Storleken på motstående tegelstenar

De huvudsakliga materialen som används i byggandet för väggar av byggnader, ofta inte estetiska och fula. För att förbättra utseendet på sådana strukturer utför ofta ytbehandling, vilket används för att vända tegelstenen. Det kan vara både standard och icke-standardiserade dimensioner (men ändå godkända av GOST). Vilka typer av tegelstenar finns idag, vi kommer att berätta i den här artikeln.

Destination och art

Att möta byggnader med tegelstenar förbättrar inte bara deras utseende utan skapar dessutom ytterligare skydd mot de negativa effekterna av den yttre miljön och ökar också styrkan på de uppförda väggarna.

Klassificeringen av tegelstenar utförs enligt flera grundläggande egenskaper:

 1. på produktionsteknik - korpulenta och ihåliga;
 2. genom tillverkningsmetod - med hjälp av specialutrustning eller manuellt;
 3. av typ av yta - slät, grov (matt);
 4. på efterbehandling
 5. efter färg - röd, vit, gul mm
 6. på produktionsmaterial - silikat, hyperpressat (betong), klinker, keramik;
 7. enligt släckningsmetoden - keramik (vid eldstängning), oförbränt.

Håliga tegelstenar, förutom ljusvikt, jämfört med fyllig, bibehåller också värmen bättre (med i genomsnitt 10-15%).

Keramiska tegelstenar som produceras vid högtemperaturbränning framställd och bildad blandning bestående av lågsmältande röd lera med olika tillsatser som korrigerar termoplasticitet. Dessa ytterligare element inkluderar kvarts sand, sågspån, aska, damm från kol etc.

Huvudskillnaden mellan konventionella och vända tegelstenar är den mer exakta beredningen av alla ingredienser före bildandet av själva produkten. Detta bidrar till att minska sannolikheten för sprickor och utseendet på oaccounterade element som kan förminska produktens utseende.

Den färdiga produkten har en mycket hög fuktmotstånd, hållbarhet och förmåga att behålla värme. Keramikfasad tegel tillverkas i en mängd olika färger och texturer, vilket uppnås genom att tillsätta mineralfärger som kromoxid, järn och manganmalm och andra komponenter till tegelblandningen.

Klinkerns tegelsten i flera parametrar liknar keramik, men skiljer sig åt i råmaterialets sammansättning och förskjutningslägen. För att skapa klinker ta medellång och eldfast lera, kräver därför värmebehandlingen högre temperaturer.

Det logiska resultatet av detta är att klinkersten är överlägsen keramik vad gäller fuktmotstånd och hållbarhet. Men han är underlägsen honom i värmebehovet. Denna minus är jämn av det faktum att klinker har förmågan att effektivt motstå frodets ödemarker.

I färg och konsistens är denna typ av tegelstenar lika med keramik.

Hyperpressad eller betongsten är tillverkad av en blandning av cement, granitflis och vatten. Denna typ av foder utsätts inte för avfyrning, tegelsten bildas helt enkelt från blandningen, och processen med stelning fortskrider naturligt.

I fråga om styrka "hyper-pressade tegelstenar" inte "krympa" före klinkers, de är mycket resistenta mot olika yttre påverkan. Utmärkt utseende är försedd med ett rikt färgområde av färdiga produkter.

Silikat mot tegelstenar är gjorda av en blandning av silikat sand och släckt kalk. Denna produkt genomgår inte värmebehandling genom bränning. Accelerera processen med stelning av tegelmassan med hjälp av en autoklavinstallation, vilket ger högt tryck och temperatur.

För närvarande har silikatstenarnas popularitet fallit dramatiskt på grund av ett dåligt utbud av färger. När det gäller de tekniska indikatorerna är de på rätt nivå. Silikat tegel absorberar fukt bättre, men de är mer resistenta mot processerna med regelbunden vätning, frysning och upptining.

Den olika texturen på ytan av de motstående tegelstenarna är huvudsakligen gjord genom att man använder skisser på den ännu inte härdade massan innan den skjuter i ugnen

Förutom denna metod används också följande ytdekorationsmetoder.

 • Gunning. Mineralflis appliceras på murarna.
 • Engobing. Ytan på produkten är täckt med en speciell komposition, som under påverkan av förhöjd temperatur blir en glansig film.
 • Glas. På många sätt liknar det engobingsmetoden, den enda skillnaden är i tjockleken och hållbarheten hos den resulterande filmen, eftersom dessa siffror här är större.

Produktens mått

Tegelstenar för finering ger olika dimensioner.

Tegelplattor för finering

Typ av motstående tegelsten

Mått, mm

Vikt, kg

keramiska

Hollow

250 x 120 x 65

2,3; 2,6 – 2,7

korpulent

250 x 120 x 65

3,6 – 3,7

euro (tom)

250 x 85 x 65

2,1 – 2,2

keramik förtjockad

Hollow

250 x 120 x 88

3,2; 3,6 – 3,7

euro (tom)

250 x 85 x 88

3,0 – 3,1

Klinker

korpulent

250 x 120 x 65

4,2

Hollow

250 x 90 x 65

2,2

Hollow

250 x 60 x 65

1,7

klinker lång

Hollow

528 x 108 x 37

3,75

obehandlad slät betong

korpulent

250 x 120 x 65

4,2

korpulent

250 x 60 x 65

2,0

korpulent

250 x 90 x 65

4,0

slät, jämna förtjockade oförbrända

korpulent

250 x 120 x 88

6,0

handgjord keramik

korpulent

188 x 88 x 63

1,9

 • Standard. Standardmålen hos tegelstenar är 250x120x65 mm. Skillnader för tillverkning av produkter finns endast i tjocklek. Detta gäller inte handgjorda produkter.
 • Single. Tjockleken på denna typ av tegel är 65 mm.
 • En och en halv. Tjockleksindexet för denna typ är 88 mm och för dubbelt - 138 mm.
 • Dekorativa. Referensdimensionerna av en dekorativ tegel kan vara av sådana värden - 250x120x65 mm, 250x90x65 mm och 250x60x65 mm.
 • Euro. Europeiska tillverkare har lite olika standarder för tegelstenens storlek: För keramikprodukten - 250x85x65 mm, för förtjockad typ - 250x85x88 mm.

Produktparametrar beroende på färg

De mest utbredda nyanser av motstående tegelstenar - röd, gul, vit.

Sammansättningen av råvaror för röd tegel är järn, den tillverkas genom avfyrning vid en temperatur av ca 1000 grader. Som ett resultat av detta får byggmaterial hög hållfasthet, hållbarhet och pålitlighet i bruk. Den används för att lägga grunden, väggarna, spisar och eldstäder.

Sand och kalk är huvudkomponenterna för råvaror för framställning av vitt byggmaterial. Estetiskt attraktivt, frost- och fuktbeständigt, slitstarkt material påverkas inte av temperaturchocker. De bygger hus, paviljonger, staket etc.

Gul tegel är gjord av lera med tillsats av cement och / eller kalkoxid. De främsta fördelarna är goda värmeisoleringsegenskaper och småkostnaden.

Hur man väljer en motstående tegel, se videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum