Tegel: typer, egenskaper, applikationer

 Tegel: typer, egenskaper, applikationer

Tegelstenen är kanske det mest igenkännliga byggmaterialet i hela världen, eftersom teknikens produktion har varit känd för många civilisationer sedan antiken. Samtidigt gjorde olika nationer det från skrotmaterial och med deras lokala egenskaper, och idag, i århundradet av utvecklad teknik, har dess olika sorter blivit ännu mer annorlunda än varandra. Under årtionden av användningen har detta unika byggmaterial inte förlorat sitt värde och har ännu inte gått tillbaka framför mer moderna alternativ. Åtminstone är det därför värt att överväga vad det är idag.

Produktionsteknik

De flesta av de "klassiska" tegeltyperna (till exempel, adobe, keramik eller silikat) är gjorda av det som bokstavligen står under dina fötter. De två första råmaterialen är lera, i fallet tillsammans, späds det också med visköst gräs eller gödsel, i det tredje fallet är kalk och sand basmaterialet. I början var varje person engagerad i beredning av råvaror efter behov, på samma sätt som den fortsatta tillverkningen av tegelstenar ägde rum - många företagande ägare föredrar idag att bygga för byggnader på egen plats med egna händer. I antikens tid var det ingen speciell teknik, därför handlade de manuellt i formning (lite senare, även manuellt men med hjälp av specialtillverkade former), vanligtvis torkade i solen och brände i speciella ugnar, även självgjorda.

För ungefär 160 år sedan uppstod en revolution i tegelindustrin, när massproduktionsteknik uppträdde. - till exempel ringugn och bältepress, och några årtionden senare - speciella lerbearbetningsmaskiner och torktumlare. På grund av detta har utseendet på städer förändrats utan erkännande - i stället för trähyddor började även relativt fattiga människor bygga tegelhus, eftersom processenDe fortsatte oförändrade, de började nästan helt utföra maskinerna och arbetade med en mycket högre hastighet. Tack vare produktionsorganisationen under förutsättningar för specialutrustade lokaler kan tegelfabriker arbeta året runt utan att vara bundna till sommaren, som tidigare gjordes, för att torka tegelstenarna.

Idag har sortimentet av tegelsten blivit mycket mer, eftersom de traditionella "recepten" har förbättrats med många nya ingredienser som gör det möjligt att förbättra de grundläggande egenskaperna - öka styrkan och hållbarheten, minska värmeledningsförmågan, vikt och kostnad, förbättra designen. I varje fall kan produktionstekniken vara något annorlunda, men i allmänhet är stegen samma - råmaterial skörd, gjutning och härdning genom torkning, avfyring eller andra förfaranden.

Typer och deras egenskaper

Idag kan man räkna många sorter av detta byggmaterial, skiljer sig inte bara i kompositionen utan också i egenskaper. Sådan konkurrens kvarstår inte bara för att varje har sina egna fördelar och nackdelar, men också på grund av fokus för varje typ på ett visst tillämpningsområde.Det är av den anledningen att innan du börjar bygga och välja typ av tegelstenar är det värt att räkna ut varför du behöver minst de mest populära typerna.

I post-sovjetisk rymd är kiselstenen den mest populära - den mycket karakteristiska vita nyansen. Den är gjord på basis av kalk och sand, av vilka det finns många i någon region, eftersom sådant material är billigt - det är lätt att få råmaterial för det, och den färdiga produkten behöver inte transporteras långt. Produktionen kräver inte heller enastående teknik - hela tricket är vanligtvis bara en mycket noggrann pressning. Tyvärr har en massprodukt sällan imponerande konsumentegenskaper, så silikatstenen imponerar inte med sin förmåga att behålla värmen och är även rädd för fukt. Ett sådant material väger mycket, men det skiljer sig inte särskilt starkt, vilket påverkar dess tillämpningsområde - bärande väggar och inre partitioner läggs ut ur det, men inte fundament, eldstäder eller spisar.

Brända keramiska tegelstenar är också välkända för sin karakteristiska röda nyans. Förresten är färgen i det här fallet en indikator på kvalitet, för för lätta de beklagade elden och för mörk, bränd - tvärtom behölls de i ugnen.Bränsletemperaturen av högkvalitativ lera, som är det huvudsakliga råmaterialet för detta byggmaterial, måste vara lika med tusen grader, då kommer de att ha alla de bästa egenskaperna - högsta styrka och motståndskraft mot förstörelse, så att röd tegel kan användas nästan överallt, inklusive samma stiftelser och rör. Den enda indikatorn genom vilken denna typ är sämre än silikat är värmeledningsförmågan, som är lägre i det senare.

Båda de ovan beskrivna arterna, liksom några andra, är korpulenta och ihåliga. Den första är en fast del av material utan några hålrum, medan det i andra fallet är karakteristiska genomgående hål vanligtvis märkbara och bildar samma mönster på varje prov. Produktionen av ihåliga tegelstenar spenderas alltid mindre råmaterial, eftersom de är ljusare och ganska billiga, deras andra fördel är den lägre värmeledningsförmågan som orsakas av samma hålrum. Emellertid är sådant material mera skört än pålitliga fasta tegelstenar, därför kan den inte användas för konstruktion av bärande väggar. Den senare, i sin tur, är ofta byggd av fullbyggda byggnadsmaterial, men då utan ytterligare isolering kan det inte.

Dubbelstenar, även kända som keramiska stenar, är visuellt utmärkta av en mycket större storlek, för vilken de fick sitt namn. I motsats till förväntningarna är elementet i sådan murverk inte alltid tyngre än vanligt, eftersom de alltid karaktäriseras av hög porositet vilket har en gynnsam effekt på priset. Porernas överflöd bidrar till att minska värmeledningsförmågan, eftersom tillämpningsområdet är uppenbart - yttre väggar. Fördelen med detta material är också det faktum att det sparar avsevärt lösningen, eftersom sömmarna i en sådan vägg är mycket mindre.

Hyperpressad betong tegel är gjord av betong, men det hälls inte i formar på byggarbetsplatsen, som vanligtvis är fallet, men anländer där i form av färdiga block av samma storlek och form. I motsats till populär tro är sådana block inte nödvändigtvis gråa - moderna tillverkare tillåter dig att välja en nyans på konsumentens begäran. Betongstenar kallas ofta artificiell sten, och dess universella egenskaper gör att den kan användas för byggandet av någon del av en byggnad eller dess helhet.

Rubble tegelstenar är ofta förvirrad med mursten stenar, men de är fundamentalt olika saker. En tegel av denna typ, även känd som byggnad, vanligt eller murverk, kallas mer ordentligt zabutovochny, eftersom dess huvudsakliga tillämpningsområde är byggandet av zabutka, det vill säga den mellersta delen av väggen som inte är synlig antingen utanför huset eller inuti den. Faktum är att denna kategori helt enkelt inte innehåller de bästa exemplen på den vanliga röda tegelstenen av bakad lera - antingen något utbränd, med en karakteristisk svärta (men inte helt bränd) eller helt enkelt misslyckad i form. I det avseendet representerar den det motsatta motståndet mot en tegelsten, för vilken ett attraktivt utseende är grundläggande, men det betyder inte att man inte kan bygga fasta väggar ut ur det.

Restaureringsstenen innebär inte heller något särskilt material eller en mängd olika tegelstenar. Ett sådant byggmaterial är gjord för beställning för restaurering av gamla byggnader, dess uppgift är att imitera det ursprungliga materialet med maximal noggrannhet. Naturligtvis kan det för varje enskild byggnad ha ett speciellt utseende.

Syrbeständig tegel är tillverkad av lera med många tillsatser som dunit, chamottepulver och sand.Varje kopia bränns vid en temperatur av mer än 1300 grader, så det visar sig en legering av allt ovanstående. Ett karaktäristiskt drag hos ett sådant byggmaterial är dess kemiska neutralitet - det tar inte ens en stark syra, liksom förmågan att klara extrema temperaturer. Tillämpningsområdet för en sådan tegel är ganska smal - strukturerna är byggda från det direkt intill rör och andra verktyg inom kemisk industri.

Diatomit tegel är gjord på basis av diatomit - ett speciellt mineral som bildas av de fossila resterna av förhistoriska diatomalger. Det genomgår också bränning vid en temperatur av ungefär tusen grader, och i termer av dess operativa egenskaper är det mycket lik det ovan beskrivna syrafasta byggmaterialet, fastän dess huvudsakliga fördel fortfarande är brandbeständighet. Det är anmärkningsvärt att vid hantering av höga temperaturer faller nedläggningen av sådant material inte bara, men förlorar inte dess grundläggande egenskaper, inklusive låg värmeledningsförmåga och hög ljudisolering. Den används både för byggande av bostadshus, och för att bygga ugnar av industriföretag.

En vibropressad tegel kan innehålla partiklar av natursten (marmor, dolomit), kalkhaltiga stenar och skalsten, medan bindningsmaterialet för all denna heterogena massa är vanlig portlandcement. Produktionstekniken gör det möjligt att producera ett sådant byggmaterial med en yta som helt uppfyller kundens önskemål - åtminstone idealiskt slät, jämnstört. Färg kan också ändras efter eget gottfinnande, eftersom den här typen av tegel används oftast för att beklädja husets yttre väggar.

färg

För några årtionden sedan, när endast "traditionella" tegelstenar var i stor utsträckning, talade skuggan av byggmaterial om de råmaterial från vilka den gjordes. Så de vita blocken indikerade byggmaterialets silikat ursprung och de röda - på leran. I det senare fallet kan skuggan också berätta om produktionskvaliteten, eftersom för ljus betydde en otillräcklig hög eldningstemperatur och för mörk, särskilt med uppenbar svarthet, indikerade en alltför stark effekt av förhöjd temperatur. Färgad tegelsten var helt frånvarande helt och hållet, vilket inte möjliggjorde att diversifiera konstruktionen av byggnader.

Under de senaste årtiondena började mångfalden av byggmaterials sammansättning betala ökad uppmärksamhet. Många tillverkare började flytta sig från det traditionella receptet och tillsatte fler och fler nya ingredienser. Många av dem tillsattes enbart för att få några nya egenskaper, till exempel ökad motståndskraft mot extrema temperaturer, men på grund av sin egen färg, som skiljer sig från huvudområdet, kan de införa en viss mängd nyanser.

Med tiden kom tillverkarna till slutsatsen att klienten har full rätt att självständigt välja produktens utseende, eftersom sorter av block började dyka upp som skiljer sig från sina kamrater endast i färg. Först var gammaet nära det redan existerande - de första visade nyanserna som brun och terrakotta, elfenben och choklad. Något senare blev det möjligt att välja byggmaterial av absolut vilken färg som helst, vilket delvis eliminerade behovet av ytterligare vända material.

När det gäller kostnaden skiljer sig inte tegelstenar av olika färger vanligtvis mycket inuti varandra (såvida inte tillsatsen som ändrar nyans inte har särskilda praktiska funktioner)Byggmaterial av ovanliga färger produceras emellertid i en mycket mindre mängd än de vanliga, annars kan de första inte helt enkelt säljas. Ofta måste tegelstenar av viss skugga beställas speciellt av tillverkaren.

Storlekar och former

I antikviteterna följdes inte alltid den exakta formen och storleken på varje tegelsten, men idag är det i en ålder av universell standardisering allmänt accepterade storlekar som gör att man inte bara kan lägga ut en helt platt murverk utan också beräkna exakt hur mycket byggmaterial som behövs i förväg. Om en förpackningssten, som endast används för att lägga dolda ytor, fortfarande kan ha en något oregelbunden form (och även då med avvikelser högst några millimeter), är det därför viktigt att alla parametrar med högsta noggrannhet överensstämmer med alla parametrar.

Som regel ser varje sida av vanliga block på toppen ut som en rektangel, det vill säga längden, höjden och bredden på en tegel skiljer sig från varandra. Enligt detta kriterium finns i vårt land tre huvudgrupper av sådana byggmaterial:

 • enkel eller enkel tegelsten - 25 till 12 med 6,5 cm;
 • en och en halv eller förtjockad - 25 med 12 med 8,8 cm;
 • Dubbelrummet är 25 av 12 med 13,8 cm.

De ovan beskrivna normerna hänför sig främst till lokalt producerade byggmaterial, medan i Europa är lite olika begrepp och storlekar antagna. I det här fallet är förresten volymerna dubbelt så stora:

 • DF-24 med 11,5 med 5,2 cm;
 • 2 DF-24 med 11,5 med 11,3 cm;
 • NF-24 med 11,5 med 7,1 cm;
 • RF - 24 med 11,5 med 6,1 cm;
 • WDF - 21 med 10 med 6,5 cm;
 • WF - 21 med 10 med 5 cm.

Det antas att för alla de "vanliga" tegelstenarna som beskrivs ovan är varje vinkel 90 grader, tack vare vilken rätt rektangel erhålls överallt. Konsumenternas efterfrågan tvingade emellertid tillverkare att tänka på att producera lockiga block som är väsentligt olika i sitt utseende. Här har fantasi nästan inga gränser - till exempel kan en hörnsten ha en avfasad sida så att huset inte har en rät vinkel, och i stället finns det två vinklar på 45 grader med ett litet avstånd. En alternativ lösning kan vara ett helt rundat block vars vinkel enkelt inte existerar. Vad man ska säga om blocken, av vilka några sträcker sig utåt, bortom gränserna för huvudmuren, imiterar den gamla byggnaden av dåligt höggrad sten.

Som i fallet med olika färger kan den icke-standardiserade tegelformen hänföras till vändning, och om dess vanliga bror behövs vid konstruktionen av nästan vilken tegelbyggnad som helst, så kan ingen av de vända alternativen skryta med en sådan stor efterfrågan - det beror helt enkelt på kundens smak. Av denna anledning måste block av ovanlig form också beställas speciellt, även om de mest populära sorterna i stora stormarknader måste vara i lager.

Ansökningsfält

Även om olika tegelstenar är utformade för helt olika sätt att använda, är det vanligtvis dumt att välja en av dem för att bygga ett fullfjädrad tegelhus - den här konstruktionen är ganska komplex och innebär olika driftsförhållanden i sina enskilda delar. Av detta skäl ska alla block som köps för byggande delas upp i kategorier och procentsatsen för varje bör beräknas korrekt.

För husets väggar, i nästan alla fall, kommer en vanlig, en byggsten, att användas. Med sådana menas vanligtvis ett normalt, silikat eller lera byggmaterial, för vilket det inte finns några speciella krav på utseende - det kan till och med ha visuellt märkbara avvikelser när det gäller form eller storlek.Sådana nackdelar är inte slående, eftersom de är ytterligare dolda bakom interiör- och yttre trim. Eftersom produktionen inte medför komplexa tekniker (även om storlekskraven inte följs fullständigt) kostar sådana byggmaterial minst.

Att möta tegelstenar är relevanta om kunden vill göra utan ytan och få ett vackert hus av tegelsten själv. Förfarandet för tillverkning av en sådan produkt är något mer komplicerat, eftersom det åtminstone måste strikt överensstämma med standardstorlekarna och ha den korrekta formen, och sistnämnda innefattar ofta en viss figur. Komplikationen av produktionsprocessen påverkar förutsägbart kostnaden, eftersom motstående block nästan alltid används endast för yttre dekoration, gömmer sig bakom ett mindre presentabelt material. För beklädnaden av byggnaden som helhet använder de en texturerad version, där alla elementen är desamma, men för slutförandet av fönster och andra komplexa arkitektoniska former används en formad tegelsten, vars vardera kopia kan vara målmedvetet unik.Samtidigt används tegelstenar av båda typerna inte bara för byggandet av hus utan också med tillräcklig finansiering för byggandet av vackra staket. Sådana byggmaterial är vanligtvis färgade.

De så kallade eldstensstenarna kallades tidigare bara eldstäder, vilket i många avseenden avslöjar dess huvudsyfte. Under det vanliga namnet tillverkas flera typer av tegelstenar på en gång, gjorda av olika råvaror och skiljer sig åt i deras egenskaper, men någon av dem är teoretiskt lämplig för byggandet av en vanlig bostadsbyggnad. Varje chamotteblock skiljer sig från det vanliga med ökad värmebeständighet - det faller inte bara under påverkan av höga temperaturer utan förlorar inte heller några fördelar, även vid upprepade upprepade uppvärmnings- och kylcykler. Ett sådant byggmaterial kan användas för byggandet av hela huset som helhet, men brukar det kosta mycket mer än en vanlig vanlig tegelsten, på grund av att brandsläckningssorterna oftare bara utger eldstäder, skorstenar och andra delar av väggen som regelbundet utsätts för stark uppvärmning.De flesta typer av eldstensstenar är främst avsedda för industriella behov, till exempel för metallurgi eller kemisk industri.

För byggnadens större hållbarhet kan du också använda klinkerstenar i byggprocessen. Denna typ är på många sätt liknar ett enkelt keramiskt rött block, men produktionsprocessen är mycket mer flitig - och råvarorna väljs noggrant, föredrar eldfasta lerkvaliteter, och eldningstemperaturen är högre, så att massan sintras in i stenen. Råmaterial som saknar föroreningar, ger det slutliga materialet med högsta hållfasthet och hållbarhet, liksom vattenavstötande och frostbeständiga egenskaper. En sådan tegelsten av utvald lera är givetvis betydligt dyrare än de flesta andra, eftersom den används sparsamt - oftast kan den hittas som en fodring av socles eller huvudmaterialet för "eviga" trädgårdsvägar. Eftersom ett sådant material inte bara utmärks av utmärkta operativa egenskaper men också är synligt, är det nästan alltid dekorerat med en ovanlig konsistens eller ljusa nyanser, vilket ändå ökar de redan stora kostnaderna.

Tips för att välja

Även om tegelstenen verkar vara extremt enkel, och viktigast av allt - mestadels densamma beror byggnadens hållbarhet på sitt lämpliga val. Även en sofistikerad murare kommer inte att bygga en byggnad i åldrar på grund av dåliga byggmaterial, så du måste klokt välja en tegelsten. Vi har redan pratat om hur man bestämmer sorten, nämnt också meningen med hålrummen i blockets kropp - nu är det dags att avslöja några hemligheter.

Ta åtminstone samma dimensioner - bara vid första anblicken är de en smakfråga. I själva verket den större varje enskild enhet, desto mindre blir vägg sömmar, och ändå är det den senare med rätta anses vara den svagaste i termer av att lägga och hållbarhet, och i termer av termisk isolering. Genom denna logik, är den ökade efterfrågan att använda dubbel tegel, men den har en nackdel - sin storlek kan kräva alltför ofta splittring av enskilda enheter och även oförmågan att exakt återskapa trigger vägen och den planerade storleken. I slutändan är dubbelversionen helt enkelt svårare, för att leverans och installation av varje enskild kopia av krafterna används mycket mer.

En bra indikator på styrkan hos ett byggmaterial är dess märke, men inte alla förstår att den typiska beteckningen som anges i det tekniska passet har en viss avkodning. M100-märkesblocken kan klara upp till 100 kg last per kvadratcentimeter av sin yta, M150 respektive 150 kg per område. I allmänhet varierar varumärkena från M75 till M300, och ju ju högre varumärket, desto mer tillförlitliga strukturen, men tillsammans med hållbarheten, stiger priset, för det dyraste byggmaterialet är inte värt att välja. Erfaren byggare indikerar att M100 också är lämplig för att bygga på tomten, och samma M150 är mer konstruerad för flervåningsbyggnader, men ibland är det värt att göra mer seriösa beräkningar för vikten av konstruktionen för att bestämma optimal kvalitet med hög noggrannhet.

Brick frostresistansindexet är något liknande, men siffran, i motsats till populär tro, betyder här inte den lägsta möjliga temperaturen, men antalet avfrostnings- och frysningscykler. Varje vinter är frostigt i vårt område, därför bör denna indikator vara hög - i nivå med minst Mrr 50, och ännu bättre på Mrr 100.Vid första anblicken kan detta verka ologiskt, men i Fjärran Nord är höga frostbeständighetsgrader inte ens så grundläggande - det finns inga periodiska tinningar för vintern, eftersom cyklerna vanligtvis är något mindre än i de områden där vintrar inte är så svåra.

Även i kvalitetsprodukter finns det ett periodiskt äktenskap, vilket i hög grad påverkar byggmaterialets egenskaper. Det faktum att en bränt eller ej bränd tegel har mycket svagare prestanda har redan nämnts, men det kan inte bara bestämmas av den yttre färgen, utan även av färgtonering i varje enskild kopia - "fyllningen" ska alltid se ljusare och rikare ut än yttre skikt. Eventuella yttre skador antyder också att sådana block inte ska tas - om de hade tid att skadas under relativt kort lagring, är det svårt att säga vad som kommer att hända med dem under driften av byggnaden.

Om det finns fläckar i form av vita prickar på den klyvda tegeln, betyder det att snabblime var närvarande i det ursprungliga råmaterialet. För byggmaterial, speciellt vända grader, är detta mycket dåligt, för i kontakt med vatten kommer kalken att släckas, och en spal blir kvar i sin plats - en liten trakt.Åtminstone ser det grymt ut, och i särskilt försummade fall kan sådana fenomen störa den integrerade strukturen hos en tegel och avsevärt minska dess styrka. Av detta skäl rekommenderas byggare ofta att välja en beprövad tillverkare med gott rykte - han riskerar inte sitt goda namn och försummar eventuella kalkintervaller i sina produkter.

På ett sätt som liknar det ovan beskrivna och situationen med utbrändhet, när det finns för många lösliga salter i tegelns sammansättning, som inte är riktigt där. Med riklig kontakt med fukt uppträder sådana "tillsatser" på ytan i form av karakteristiska vita fläckar, som vanligtvis inte har en dålig effekt på prestandegenskaperna hos en tegel, men det spenderar starkt sitt utseende. Följaktligen är ett liknande problem avgörande för blicken, men å andra sidan finns det särskilda tvättar som hjälper till att lösa problemet även om ett fel har gjorts vid köp av byggmaterial.

För många konsumenter är en särskild indikator på produktkvalitet också dess pris relativt konkurrenterna. Å ena sidan visar sig en sådan logik ofta vara rättvis, å andra sidan - det är också nödvändigt att förstå hur priset bildas. Till exempel är europeiska tegelstenar mycket dyrare än genomsnittet, och vitryska tegelstenar tvärtom skiljer sig relativt billigt, men det är inte ett faktum att skillnaden i kvalitet är så stor. Elementär logistik är av stor betydelse - produkterna från närliggande fabriker är alltid i genomsnitt något billigare än importerade. Byggmaterial kan också öka kraftigt på grund av massan av mellanhänder - ofta är en tegelsten dubbelt så billig från en tillverkare som en utländsk säljare på marknaden.

Slutligen, några enklare tips:

 • Konstruktion och motstående tegelstenar måste vara av samma kvalitet, annars kommer det att finnas en skillnad i styrplanen inuti väggen.
 • Dokument som ett kvalitetsbevis eller ett pass för en produkt kan innehålla mycket användbar information och är ofta den enda kunskapskällan om något som inte kan bestämmas.
 • Innan du beställer, anger du om du har beställt rätt kvalitet på byggmaterial, annars kan de inköpta tegelstena vara olämpliga för de planerade uppgifterna.
 • påstås att samma tegel från olika partier kan skilja sig något i färg och till och med några andra egenskaper, därför är det för designens integritet önskvärt att använda produkter strängt från samma sats.
 • Experter noterar att säsongens ökning av tegelpriserna vanligtvis observeras under sommaren, så att du kan spara pengar genom att köpa byggmaterial på våren, eftersom vinterns murreserver gradvis tömmas, så börjar den öka igen tills tillverkarna intensifierar produktionen för den nya säsongen.

Vackra exempel

Silikat tegelstenar tas inte allvarligt av många byggare - de värdesätter det brända röda blocket, vilket är anmärkningsvärt för ökad styrka och motståndskraft mot olika influenser, mycket högre. Samtidigt är detta material ganska lämpligt för relativt små byggnader på en privat tomt - detta bekräftas återigen av de miljoner husen från detta byggmaterial som sprids över hela landet. I det här fallet är en viss variation av nyanser också möjlig, och det faktum att silikatstenen vanligen har en mycket jämn och jämn yta är också mycket viktigt för byggnadens externa attraktionskraft.

Situationen är ännu bättre med röda keramiska tegelstenar - det är både starkare och mer hållbart. Dessutom tillverkar tillverkarna det i dussintals nyanser, vilket gör det möjligt att kombinera olika nyanser av byggmaterial i en vägg för att framhäva accenter. Det andra exemplet visar att färg harmoni kan uppnås även med ett tak - den röda kakel mot bakgrunden av bakad lera ser väldigt värdig ut. Den holistiska konstnärliga bilden kompletterar också trädgården i samma färg.

Om du i ett exempel vill se flera helt olika typer av block som är inblandade på en gång så borde du inte ens se så mycket hemma som vid staketet. Det är så små arkitektoniska former som vanligtvis tillhandahåller olika läckerheter, för att endast en tillräckligt rika ägare har råd med en sådan lösning, och det är förmodligen grundläggande för honom att det är otänkbart för hägn för utomstående och den yttre glansen hos en sådan vägg. På bilden kan du se att tegelstenen kan vara av olika färger och nyanser, kan ha en viss konsistens, som utskjuter utöver sömmen och kan också vända den allmänt accepterade idén om att tegelstenen ska vara strängt rektangulär och ligga bara i det horisontella planet.För en uttalad estetisk effekt använde byggarna också block av olika storlekar, tack vare vilka kolumnerna är av ojämn tjocklek och liknar något av raffinerade antika kolumner.

Hur man väljer en tegel för att bygga ett hus, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum