Rulla ut soffor

 Rulla ut soffor

Det är svårt att föreställa sig ett bekvämt och mysigt hem utan en mjuk soffa, där du kan samla hela din familj. Idag är utbudet av stoppade sovrumsmöbler från tillverkare ovanligt stort och varierat. Du kan välja mellan dina egna preferenser, ekonomiska möjligheter och dimensioner på rummet där möblerna kommer att ligga.

Den ledande positionen tas av den vikbara modellen av soffan på grund av ett antal egenskaper som gör det till ett verkligt nödvändigt förvärv. Roll-out vikningsmekanism anses fortfarande vara den mest tillförlitliga och bekväma metoden att omvandla en soffa.

Egenskaper och fördelar

Den här egenskapens egenhet är den ursprungliga rullkonstruktionen, bestående av tre delar. När produkten viks, placeras en del i soffans baksida, de andra två bildar direkt sätet. För att göra det till en full säng behöver du bara dra den speciella hemliga remmen fäst vid sängens framsida.

Varje utdragbar del är belägen något lägre än den föregående, men denna skillnad kompenseras av en annan tjocklek på kuddefyllnadsmedlet, därför är den totala höjden på hela ytan av sängen densamma.

Utrullningsmekanismen i sig är en enkel rullkonstruktion. På insidan av sätet finns hjul som, vid utfällning av en båt, rör sig längs speciella styrningar som är fasta på ramens ram. Delarnas rörelse uppstår utan stor fysisk kraft, därför är sådana möbler ofta installerade i barnrummet - även ett barn kan sprida sängen.

Denna sorts soffa har flera viktiga fördelar som gör den så populär hos konsumenterna. De främsta fördelarna med denna modell:

 • Betydande besparingar i rymden i rummet. På grund av sin vikningsdesign tar soffan plats i två, och ibland tre gånger mindre än en traditionell sovplats. Dessutom har vissa kopior inbyggda förvaringslåda, vilket ger nya funktioner till sängen - det blir också en byrå.
 • Monteringsdensitet till väggen. Utdragbar soffa kan installeras nära väggen, eftersom transformationsmekanismen utvecklas uteslutande framåt.
 • Relevans i vilket rum som helst, mångsidighet. Det är inte alltid bekvämt att bjuda in gäster till ett rum där det finns en dubbelsäng, trots allt ett sovrum - det personliga utrymmet för husets ägare. En hopfällbar soffa kan dock placeras i vilket rum som helst, även i köket om utrymme tillåter.
 • Mekanismen hos sådana möbler är mycket enkel och pålitlig, lämplig för återanvändbar och daglig användning. Om du lägger ut en säng behöver du inte använda en stor fysisk kraft, det är bara nödvändigt att dra i slutet av ett avsnitt - och det kommer att dra åt andra.

Således liknar den utveckande algoritmen ett dragspel.

 • Strukturell hållfasthet och hållbarhet. För tillverkning av sådana modeller används miljövänliga råvaror.
 • En mängd olika modeller. Till exempel finns det alternativ utan armstöd, utformad speciellt för odling av barn och ungdomar.
 • Ortopedisk komponent. Tack vare den inbyggda originalkonstruktionen som består av modulära fjäderdelar eller ett fjäderfritt fodrar (oftast polyuretanskum - syntetisk latex), säkerställs en djup, full sömn och bevarande av hälsosam rygg.
 • En mängd olika mönster och färgpalett. Tack vare detta kan du välja den perfekta soffan för varje inredning.

Det finns inga saker som bara har dygder, och en hopfällbar soffa har sina nackdelar. Dessa inkluderar en relativt liten höjd på sängen - det ligger ofta bara tjugo till trettio centimeter från golvet, som i början kan vara ett olägenhet.

Korrekt omhändertagande av en sådan inredningsprodukt är också av stor betydelse, eftersom det är viktigt att regelbundet kontrollera rullmekanismernas integritet.

Nackdelarna inkluderar den möjliga komplexiteten att föra möbler i lägenheten,så ofta är dessa soffor icke-hopfällbara mönster. Emellertid kommer professionella flyttare enkelt att lösa detta problem.

modell

Tillverkare försöker ständigt komplettera den befintliga produktlinjen med nya modeller, så att alla enkelt kan välja en produkt till vilket rum som helst och för vilken inredning som helst.

Förutom personliga preferenser är medicinska indikationer av stor betydelse. Till exempel rekommenderar läkare att många människor köper stoppade möbler med en ortopedisk madrass som kommer att bevara ryggradens hälsa. Äldre människor kommer också att njuta av instanser med infällbar nackstöd eller med fotstöd, så att du kan koppla av efter en hård dag och återställa och normalisera blodtrycket i kärlen.

Med design soffor är:

 • modulär - kompositionen av sängen är monterad från flera moduler
 • hörn, bestående av huvud- och hörndelar
 • rak.

Dessutom kan soffor klassificeras med antal platser:

 • dubbelrum
 • trippel
 • fyrdubbla
 • fem-sitsar och mer

Denna klassificering är dock inte så exakt, eftersom varje tillverkare kan ändra bytesparametrarna något och, beroende på detta, ange antalet platser.För små rum där, men ibland måste du lämna vänner eller släktingar för natten, rekommenderas att installera modeller med en extrasäng.

Den kan användas om det behövs, och i den vanliga tiden - dold under huvudet.

I hörnet soffor, som vanligtvis finns i vardagsrum eller i kök, används ofta system "delfin" (huvuddelen är vikad och ligger under sätet).

I kompakta modeller med sovartyp "Evroknizhka" sätet sträcker sig och dess plats tas av ryggen och bildar därigenom en rak yta.

Utsikten över den rullande soffan är också intressant. "Dragspel"när sängen är monterad och demonterad enligt principen om ett dragspel, tills ryggen är horisontell.

Modeller med en stor kaj är mycket attraktiva och bekväma, men de kommer endast att vara relevanta i rymliga rum. Moderna möbeldesigners kommer med mycket funktionella föremål, till exempel sängar med ett skjutbord, vilket är väldigt bekvämt.

Ett annat intressant alternativ - vykatno-cap (soffa). I detta fall visas lådan (där sänglinne vanligtvis lagras), och basen med fyllmedlet placeras på den.

Modeller med ortopedisk madrass är mycket populära. Människor som sover på en sådan produkt harmoniserar sömn, förbättrar övergripande hälsa, blodcirkulation. En sådan madrass består av dubbla källor, dolda i separata celler. På grund av den korrekta fördelningen av belastningen, även vid ojämnt tryck, uppstår ingen deformation av produkten. Därför rekommenderas soffor med sådant fyllmedel för personer med extra pounds och för par med väsentligt olika vikter.

Vissa modeller är utrustade med en ryggstödsjusteringsfunktion. Så, genom att justera lutningsvinkeln kan du ta en halv sittställning.

Det finns typer av soffor och inre fyllning, bDet finns alternativ:

 • med fjäderblock
 • syntetiskt fyllmedel;
 • på metallram
 • på en träbas.

Och naturligtvis kommer en viktig nyans när man väljer en modell sin design. Så i klassiska interiörer ser stränga möbler med träarmstöd ut, medan högteknologiska stilfläktar kommer att uppskatta de ljusa alternativen med metalldetaljer.

Genom funktionalitet

För att öka funktionaliteten har olika mekanismer för transformation av en kaj uppfunnits, vilket gör det möjligt att helt ändra sin konfiguration.Roll-out fram och glidmekanismer är i högsta efterfrågan, eftersom de tillåter dig att lägga ut möbler ganska ofta.

Dessa mekanismer är hållbara och tillförlitliga.

Det finns högkvalitativa modeller som gör att du kan få en bädd i tillräcklig höjd från golvet, vilket är bekvämt för äldre människor. Sådana transformerande sängar är bekväma även om ett barn växer i huset.

Kopior med utdragbara armstöd och ottoman rekommenderas för små lokaler, eftersom de tillåter att spara utrymme genom att kombinera flera funktioner.

För otypiska smala utrymmen kommer en riktig utrullning att bli en riktig räddning. Innan en sådan säng inte behöver ge ett stort utrymme med ledigt utrymme.

Till destinationen

Alla möbler är utvalda för ett specifikt rum för vilket det passar bäst. Så sofforna, trots att det här är en ganska mångsidig möbel, kan användas:

 • Till kontoret. De bästa passande möblerna i en enkel stil.
 • I köket. Skillnad i resistent klädsel.
 • I barnens rum. Karaktäriseras av en ljus design och miljövänliga material finns det modeller för två eller tre barn samtidigt.
 • I vardagsrummet. Oftast för vardagsrummet välj hörn soffor.
 • Att ge. Möbler i Provence stil ser harmoniskt ut, förutom det här är en extra säng för gäster som plötsligt uppträder plötsligt.

material

klädsel

Det största utbudet av material erbjuds för att välja sofforklädsel. Ofta ger tillverkaren möjlighet för köparen att välja vilken design som helst från företagskatalogen för den sängmodell som de gillar.

textil

Det vanligaste är textilier. Det mest budgetalternativ, men med ett mycket kort liv.

Efter ungefär fem till sex år måste en sådan tygbeläggning ändras. Ett alternativ kan vara utbytbara lock som kan tvättas eller rengöras eller ersättas av andra.

Möblerna ser sålunda nya ut utan att investera stora summor pengar.

jacquard

Hållbart material med ett anständigt liv. Det är viktigt att komma ihåg att våtrengöring är oacceptabel för honom.

velour

Trevlig att ta på, mjuk beläggning. Fördelarna är enkel att rengöra, en nackdel - snabbt slitage.

bomull

Avviker på ganska kort sikt, men det är miljövänligt.

flock

Spektakulärt men inte hållbart material. Kort livslängd. Räcker rikligt med damm och smuts, det rekommenderas inte att rengöra det med kemikalier.

gunny

Klädsel typ som aktivt blir popularitet. Skillnader i original dubbel eller trippelväv av trådar. Attraktivt utseende i kombination med hög hållfasthet gör att produkterna från mattan ser harmoniskt ut i alla interiörer.

läder

Äkta läder är också populärt. Det dyraste alternativet, men också den mest hållbara. Sådana lädersoffor kan behålla sitt ursprungliga utseende i årtionden. Se bra ut i klassiska interiörer av bibliotek, klassrum eller vardagsrum.

Moderna tillverkare erbjuder också prover betruda i ekologiskt läder - externt ser materialet ut som originalet, men det kostar mycket mer demokratiskt.

ram

Dessutom är det mycket viktigt att vara uppmärksam på sofframens material. Oftast är de trä, metall eller gjorda av träberoende råmaterial:

 • Träramen är hållbar men har en hög kostnad. Priset varierar beroende på vilket träd som användes. Vanligtvis är det bok, ek, valnöt eller aska. Den mest rimliga kostnaden är björkstammar. Nackdelen med träramen, förutom den höga kostnaden, är dess ganska stora vikt - det kan prova att man lämnar spår av drift på golvet om hjulen inte är täckta med en speciell beläggning.
 • Den modernaste designen har en metallram, som dessutom är mycket hållbar. Det är viktigt att alla fogar svetsas av hög kvalitet och strukturen behandlas med en korrosionsbeständig beläggning.
 • Den billigaste och kortlivade versionen av rambasen är gjord av spånskiva. Efter några års användning kommer en sådan soffa sannolikt att slängas ut.

fyllmedel

Lika viktigt är det korrekta valet av fyllmedel. För att säkerställa en bekväm vistelse på soffan bör den vara både mjuk och elastisk. Den största efterfrågan på dessa typer av fyllmedel:

 • Hollofayber. Modern ihålig fiber vrids i fjädrar. Fördelarna är resistans mot deformation och enkel rengöring.
 • Skumgummi. Det billigaste alternativet.Livslängden är i genomsnitt högst tre år, och vid denna tid förlorar den äntligen sin form och blir oanvändbar.
 • PPU (polyuretanskum). Det vanligaste fyllmedlet. Syntetisk analog av latex, en anmärkningsvärd egenskap hos vilken är dess hypoallergena. Den har en något längre livslängd jämfört med skum.
 • Vårblock. Det fungerar som ett fyllmedel, främst i ortopediska madrasser.
 • Multilayer fyllmedel. Det är en kombination av flera olika lager - de övre skikten görs mjukare, de lägre är tätare.

Självklart väljer du en soffa, det är extremt viktigt att noggrant välja material från alla komponenter för att göra processen att använda produkten så trevlig, säker och lång som möjligt.

dimensioner

Det är nödvändigt att välja möbler, med hänsyn till rummets dimensioner. Mångfalden av storlekar i möbellinjer förenklar emellertid denna process. Det är bara nödvändigt att noggrant titta på storleksbeteckningen - till exempel visar vissa tillverkare dimensioner i centimeter och andra - i millimeter.

Sålunda kan samma soffa beskrivas med siffrorna 2000x2000 (millimeter) och 200x200 (centimeter).

För små barn är minisofforna 150 cm eller 130 cm långa och 80 djup väl lämpade.Tonårsmodeller gör vanligen 120 cm breda eller 100, längden rekommenderas att välja med hänsyn till den snabba tillväxten hos en ung man. I små rum skulle det vara lämpligt att se smal bäddsoffa, som inte tar upp mycket utrymme, men det kan sluta med en hel en och en halv säng.

Speciellt för stora familjer har dubbla och tredubbla modeller utvecklats, de läggs ut i nivåer och tar inte upp mycket utrymme när de är vikta. Så, med en soffa med en trippel av sängar kan du låta tre barn sova samtidigt.

Enkelsängar brukar kallas sängar upp till 120 centimeter breda, medan en bredd på mer än 140 cm föreslår en dubbelsäng. Längden på sängar för vuxna är vanligen från hundra nittio centimeter (1400x1900 millimeter, 150x200 centimeter). Om rummets dimensioner tillåter, kan du välja en modell och en mer imponerande storlek (från 160 cm eller 180 cm).

Sådana möbler i utfälld form kommer att uppta ett område på 160x200 eller 180x200 centimeter.

Dessutom erbjuder moderna tillverkare ofta möjligheten att beställa sin favoritversion av soffan för specifika, nödvändiga för honom storlekar. Således är det inte svårt att välja möbler även för de mest icke-standardiserade lokalerna.

Tips för att välja

Att välja en bra soffa bör förstås i vilket rum och för vilka ändamål det är köpt:

 • För liten lägenhet Det är bättre att välja en kompakt bäddsoffa med inbyggd låda för att lagra kläder.
 • I vardagsrummet Hörn soffan med ett skjutbord passar perfekt. Under dagen kan det rymma gäster, och på natten blir det en extra säng.
 • För ett barns rum Det är bättre att välja en modell av ljusa färger med ett fjäderblock i madrassen. Det kommer att säkerställa den rätta positionen bakom en växande organism och bevara dess hälsa.

För extra ekonomi i rymden, och även med hänsyn till barnets snabba tillväxt, tillverkas modeller utan armstöd.

Det är viktigt att komma ihåg att för att fullt ut kunna utnyttja rulla-soffan är det nödvändigt att ge ledigt utrymme framför den. Likadana möbler bör inte blockera passagen till balkongen eller ett annat rum. Förutom att ta hänsyn till dina egna preferenser är det viktigt att överväga hur det nya objektet passar in i ett existerande interiör.

En högteknologisk säng är knappast lämplig att titta på i ett klassiskt skåp.

Moderna tillverkare har i sitt sortiment både bra modeller av ekonomiklass och dyra elitlinjer. Dessutom rekommenderar experter att uppmärksamma de ursprungliga kopiorna. kombinerar flera funktioner:

 • i armstöd kan det lilla biblioteket slå sig ner;
 • En av soffans moduler kan omvandlas till ett litet bord;
 • eller glidbordet kan byggas in i sängen.

Det är viktigt att vara medveten om hur ofta sängen ska läggas ut. Om daglig användning är avsett är det bättre att välja modeller med gummerade hjul för att skydda golvyten. Kuddefyllare och möbelbaser bör inte orsaka allergiska reaktioner och bör vara helt säkra för hälsan.

Den korrekta bänkmodellen kommer att fungera i många år, där det är en samlingsplats för hela familjen och gäster under dagen och en bekväm säng - på natten.

Hur samlar man?

Ofta ger soffens design dig möjlighet att montera och demontera det själv., det kräver ingen speciella färdigheter. Dessutom finns det alltid tryckta rekommendationer med en detaljerad förklaring av aktionsalgoritmen.

Satsen av sådana möbler innehåller vanligtvis en rullmekanism, ett säte, mjuka delar, delar för en lådbas och fixeringsaccessoarer. Det finns flera huvudpunkter i processen att montera en soffa som passar alla modeller:

 1. Först måste du kontrollera om alla nödvändiga delar ingår. Sedan måste komponenterna utökas för att underlätta monteringsprocessen.
 2. Det är tillrådligt att sätta alla element som de kommer att stå i den monterade produkten - tillbaka mot väggen, sidorna på sidorna, sätet kan sänkas till golvet.
 3. Det första steget är att fästa benen eller de nedre delarna. Att göra den färdiga produkten för installationen blir problematisk. Om modellen har en förvaringslåda är den också monterad först och fäst vid den uttagbara mekanismen.
 4. Monteringen fixeras sedan till basen. soffbultar enligt anvisningarna i monteringsanvisningarna.
 5. Efter montering av fästen baksidan är fastsatt på basen.
 6. Sista steget - Anslutning av sidoväggar till huvudstrukturen.

Många modeller har ett speciellt fall som är monterat på baksidan efter installationen och förhindrar att sängens baksida torkas på grund av friktion mot väggen.

För dem som inte är säkra på att de kommer att kunna montera en sådan mekanism på egen hand, erbjuder tillverkare eller säljare ofta tjänster av professionella möbelmontörer som gör det snabbt och effektivt.

Ett exempel på att man monterar en rulla-soffa kan ses i nästa video.

recensioner

De flesta recensionerna på rulla-soffor är positiva:

 • Harmonisk kombination av funktionalitet och kompaktitet glatt att märka nästan alla användare.
 • Många svar fokuserar på bekvämligheten med modeller med inbyggda lådor.spara utrymme för att lagra sängkläder. Dessutom rekommenderar folk att välja klädsel som lätt kan rengöras, eftersom det här är en mycket viktig punkt i driften.

Användare uppmanar försiktighet vid val av boks-soffor, eftersom de oftast börjar knäcka i någon rörelse. Många människor är uppmärksamma på att hjulen helst ska vara gummi för att skydda golvet och förhindra repor på det.

En av de viktigaste nyanserna, som noteras i de flesta recensioner, är ett kompetent val av en möbelproducent.Enligt användarna garanterar en pålitlig ram, högkvalitativt rullsystem och hållbar klädsel en lång livslängd för produkten.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum