Chamotte tegelviktberäkning

 Chamotte tegelviktberäkning

Byggmaterial ska endast användas med strikt beaktande av belastningen som skapats på stiftelsen. Det är därför som vikten av brandbeklädnader bör övervakas noggrant. Dessutom är organisationen av transport av produkter beroende av den.

Särskilda funktioner

ShA-8 och ShA-5 är de två mest använda varianterna av eldstensstenar. De erhålles genom att bränna med en signifikant värmebeläggningsblandning av en viss form. För produktionen av produkten med en kombination av kaolinit med andra mineraler. Tekniken innebär att en viss mängd aluminium- och kiseloxider borde vara i den färdiga kompositionen. De två märkena av eldstensstenar som nämns ovan används i stor utsträckning för:

  • installation av spisar och eldstäder;
  • skorstenskonstruktion;
  • lining av smältugnar vid metallurgiska växter.

Val av sammansättning av eldfasta tegelstenar har tekniker lärt sig att påverka inte bara dess värmebeständighet. Skillnader i kemisk sammansättning medför en skillnad i densitet (specifik gravitation). Så, 1 st. fireclay tegel kategori SHA-5 väger 3,4 kg. Samtidigt är dess linjära dimensioner strängt föreskrivna i statliga standarder och uppgår till 230x114x65 mm. I enlighet med GOST 390 bör en tegel med en storlek av 250x120x65 mm ha en massa på 4 kg.

Standard Chamotte Products

GOST 390-96 föreskriver också massan av tegelstenar staplade på 1 pall. Det kan variera från 1350 till 1600 kg. Detta innebär att man lägger 385-400 bitar färdiga produkter. Massan av en kub. m av eldfasta tegelstenar sträcker sig från 1745 till 2050 kg. Oavsett total gravitation i 1 cu. m ska innehålla exakt 513 stycken.

Egenskaper per varumärke

När man väljer en chamotte tegel behöver man inte beräkna massan av produkter med komplexa formler. Det är tillräckligt att känna till det specifika tekniska varumärket för den färdiga produkten.Således bör lätta tegelstenar av kategori SB 5 väga 3,5 kg. Det används för att avsluta spisen, grilla, göra eldstäder och grillar. Chamotte-kategorin SHA 5 har en vikt av 3,4 kg. Den är avsedd för enskild bostadsbyggnad.

Blocken ША 5 och ШБ 5 måste ha samma storlek - 230х114х65 mm. Blockerna ША 6, avsedda för utläggning av värme- och värmeutrustning, tillverkas också enligt standardmåtten - 230 x 114 x 40 mm. I detta fall är massan av en sådan produkt 3,4 kg. De tungaste föremålen är Sha 8. De behövs för bildning av inre murverk i värmeugnar och rökkanaler.

Beräkningsexempel

Låt den planerade konstruktionen av ugnshöjden på 2400 mm (med en bas av 24 tegel). Varje rad har en höjd av 70 mm och 300 mm subtraheras från den planerade höjden för "skärning". Totalt kvarstår 30 rader murverk, och efter att ha multiplicerat med 2/3 (den vanliga delen i konstruktionen av "nederländska") kommer att förbli bara 20 rader. Resultatet är 480 tegelstenar (plus 50 för "skärning").

Om du beställer chamotte tegel SB-5 rakt, kommer 1 pall att innehålla 385 block med en totalvikt på 1309 kg. Den totala efterfrågan i detta fall är 530 tegelstenar med en total massa på 1802 kg.Det kan slutsatsen: det är nödvändigt att använda 1,37 pallar av byggstenar. Du kan ta med dem i en bil av typen "Gazelle", men bilen blir överbelastad.

Om du beställer direkt chamotte ShB-8 kommer 297 block med en totalvikt på 1188 kg att falla i 1 bricka. Svårigheten hos en enda produkt kommer att vara 4 kg. Således kommer 530 stycken att väga 2120 kg. Därför måste du beställa en fullfjädrad lastbil för att leverera en sats eldslipsten till objektet. Naturligtvis varierar storleken på ugnarna och antalet block som används för murverk, det är också värt att överväga skorstenen, men den allmänna principen att räkna är oförändrad.

Du kommer att lära dig mer om eldstensstenar från videon.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum