Hur mycket kostar en tegelpall och vad beror vikten på?

 Hur mycket kostar en tegelpall och vad beror vikten på?

Under byggprocessen behöver du veta vad pallens vikt med tegelstenar eller, till exempel, hur mycket en pall med röda ugnsstenar väger. Detta beror på beräkningarna av belastningen på konstruktionen och transportvalet för transport av byggmaterial till objektet.

egenskaper hos

Keramisk tegel erhållen genom avfyrning från lera med användning av tillsatser kännetecknas av dess höghållfasta, frostbeständighet och fuktmotstånd. Keramiska produkter är miljövänliga. En mindre nackdel är kostnaden och vikten av detta byggmaterial.

Det finns tekniska hål i den slitsade sten som kan uppta upp till 45% av den totala volymen.En sådan konstruktionstyp minskar väsentligen vikten av röda ihåliga tegelstenar i motsats till fullblodiga stenar.

  De viktigaste egenskaperna hos keramiska produkter är:

  • vattenabsorption från 6 till 16%;
  • styrka mark M50-300;
  • frostbeständighetsindex - F25-100.

  Hålrummen i byggmaterialet kan varieras, det vill säga horisontella eller longitudinella, runda och slitsade. Sådana hålrum gör att du kan skapa ytterligare isolering i rummet från externt ljud.

  densitet

  Extruderingsmetod - en av de vanligaste metoderna för tillverkning av keramiska stenar. Endast tack vare denna produktionsmetod är produkterna så hållbara och täta. Täthetsindex för hålsten är beroende av det valda råmaterialet och dess sammansättning, och typen av hålrum kommer också att påverka densiteten.

  Syftet med det keramiska byggmaterialet påverkar också densitetsindikatorn:

  • täthet av en tegelsten från 1300 till 1450 kg / m³;
  • Tätheten hos en vanlig vanlig tegelsten är från 1000 till 1400 kg / m³.

  Tegelstorlek

  Standardstenar valdes speciellt med en storlek av 250x120x65 mm, så att masonar skulle vara bekväma att arbeta med sådant material.Det vill säga att byggaren kunde ta en tegel med en hand och kasta cementmortel med den andra.

  Storleksprover har följande dimensioner:

  • halvsten - 250x120x88 mm;
  • dubbel block - 250x120x138 mm

  Användningen av ett och ett halvt och ett dubbelblock gör att du kan påskynda konstruktionen och läggningen avsevärt, och användningen av tegelstenar av sådana dimensioner minskar förbrukningen av cementmortel.

  Typ av pallar

  Tegel transporteras på speciella träsköldar, som är gjorda av vanliga plankor och sedan fästs med stänger. Denna design gör att du kan leverera, ladda och lagra tegelstenar.

  Pallarna är indelade i två typer.

  1. Liten pall storlek 52h103 cm, som kan motstå en belastning på 750 pounds.
  2. Stor pall - 77x103 cm, motstånd 900 kg gods.

   Enligt standarderna är sköldar med stora storlekar (75x130 cm och 100x100 cm) kapabla att rymma ett större antal keramiska produkter.

   • vänd 250x90x65 - upp till 360 st.
   • dubbel 250x120x138 - upp till 200 st.
   • En och en halv 250x120x88 - upp till 390 st.
   • singel 250x120x65 - upp till 420 st.

   Vikt på lastpall

   Detta värde måste vara känt exakt när en lastbil beställs för transport av keramiska block.Eftersom paketets massa, som även kallas pallarna, beror på antalet resor av godstransport och den totala kostnaden för transporttjänster.

   En enkel tegel väger till exempel 3,7 kg, medan vikten av ett och en halv block är 5 kg. En en och en halv hålsten väger 4 kg, dubbelt i vikt når 5,2 kg. Blockstorleken 250x120x65 har en annan vikt: En förkortad form - 2,1 kg, en ihålig typ - 2,6 kg, fullblodiga 3,7 kg.

   Efter beräkningen visar det sig att massan av en stor fylld pall med en enda tegel kommer att väga 1.554 kg. Denna siffra erhölls med en hastighet av 420 st. tegelstenar multiplicerad med vikten av varje tegel i 3,7 kg.

   Den totala massan av en och en halv ihåliga tegelstenar på en stor träpanel är 1560 kg om paletten är helt fylld.

   Standard träpallar väger vanligtvis inte mer än 25 kg, medan metall och icke-standardiserade trä som väger 30 kg.

   Slitsade keramiska stenar har blivit en utmärkt ersättning för fast tegelsten. De används ofta i byggandet av olika byggnader, industriella eller bostadsområden.

   Massan av en enda röd ihålig tegel 250x120x65 mm i storlek når 2,5 kg, inte mer.Det är bara priset på en slitsenhet, ibland under fyllig. Användningen av detta byggmaterial kommer att ge fördelar inte bara i vikt, användningen av sådana tegelstenar hjälper till att hålla varma, kommer att minska den totala konsumtionen av medel för byggande.

   Kakelstenarna, som ofta är klinkerstenar eller vanliga röda, har samma standarddimensioner (klinker kan ibland skilja sig från standarden), men på grund av sin höga densitet har de lite större vikt - från 3,8 till 5,4 kg singel och dubbel i enlighet därmed. Därför bör de på pallar läggas i mindre kvantiteter, om de inte bryter mot normerna (från 750 till 900 kg).

   Kiln tegelsten

   Använd detta byggmaterial för att bygga ugnar, skorstenar och eldstäder. Den har eldfasta egenskaper och kan stå emot temperaturer upp till 1800 grader. Typiskt är sådant material placerat i träpallar och bundna med smala metallband. Den totala vikten av tegelstenen i sådana pallar får inte överstiga 850 kg enligt GOST.

   Vikten av en vanlig ugnssten med en storlek på 250x123x65 mm är från 3,1 till 4 kg. Det visar sig att i en pall kan det hålla mellan 260 och 280 stycken.Dock lägger tillverkarna ofta lastpallar med en stor mängd byggmaterial som överstiger standardvikten med en och en halv eller till och med två gånger. Exakt vikt vid köp bör kontrolleras med säljare.

   För vissa märken av ugnar (ShB-5, ShB-8, ShB-24) använder en speciell eldfast tegel, som har ett något mindre hölje. Sådana tegelstenar passar mer på plattformen och därför uppgår standardpallens vikt till 1300 kg.

   Hur lär läget av tegelstenar på pallar från videon.

   kommentarer
    Författare
   Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

   Entré hall

   Vardagsrum

   sovrum