Egenskaper och användning av svart tegel

Den vanligaste konstruktionen är röd tegelsten. Faktum är att i försäljningen hittar du många andra, inte mindre attraktiva alternativ. Det kan till exempel vara rent vitt eller gult material. Men ur de angivna fallen utmärker den ursprungliga svarta tegeln kraftigt. Han får mycket intressanta interiörer som lockar mycket uppmärksamhet. Idag kommer vi att titta närmare på det här trendiga byggmaterialet och ta reda på vad dess egenskaper är.

Funktioner, fördelar och nackdelar

Utformningen av lägenheter och privata hus med attraktion av tegelstenar är en utmärkt och fashionabel lösning, med hjälp av vilken du verkligen kan uppdatera situationen. Det är värt att notera att tegelstenen i svart lätt kan passa inte bara i vindsäkert loft, men också många andra stilistiska riktningar. Det kan till exempel vara ett land eller brutalt gotiskt.En tegel av svart färg, som vilken som helst annan produkt, har både positiva och negativa egenskaper. Det är viktigt att ta hänsyn till dem om du vill dekorera ditt hem med hjälp av sådana produkter. Först betrakta fördelarna med svarta tegelstenar.

 • Förekomsten av tegelstenar i inredningen är en billig men original lösning.
 • I de flesta fall är svart tegel miljövänlig. Som en del av sådana produkter finns inga farliga och aggressiva komponenter som kan skada en person eller miljön.
 • Högkvalitativ natursten av vilken färg som helst, har utmärkta egenskaper för värme- och ljudisolering. I hus med liknande tillägg finns det inget överskottsstörning från gatan.
 • En sådan dekoration i lokalerna är ganska lätt att göra. Även en oerfaren mästare, som mycket sällan möter dessa processer, kan ganska enkelt klara av sådant arbete.
 • Svarta tegelstenar ser bra ut i nästan vilket rum som helst. Det viktigaste är att de kombineras med den omgivande dekorationen, möblerna och inredningen.
 • Om vi ​​pratar om en högkvalitativ tegelvägg, kan den inte bara utföra en dekorativ, men också en praktisk funktion.Det kan säkert användas som en separator av funktionella områden i det befintliga området.
 • Med en tegelfinish kan du seamlöst hänvisa till installationen av olika typer av väggkonstruktioner. Det kan till exempel vara hyllor, olika utrustning, belysningsapparater, dekorationer och liknande föremål.
 • Svart tegel kräver inte regelbunden bearbetning för att bevara sin visuella överklagande.
 • Med hjälp av tegeldekorationer kan du smidigt dölja många av bristerna i olika baser. Det kan till exempel vara skada på väggstrukturerna som finns i många urbana lägenheter. För väl etablerade tegelstenar kommer de inte att synas.
 • Murverk är en hållbar konstruktion, inte föremål för snabbare slitage eller förlust av attraktivt utseende. Under många år kan dessa delar bevara den ursprungliga estetiken.
 • Sådan utformning bidrar till att betona individualitet och originalitet i ett interiör.
 • Vanligtvis är tegelsten texturerad, vilket gör den snyggare och ljusare.
 • Svart tegelverk kombineras härligt med många andra färger och material, till exempel kombinerat med möbler av naturligt trä.

Som du kan se är fördelarna med svarta tegelstenar många. Men du måste tänka på inte bara dem. Om du väljer att vända dig till den här designen i ditt hem borde du vara medveten om nackdelarna med byggmaterial.

 • Om vi ​​pratar om naturlig svart tegel, behöver den tillräcklig belysning. Naturligt ljus när det faller på sådana material ser inte alltid fördelaktigt ut.
 • I huvudsak på en sådan yta finns karaktäristiska ojämna och grova ytor. Damm och smuts samlas på dem mycket snabbt, och det kan vara ganska svårt att rengöra det.

Gör hem svart murverk, du måste observera moderering. När det finns för många sådana beläggningar blir inredningen mindre bekväm och mysig. Detta bör inte glömmas när du utformar en stadslägenhet eller ett privat hus.

arter

Modignade väggar i loftstil kan vara färdiga med både naturlig mörk tegel och dess imitation. Vi kommer att bekanta oss med särdrag hos alla angivna vända alternativ.

Från natursten

Dekorativt tegelverk, tillverkat av naturmaterial, anses vara det mest framgångsrika alternativet för inredning.Ofta är de "nakna" väggarna av tegelstenar med en höjd från golv till tak inte utsatta för ytterligare ytbehandling eller gipsplåtbeklädnad. Trots detta kräver sådana grunder fortfarande lämplig behandling, och mer exakt:

 • "Bare" murverk måste rengöras från dammsubstanser och rester av gamla lösningar;
 • tvätt;
 • polerade;
 • putty leder;
 • Täck tegelstenarna med svart färg.

imitation

Om det inte är möjligt att vända sig till en riktig mörk tegel, är det tillåtet att använda sina olika imitationer. Det billigaste alternativet i detta fall är tapeter med ett tryck under tegelverket. Vi måste dock komma ihåg att den här finishen sällan ser väldigt naturlig ut. Bakgrundsbilden imiterar i princip muren tegelstenar, även om de har en upplyft yta. Efterlikning av svart tegelverk kan organiseras med hjälp av dessa material:

 • dekorativa kitt;
 • naturligt trä;
 • kakel.

Motstående material

Idag är kvalitetsfanermaterial av olika färger utbrett. Sådana byggmaterial är bra eftersom de är mer smidiga och tunna än naturliga tegelstenar.Dessutom upptar de mycket lite ledigt utrymme och har en blygsam vikt. Den motstående tegelstenen i mörka nyanser är gjord av:

 • konstgjort ålder
 • matt;
 • glaserade material.

kakel

Den spektakulära kakel som utförs under en tegel är inte mindre populär idag. Sådana produkter är tunnare än vanliga tegelstenar av naturligt ursprung. Det finns två huvudtyper av plattor under tegelverket:

 • keramik;
 • klinker.

Hemlagad yta

Hemlagad imitation av mörk tegelverk är väldigt populär idag. För dess konstruktion behöver inte ha särskild kunskap eller rik erfarenhet. Det finns många sätt att självtillverka sådan beklädnad. Till exempel kan du använda speciella formar, lack och speciellt tegelsten.

stilar

Svart tegelväggsutsmyckning ser bra ut i ensembler av olika stilar. Tänk på de mest attraktiva och populära.

 • Loft. Inredningen i denna vindsvåning är oerhört populär bland moderna lägenheter och privata hus. Mot bakgrund av svart tegelverk i en sådan miljö ser interiörelement av grovt trä eller metall ut.Eftersom det inre av loftet kan kombinera element från olika stilar, ser den mörka tegelstenen i sig organiskt och balanserar det övergripande ensemblet.
 • Land. Inredningen, utformad i en rustik landstil, är vanligtvis fylld med mjuka trämöbler, liksom dekorationer med etniska anteckningar. Tegelfärg i dessa inställningar ser färskt och snyggt ut, även om de tillverkas i mörka färger. Det viktigaste är att resten av detaljerna och dekorationerna borde matcha tegelens färg.
 • Gothic. Denna stilistiska riktning härstammar från den avlägsna medeltiden. I gotisk stil ser det mörka tegelverket helt enkelt oöverträffat, speciellt om det kompletteras med smidesjärnsmöbler och tillbehör, stiliserade som antik.
 • Minimalism. I denna stil ser du stora tegelkombinationer av vilken färg som helst. Det viktigaste att de echoed dekorationen av golvet och taket, samt möbler som är närvarande i inredningen. Det är också viktigt att komma ihåg att i en minimalistisk inredning ska det inte vara för många dekorativa eller färgade detaljer, för det är så det är och minimalism så att det inte finns några överskott i det.
 • Grunge. Denna stil är en kombination av flera riktningar på en gång, där förekomsten av element av de mest bisarra formerna är tillåten. Svart tegel ser spektakulär ut i sådana inställningar, fyllda med ljus stil och personlighet.
 • Högteknologiska I denna moderna stil med övervägande av glas- och metalldelar ser de vanliga väggarna dekorerad med svart tegel bara rätt. Här kommer vi att erkänna inte bara en natursten, utan också en kakel som imiterar den.

Vackra exempel

Väggar trimmade med svart tegel eller svart tegelbeläggning ser mer attraktivt om du placerar lätta möbler framför dem. Till exempel kan det vara ett brunt bord av lackat trä i kombination med stolar stoppade i rosa, mjuka textilier. Om du lägger sådana möbler på ett ljust parkettgolv och lägger till en metallhängande lampa, får du ett harmoniskt ensemble som ser spektakulärt ut tillsammans med en mörk vägg.

Svart tegel kan avsluta accentväggen i vardagsrummet och hänga på den en platt TV med en mörk kropp. En sådan intressant "accent" bör vara omgiven av lätta väggar och golv,dekorerad med lackerat rött laminat. Avsluta inredningen med vita dekorativa detaljer - blommor, vaser. Du kan hänga svarta hänglampor.

Den svarta tegelplattan är en bra lösning för ett modernt, dyster sovrum med en dubbelsäng betrassad i krämigt flätat material. I denna inställning kan du gardinera fönstren med mörka mörkläggningsgardiner och placera samma mörka sängbord. Men du behöver mycket stora belysningsarmaturer och ett par ljusa accenter - rika stolar vid fönstret och en matta på golvet. Det rekommenderas att inreda en sådan inredning i rum med stora fönster. Annars riskerar situationen att bli för mörk och repulsiv.

Ett loft-stil rum kan vara helt färdigt med svart färg eller tapeter, och en vägg kan bli revet med mörk tegel. Lägg på golvet i ett sådant laminat eller parkett, sätt en trä grov möbler. Lägg en randig matta och häng lampor i industriell stil (kan vara i stil med steampunk).

På den svarta tegeln, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum