Vänd mot tegelvikt 250x120x65

Bygg- och ytmaterial bör väljas inte bara för styrka, motstånd mot effekterna av brand och vatten eller värmeledningsförmåga. Av stor betydelse är massan av strukturer. Det beaktas för att noggrant bestämma belastningen på fundamentet och planera transporten.

Särskilda funktioner

Att beställa flera pallar av motstående tegel är mycket praktisktare än att använda dekorativa block. De senare är sämre än motstående material när det gäller livslängd och skydd mot alla yttre förstörande faktorer. En sådan beläggning täcker påtagligt huvuddelen av väggen från möjliga deformationer. Facing (andra namn - front) tegel är olämpligt för byggandet av huvuddelen av byggnader och strukturer.Poängen är inte bara kostnad, men också otillräcklig prestanda.

Fasad tegelstenar är olika:

 • anständig mekanisk styrka;

 • slitstyrka

 • stabilitet vid olika meteorologiska förhållanden.

Dekorativa block
Mot bakgrunden

Det finns block med både helt slät och med en markerad reliefyta. Den kan måla i olika färger eller ha en naturlig nyans. Materialet har en stor tjocklek, så att mekanisk påverkan inte påverkas. Högkvalitativ vändsten kommer att kunna tjäna i flera årtionden. Men även alla dessa parametrar, inklusive hög frostmotstånd, är inte alla.

Att veta hur mycket en vända tegelvägare är väldigt viktig. Trots allt används detta material ganska aktivt. Dessutom har den mycket vikt, vilket har en betydande inverkan på väggarna, och genom dem - på fundamentet. Man borde komma ihåg att det kan vara mycket annorlunda i form av tegelstenar. Och därför är inte frågan om hur stor byggnadsblocket är som helhet. Allt är relativt.

arter

Vikten av motstående tegelsten 250x120x65 mm, innehållande tomrum, är från 2,3 till 2,7 kg.Med samma dimensioner har en fast byggsten en massa på 3,6 eller 3,7 kg. Men om vi väger den ihåliga röda tegelstenen i euroformaten (med dimensionerna 250x85x65 mm), blir vikten 2,1 eller 2,2 kg. Men alla dessa siffror avser endast enkla varianter av produkten. En tom tegel med dimensioner på 250x120x88 mm förtjockad inuti kommer att ha en massa från 3,2 till 3,7 kg.

Hyperpressad tegel med dimensioner på 250x120x65 mm med en jämn yta, erhållen utan kalcinering, har en massa på 4,2 kg. Om vi ​​väger en keramisk ihålig tegel med ökad tjocklek, gjord enligt europeiskt format (250x85x88 mm), kommer skalorna visa 3,0 eller 3,1 kg. Det finns flera typer av klinkerstenar:

 • fullvikt (250x120x65);

 • med tomrum (250x90x65);

 • med tomrum (250x60x65);

 • förlängd (528x108x37).

pukka
Med tomrum
förlängas

Deras massa är respektive:

 • 4,2;

 • 2,2;

 • 1,7;

 • 3,75 kg.

Vad köpare och byggare bör överväga

Enligt kraven i GOST 530-2007 tillverkas enstaka keramiksten endast med en storlek av 250x120x65 mm. Detta material används om du vill lägga bärande väggar och ett antal andra strukturer. Dess svårighetsgrad varierar beroende på huruvida ihåliga eller fullvängda kvarter kommer att läggas. En röd vänd tegel med inga hålrum kommer att väga 3,6 eller 3,7 kg.Och i närvaro av inre spår kommer vikten av 1 block att vara minst 2,1 och maximalt 2,7 kg.

Vid användning av standard en och en halv mot tegelstenar, mängden 1 st. antas vara 2,7-3,2 kg. Båda typerna av dekorativa block - singel och en och en halv - kan användas för att dekorera bågar och fasader. Fullvikt kan innehålla högst 13% hålrum. Men i standarderna för material som innehåller hålrum anges att håligheter fyllda med luft kan uppta från 20 till 45% av den totala volymen. Den lätta tegelstenen 250x120x65 mm möjliggör en ökning av byggnadens termiska säkerhet.

Den specifika gravitationen hos motstående tegelstenar med sådana dimensioner är densamma som för en ihålig singelbit. Det är 1320-1600 kg per 1 cu. m.

Ytterligare information

Allt ovanstående gäller keramiskt vända tegelstenar. Men han har också en silikatvariant. Detta material är starkare än vanliga produkter, skapade av en kombination av kvartsand med kalk. Förhållandet mellan de två huvudkomponenterna väljs av tekniker. När man beställer en silikat tegel på 250x120x65 mm, liksom vid köp av sin traditionella motsvarighet, är det dock nödvändigt att noggrant beräkna blockens vikt.

I genomsnitt väger 1 stycke byggmaterial med sådana dimensioner upp till 4 kg. Det exakta värdet bestäms av:

 • storleken på produkten;

 • närvaron av hålrum;

 • tillsatser som används vid framställningen av silikatblocket;

 • geometri av den färdiga produkten.

En enda tegelsten (250x120x65 mm) kommer att väga från 3,5 till 3,7 kg. Den så kallade en och en halv full-bodied (250x120x88 mm) har en massa på 4,9 eller 5 kg. Vissa typer av silikat, på grund av speciella tillsatser och andra tekniska nyanser, kan väga 4,5-5,8 kg. Därför är det redan klart att silikat tegel är tyngre än keramikblocket av liknande storlek. Denna skillnad måste beaktas i projekt för att stärka grunden för de byggda byggnaderna.

Den ihåliga silikatstenen med en storlek av 250x120x65 mm har en massa av 3,2 kg. Detta gör att du kan förenkla både konstruktion (reparation) och transport av beställda block. Det blir möjligt att använda mindre fordon. Dessutom är det inte nödvändigt att stärka väggarna. Därför blir grunden för den uppställda strukturen lättare.

Vi kommer att utföra enkla beräkningar. Låt massan av en enda silikat tegel (i en full version) vara 4,7 kg. Typisk pall innehåller 280 delar av sådana tegelstenar.Deras totala massa utan att ta hänsyn till pallens tyngdkraft kommer att vara 1316 kg. Om du håller beräkningen för 1 cu. m av motstående tegelstenar av silikater, kommer den totala vikten av 379 block att vara 1895 kg.

Lite annorlunda situation med ihåliga produkter. En sådan singel silikat tegel väger 3,2 kg. Standardförpackningen innehåller 380 artiklar. Den totala vikten av förpackningen (exklusive stöd) kommer att vara 1110 kg. Vikt 1 cu. m. kommer att vara lika med 1640 kg, och den här volymen innehåller 513 tegelstenar - inte mer och inte mindre.

Nu är det möjligt att överväga en en och en halv silikat tegel. Dess mått är 250x120x88 och massan av 1 tegel är lika med 3,7 kg. Paketet kommer att innehålla 280 exemplar. Totalt kommer de att väga 1148 kg. Och 1 m3 silikat en och en halv tegel innehåller 379 kvarter, vars totala vikt når 1400 kg.

Det finns också krossat silikat 250x120x65 med en vikt på 2,5 kg. I sin vanliga behållare finns 280 kopior. Därför är förpackningen väldigt lätt - endast 700 kg exakt. Oavsett typ av tegelstenar är det nödvändigt att utföra alla beräkningar mycket noggrant. Endast i det här fallet kommer det att vara möjligt att säkerställa den långsiktiga driften av byggnaden.

Om du behöver bestämma murens vikt kan du inte beräkna volymen i kubikmeter.Du kan helt enkelt beräkna massan av en rad tegelstenar. Och då tillämpas en enkel princip. På en höjd av 1 m har:

 • 13 rader singel;

 • 10 en och en halv band;

 • 7 körfält med dubbla tegelstenar.

Detta förhållande är lika för både silikat- och keramiska materialvarianter. Om du måste sätta på en stor vägg är det bättre att välja en halv eller till och med en dubbel tegelsten. Det rekommenderas att starta ditt val med ihåliga block, eftersom de är enklare och mångsidigare. Men om det redan finns en solid, solid grund, kan du omedelbart beställa produkter som är helt vända mot varandra. I vilket fall som helst fattas det slutliga beslutet endast av kunder som bygger eller reparerar.

Hur man beräknar antalet motstående tegelstenar, se videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum