsliga tvättmedel, det är önskvärt att använda flytande ämnen eller med en speciell komposition. Skruva i hand före tvätt.
 5. Strykprodukter är strängt förbjudna.

Genom att köpa sängkläder som ett vattentätt ark,Du kommer definitivt inte ångra ditt köp. Alla produkter från det angivna sortimentet garanterar torrhet och komfort.

Konsumentrecensioner

    Ofta när vi köper en produkt är nyckelfaktorn för oss återkoppling från dem som redan har erfarenhet av att använda produkten, och vattentäta ark är inget undantag.

    I de flesta fall är återkopplingen på denna produkt endast positiv. De som har köpt ett vattentätt ark och använder det indikerar endast positiva aspekter och är 100% nöjda med köpet.

    Av de positiva egenskaperna skiljer de bekvämligheten med att sätta på en madrass, kvalitet och hållbarhet, hypoallergenicitet och säkerhet. Dessutom är några dyrare modeller utrustade med ett extra ortopediskt fyllmedel, på grund av vilken muskelspänning det är lättare och belastningen på ryggraden minskar.

    Av minuserna noterar konsumenterna sträckningen av tuggummi för att fästa i vissa modeller, de höga kostnaderna för sorter med extra utrustning, svårigheten att lagra plåtar gjorda med kokosfibrer.

    Hur man syr en vattentät madrassplatta med egna händer, se nästa video.

    kommentarer
     Författare
    Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

    Entré hall

    Vardagsrum

    sovrum