Välja kylskåp för grönsaker och frukter

 Välja kylskåp för grönsaker och frukter

En privat trädgård är ett utmärkt sätt att äta mat som är hög i vitaminer oftare med ett minimum av skadliga tillsatser, och till och med spara på det. En annan sak är att i vårt land går säsongen av färska grönsaker och frukter inte året runt, och i en konserverad form förlorar alla dessa naturliga gåvor en viss del av deras fördelar.

Om din egen trädgård ger betydande mängder skörd och du vill behålla det mest fräsch, bör du köpa ett speciellt kylskåp för grönsaker och frukter.

förutsättningar

För de flesta moderna konsumenter är det inte en hemlighet att även ett vanligt hushålls-kylskåp har zoner med olika temperaturer. Detta är inte minus organiseringen av utrustning, men möjligheten att placera varje produkt under de förutsättningar som är optimala för den.En typisk "grönsak" -plats är en speciell kammare eller låda från botten av huvudutrymmet, men där är förhållandena inte perfekta och det finns lite utrymme.

Ett optimalt kylskåp för vegetariska ingredienser kan ha mycket olika frysningstemperaturer, men alltid med möjlighet till reglering. Om kameran kan göra detta i automatiskt läge, är temperaturen inuti vanligtvis från 2 till 7 grader Celsius. Men det är viktigt att hålla fuktigheten inuti kammaren inom 70-95%. Vissa modeller tillåter temperaturreglering i intervallet 8-20 grader, men då är den maximala tillåtna fuktigheten 90%.

I vissa fall kan du för lagring av grönsaker och frukter även använda speciella värmekamrar där temperaturen kan variera från 2 till 18 grader över noll.

Utrustning med en kapacitet på upp till 250 ton används i industriell skala, men i hemmet används naturligtvis kameror med en mer blygsam storlek.

Det är mycket önskvärt att ha flera fack, eftersom alltför låga temperaturer för produkter av vegetabiliskt ursprung endast är relevanta under en kort tid.För att undvika att spilla sådan mat, bör den inte skäras upp, så det valda kylskåpet ska kunna höja temperaturen gradvis, bokstavligen en eller två grader.

Princip för verksamheten

Produktionen av speciella kylskåp för frukt och grönsaker är inte bara en marknadsföringskrig, avsedd att sälja samma enhet under ett nytt namn, men helt separat utrustning. De beskrivna produkterna påverkas av olika mikroorganismer och kan också förlora vatten i frysprocessen, vilket gör att både smak och utseende försämras.

Det första som gör en sådan enhet, när den laddas, är chockfrysning. Det kännetecknas av det faktum att det sker en kraftig temperaturminskning, som vanligtvis inte når negativa värden. Detta tillvägagångssätt låter dig effektivt förstöra alla möjliga bakterier som kan utlösa processer av förfall eller sönderdelning, men temperaturen stiger snart för många frukter och grönsaker, annars kommer tropiska frukter helt enkelt att förstöras från insidan.

För varje typ av frukt sätts en särskild permanent lagringstemperatur. Till exempel, för morötter behöver du en strikt noll, för druvor du kan göra en avslappning - upp till 2 grader Celsius,äpplen försämras inte vid +4, men sydliga bananer bör inte lagras vid temperaturer under +7, även om över 12 inte heller är värda det.

Av grundläggande betydelse är inte bara temperaturen inuti kammaren, men också fuktigheten, som ständigt måste förbli på en viss nivå. Med tanke på att i en sådan enhet kan grönsaker och frukter, när de stängs, lagras i flera månader, Tillverkaren är skyldig att tänka över ventilationssystemeteftersom det helt enkelt är omöjligt att reglera luftfuktigheten. Systemet övervakar noga fuktnivån i luften inuti kammaren och tar vid behov luften utåt så att naturens gåvor inte blir förfalskade.

I de flesta fall utför sådan utrustning alla komplexa beräkningar av sig själv, så speciell kunskap från konsumentens sida är inte nödvändig. Enheten förutsätter närvaro av flera firmware, som var och en är avsedd för en viss frukt eller grönsak, ägaren kan bara trycka på lämplig knapp och vara säker på att innehållet i kylskåpet inte försämras.

Urvalskriterier

Om det bestämdes att sådan utrustning är väldigt användbar hemma, då innan man köper du bör uppmärksamma de egenskaper som bör vägledas vid valet.

  • mått. Huset är inte ett förråd, så kameran behöver fortfarande placeras någonstans så att den inte stör någon. Ett separat ögonblick - det måste fritt passera genom de befintliga dörröppningarna, för det brukar inte förstå sådan utrustning.
  • Flera temperaturzoner. Stora butiker har råd med en enda kammarenhet för varje typ av grönsak eller frukt, men för huset är det önskvärt att ha flera sektioner så att hela skörden passar in i en kammare. Varje sektion måste regleras separat, eftersom det är omöjligt att lagra alla produkter vid samma temperatur.
  • volym. Kylskåp för frukt och grönsaker producerat volym på 35 liter. Ägaren måste tänka i förväg om hur mycket han behöver, eftersom ett litet kylskåp inte löser sitt problem, och en stor enhet kostar mycket mer, och även om det är mest enkelt är det inte tillräckligt med lagringsförhållanden.
  • material. Det är önskvärt att dyr utrustning visade sig vara hållbar och inte förlora sitt attraktiva utseende så länge som möjligt.Dessa krav överensstämmer mest med rostfritt stål, men de målade kylskåpenna slits ut snabbt.
  • Kyltyp. Statiska kylskåp arbetar med principen om naturlig luftcirkulation, därför varierar temperaturskillnaden i enskilda zoner ofta beroende på hyllans placering - ovanifrån eller underifrån. Dynamiska modeller tvingar förorenad kall luft med hjälp av en fläkt, så här är temperaturzonernas placering mer mottaglig för användarinställningarna.

Du kommer att lära dig hur man lagrar frukt i nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum