Corner ottoman

 Corner ottoman

Corner Ottoman - en praktisk möbel, kännetecknad av kompaktitet och komfort. Genom användning av modern teknik skapar tillverkare hållbara produkter med lång livslängd. Samtidigt kostar modellerna lite och har bra externa egenskaper.

Egenskaper och fördelar

Osmanska - Ett mellanliggande alternativ mellan sängen och soffan. Den är avsedd att sova och är därför utrustad med en madrass. Som en soffa har en ottoman en eller två ryggar och inbyggda tvättlådor. Denna möbel finns i olika former och storlekar, den mest kompakta är hörnmodellen, eftersom det tar mindre utrymme och passar i smala rum.

Utmärkande egenskaper:

 • Ergonomisk design säkerställer osmannens höga funktionalitet.Förekomsten av huvudet och bakstycket gör sömnen eller dagen vila bekvämare, och små dimensioner gör det möjligt att placera möblerna i ett begränsat utrymme.
 • Mångfalden av ytbehandlingar och tyger gör att du kan välja en ottoman för varje inredning. Smidiga linjer, dekorativa kuddar kommer att skapa en atmosfär av komfort, och känsliga pastellfärger kommer att ge rummet lugn och ro.
 • Rymliga skåp, förmågan att ta bort filtar och kuddar, samt säsongs- och oönskade saker som inte passar i garderoben. Fackets storlek beror på den osmanska modellen.
 • Enkelhet av rengöring och rengöring av möbler uppnås på grund av dess design. Under soffan ackumuleras inte damm och smuts på grund av det faktum att det inte finns ledigt utrymme under det. På grund av detta är tvätten av sovrummet som städar sovrummet mycket lättare.
 • Multifunktionalitet uttrycks i det faktum att modellen kan användas som både en soffa och en säng. Vissa människor köper det speciellt för att sova, medan andra gör det till en ottoman del av vardagsrummet.
 • I hjärtat av den osmanska användningen är bristen på behovet att täcka den varje dag.Sängkläder avlägsnas i garderoben, och möbelytan behöver inte döljas under sängklädnaden.

Avrundade hörn gör en ottomansk säkrare: det är omöjligt att slå om det. Tack vare detta är möblerna lämpliga även för arrangemang av en plantskola. I detta fall föredras produkter med små dimensioner.

typer

Modellens användbarhet är inte bara förknippad med dess designfunktioner, men också med artens mångfald. För ett litet sovrum kommer en smal, långsträckt ottoman att passa, par kan välja bredare möbler. Det skiljer sig också i form av baksidan, specifika för placeringen av de inre lådorna.

Det finns följande typer:

 • Sofa ottoman med lyftmekanism. Bekväm modell, som används som säte under dagen, och blir till en säng på kvällen. Lyftmekanismen gör att du snabbt kan trycka på soffan och få sängkläder. Det finns tre typer av lyftmekanismer: manuell, med vridna eller gasfjädrar. Den senare kännetecknas av hög jämnhet, det är lättast att hantera med det.
 • Dubbelsäng Denna ottoman har stora dimensioner och används som en säng för två, utrustad med en rymlig lådan för linne.Det sparar pengar eftersom det kostar mindre än en dubbelsäng eller en svit.
 • Med en mjuk rygg. Bra lösning för sovrummet. Möblerna är utrustade med en hörn bak, som kan ligga på vardera sidan av ottomanen. Ser som en komplett ersättning av sängen och är samtidigt billigare, tar mindre plats.
 • Lastbil. En plats att sova och vila. Det är mellanliggande i storlek mellan en enkel och en dubbelsäng. Modellen är lämplig för dem som uppskattar det fria utrymmet, föredrar att sova på bredare möbler.
 • Sliding. Avviker designfunktioner. Denna soffa går framåt, från en vanlig soffa till en säng. Det finns både massiva modeller och ljusare som även barn kan hantera.

dimensioner

På soffan kan du koppla av ensam, det är också lämpligt för par. Möbler används beroende på storlek, medan dimensionerna är standard, vilket förenklar processen att hitta önskad modell. Modeller som mäter 140x200 cm är dubbla och lämpar sig för en bra vila på två personer.

120x200 cm - storleken på en enkelsäng.Som ett resultat tar det mindre utrymme och är lämplig för placering i smala, långsträckta områden. Den mest praktiska inkluderar osmanska storleken 90x200, som passar in i ett begränsat utrymme. Alternativet skulle vara lämpligt för en ettrums- eller studiolägenhet, vars ägare bor ensam.

Material och färg

En mängd olika design gör att du kan hämta en ottoman för både ultramoderna och mer underhållna interiörer. Mångsidighet skiljer sig från möbler i naturliga nyanser - brun, beige, vanilj. Liknande eller kontrasterande färger kan kombineras med olika texturer. Som ett alternativ är ryggen gjord av tyger med ett mönster, och huvuddelen av den ottoman är deras släta tyg.

Möbelnivån i möblerna beror på det valda materialet. Först och främst avser det fyllmedel. Inuti den osmanska är ett fjäderblock eller skumgummi. På toppen av den första har skikt med bult och batting, användbart för baksidan. Medan den sover på en sådan osmann, tar ryggraden den mest naturliga positionen, och kroppen kommer att kunna slappna av.

Vid tillverkning av möbler och ta syntetiska material, till exempel skumgummi.För det tas miljövänliga råvaror från europeiska tillverkare. Materialet är absolut säkert och avger inte skadliga föreningar i luften. Fördelarna med fyllmedlet innefattar ökad slitstyrka, motståndskraft mot mikroorganismer och temperaturfluktuationer.

Utseendet på den ottomanska beror på klädseln. För dessa ändamål används läder, velour, mikrofiber, mocka, mattor. Möbler av naturmaterial ser ut ädel, lätt kombinerad med andra föremål. Det är dock dyrare och kräver ökad vård.

Populära modeller

Olika typer av ottomaner skiljer sig från lyftmekanismer, externa och designfunktioner, kvaliteten på material som används. Följande modeller av denna möbel är utmärkande:

elegy

En av de mest populära modellerna. Placeringen av ryggen varierar beroende på tillverkaren och kundens önskemål. Möblerna är utrustade med en soffa och en lyftmekanism. På sidan är en liten hylla, avsedd att ersätta sängbordet. Den är lämplig för lagring av böcker, telefoner, lampor. När du köper bör du ta hänsyn till den vinkel som den osmanska kommer att ligga mot väggen.

Julia Suite

Billig ottoman, utrustad med låg rygg och smala armstöd. Den öppnas med lyftmekanismen "soffa", utrustad med ett fjäderblock. Den låga kostnaden för möbler beror på det faktum att baksidan av ryggen ofta är stoppad med tekniskt tyg, men om du föredrar kan du välja ett annat material. Inkluderat med modellen kan beställas kuddar.

lagun

Modellen är enkel. Vid ottomanen finns det ett minimum av dekorativa element, vilket förenklar dess kompatibilitet med inredningsdetaljer. De stora och rymliga möblerna är utrustade med en platt yta. Modellen utformas av en säng, en rektangulär bas och rygg. Ottomanen utvecklas med hjälp av eurobokmekanismen och ligger på fyra ben.

Hur man väljer?

När du väljer en lämplig osmanskan ta hänsyn till rummets yta. Baserat på detta väljs möbeldimensionerna. Det bör inte stänga passagen, blockera åtkomst till fönsterbrädan, omkopplare eller sängbord.

Viktigt är att det är enkelt att transportera möbler. För stor kommer inte att passa in i dörren, det kommer att väga mycket, och det måste demonteras för att placeras i en lägenhet.

Det finns ett antal kriterier som de ägnar särskild uppmärksamhet åt när de köper en ottoman:

 • material av vilket ramen är gjord
 • vilken klädsel är gjord av;
 • transformationsmekanism;
 • fyllmedel, som är packat osmanskt.

Den totala kostnaden för möbler, utseende, livslängd och komfortnivå beror på de angivna funktionerna. Jaga inte de mest budgetmodellerna. Som regel är sådana ottomaner besvärliga, och på grund av användningen av billiga råvaror av låg kvalitet blir de snabbt oanvändbara och förlorar deras yttre egenskaper.

Vackra idéer i inredningen

En mängd olika designlösningar gör att du kan kombinera funktionalitet och estetik i soffan. Lägenhetägare, möblerade i neutral stil, lämpliga minimalistiska möbler utan mönster, gjorda i lugnande eller pastellfärger. Sådana modeller är lättare att passa in i miljön.

Anhängare av den klassiska stilen kan rekommenderas att välja en ottoman med en lyftmekanism med ljus röd färg. Denna detalj kommer att ge en touch av friskhet till inredningen i rummet.

En ottoman med en klädsel som visar djur, dekorerad med ritningar eller fläckar, kommer att bli en del av plantskolan.Ett litet barn kommer att älska möblerna, som visar sina favorit tecknadecken eller roliga ritningar. I så fall har soffan små dimensioner.

Vid köp bör du föredra fyllnadsmaterialets kvalitet: sängen ska vara så bekväm och mjuk som möjligt.

Blomönster på höljet - ett alternativ för drömmande naturer. De är utvalda för att råda i rummets färgschema eller lämnas som ett kontrastelement för att hjälpa till att placera accenter i rummet. Ornament och ritningar rekommenderas att kombineras med ett färgat tyg, så att uppmärksamheten är inriktad på dessa element.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum