Soffor från pallar med egna händer

Ibland vill du imponera på andra med ovanliga inredningsdetaljer, skapa något med egna händer, men det finns inte alltid lämpliga idéer. En väldigt intressant och ganska lätt att utföra idé kan kallas soffor gjorda för hand från träpallar.

Funktioner, fördelar och nackdelar

Det är knappt så att en möbel passar in i en vanlig stadslägenhet med en klassisk inredning, men för ett lanthus blir det en riktig välsignelse. Det är värt att överväga mer i detalj hur man gör ett sådant möbel med egna händer, vad man ska leta efter, hur man placerar och dekorerar det. Inte alla vet om den här idén är så bra och lätt att implementera.

Huvuddragen i denna soffa är att den är skapad av flera träpallar,som faktiskt kallas "pallar" och brukar användas för att transportera olika varor (i stora mängder), fasta med en speciell film eller flätor.

Att använda dessa pallar för att skapa möbelprodukter är en relativt ny och mycket populär idé. Med ett snyggt utförande av arbetet kan du sluta med en ganska vacker och ovanlig möbel i rustik stil, som inte bara blir en användbar del av rummet utan också elegant inredning.

Självklart har soffor från pallar sina fördelar och nackdelar, vilket ganska allvarligt kan påverka det slutgiltiga beslutet om deras existens i din lägenhet eller hus. Låt oss mer ingående överväga vad som är för och nackdelar med en sådan möbel.

Fördelarna med soffor från pallar:

 • Betydande besparingar finansiella tillgångar. För tillverkning av soffan brukar spendera från fyra till tio eller tolv pallar - beroende på möbelens storlek. Kostnaden för ett sådant träobjekt är 70-100 rubel, därför är den totala kostnaden för ramen för en sådan soffa inom tusen rubel.
 • Sådana enskilda pallar har ganska bekväm storlek och struktur. Helt breda trälinser är fastsatta på något avstånd från varandra och fasta vinkelrätt mot de ordnade staplarna och bildar en pall på 100 av 120 cm. Det är väldigt enkelt att skapa en rymlig soffa från sådana produkter.
 • Attraktivt utseende. Soffor av pallar, vagt liknar möbler i loftstil med ljusa anteckningar av rustik stil, samt Provence, marin - beroende på inredningen.
 • Enligt storleken på rummet kan denna soffa vara väldigt mycket lönsamt att betona inredningen, vilket ger det ett snyggare och modernt utseende.

Dessa plusser slutar. Som det visade sig nackdelar med sådana soffor finns det mycket mer:

 • Brist på perfekt renlighet. Även helt nya brickor är ofta ganska smutsiga, så det kan ta lång tid att rengöra.
 • Eftersom pallar är tillverkade för industriella ändamål och inte är avsedda för möbler, de inte alltid slät och snyggt. Ofta finns det ojämnt fastgjorda lintar, även stickande naglar, som man lätt kan skada sig om.
 • Pallarna har inte en perfekt platt yta. För att inte bli skadad genom att klistra i trädelar och inte fästa splinterna, är det nödvändigt att ta hand om att all grovhet slätas ut. Slipningen kan ta mycket ansträngning och en stor tid.
 • För tillverkning av pallar som används De billigaste bitarna av trä är inte den bästa kvaliteten. I avsaknad av den nödvändiga behandlingen kan olika parasiter lätt börja i en struktur: trädbaggar eller till och med termiter.
 • Soffa av pallar behöver beläggas med speciella lacker. Faktum är att även om idealisk jämnhet uppnås genom att slipa ytan, kan efter en tid råhet och ojämnhet uppstå igen.
 • Rengöringens komplexitet. En stor mängd damm ackumuleras ganska snabbt under själva strukturen och mellan dess delar. För att få renlighet måste du uppfinna något, eftersom vissa delar av golvet och soffan är svåra att komma åt.

Självklart är nackdelarna med ett möbel av träpallar ganska mycket, men tappa inte bort hjärtat och ge upp, eftersom absolut alla kan elimineras och därmed förhindra eventuella problem i framtiden.

Hur gör man själv?

Eftersom en soffa av pallar är en mångsidig möbel, är det omöjligt att köpa det i butikerna, det finns flera alternativ för Hur kan du bli ägare till en sådan ovanlig produkt:

 • Att beställa enskilda entreprenörer som baserar sin verksamhet på tillverkning och försäljning av sådana möbler. Men i det här fallet måste du betala för mycket, eftersom kostnaden för sådana soffor är mycket lägre än de kostnader som anges av tredje part.
 • Att göra soffa med egen hand.

För tillverkning av en sådan möbel med egna händer kan du hitta en hel del intressanta verkstäder på Internet. Låt inte studiet av material ta sin kurs, eftersom tillverkningen av soffor inte är så enkel som det kan tyckas vid första anblicken. Processen innehåller många små men viktiga nyanser som påverkar produktens kvalitet.

Innan tillverkning av soffor från träpallar ska utrustas med alla nödvändiga verktyg. För att fästa träelement tillsammans kan du behöva skruvar, specialmetallvinklar, en skruvmejsel, en hammare och en skruvmejsel.

Dessutom, som avser att fortsätta direkt till soffans konstruktion, är det nödvändigt att förbereda pallarna ordentligt. Det är nödvändigt att noggrant rengöra och vid behov tvätta dem, och efter fullständig torkning är det värt att gå på ytan med askpapper, utjämna alla oegentligheter.

Tänk på mer instruktioner för konstruktion av soffor från pallar, genom att undersöka varje steg steg för steg:

 • För att göra en soffa Medelstorlekar behöver i genomsnitt sex till sju pallar, men mer detaljer behöver köpas, eftersom de olika delarna av pallarna kommer att gå för att ansluta dem, för att bygga armstöd och ytterligare element (en liten rygg). För att göra en hörn soffa av euro pallar, kommer de att behöva lite mer.
 • Det är nödvändigt att lägga ut På en plan yta som redan är förberedda och målade pallar, placeras dem på framsidan. Vid detta tillfälle är delarna fastsatta ihop - med hjälp av hörn, trälister och barer. Så fäst två pallar.
 • De återstående pallarna är sågade i halva, eftersom de kommer att användas för att göra rygg och armstöd.
 • Nästa steg Det kommer att bli ytterligare bearbetning av trädelar med en speciell fuktbeständig komposition som säkerställer ytans säkerhet och förlänger produktens livslängd.
 • För ett par pallar som kommer att röra golvet, fäst specialben av trästänger. Om du behöver flytta ett möbel permanent kan du fästa starka hjul på den.
 • Bondade par pallar staplas och fixeras. Den nedre plattformen för den framtida soffan är formad, varefter delar av ryggstödet och armstöden är fastsatta.
 • För att skydda sätena mot smuts och damm är det bäst att täcka dem med ett speciellt material. Det är bäst att använda hållbar agrofibre. På toppen av detta material och bör fodras med madrasser och dekorativa kuddar.

En mer detaljerad mästerklass för tillverkning av sådana soffor finns nedan.

Madrass tillverkning

Det räcker inte bara att bygga en ram av träpallar, det är också nödvändigt att utrusta det med element som ger komfort. För att göra detta måste du personligen göra eller köpa färdiga madrasser och kuddar som passar din produkt.

Låt oss ta en närmare titt på hur man gör kuddar för soffor från pallar med egna händer, liksom de mest framgångsrika alternativen för inredningen av denna möbel.

Först måste du bekanta dig med listan över material som krävs för tillverkning av madrasser och kuddar för soffor från pallar:

 • Huvuddelen, utan vilken matlagning kommer inte att fungera - fyllmedel. Sådana material som polyuretanskum, det vanligaste skumgummi, en mjuk syntetisk vinterare eller billigare miljövänlig sintepukh är perfekt som fyllmedel.
 • För beklädnad av en madrass är det nödvändigt att välja ett lämpligt material. Möbelväv kommer att vara ett utmärkt alternativ - de är slitstarka och slitstarka. Eftersom soffor av denna typ ofta placeras på utomhus terrasser, är det lämpligt att köpa ett material med vattenavvisande impregnering.
 • För att ge en något större volym, är madrassen ofta omslagen runt ett filkort. Den slutliga efterbehandlingen görs först efter det - fyller fyllmedlet med möbelväv eller fyller materialet med ett speciellt skydd.
 • För tillverkning av externt skydd behöver man sy tillbehör.Det är bättre att använda maskinen, eftersom det inte är så starkt och praktiskt att locket som är sytt för hand.
 • Du kan behöva en mängd olika dekorativa element som kommer att fungera som dekoration för soffor.

Också avsikten att börja göra madrasser och kuddar till pallar, Du bör bekanta dig med några knep som hjälper till att göra produkten mer bekväm och lämplig för rekreation:

 • För större mjukhet och volym ger skumgummiekrummen. Det är nödvändigt att täcket täcker täcken med detta material så att platser med klumpar och områden där utrymmen inte bildas.
 • Du får inte använda ett enda lager av skumplåt, eftersom madrassen blir mycket svår och obekväm.
 • Det är nödvändigt att utrusta madrasserna med specialband som hjälper till att fixa dem på en träram.
 • Om du väljer skumgummi, sintepukh eller annat material, som är en separat partikel, är det bäst att utrusta kudden eller madrassen med ett extra innerhölje av lättviktigt andningsmaterial.

I processen med direkttillverkning av madrassen måste du följa en viss sekvens. Låt oss titta närmare på steg-för-steg-instruktioner för att skapa madrasser för soffor från träpallar:

 • Till att börja med är det nödvändigt att bestämma fyllnadsmaterialets material och (beroende på detta) för att bestämma antingen dess nödvändiga dimensioner eller den nödvändiga kvantiteten.
 • Nästa (beroende på tjocklek och längd på madrass och kuddar) gör mönster från klädsel, med hänsyn till alla nödvändiga utsläpp för behandling av kanter och sömmar.
 • Det är också nödvändigt att överväga hur de knutna elementen kommer att fästas på madrassen. Det är bäst att få sina ändar sydda i kanterna på produkten.
 • Efter att ha sytt ytterkåpan fyller du på det med förberedt material. Det är bäst att göra en modell med dold blixt - för enkel användning.
 • När du fyller på madrasser och kuddar måste du stänga dragkedjan och ta hand om extra inredning, och fäst sedan produkterna på träramen med hjälp av band.

Inredning alternativ

De vanligaste dekorativa elementen (används inte bara för att dekorera soffor från pallar, men också för deras mer funktionella utrustning) är mjuka kuddar och madrasser. Ibland kan de verka för tråkiga, så omsorg måste vidtas för att komplettera några delar av handarbetet.

En ganska snygg och enkel idé, som gör att du kan göra madrasser eller kuddar bekvämare och snyggare, är en vagnsfäste. För att göra det ganska enkelt är det bara nödvändigt att markera ytan av madrasser och kuddar, bestämma de punkter på vilka materialet kommer att dras ihop. Därefter måste du peka på produkterna genom att fixa tråden.

Ornamentala stenar och knäppningar fästade på dimples på bak och kuddar kan vara en extra inredning (i kombination med ett fyrsidigt slips). I sätets område skulle en sådan dekoration vara olämplig, eftersom det kan orsaka mycket obehag, klamra sig på kläder och klia på huden.

Spetsremsor på rygg och kuddar kommer att vara ganska söta och sofistikerade dekorativa element. Om du bara vill dekorera detaljerna med rufsar, är det bäst att använda tjocka bomullspetsar. Tunn spets är perfekt för att trimma framsidan av produkten, över möbelväven.

Dessutom kan extra små kuddar med olika broderier, tryckta tryck eller ett mönster av dekorativa stenar bli en ganska bra inredning.

Du kan dekorera inte bara kuddarna utan även träelementen själva.Med hjälp av decoupage kan du dekorera ytan med diskreta utskrifter, och åldringstekniken hjälper till att ge möblerna en ljus touch av retrostil. Dessutom är det möjligt att dekorera alla yttre element (sidodelar och armstöd) med handgjorda tryck.

Boendealternativ

Designers erbjuder följande lösningar:

 • Möbler från träpallar Även om den ser väldigt snygg och modern ut, passar den inte in i varje interiör, så du måste tänka i förväg om alla detaljer om att placera denna typ av soffa.
 • Soffor av träpallar - perfekt för att ge. Det fria utrymmet på gårdsplanen på gården ger dig möjlighet att lugnt hantera alla detaljer som behövs för att tillverka en möbel, samt att bygga den fullständigt. Dacha webbplats innebär ett stort antal alternativ för att placera ett sådant möbel.
 • Denna soffa kommer att se bra ut i vardagsrummet i ett lanthus. Du kan göra ett stort hörnstycke som ser bra ut, ligger nära två vinkelräta väggar. Innan en soffa kan du lägga både ett litet bord och ett fullbordat matbord där det finns tillräckligt med utrymme för hela familjen.
 • Denna möbel kommer att se bra ut i lusthuset. Men man borde placera placeringen så seriöst som möjligt och ta hänsyn till formen på strukturen i sig och justera soffans form till den. Till exempel ser en rak soffa inte mycket bra ut i lusthuset i form av en sexkant, så du måste ordna pallarna i önskad vinkel.
 • Dessutom kommer denna soffa att hitta sin plats på utomhus veranda intill huset, och i omklädningsrummet, och även på balkongen.

Alternativ kan vara mycket olika. Det viktigaste - att visa fantasi, men ändå glöm inte sunt förnuft.

Om du tar hänsyn till alla användbara rekommendationer kommer du inte att bli besviken i sådana möbler.

Bilder i inredningen

En elegant vit soffa av pallar kompletterad med en grå madrass, ljuskuddar med ett tryck och ett bord på hjul, gjorda på samma princip.

Modellen av en soffa med flera plan, bestående av tre "golv", är perfekt för ett rum där det finns en hemmabio. Denna möbel ser inte bara stilfull ut, men låter dig också stanna för att titta på filmer med hela familjen.

Små soffor från pallar, dekorerad med vita madrasser och ljusa kuddar är ett utmärkt alternativ för att koppla av på den öppna balkongen på en varm sommardag.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum