Egenskaper och egenskaper hos tegelstenen M125

 Egenskaper och egenskaper hos tegelstenen M125

Brick M125 används ofta under byggnadsarbetet. Inte bara väggar, men också skiljeväggar, trappor, staket uppförs med hjälp. Basen för produktionen av produkten är lera, den bränns under påverkan av höga temperaturer. Beroende på hur produktionsprocessen äger rum, tilldelas vissa egenskaper till produkterna.

Vad är styrka?

Tegelstenar har sin egen beteckning av styrka. Den består av bokstaven "M" och en ytterligare figur som visar storleken på den tillåtna belastningen på 1 kvadratcentimeter. Alla beteckningar stavas ut i GOST.

Det är obligatoriskt att kontrollera varje sats, för provproverna testas för böjning och kompression.Märkning kan ha numeriska värden från 75 till 300.

Man bör komma ihåg att när man väljer en viss egenskap, till exempel M150, kommer det ingen skillnad i styrka mellan fasta och ihåliga tegelstenar.

tegel M125 används oftast i byggnadsarbeten.. Han fick sin popularitet på grund av sådana egenskaper som tillförlitlighet och hållbarhet. Användningsområdet är tillräckligt stort.

Produkten ligger i mellanslagskategorin och beror främst på dess typ. Men innan du väljer ett visst märke av tegelstenar, bör du noggrant bekanta dig med deras egenskaper och egenskaper.

Produktbeskrivning

M125 är en produkt gjord av lera med tillsats av vatten och mjukgörare. Produkten är miljövänlig och kan användas vid konstruktion av några element. Skuggningsintervallet kan varieras, påverkas av olika kvaliteter av ler som används vid produktion, och närvaron av föroreningar som påverkar tegelstenernas egenskaper.

Så vad betyder M125 etiketten? Närvaron av dessa siffror indikerar det En sådan tegel kan motstå en belastning på 125 kg per 1 kvadratcentimeter. Vid överensstämmelse med den angivna belastningen deformeras inte produkten och kommer inte att börja kollapsa. Eftersom densiteten är ganska hög, M125 varumärke tegel anses vara universellDet klarar sig väl av de negativa effekterna av miljön, är stark och hållbar.

Man bör komma ihåg att experter förbjuder byggandet av byggnader med mer än 3 våningar från tegelstenar M125. Detta beror på det faktum att överträdelsen av detta tillstånd medför en oacceptabelt hög belastning på den nedre delen av strukturen, vilket kan leda till att väggarna börjar kollapsa.

egenskaper

M125 tegelstenar kan tillverkas med två olika tekniker. Denna bildning i en plastform eller halvtorkande pressning. Båda metoderna innefattar emellertid efterföljande kalcinering vid höga temperaturer. Denna produkt kan delas in i 4 typer. Förutom korpulenta och ihåliga finns det också vanliga och vända tegelstenar. Vilken som ska väljas beror på vilken typ av arbete som ska utföras.

Hålsten har en strukturerad yta som gör att du kan använda den för att klädda byggnader, både inuti och utanför rummet.Väggar färdiga med sådant material ser väldigt estetiskt ut.

Bland de tekniska egenskaperna kan vi notera dimensionerna 250x120x65 millimeter, vikt från 2,2 till 2,5 kilo, styrka lika med 1,4-1,6 MPa. Om produkten har en likformig färg över hela ytan, antyder detta att vi har en kvalitetsprodukt.

När det gäller utsidan av en sådan tegel, bör du använda produkter från ett parti, det kommer att kunna garantera det mest exakta utseendet.

M125 solid tegel har också tomrum, men deras antal är minimalt och överstiger inte 13%. Denna produkt används vid byggandet av hus, hushålls- och förvaringsanläggningar, byggnader för olika ändamål..

Denna modell tolererar negativa väderförhållanden och miljöpåverkan, så den kan användas i alla ryssar i Ryssland. Ytan är grov, kräver därför att gips läggs inför den.

Fast tegel används vid konstruktion av bärande konstruktioner. Det kallas också vanligt, byggande och vanligt.

Enligt specifikationerna har produkten samma dimensioner som den ihåliga tegelstenen, böjhållfastheten och komprimeringen är likvärdiga. Det bör noteras mer allvarligt en vikt av ca 3,5 kg och frostbeständighet från F50 till F75. Materialets isolerande egenskaper är låga, så när man använder den för väggkonstruktion krävs ytterligare isolering.

fördelar

Experter kallar ett antal fördelar som särskiljar M125-tegelstenen positivt. Först och främst är det pålitlighet och hållbarhet. Väggar byggda med användning av detta material kommer att vara i många år, inte kollapsa och behålla sina egenskaper. Samtidigt utseende snyggt och estetiskt. Eftersom produkten har förmågan att andas, kommer mögel och svamp inte att störa ägarnas ägare.

Tegel kan vara singel, en och en halv eller dubbel. Olika typer används för olika typer av arbete, till exempel, När man bygger väggar, tar byggarna en solid tegelsten, men när man är klar med arbete är det redan ansikt eller ihåligt. Detta påverkar ytans utseende. För att spara, kan du använda silikatsten för efterbehandling, den är perfekt kombinerad med röd tegelsten.

En annan obestridlig fördel är kostnaden. Det är genomsnittligt, men kan variera beroende på leverantör, leveransområde och typ av modell.

rekommendationer

Till följd av arbetet svikade inte konsumenten, experter rekommenderar att man använder ett antal tips. Deras överensstämmelse kommer att spara från möjliga fel. Först och främst, när du arbetar med ett tegelmärke M125, måste du tänka på att väggtjockleken ska vara minst 2,5 produkter. Detta har en direkt effekt på värmeöverföring. Om stenen är av hög kvalitet kommer kärnan ha en ljusare färg.

Om en tegel gör ett tråkigt ljud och färgen är tråkig, uppfyller produkten inte GOST-standarderna, därför bör den inte köpas.

Vid köp kommer det också att vara användbart att bekanta dig med ett sådant dokument som ett kvalitetscertifikat. Det kan ersättas med ett pass, men om det här dokumentet saknas finns risk att köpa material av låg kvalitet. Innan du köper bör du uppskatta antalet arbeten och kontrollera hela varugruppen. På produkterna ska inte flisas och andra defekter.

På hur man korrekt lägger tegelstenen M125, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum