Inbyggbara skåp för garderob

Många moderna lägenheter har ett litet område, så utrymmet ska användas så effektivt som möjligt och göra det tillräckligt funktionellt. En av de användbara anordningarna för detta är skåpdörren - det tar inte mycket utrymme och låter dig lagra saker utan att skada utseendet.

Särskilda funktioner

Produktets namn talar för sig själv - byxor är snyggt avstängda från designen. Modellerna består av en serie parallella stavar, vars längd är något större än bredden på vanliga medelbyxor. Byxor är anordnade vertikalt på avstånd från varandra, vilket förhindrar bildandet av olika deformationer.

Till skillnad från de klassiska borstarna har inbyggd hängare en kompakt och lämplig för montering i garderober, nischer, garderober.Möbeltillbehör är mångsidiga: de kan ofta lagra inte bara byxor, utan även kjolar, slipsar och halsdukar.

Vanligtvis monteras produkter i skåp där höjden på facket för kläder varierar mellan 120-130 cm och djupet är 60-100 cm.

Det är inte rekommenderat att placera utdragbara strukturer i garderober med ett djup på upp till 53 cm.

I vissa fall används även självuttagande klämmor för att ordentligt fixa bältesslangarna.

typer

Utdragsmekanismen är tyst, lätt att använda, så att sådana produkter är välförtjänta populära. Enligt konfigurationen av tillbehör är ensidig och tvåsidig typ. I den första varianten finns en rad för att hänga på byxorna och i de andra två raderna.

Placeringen av hängare är indelad i tre typer:

  • sida monterad på en vägg - glidande system är installerat på ena sidan av nischen, vilket ger enkel tillgång till kläder;
  • med sidomontering till två väggar - strukturen är monterad på två parallella väggar på skåpet;
  • med toppfästet - bryuchnitsa fästs på den övre hyllan.

Det finns enheter med stavar fasta på ramen på båda sidor, liksom med en fri kant. En separat grupp innehåller vikprodukter, upptar minst ett utrymme i garderoben.

Viktiga funktioner

Alla hängare är utrustade med guider - de är snabbt och enkelt monterade, klarar tunga belastningar. Fästena inkluderar rull- och boll (teleskopiska) guider med stängare. På grund av dem kan du installera produkter på ett sådant sätt att mekanismen inte kommer att synas.

Stål och dess kombination med plast, slitstark plast, trä och aluminium används som material för att skapa bastard. De minst praktiska är plasthängare som är föremål för skevning vid överbelastning. Delar av produkterna har låg känslighet för korrosionens effekter och är anslutna för att säkerställa minimal nötning.

Tillverkare förbättrar ständigt tillverkade tillbehör till skåp. Så att kläderna inte glider av stavarna, är de gjorda med hjälp av förkromad sprayning, silikonbeläggningar, eller modellerna kompletteras med silikonringar. Dekorativ emalj finns i olika nyanser: svart, vit, silver.

Tips för att välja

Trollkarlen är en anordning för noggrann förvaring av saker för att undvika utseende av veck på tyget.Om du väljer felhängare kommer kläderna ständigt att deformeras och vara olämpliga. Det är nödvändigt att använda produkten endast för sitt avsedda syfte, lägg inte tunga kläder och andra föremål på den.

När du köper bör du vara uppmärksam på följande faktorer:

  • Kvaliteten på material som används
  • strukturens dimensioner;
  • antal stavar;
  • närvaro av behållare.

Först måste du bestämma hur många byxor samtidigt kommer att ligga på en hängare. Baserat på dessa data väljs lastens vikt. Det rekommenderas att köpa en bris med en vikt av lasten, som ligger i intervallet 15-20 kg - detta ökar säkerheten att hålla kläderna. Vanligtvis för ett skåp med en bredd på 80 cm produceras enheter med ett antal stavar upp till 7 stycken.

På ramen bör inte skadas, mellan alla balkar behåller alltid samma avstånd. Det viktigaste är att apparatens dimensioner följs med skåpets eller nischens dimensioner. Standardramlängden är 25-60 cm.

Närvaron i garderoben på den utdragbara konstruktionen kommer att säkerställa lämplig förvaring av kläder: Byxorna kommer inte att bli skrynkliga, smutsiga, kommer inte att förlora sitt framträdande utseende.

Detta kommer i sin tur att bidra till att minska eller helt eliminera de finansiella kostnaderna för kemtvätt och förfaranden för restaurering av saker.

Du kommer att lära dig mer om infällbara byxor för garderoben från följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum