Hörn soffa i inredningen

Corner soffor har en elegant och attraktiv design. Sådana stoppade möbler är med rätta erkända som de mest funktionella och praktiska. Idag är valet av sådana modeller större än någonsin. Du kan välja den perfekta kopian för varje inredning.

Egenskaper och fördelar

Corner soffor har en estetisk design som är i harmoni med många stilar i inredningen. Med hjälp av sådana möbler kan du radikalt ändra rummets externa design.

Många tycker att hörnmodeller är för stora och skrymmande, men de är inte. Faktum är att sådana produkter kan spara utrymme. Till exempel kan en L-formad soffa fylla i de tomma hörnen. Du kan använda både en kompakt och en stor kopia.

För att inte tala om rymden av möbler med vinklade mönster. Även på en liten soffa i denna form kan fem personer enkelt passa in och alla kommer att vara mycket bekväma.

Vackra modeller är också praktiska. De kan innehålla olika tillägg i form av rymliga linneskåp, bokhyllor, inbyggda armstöd, en liten bar och till och med ett kassaskåp med kombinationslås.

Soffor utrustade med funktionella mekanismer som gör dem till en fullvärdig sovplats är i stor efterfrågan.

Till salu kan du möta ett stort antal hörnssoffor med olika system, från den vanliga "franska hopfällbara sängen" till den moderna euroboken. Du kan välja rätt alternativ för både sällsynt och daglig användning.

Sådana möbler är särskilt relevanta om bostadsområdet i en lägenhet eller ett hus inte tillåter ett rymligare sovplats.

Modeller och former

Corner soffor kan vara L-formade och U-formade:

 • De mest enkla och populära modellerna är L-formade. De är små och ser bra ut i både rymliga och små rum. I möbelaffären hittar du en större version, som är en riktig designer, i vilken delar kan bytas efter eget gottfinnande.De kan till exempel se ut som en enkel linjär soffa med ett separat sängbord eller ottoman. Ofta används sistnämnda i sådana fall som en liten säng.
 • Vinkla soffor är U-formade modulära. Sådana modeller ser bra ut i rum i medelstora och stora områden. I regel blir sådana möbler "hjärtat" av rummet, dess ljusa accent. Dessa soffor är utrustade med vikningsmekanismer, och de kan användas som en extra säng. Om vardagsrummet kan du välja en stor U-formad soffa med en vinkeldesign, så kan du skapa en lyxig inredning. Ofta placeras sådana möbler i mitten av vardagsrummet och placerar resten av föremålen runt den. Ibland finns det flera funktionella detaljer i U-formade soffor, från linneskåp till en liten bar.

Vi förvandlas till en säng

Idag är modeller av hörnssoffor som har viknings- eller glidmekanismer som enkelt gör dem till en rymlig kaj, med stor efterfrågan:

 • Eurobook är ett populärt system. Det är en förbättrad version av en vanlig bok.I bruk är soffor med dessa mekanismer mycket bekväma och enkla. Även en bräcklig tjej eller ett barn kan bryta ner en sådan modell. "Eurobooks" förvandlas genom att skjuta sätet framåt och sänka ryggstödet i det lediga utrymmet. Det rekommenderas att välja modeller där underdelen är utrustad med hjul. Dessa detaljer är nödvändiga för att med tiden på golvet från den utflyttande delen inte finns några fula spår.
 • En annan gemensam mekanism för hörnssoffor är "strömavtagaren". Detta system är en modifierad "eurobook". Det skadar inte golvet. I sådana strukturer är ytterligare fjädrar som är kompletta med en mekanism fästa vid metallramen. De låter dig omvandla en soffa till en sovplats med hjälp av en slags "korta steg" längs bågen. På grund av detta har denna mekanism fått ett annat känt namn - "walking" eller "tick-tac".

Det bör noteras att multifunktionella hörnssoffor med en sådan mekanism är lite dyrare än de vanliga "böckerna" eller "euroböckerna", men de är mycket bekväma och kan användas dagligen.

 • Inte så länge sedan uppträdde soffor med ett system som kallades "dolphin" på marknaden av stoppade möbler.. Transformationen av sådana modeller utförs genom att utöka lådan med mekanismen och höja sängen. Idag är dessa alternativ populära eftersom de är väldigt lätta och snabba att sönderfalla. Ytterligare lådor för lagring av linne i dessa system tillhandahålls endast för hörnsegmentet.

Bäddsoffor med en delfinmekanism är lämpliga för daglig användning.

 • För att inte tala om sofforna med systemet "Dragspel". De läggs ut bokstavligen i en rörelse, men de har också sina nackdelar. Transformation av dragspelet är svårt, eftersom det här är nödvändigt att dra halvdelen av soffan över dig själv, med lite ansträngning. Det är omöjligt att installera ett bekvämt fjäderblock eller en ortopedisk madrass på ramarna i dessa mekanismer.
 • Mekanismen är mindre populär idag. "Sedafleks" i soffor med en vinkeldesign. Detta förklaras av det faktum att det inte kan användas för regelbunden drift. Sådana möbler kan endast användas som en enkel gästbädd för att rymma övernattningsgäster.Ett annat namn för "sedaflex" är "fransk clamshell". För att omvandla denna mekanism är det nödvändigt att ta bort de övre kuddarna, dra det med specialhandtaget på frontdelen och sätt det horisontellt. Då måste du placera de övre sektionerna på stödbenen.

Välja för kök och hall

Corner soffor placeras ofta i köket. Modeller med lättfärgad textilklädsel rekommenderas inte att köpa för sådana rum, eftersom de snabbt blir oanvändbara. Om du fortfarande köpte möbler med tygdekoration, är det bättre att köpa omslag för det.

Det perfekta alternativet skulle vara en lyxig hörn soffa stoppad i naturligt läder. Externt ser dessa möbler dyrt och vackert ut, och deras yta rengörs enkelt från fläckar och absorberar inte främmande lukt. Om du har köpt ett billigare alternativ, stoppat med kozhzam, rekommenderas det att skydda omslaget, eftersom det här materialet är mindre slitstarkt.

Sådana stoppade möbler i kökets inre kan vara ett utmärkt sätt att skilja matsalen från matlagningsområdet. För att göra detta kan du välja en modell med ljusa eller kontrasterande färger.

För köket köper ofta soffor L-formade. Du kan sätta dem i hörnet, och framför dem placera matbordet och lägga till stolar, placera dem nära fritt kanten.

Hörnsoffor ser väldigt harmoniskt ut i vardagsrummet. Under hallens förhållanden ser både praktiskt läder och mindre slitstarkt textilplagg ut. Sådana möbler gör det möjligt för dig att förfoga över tillgängligt utrymme. På vikningsmodellerna kan du placera vänner och släktingar som stannade över natten.

Moderna tillverkare producerar ett stort antal vackra soffor i olika stilar, från klassiska till provencalska. Med denna detalj kan du ställa in tonen för rummet och skapa en trendig inredning genom att omge denna möbel med element som passar stilen.

Hjärtstrukturernas popularitet i vardagsrummet beror också på det faktum att flera personer kan hyras på en gång. Motsatt möblerna ser harmoniskt ut ett litet soffbord. En sådan mysig atmosfär kommer säkert att gynna vänliga samtal.

Hur sätter man in i rummet?

Boendealternativ:

 • Den vanligaste är placeringen av en hörn soffa. nära en av väggarna. Så du kan frigöra tillräckligt med utrymme i mitten av rummet.
 • Inte så länge sedan i vårt land accepterades inte att placera sådana möbler. nära fönstret, men idag har denna lösning blivit mycket populär. Fönstret kommer under alla omständigheter inte att kunna ordna stora möbler, och en vinkelsoffa med låg rygg stänger inte fönstets öppning och kommer inte att störa rummets naturliga belysning.
 • Om vi ​​pratar om en studio, är det oftast placerad i stoppade möbler med en vinkelform nära väggen eller bakom köksområdet. Således blir soffor inte bara bekväma sittplatser, utan också delare i vardagsrummet och matplatsen.
 • I ett stort område kan du sätta två hörn soffor motsatt varandra. En sådan variant av placeringen av stoppade möbler kommer att bilda ett separat rekreationsområde.

Vad ska man titta efter när man väljer?

Innan du köper en hörnssoffa, måste du mäta rummet där du planerar att lägga det. Detta gör att du kan välja en modell som har den lämpligaste storleken.

Färgen på stoppade möbler bör kombineras med rummet i rummet. Köp inte för ljusa och färgglada modeller,om väggarna i rummet är gjorda i en liknande ån, eftersom du riskerar att skapa en slående inredning. Detta gäller också för mörk vägg och golvbehandlingar. Mot en sådan bakgrund kommer modeller av pastell eller snövit nyanser att se mer harmonisk ut. Annars blir ensemblet alltför dyster och dyster.

Var uppmärksam på klädseln. De dyraste modellerna är stoppade i naturligt läder. Mer överkomliga priser är olika alternativ från miljöläder, läder och olika typer av textilier.

Innan du köper bör du noga undersöka ytan på möblerna. Alla sömmar och stygn på den ska vara helt släta och snygga. Kontrollera funktionen av alla mekanismer i soffan.

Inredning Design Idéer

Populära designalternativ:

 1. Stilfullt lakonisk ensemble kommer att dyka upp om du lägger beige L-formad soffa med mörka armstöd i ett rum med krämväggar och ett mörkbrunt laminatgolv. Mittemot de stoppade möblerna hittar ett glas soffbord och en vit fleecy matta sin plats. Ovanför soffan bör hänga små monokroma målningar.
 2. Grå tyg soffa kommer att se spektakulärt ut mot bakgrunden av dekorativa vita och bruna tegelstenar, liksom trägolv och tak. Det borde läggas till några ljusa detaljer i denna situation: en rund hängande ljuskrona med en röd baldakin, röda dekorativa kuddar och ett svart träbord framför soffan.
 3. Svart L-formad soffa Du kan lägga in ett litet rum med vita väggar och tak samt golvet, trimmat med ett ljusbrunt laminat. Att späda kontrast av möbler och dekoration ska vara monokroma målningar på väggarna, grå matta på golvet och dekorativa kuddar i neutrala färger. Mittemot de stoppade möblerna hittar du sitt soffbord och ett skåp med en TV.
 4. Ljus röd soffa kan placeras i ett rum med krämväggar och ljust laminat. Mittemot möblerna borde du lägga ett träbord i rött nyans och lägga en brun matta på golvet. Fönstren i rummet kan dekoreras med ljusgardiner.

På hur du väljer rätt soffa, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum