Vikten av röda tegelstenar och hur man mäter det

 Vikten av röda tegelstenar och hur man mäter det

Tidigare i tiden förklarade våra förfäder tekniken att göra unbaked tegelstenar, idag, tack vare modern teknik blev det möjligt att använda en mer mångsidig och hållbar motstycke i byggnadsröd tegelsten. Detta material anses vara det mest populära i byggandet som bostadsområde. så och uthus. Förutom det estetiska utseendet, ger det byggnaden ett säkert och långt liv.

arter

Byggmarknaden representeras av ett stort sortiment av tegelstenar. Trots det faktum att denna produkt kan ha en annan form, storlek, struktur och färg, är dess typer få.

Dessa inkluderar tre huvudtyper.

  • Privat. Detta är den vanligaste tegelstenen, det används ofta för konstruktion av yttre strukturer, vilket ger efterföljande efterbehandling av gips eller annat dekorativt material. Sådana block är också lämpliga för att lägga inte bara bärande, utan även innerväggar. Byggmaterialet präglas av goda prestandaegenskaper, finns i priset, men vid byggande av bostadshus krävs ytterligare isolering.
  • Socle (ansiktsbehandling). Det anses vara en dekorativ produkt, eftersom den oftast är vald för fasadbeklädnad. Denna tegelsten är dyr, så de utför en extern bildskärm i ett halvt block. Materialet är motståndskraftigt mot fukt och temperaturförändringar, perfekt för att klara föremål i alla klimatzoner i landet.
  • Special. Den är gjord av en högkvalitativ och eldfast lermörtel, så den är perfekt för ugnsbyggande. Detta murverk används för att bygga en spis, eldstäder och skorstenar. Den röda tegelstenen av denna typ har hög hållbarhet och säljs till ett överkomligt pris.

Förutom ovanstående typer kan röda block vidare indelas i underarter, beroende på storlek och internt innehåll. Försäljningen möter en korpulent och ihålig tegelsten.Huvudskillnaden i dessa block är närvaron eller frånvaron av genomgående hål. Hålprodukter tillåter budgetmureri, eftersom de är billigare och mindre spenderade. Dessutom tränger cementmortel jämnt in i sina håligheter och ger tillförlitlig vidhäftning av fragment i alla riktningar.

vikt

Vet exakt hur mycket 1 st väger. röd tegel är omöjlig, eftersom när det släpps kan vissa avvikelser från standardindikatorn tillåtas. Dessutom kan vikten på en enhet variera beroende på storlek och struktur. En vanlig solid tegel väger mycket mer än modeller med hål.

Om vi ​​tar hänsyn till standard och föreskrifter för GOST-standarderna, bör vikten av en enda solid tegel vara från 3,5 till 3,8 kg, och prov från 3,2 till 4,1 kg kan också hittas. När det gäller det ihåliga blocket ligger dess vikt från 2,5 till 2,6 kg. Därför används den ofta för konstruktion av inredningsskivor. Närvaron av tomrum inuti hålrummet gör materialet enklare och lättare att arbeta med honom.

dimensioner

Mått på röd tegel är olika, eftersom den produceras singel, en och en halv och dubbel.Måtten på standardblock är 250x120x65 mm, en och en halv 250 × 120 × 88 mm och dubbla sådana 250 × 120 × 138 mm. För att välja lämplig typ av tegelsten är det nödvändigt att ta hänsyn till väggens tjocklek, egenskaper hos stödstrukturer och klimatförhållanden där konstruktionen är planerad. Alla ovanstående parametrar kan ändras, eftersom varje tillverkare producerar block enligt modellens sortiment. En enkel tegel tolererar helt enkelt låg temperatur, absorberar fukt och bibehåller värme. En och en halv och dubbla kvarter kännetecknas av hög kvalitet och vikt. På grund av sin storlek är byggandet av strukturer snabbare.

Mätmetoder

Innan du börjar bygga tegelobjekt måste du beräkna byggmaterialet korrekt. Till exempel behöver du alltid veta hur många block som krävs vid läggning per kubikmeter. Med den här informationen kan du undvika många misstag och påskynda ditt arbetsflöde. Hittills använder byggare flera typer av tegelberäkning:

  • Genomsnittlig förbrukning av block per kubikmeter m murverk;
  • ungefärlig konsumtion per 1 kvadrat. m murverk.

Det första alternativet väljs oftast när en struktur med enhetlig tjocklek är uppbyggd.Dessutom fungerar sådana beräkningar inte om väggarna läggs i 2,5 tegelstenar. Antalet tegelstenar i en kub kan variera beroende på typ av block och tjockleken på sömmarna. Om du använder en vanlig röd tegel med en storlek på 250 × 120 × 65 mm, då för 1 cu. m som kommer att behöva cirka 512 enheter.

När det gäller den andra beräkningsmetoden utförs de med hänsyn till murverkssystemet och blockens storlek. Således, för att få väggtjockleken på 12 cm, med hänsyn till sömmarna, behöver du 51 st. singel tegelsten, 39 st. en och en halv och 26 st. dubbel. Vid den optimala tjockleken på 25 cm strukturer ser materialförbrukningen ut så här: 102 enheter. enkla kvarter, 78 enheter. en och en halv och 52 enheter. dubbel.

Eftersom transporter av röda tegelstenar utförs på speciella pallar, är det också nödvändigt att veta hur många fragment en förpackning innehåller. Upp till 420 enkla tegelstenar placeras vanligtvis 390 st på en plattform. en och en halv och 200 dubbel. Med antalet block kan du enkelt beräkna vikten på materialet.

Du kommer lära dig mer om röd tegel från videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum