Lyxiga garderober i vitglans: inredning

 Lyxiga garderober i vitglans: inredning

En garderob är inte bara en plats för att lagra en mängd olika föremål: från kläder och skor till mat och böcker. Korrekt utvald färg, form och mönster kan göra den till en riktig höjdpunkt i inredningen. Modellen i vitglans är ett universellt alternativ för dekoration av nästan vilket rum som helst. För ett rum inrett i modern stil, kommer en snvitvit garderob med en sådan yta att vara en utmärkt slutgiltig touch som fullbordar kompositionens integritet.

Fördelar och nackdelar

Vitglans är bara ett av färgalternativen för skåp. På grund av universaliteten i denna klassiska färg blir det kanske det mest framgångsrika valet för rum av vilken typ som helst.

Här är bara några av fördelarna med sådana skåp:

  • Modellen i vitglans ser bra ut i en mängd olika interiörstilar.
  • Vit färg är i viss utsträckning universell och blandar väl med andra färger. Flera ljusa detaljer, som färgprydnad (till exempel geometriska, inklusive abstrakta former, blommiga eller använda stiliserade inskriptioner), skär av silkerskärm eller mosaik på dörrarna eller väggarna hjälper till att passa in i garderoben i den övergripande bilden av rummet och undvika monotoni. I inredningen, gjord i mörk eller ljusgul, blå, turkos, vit färg kan bidra till ett spektakulärt spel av kontraster.
  • Vit färg ökar visuellt utrymmet och glans - speglar solens strålar. Detta är särskilt viktigt för små rum med dålig belysning. Ett skåp med speglar ökar effekten av att utöka utrymmet och göra rummet ännu ljusare.
  • Stor variabilitet: På marknaden hittar du skåp i vitglans för varje smak och budget.

Som i fall av möbler produceras de mest högkvalitativa proven av skåp i vitglans i möbelfabriker för individuella beställningar med hänsyn till kundens önskemål.Men för massköparen finns det många alternativ för design och stilbeslut.

Swing dubbel och trippel dörrar, garderober, modeller för hela väggen och monterade mini-garderober - valet av ett lämpligt alternativ beror på konsumentens preferenser och egenskaperna hos rummet som möblerna väljs ut.

Tyvärr, trots alla fördelar med vitglansskåp, är de inte utan några betydande nackdelar som måste beaktas innan man köper glänsande möbler:

  • För det första verkar den vita färgen själv locka till en mängd smuts och damm, vilket innebär att för att bevara skönhet och vithet, måste du torka det flera gånger oftare än samma möbel i en mindre "mark" -färg.
  • För det andra är det värt att förbereda sig för att fingeravtryck och händer är tydligt synliga på den blanka ytan, så du måste hantera dörrarna noggrant.
  • För det tredje, att ta hand om en blank yta, för att inte skada den, är det nödvändigt att använda dyra polermedel, och själva rengöringsprocessen ska vara så känslig som möjligt.

Detta innebär också följande nackdel: På en blank yta kommer all mekanisk skada att vara tydligt synlig.Ibland kan sådan skada lösas, men i fallet med exempelvis en film kommer den skadade fasaden inte att bli föremål för restaurering.

material

Det finns tre huvudtyper av material som används vid tillverkning av glänsande skåp.

  • Filmen. Detta är det billigaste och kortlivade alternativet. Filmen appliceras med ett vakuum på fasaderna i olika skåp av spånskiva och MDF och är lätt att rengöra, men det tål inte växelverkan med hög temperatur och fuktighet, börjar bli blek och avlägsna.
  • plast - Det här är ett annat vanligt sätt att ge skåpet en blank effekt. Plast är också ett relativt billigt material. På grund av egenskaperna att applicera den på en träbas, kan skåpen, som använder plast i beläggningen, enkelt absorbera fukt och kan spricka på grund av detta. Även om en sådan beläggning är svår att skrapa om det fortfarande är möjligt, är det enda som hjälper till vid restaureringen den upprepade appliceringen av plast. Lyckligtvis är detta material ganska hållbart.
  • Emalj (lack). Processen med applicering av emalj är ganska komplicerad och mest kostsam, vilket påverkar priset på produkter som tillverkas med denna teknik.Lackerade skåp är emellertid de mest miljövänliga och motståndskraftiga mot mekanisk skada. Om de visade sig kan ytan enkelt återställas, vilket gör det möjligt att återhämta den initialt höga kostnaden.

Stil och design

Moderna, klassiska eller neoklassiska - vitglansig garderob kommer att vara den perfekta dekorationen för interiörer gjorda i dessa stilar. Håll inte tillbaka och din önskan att experimentera.

Skärmsläckare? Varför inte, det kommer glatt att diversifiera den monokromatiska vita färgen och hjälpa klädkammaren att smälta in i rummets atmosfär. Och det är värt att lägga till några runda speglar, och hallen i lägenheten blir nästan en rymdskeppshytt.

Det viktigaste är att inte glömma att det är bättre att kombinera glans med mattytor och utspädd vit färg med ljusa detaljer i rummet. För att betona sken, är trä och dekorativ sten bäst lämpade.

I interiören

Garderoben är en möbel som behövs i nästan vilket rum som helst. I sovrummet är det nödvändigt att lagra sängkläder och böcker, i korridoren för ytterkläder och skor, i köket för disk och hushållsredskap. Det spelar ingen roll om du väljer en garderob på hall eller i vardagsrummet. Det viktigaste är att korrekt välja sin form och storlek.

För sovrummet mer lämpliga garderober, som inte kommer att distrahera uppmärksamhet från den verkliga mitt i rummet - sängen. Köket kommer att se bra ut på skåpet eller hängslad version, vilket är bekvämt att lagra disken. På korridoren är det bättre att välja en stor rymlig snövit garderob där vinterkläder och skor i alla hushåll kommer att passa.

Hur man väljer?

Innan du går direkt till köpet bör du förstå de viktigaste typerna av skåp och bestämma vilken modell av form och storlek som är den mest ergonomiska i det valda rummet.

Till exempel är ett skåpfall lämpat för rymliga rum - en sorts "låda" som kan fyllas enligt din egen förståelse. För rum där utrymme är begränsat är det bättre att välja en inbyggd garderob. Den enda nackdelen med detta alternativ är oförmågan att flytta den från plats till plats.

I klassisk stil ser enkla smala skåp med raka former bäst ut, och en hörnkopia passar perfekt in i ett litet rum. Fläktar av ovanliga former kan vända sin uppmärksamhet till radiella skåp, vilket lockar uppmärksamheten hos dess asymmetri.

Hur som helst, eliten utseendet på möblerna i vitglans ger något rum ett sofistikerat och modernt utseende.

Hur bryr du dig?

Som nämnts ovan är vita skåp med glans (på grund av materialets natur och på grund av ljusfärgen) mycket lätt att bli smutsiga. För att behålla sin orörda vithet och renhetens renhet behöver du Torka av ytan minst en gång i några dagar, och dessutom bör det ske noggrant.

Vid mekanisk skada är det inte mycket lätt att återställa dörrarna (eller, som vid filmbeläggning, är det helt omöjligt). För det andra, efter rengöring med en torr trasa, kommer den glansiga ytan sannolikt att bli elektrifierad och kommer att börja locka damm ännu mer, därför är det bättre att använda en mikrofiberduk under rensning.

För våt rengöring rekommenderas att du använder mjuka rengöringsmedel för att inte skada den glansiga ytan, och för att undvika blekning och utseende av fläckar. Den bästa lösningen är en lösning av hushållspapper eller andra icke-slipande produkter.

Du kan inte använda outspädd koncentrerade formuleringar, eftersom de kan påverka beläggningen mycket.Dessutom bör du undvika produkter som innehåller alkohol eller klor, och du får aldrig använda pulver och hårda svampar - den glansiga ytan kommer omedelbart att täckas med repor och sprickor och förlorar glans.

Perfekt alternativ inte bara för skåp i vitglans, men också för glansiga möbler i princip - specialiserade medel för vård av sådana ytor. Med samma framgång kan du använda glasrenaren.

En översikt över ett av alternativen för blanka garderober, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum