Dubbla bäddsoffa

Extrasängar har förtjänat berömmelse i mer än ett decennium. Först nu idag är det inte så mycket som det som nästan 40-50 år sedan var i nästan alla familjer - en smal och inte så bekväm tygremsa som sträckte sig över metallrör. På dagens barnsängar är sovande inte mindre trevligt och bekvämt än på vanliga soffor och sängar. Bland dem finns det även dubbla alternativ - för unga familjer som ännu inte har haft tid att få andra möbler, och för dem som uppskattar kombinationen av kompaktitet och komfort.

Kompakt komfort tillgänglig för alla

Dagens clamshells är moderniserade gamla bekanta, vars främsta fördelar är:

 • lätta, så att du kan lägga ut sängen självständigt ens till en person.
 • mobilitet - förmåga att omorganisera och använda produkter på något lämpligt ställe
 • densitet - När de är vikta kan de skjutas in i ett litet hörn eller bakom en garderob, eller helt enkelt lutad mot en vägg, där de blir nästan osynliga och stör inte rummet.
 • Prisvärd pris, vilket gör denna typ av säng mest budgetalternativ.

Moderna clamshells skiljer sig från sina föregångare genom att de:

 • Mycket mer bekvämt och kan väl ersätta en hel säng, även under lång tid.
 • Mer hållbart. Moderna material kan tåla betydande belastningar - och samtidigt sträcka inte, inte riva.
 • Mer hållbart. Högkvalitativ clamshell, även vid intensiv användning, kommer att vara mer än ett dussin år.

Samtidigt är en dubbel bäddsoffa en konstruktion som liknar en dubbel hopfällbar säng bestående av två ramar fästa vid sidan. Hon har alla fördelar med enstaka "kollegor" fördubblats.

arter

Barnsängar utmärks av:

 • Ramtillverkningsmaterialsom kan vara aluminium eller stål. Den första är mycket lättare, men den kan inte stå emot för mycket vikt.Den senare är mycket mer hållbar, och därför kan produkterna på stålramen stå emot tunga belastningar, de är mer hållbara.
 • Basmaterialsom kan vara tyg, i form av ett pansarnät eller tillverkat av träplattor eller lameller. Tyg Clamshell - det enklaste, men samtidigt den mest kortlivade. Men modellerna på träplattor anses vara de mest hållbara. Dessutom är det den tuffaste och mjukaste beläggningen av alla. Det har ortopediska egenskaper, men kräver ett speciellt förhållande under drift.

På grund av de speciella egenskaperna hos konstruktionen är det omöjligt att stå upp på en sådan produkt med ben - enskilda plattor kan inte stå och spricka. Som ett resultat blir hela strukturen oanvändbar.

Beroende på materialet av vilka komponenterna är gjorda, kan en sovplats klara olika viktbelastningar - från 100 till 250 kg. När det gäller längden på clamshell - det varierar i ett brett spektrum. Här väljer alla efter deras önskemål och platsen där produkten kommer att placeras. Bredden på en dubbel bäddsoffa är vanligtvis 100-120 cm.

Madrassalternativ

Moderna modeller av vikbäddar har designfunktioner och andra skillnader - många av dem är färdiga med ortopediska madrasser, som skiljer sig åt i typen av fyllningar. Som den mest senast använda:

 • Halcon - non-woven syntetiskt fyllmedel, bestående av spiralpolyesterfibrer. Råmaterialet för det är en hålfibrer som har genomgått en termisk bindningsprocedur.
 • Regenererad fiber - Återvunnet avfall av ull och ull. Det kan vara naturligt och syntetiskt.
 • sintepon - Det syntetiska materialet skiljer sig lätt och elasticitet.
 • Skumgummi - Polyuretanskum, som till största delen består av luft, vilket ger den en speciell mjukhet.
Halcon
Regenererad fiber
sintepon
Skumgummi

Vid vikning av en hopfällbar säng är det inte nödvändigt att ta bort madrassen från den - den viks perfekt med sängen. Samtidigt är madrasser med sinteponovoy och skumgummipackning tunnare, men mindre bekväma. De är mer lämpade för vikning av sängar som inte används regelbundet (till exempel om de läggs ut endast för ankomst av gäster).

Ständigt sover på sådana madrasser är inte tillräckligt bekväm, så för regelbunden användning är det bättre att välja produkter med holtone och regenererade fibermadrasser.

Urvalsregler

Alla fördelar med en modern dubbelbädd kan bara visas om produkten är av hög kvalitet. Det är värt att närma sig valet av en bäddsoffa med mindre ansvar än valet av andra möbler.

Det är nödvändigt att utvärdera:

 • Styrkan av basen av produkten. Kroppen måste vara solid, utan chipping, med en speciell pulverlack som skyddar ramen från rost och förlänger dess livslängd. Samtidigt, när man monterar och demonterar en clamshell, borde det inte vara knäckt, alla delar ska gå smidigt, med liten ansträngning.
 • belastningvilken en hopfällbar säng kan tåla. Det är nödvändigt att relatera det till vikten hos dem som ska sova på den.
 • Bekvämlighet och kvalitet på madrassen. För att göra detta måste du kontrollera att fyllmedlet är jämnt fördelat och prova madrassen för styvhet. Dessutom måste du vara uppmärksam på materialens madrassskydd - oavsett om de är miljövänliga och väl ventilerade.

Det är viktigt! Av de material som rammen och madrassen är gjorda borde det inte finnas några obehagliga luktar. För att kontrollera hur bekväm det är att sova på en eller annan barnsäng, är det nödvändigt att ligga på den. Och det borde ske i en butik eller salong.

Det är nödvändigt att bekanta sig med certifikaten för alla material som den vikande mobila sängen är gjord av. Hur man väljer en clamshell, kommer du att lära dig i videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum