Slit tegel: typer och tekniska egenskaper

 Slit tegel: typer och tekniska egenskaper

Framgången för efterföljande arbete beror på valet av byggmaterial. En allt populärare lösning är en dubbelslitssten, som har utmärkta tekniska egenskaper. Men det är viktigt att hitta lämplig typ av material, såväl som att förstå detaljerna i murblocket.

Särskilda funktioner

Fördelarna med ett tegelblock är:

  • hög densitet;

  • motståndskraft mot vatten;

  • stabilitet i kylan.

Storleken på följande typer av tegelstenar:

  • singel;

  • en och en halv;

  • dubbel.

En enda produkt har en dimension av 250x120x65 mm. En och en halv - 250x120x88 mm. Dubbel - 250x120x138 mm.Ju fler tomrum, desto lättare är den gjutna designen. Men vi måste också ta hänsyn till effekten av antalet hålrum på motståndet mot kyla och vattenabsorption. Ett rött byggstenar kan ha en annan form - en cirkel, en kvadrat, en rektangel eller till och med en oval.

Kategorier av byggmaterial

Hålstenar baserade på cement och sand är billigare än den traditionella keramiska versionen. Det innehåller trots allt inte ganska dyr lera. Dess frånvaro påverkar inte de tekniska egenskaperna - produkten är ganska hållbar. En sådan tegel sänder emellertid mer värme än andra sorter. Därför används den sparsamt.

Mycket bättre i detta avseende, det så kallade värmeffektiva materialet. Det är relativt lätt och låter dig hålla värmen i huset i alla väder. Keramisk slitsblock är allmänt efterfrågan när den står inför byggnader. Det har också en utmärkt nivå av värmeisolering. Om det, tillsammans med värmeuppehållet, är nödvändigt att förhindra spridning av yttre ljud, är det nödvändigt att använda porös tegelsten.

Dubbelskårig tegelsten är populär på grund av optimal hastighet och kostnadsreduktion. Det har också utmärkt styrka och behåller värmen väl.Dessa värdefulla egenskaper är bevarade även när de staplas i en rad. Andelen av sprickorna kan vara från 15 till 55% av den totala tegelvolymen.

Den dyraste typen av slitsade tegelstenar är foamyatomitovy - den behövs huvudsakligen för metallurgisk produktion, och i privat konstruktion används nästan aldrig.

Nuans av teknik och applikation

Slitsten är tillverkad med en minsta förbrukning av primära råvaror. Detta minskar arbetskraftens intensitet och bidrar till att minska kostnaden för den färdiga produkten. Sju-gage byggstenen har blivit utbredd, men utan några speciella problem kan ett annat antal tomrum erhållas. För arbetslera med fuktighet på 10% används.

Mottagande tomrum i pressenheten uppnås genom att använda speciella kärnor. Den viktiga punkten är systematisk torkning av blocken, som inte kan accelereras. Så snart torkningen är över, bränns tegelstenarna och värmer dem till 1000 grader. Slitsten som lämpar sig huvudsakligen för bärande väggar, kan basen av den inte sättas. Men du kan lägga ut de inre väggarna.

Valet av block i storlek är baserat på byggnadens komplexitet och omfattningen av det arbete som ska utföras.Ju större konstruktion under uppbyggnad, desto större måste blocken vara. Detta gör att du kan påskynda arbetsflödet, spara på cementblandning. Stora bostadshus är ofta byggda av dubbla mjuka tegelstenar. Förbudet mot användning av ihåliga tegelstenar i socklarna och stiftelserna är förknippat med sin höga hygroskopicitet.

Praktisk användning av slitsade tegelstenar

Placeringsprocessen kräver ingen användning av fästanordningar, med undantag av cementmortel. Varje steg av arbetet utförs av strikt definierade verktyg. För att stabiliteten hos strukturen ska vara optimal är det nödvändigt att vänta 2 eller 3 dagar tills beläggningen är torr. Det territorium där de ska bygga ett hus måste märkas upp. I förväg beteckna rader av framtida läggning.

Den yttre delen av tegelverket måste ha ett mönster, annars kommer det inte att vara tillräckligt estetiskt. Detta problem kan lösas genom att fästa (komprimering av lösningen i dem). Omedelbart när det läggs lösningen beskärs. Detta förenklar i hög grad arbetets utförande. Sömmen kan vara rektangulär, oval eller rund.

För att fogningen ska vara konkav inåt måste den speciella formen vara konvex. Men sammanfogning av runda delar gjord med hjälp av konkava element. OBS: tegelstenen ska hålla sig i relativ varandra mest exakt. Huvudväggar är huvudsakligen avskilda från dubbla kvarter. Om lätt konstruktion byggs kan enskilda produkter användas.

Ytterligare information

Invändiga skiljeväggar, liksom andra icke-bärande strukturer, är ofta konstruerade av cement-sandsten. Foderet på ugnar och eldstäder tillverkas huvudsakligen av skumdiaatomitkonstruktioner. Men fodret är oftast poröst eller keramiskt material. Enligt fastställda standarder får den minsta andelen tomrum i en slitsad tegel inte vara mindre än 13%. Termen omfattar keramiska produkter erhållna från lågmältande ler av olika kvaliteter.

Den marginella fraktionen av hålrum i slitsstenen är 55%. För jämförelse, i en enkel keramisk produkt, är denna andel begränsad till 35%. Det ihåliga enda kvarteret i kategori M150 har standarddimensioner 250x120x65 mm. Massan av en sådan produkt är från 2 till 2,3 kg. I den förtjockade versionen är dessa siffror 250x120x65 mm och 3-3,2 kg, i dubbelversionen - 250x120x138 mm och 4,8-5 kg.Om du tar en silikat tegel, inte keramisk, blir det lite svårare.

Det slitna materialet i det europeiska formatet har dimensioner på 250x85x65 mm och dess massa är begränsad till 2 kg. För att bygga lagerstrukturer, använd tegelstenar med märken M125 - M200. För partitioner behöver block på minst M100. I linje med de flesta ryska fabrikerna finns en slitsad keramiksten med en styrka på M150 och högre. Vanligt material bör ha en densitet från 1000 till 1450 kg per 1 cu. m och vända mot - 130-1450 kg per 1 cu. m.

Minsta tillåtna motståndskraft mot kyla är minst 25 cykler av frysning och avfrostning och vattenabsorptionskoefficienten är inte mindre än 6 och inte mer än 12%. När det gäller värmeledningsförmågan bestäms det av antalet tomrum och produktens densitet. Normalt intervall är 0,3-0,5 W / m · ° C. Användningen av block med sådana egenskaper minskar tjockleken på ytterväggar med 1/3. Det finns bara ett varmare material - det här är en särskilt lättisolerad keramik.

Slit clinker för det mesta är i form av en dubbelsten. Sådant byggmaterial tillåter inte att använda hjälpisoleringsmedel för väggar med en tjocklek av 25 cm och för inre partitioner.Blockens ökade tjocklek ger, tillsammans med arbetets acceleration, minimal risk för förskjutning av konstruktioner. Detta minimerar dessutom trycket på byggnadens botten. Produkterna överlever även den direkta effekten av en öppen flamma.

I vissa fall görs läggning av en slitsad tegel med speciella ankare. Skruvfästet passar (med en extra mutter). Det ser ut som en stång av stål 0,6-2,4 cm lång. Kopplingen på sådana produkter är rörlig, och skaftet liknar en kon. Huvudytan är täckt med ett lager av zink.

Bolt i ankare (med tillägg av distanshylsor) är huvudsakligen gjorda av mässing. Förutom fodret innehåller designen en mutter och en bult. Formen på bulten kan variera extremt mycket. Och även använt ett kemiskt ankare, som arbetar genom en blandning av två komponenter. Fästdonet hålls i ett läggande med en nylonhylsa.

Du kommer lära dig mer om slitsstenen i videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum