Dekorativ tegelsten: användning i inredningen och tips för att göra

 Dekorativ tegelsten: användning i inredningen och tips för att göra

Den dekorativa tegelstenen är imitation av en tegelsten. Avslutningsmaterial hjälper till att dekorera väggen utan att använda trä, tapeter eller gips. Vissa tror att det inte går att skapa en mysig och trevlig design med hjälp av detta efterbehandlingsalternativ. Andra är övertygade om att tegelstenen i rummet är det som hjälper till att göra den ursprungliga och ovanliga stilen. Innan du väljer ett material är det nödvändigt att bli bekant med dess egenskaper och typer för att få exakt vad som passar in i rummet.

Fördelar och nackdelar

Dekorativ tegelsten - materialet är högt efterfrågat och populärt tack vare de utmärkta tekniska egenskaperna. På grund av dess fördelar lockar det många människor uppmärksamhet. De viktigaste positiva egenskaperna.

 • Den har en liten tjocklek, så den kan användas även i små rum. Oftast finns det tegel murverk från invändig tegelsten på korridoren.
 • Den behåller värmen väl, har låg permeabilitet. Isolationsprestanda - de viktigaste plusprodukterna.
 • Den är tillverkad av högkvalitativa, säkra material som inte avger några skadliga ämnen, är miljövänliga och kan inte orsaka allergiska reaktioner.
 • Lätt att installera, eftersom elementen är lätta och lätt fastsatta på väggarna med speciellt lim. Även en person utan erfarenhet kommer att kunna avsluta materialet.
 • Ganska lätt avskurna om det behövs, det kan användas för utformning av hörn och leder.

Som med något ytmaterial har dekorativa tegelstenar nackdelar:

 • elementets yta är grovt;
 • låg hygroskopicitet

Dessa egenskaper tillåter inte användningen av element när man klarar några problemområden, till exempel kan vissa typer inte användas för att dekorera ett förkläde i köket.

typer

Det finns flera typer av dekorativa tegelstenar. Var och en av dem har sina egna egenskaper och egenskaper, så innan du köper några av elementen är det värt att utforska funktionerna i alla alternativ för att välja den mest lämpliga.

 • Vid tillverkning av klinkerstenar De tar keramik som grund, så ibland kan de kalla det keramiska. Det kan vara länge, även om luftfuktigheten i rummet är hög. Det är inte tungt förorenat, det är lätt att rengöra, så ganska ofta kan du se den här typen av tegelsten i väggens design i köket eller på badrummet. Materialet är inte rädd för att byta temperatur, så det kan användas i rum som inte är uppvärmda. Det mest hållbara och praktiska alternativet. I produktionsprocessen utsätts massan från vilken elementen är gjorda för dubbel termisk härdning, vilket möjliggör läggning av klinkerelement både på väggen och på golvet. En annan positiv kvalitet är det ojämnliga färgområdet.Denna typ har den högsta kostnaden.
 • Gips (Venetian Stone) har ett adekvat värde. Det är ganska bräckligt, men trots det kan det tjäna i många år, eftersom det är praktiskt och hygroskopiskt. En av sorterna av sådana tegelstenar är cement. Det är starkare, inte rädd för mekaniska effekter. Klistermärkeartiklar görs snabbt och enkelt.
 • Den ursprungliga och ovanliga typen av ytmaterial - flexibel tegelsten. Det är en dekorativ kakel som snabbt och enkelt kan byta form när den upphettas (du kan använda en varm ström av luft från en hårtork). Detta är ett unikt alternativ som gör det väldigt enkelt att designa väggar med komplex konfiguration, ett stort antal projektioner, kolumner eller välvda tak.
 • Väggpaneler - Material som är tillverkat av MDF, glasfiberbetong och PVC. Den är extremt lätt att använda, den är hållbar nog på grund av den skyddande beläggningen som gör att elementen kan motstå friktion och måttliga stötar. Det perfekta alternativet för dekoration av en restaurang eller bar. Med sin hjälp skapas fantastiska autentiska interiörer. Det kan vara i femton år utan att förlora kvalitet och attraktivt utseende. Den har en liten vikt och tjocklek, det används ofta vid ytbehandling av gipsskivor.Den är lätt bearbetad, det är möjligt att skära ett element med en vanlig kniv, det är enkelt att installera. Motståndskraftig, inte rädd för hög luftfuktighet, mögel eller mögel. Det finns många olika alternativ för utformningen av sådana element, så du kan välja något intressant från olika nyanser och olika texturer.

stilar

Masonry av dekorativa tegelstenar som passar för många interiörtyper, det är bara viktigt att ordentligt ordna ytan. Den unika strukturen i detta material är idealisk för en loftstil. Alla rum kommer att se mer estetiskt och original. Du kan använda saker i köket eller sovrummet. Ofta i denna stil används dekorativ tegelsten för att designa en vägg, vilket är en accent. Elementets färg kan vara vilken som helst, beroende på ägarnas smak. Du kan föredra ljustoner, såväl som ljusa, rika nyanser - brun eller tegelsten. Om rummet är rymligt kommer den svarta accentväggen att se extra och vacker ut.

Om rummet är inrett i landstil, används tegel för en vägg, vilket är bakgrunden. Vanligtvis är denna design vald för köket.Ofta kan rum dekoreras med insatser från element längs dörröppningen eller bågen. Typiskt är interiörer i liknande stil extremt lätta och enkla och skapar en lugn atmosfär. Det är extremt viktigt att inte använda för konstruktion av tungviktiga element som kan störa den skapade harmonin.

Ovanlig och kreativ stil för älskare av alla intressanta och otroligt estetiska - gotiska. Den är gjord i dystra nyanser. Det är värt att använda en tegel av svart färg. Interiören kommer att se elegant ut, eftersom den kombinerar avsiktlig svårighetsgrad och romantik.

Den mest trendiga och moderna stilen är minimalism. Designen använder en minimal detalj, inredningen är extremt begränsad, strikt och koncis. Huvudfärgen är vit, men vissa färgaccenter kan tillåtas. Vitt tegelverk - exakt vad som behövs för ett sådant interiör. Bra "partners" för henne kommer att vara tapeter av ljus nyanser, med ett ljust tryck och ett golv av trä.

Rumsdesign

För att utformningen av något av interiören ska kunna se vackert och estetiskt tilltalande är det nödvändigt att korrekt välja områden och nyanser av produkten.Du bör köpa något som kommer att vara i harmoni med paletten av design och möbler.

Vardagsrum

Det är nödvändigt att ta en mycket noggrann titt på utformningen av detta rum, eftersom det är i det att olika fester, familjesamlingar och möten av vänner hålls ofta. Moderna interiörer tillåter användning av betoning i form av en tegelvägg, vilket gör rummet mer bekvämt och atmosfäriskt. Murverk är ett underbart dekorativt element, så det är inte nödvändigt att dekorera det på något sätt. Om du fortfarande vill lägga till något, kan du lägga på några vackra bilder eller affischer på väggen. De kommer att se harmonisk ut och kommer inte att krossa rummet.

För vardagsrummet kan du välja vilken nyans som helst av produkten. Det är viktigt att det framgångsrikt kombineras med designen. Vissa ritar en vägg, medan andra dekorerar enskilda sektioner. Båda alternativen ser anständigt ut. Otroligt attraktiv och intressant utseende spis eller spis av tegel, liksom en nisch i väggen, vilket kommer att skapa en speciell, trevlig och mysig atmosfär. Det perfekta alternativet för ett vardagsrum kombinerat med ett kök är en medelstor tegelvägg som hjälper till att dela zonerna.

sovrum

Tegelelement i designen ser extremt varmt ut, så ganska ofta används detta element när du utformar sovrummet. Tegelstenen är perfekt kombinerad med olika motstående material. Ofta används det för att dekorera väggen i sängens huvud eller den där TV-panelen är belägen. Om rummet är för smalt och baksidan av sängen ligger nära en lång vägg, är det den här ytan som är inredd med invändig tegelsten. Detta gör att du kan göra rummet bredare, eftersom väggen rör sig visuellt bort.

Entré hall

Om korridoren är liten, dekorera med ett ljust dekorativt material, vars yta är blank, passar. Med det här alternativet kan du göra rummet större och rymligare. Oftast används denna lösning för skandinavisk stil eller minimalism. Du kan göra en fragmentarisk tegelfärg i rött genom att ta fram hörnen, ytorna på ytorna, bågzonerna och öppning av ingångsdörren. Om rummet är stort kan kopplingen hjälpa till med zonering.

kök

Även om rummet är extremt stort bör du inte använda för många tegelstenar i sin design,eftersom detta kan förstöra interiören. Det är bättre att göra murverk en länk mellan olika typer av finish. Det är nödvändigt att korrekt bestämma väggen på vilken materialet kommer att placeras: tegelverket ska ligga på ytan där naturligt ljus faller. Om det finns en önskan att använda röd tegel, är det bättre att använda källor till ytterligare belysning, eftersom sådana element kommer att absorbera ljus.

Man bör komma ihåg att vissa typer av inbyggnadssten inte är lämpliga för utformningen av förklädet. Det är värt att välja väggpaneler eller plattor. Sådana material hanterar enkelt eventuella driftsförhållanden.

Badrum och toalett

Mikroklimatet i badrummet och badrummet är specifikt, så interiörsten är inte ett mycket bra alternativ för dessa rum. Om det fortfarande används, bör elementen behandlas med ett speciellt verktyg som lindrar ägaren av lägenheten från mögel. Det är också bättre att använda antibakteriell komposition. Den mjuka ytan på tegelverket och den vita vvs är en kombination som ser väldigt attraktiv ut.I de flesta fall görs ytor med plastpaneler eller plattor som efterliknar en tegelsten.

balkong

Att göra en loggia med dekorativa tegelstenar är en bra idé, eftersom den ser harmonisk och vacker ut. Om balkongen är liten är det värt att välja mer subtila element. Genom denna dekoration kan du skapa ett mysigt och trevligt rum för vila och avkoppling. Både ljus och mörka tegel används. Om du vill kan du ordna en plats runt dörröppningen med grå eller äldre tegelsten. Båda alternativen ser väldigt intressanta och moderna ut.

Hur gör man själv?

Vissa människor gillar att göra dekorativa plattor för dekoration med egna händer, som om du gör din egen, kan du skapa en ovanlig konsistens. Det är extremt lätt att göra, det kräver ingen särskild utrustning. Materialet av skum är det enklaste alternativet att hjälpa till att dekorera det ursprungliga interiören. För att skapa en sådan produkt behöver du ett fint kornat skum. Det måste klippas för att göra enskilda element (25 till 12 centimeter).Om ytan är helt slät kan du klistra tegelstenarna direkt på den. Om inte, tillverkas en plywoodbasplatta.

Elementen är fästa på panelen med en PVA med ett mellanrum, vilket är en imitation av naturlig tegelverk (10-15 millimeter). För att göra det mer naturligt, måste du applicera sprickor med en kniv eller ett lödstryk (du kan använda ett skarpt föremål). Därefter placeras panelen på väggen, varefter du kan måla elementen med akrylfärg. Det ska appliceras två eller tre lager, med en mörk nyans och slutljus. Sprayburkar är bäst för målning.

Vackra exempel i inredningen

Med hjälp av murverk kan du göra en otrolig inredning, som kommer att tacka ägaren till lägenheten under lång tid, skapa en varm atmosfär.

 • Ljusdesign där en tegelvägg av dekorativt material med grå nyanser är extremt harmoniskt blandad.
 • En intressant lösning för djärva och kreativa personligheter som gör en lakonisk inredning.
 • Trevlig design där tegelverket är ett inslag av inredning.

Hur man gör en dekorativ tegelsten med egna händer, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum