Soffa "Tick-Tuck"

 Soffa Tick

Hittills kan ingen modern inredning inte föreställas utan en mjuk och bekväm soffa. Denna möbel bör inte bara vara en bekväm viloplats för hela familjen, utan också en fullvärdig sovplats. Sofaens design ska vara enkel och lätt, så att inte bara vuxna, men även barn kan använda möblerna. Denna funktion särskiljer soffan, som bygger på en bekväm tick-tack mekanism.

Vad det är, fördelarna och nackdelarna

Multifunktionell soffmark, så det är framförallt komfort och användarvänlighet. Det här intressanta namnet här interiören har fått tack vare den inbyggda mekanismen i designen.Denna speciella enhet kallas strömavtagaren, tack vare vilken soffor har fått det andra namnet. På grund av strömavtagarens mekanism lämnar soffan inte på hjulen när den utvecklas, som en eurobook och "steg" framåt.

Strömbrytaren bar design gör att du kan expandera soffan i två steg utan att skada golvet. Absolut någon person kan hantera denna transformationsmekanism. Soffor med denna design kan läggas ut dagligen utan att påverka mekanismen, eftersom den har en långsiktig hållbarhet, i motsats till modeller med andra layoutmekanismer.

Styrkan och tillförlitligheten hos denna modell uppnås också på grund av ramen för produkten gjord av naturligt trä. Tack vare denna ram kan soffan klara sig upp till 200 kg.

Förekomsten av rymliga lådor för att lagra sängkläder, filtar och kuddar är inte heller ett plus på alla modeller.

En viktig fördel med soffor av denna typ är närvaron av en bred kaj i layouten och kompakta dimensioner i monterat tillstånd. Detta är speciellt bekvämt när det installeras i små lägenheter.

För att expandera soffkryssningen behöver du inte ett lager av centimeter mellan väggen och baksidan av produkten, i motsats till euroboken.Tack vare en bekväm transformationsmekanism och en liten storlek i monterat tillstånd kan soffan installeras var som helst: i mitten, mot väggen och till och med i hörnet.

Alla modeller av soffor är utrustade med dekorativa kuddar och rullar som inte bara dekorerar själva produkten, men också rummet där de är installerade. Dessutom har varje modell, även om den är olika i design, en rundad form av hörnen trots de raka linjerna i ramen själv.

Hjulen runda är gjort för att spara huden under en längre tid och förhindra alla typer av skador.

Sofa tick-så har sådana obestridliga fördelar och många fördelar, tyvärr har vissa nackdelar. Den breda sitsen på soffan i sammansatt tillstånd ger lite obehag och är inte särskilt bekväm att använda när du sitter.

Kostnaden för modeller med en sådan mekanism är ganska hög, och när den lämnar stativet, kommer reparationen att kosta en stor summa pengar.

Funktioner hos transformationsmekanismen

Uttrycket att allt geni är enkelt kan till fullo hänföras till soffmekanismen strömavtagare. Enkelheten i denna design, som fungerar enligt principen om en pendel, är byggd på basis av en transformation som verkar i två steg.

Mekanismen i sig består av fjäderblock och stavar, på grund av vilket sätet är upptaget ovanför golvet och monterat på benen. Soffan när den går framåt. Till skillnad från den vykatny mekanism som levereras med rullar skadar detta inte sexuellt skydd. Även den frekventa användningen av en soffa utrustad med en strömavtagare orsakar inte en enda repa till absolut någon golvbeläggning.

Mekanismen i sig är manuell och automatisk typ. Oftast är den manuella typen av mekanism monterad i sofforna.

För att demontera soffan måste du dra upp slingan och sätet lyftas, dra sedan över och montera strukturen på stödet. Då bör du sänka soffans bakvägg neråt. Sängen är klar.

Förekomsten av en strömavtagningsmekanism i soffan säkerställer en absolut platt yta när den utvecklas, vilket bidrar till en bekväm sömn. Dessutom kräver den dagliga omvandlingen av soffan, tack vare den snabba designen, ingen betydande ansträngning. Även ett barn kan hantera det.

Strömavtagarmekanismen innehåller inte komplexa delar och är därför mycket sällan utsatt för brott.

typer

Det finns ett stort antal modeller och alternativ med strömavtagarens mekanism.De utmärks vanligtvis av följande kriterier.

I form

Hörn soffor

Bekvämt hörnmöbel är bra - en lösning för valfritt rum. I ett litet rum kan det placeras i hörnet, där det inte tar så mycket utrymme. I vardagsrummet kan installeras i mitten eller mot väggen.

Under dagen tjänar det som viloplats för hela familjen, och på kvällen, tack vare en bekväm transformationsmekanism, blir den lätt till en bekväm sovplats där tre vuxna enkelt kan passa.

Även denna modell har inte någon obetydlig fördel, nämligen närvaron av två lådor för att lagra sängkläder.

Rak soffor

Vandringsmekanismen finns också i direkta modeller av soffor. Till skillnad från hörnalternativet tar den direkta modellen mindre utrymme i vikningstillståndet. Storleken på en kaj av en direkt produkt alls inte medger storleken på en hörnvariant.

Av olika armstöd

Olika versioner av direktmodellen är tillgängliga för alla smaker. Någon kommer att tycka om en modell med träarmstöd, och någon - med armstöd, trimmad med tyg.

Träarmstöd

Träarmstöd, i kombination med tyget på hela soffan, passar perfekt in i alla inredningar.Dessutom finns i vissa modeller utifrån inbyggda öppna nischer som är utformade för att tillgodose användbara och nödvändiga detaljer: TV-fjärrkontroll, tidskrifter, mobiltelefoner och många andra saker som alltid bör vara tillgängliga.

Närvaron av sådana praktiska hyllor gör det inte bara möjligt att få ut det mesta av armstödets utrymme, men eliminerar också risken för förlust eller plötslig skada av nödvändiga saker.

Mjuka armstöd

Soffan med armstöd, täckt med en mjuk och behaglig tygduk, kommer att tilltala unga familjer med småbarn och familjer där det finns äldre människor. Deras närvaro kommer att rädda både småbarn och äldre från oönskade skador.

Utan armstöd

Förutom de listade modellerna finns också en variant av en soffa utrustad med en strömavtagarmekanism utan armstöd. Sådana modeller kan enkelt installeras även i det minsta rummet, och frånvaron av armstöd gör det möjligt att sitta på den från tre sidor.

Dessutom väger inte denna konstruktion in i interiören, och en bra och pålitlig ram bidrar till den långsiktiga driften av modellen.

Enligt sängens sammansättning

Pantografens soffor skiljer sig inte bara i form utan även i kammarens sammansättning, som kan utrustas med ett fjäderblock eller fyllas med polyuretanskum.

Fjäderblock

Fjäderenheterna som används i modellerna är indelade i två huvudtyper:

 • Bonnel. Det är ett block där alla fjädrar är sammankopplade med spiraltråd och är mellan två stålramar, tack vare vilken den håller sin form under lång tid. Olika densiteter uttrycks i antalet fjädrar per kvadratmeter. Ju tätare blocket är desto större är den ortopediska effekten.

Som regel, i soffor med en sådan konstruktion, är densiteten 150 fjädrar per 1 kvm. m.

 • Fjädrar i den oberoende enheten Fickfjäder. De har en cylindrisk form och är gjorda av ståltråd. Varje vår är insvept i ett speciellt textilväska. När de exponeras för blocket komprimeras fjädrarna oberoende av varandra.

Närvaron av en sådan enhet säkerställer ingen sagging. Dessutom är det på grund av isolering ingen knäcka. Fjädrarna i det oberoende blocket har en liten diameter och deras densitet är mer än 200 stycken per 1 kvm. m, beroende på modell.

Modeller med oberoende fjäderblock ger en bekvämare ställning under sömnen.

Vårblock brukade bilda en säng, har hållbarhet, tillförlitlighet och ger en soffa yta. Fjäderenheten klarar tunga belastningar och stör inte fri luftflöde inuti. På grund av sin design har den egenskapen att anpassa sig till kroppens form och därigenom avlägsna överskottsspänning från ryggraden.

Fjäderblock, oavsett typ, är täckta med möbelfilt, ett ark av polyuretanskum och ett lager av vadderande polyester, och redan på toppen är varje modell mjukt med en viss typ av draperi-tyg.

Polyuretanskum

Modeller av soffor utan fjädrar är sammansatta av polyuretanskum. Som regel används en PPU-fastighet med en densitet på 30-40 kg per kvadratmeter. Soffans hållbarhet beror på densitetsindikatorn: Ju högre det är desto längre kommer produkten att vara.

Polyuretanskummet som används i soffor strömavtagaren har hög elasticitet och elasticitet, det är pålitligt hållbart och orsakar inte allergiska reaktioner.

dimensioner

Soffor med strömbrytare-transformationsmekanism finns i olika storlekar.När man köper en viss modell är det nödvändigt att jämföra produktens dimensioner med området i rummet. Dessutom, om du planerar att använda soffan som en säng, då i utfällt tillstånd, bör det inte vara för cluttering rummet.

De mest kompakta storlekarna har direkta modeller utan armstöd. Den är lång från den ena sidan till den andra från 195 till 200 cm. Kuddarnas höjd överstiger inte 93-95 cm. Vid utfällning av modellen med saknade armstöd bildas en ganska rymlig kaj, vars bredd är minst 145 cm och längden varierar från 195 cm upp till 200 cm.

Den lilla storleken på denna konfiguration påverkar inte sängens storlek.

Direktmodeller med armstöd har lite större dimensioner, inte bara i det vikta tillståndet utan även i utfälld form. Övergripande dimensioner har som regel sådana numeriska varianter: 105x 245x80; 102x225x85; 100x260x80; 108x206x75.

Kammaren som bildas vid vikning av soffan har en bredd på minst 150 cm, och i vissa modeller är den större och når 160 cm. Längden på kammaren är 200 cm, modeller med en längd på 206 cm produceras.

Vinkelalternativen skiljer sig i de största storlekarna jämfört med direktmodeller. Längdalternativen har en stor variation och du kan välja produkten beroende på storleken på rummet:

 • Längden kan vara 225 cm, 235 cm, 250 cm, 270 cm och till och med 350 cm.
 • Djupet i hörnmodeller mäts från bakväggen till frontplattan på det utskjutande hörnelementet. I regel varierar det från 155 cm till 180 cm.
 • Stugan har storlekarna: 155x196; 155x215; 160x210.

Material och färg

Modeller med fjäderblock på en metallram behöver isoleringsmaterial. De använder tunn filt, som ligger mellan fjäderblocket och polyuretanskummet. Det skyddar skummet från direkt kontakt med fjädrarna, liksom neutraliserar känslan av deras närvaro.

Sinteponovy-duken används som ett extra element. Lägg det mellan filt och polyuretanskum, vilket ger önskad grad av komfort för produkten.

Dessutom är kuddar fyllda med vadderande polyester, vilket ger dem önskad form och i armstöden - för mjukhet och skydd av huvudpläteringen.

PPU används som huvudfyllare och som en extra sats för fjäderblocket.

Sintepukh och holofiber används som ett separat fyllmedel för kuddar.

Huvud- eller klädseln bestämmer soffans utseende. Det finns olika typer av tyger som används som stoppning, som skiljer sig åt vävningstrådarna:

 • Stapelväv eller flock erhålls genom att man applicerar små fibrer på vävbasen. För närvarande är denna typ av tyg mest efterfrågade på grund av sådana egenskaper som hållbarhet, mjukhet och obehaglig att bry sig.
 • Tapestry, som används som stoppning, är ett naturligt material på en vävd bas. Smidig, non-nap texture är ett kännetecken för jacquardtyg. Mindre komplicerad vävning jämfört med jacquardens utseende av ett tyg med namnet Scotchgard. Denna typ av tyg har ett vackert mönster tryckt med termisk tryckning.
 • Velourtyger är en solid bas med en vertikal hög. Detta slitstarka material presenteras i olika prisklasser. Tyget i chinil har en speciell täthet och hållbarhet, har en flätig yta och öppning.

Olika typer av klädsel är uppdelade i kategorier, på vilka uppgift produktpriset beror på:

 • Nollkategorin inkluderar lättviktiga tyger som scotchgards, bomull och billiga termozhkard.
 • Den första kategorin innehåller billiga material: flock, chinil, tapestry, corduroy och faux mocka.
 • Den andra kategorin omfattar tyger med en mer tät textur.
 • Täta material faller i den tredje kategorin.
 • Den 4: e omfattar tunga tyger av de angivna namnen, såväl som faux päls. Naturtyger ingår i femte kategorin.
 • Den 6: e, 7: e och 8: e ges för naturläder och lyxiga tyger.

Färgområdet för soffor tickar så mycket olika. Som regel väljer ägarna färgen mest i harmoni med rummets allmänna inredning och är beroende av sina känslor.

Mörka nyanser som brunt, ocker och umber hjälper till att slappna av och lugna sig.

Lätta varma nyanser bidrar till att känna ljusheten och kraften.

Grå har ett neutraliserande och balanseringsvärde.

Fabriker och modeller

Hittills, soffor tick-så produceras av många tillverkare.

Vladimir fabrik 5 stjärnor

Fabriken i Vladimir med 5 stjärnor har tillverkat möbler sedan 1998. Genom att använda modern utveckling och teknik, tillverkar fabriken vackra moderna möbler, bland annat som skiljer sig från sofforna med transformationsmekanismen strömavtagare.

Det breda utbudet presenteras av sådana modeller som Parma, Prometheus, Laska.

Bekväm och kompakt soffa Prometheus med måtten 235x110 cm blir den perfekta dekorationen för alla vardagsrum. En bred kaj 150x200 tillsammans med det oberoende fjäderblocket kommer att erbjuda bekvämt boende för två personer. Den raka designen med mjuka armstöd och tre kuddar passar perfekt in i alla interiörer.

Laska-modellen representeras av företaget i hörnet och direktversionerna och båda har en modern design. Starka bågformade armstöd i båda modellerna kombineras perfekt med mjuka, låga kuddar. Dimensionerna på hörnmodellen i vikning är 235x155 cm. Tack vare det oberoende fjäderblocket bildas en jämn kaj på 145x200 cm.

Ryska mästare

Soffan Marrakesh tillverkas av den ryska mästermöblerfabriken, som specialiserat sig på produktion av billiga modeller av original design och anständig kvalitet. Den direkta utformningen av modellen Marrakesh är utrustad med tre mjuka bekväma kuddar. Armstöd i två plan består av rektangulära trä- och mjuka bottendelar.

Den klassiska modellen med ett fjäderblock ger komfort och hygge för hela familjen.

MDV

DVA-fabriken, som producerar Tibet-modellen, har tillverkat stoppade möbler i mer än 15 år. Produkten på metallkromben har en rak konstruktion med smidigt böjda träarmstöd. Vikstorlek 216x96x98 med en säng 140 x 190. Fyllmedlet för mjukpunkten kan antingen vara ett fjäderblock med polyuretanskum eller ett polyuretanskum av högre densitet som ett oberoende fyllmedel.

rival

Factory Rival producerar stoppade möbler sedan 1996. Baserat på önskemål från kunder och partners som samarbetar med företaget utvecklades Seattle-modellen i två versioner.

Den första designen kännetecknas av närvaron av armstöd med inbyggda lådor, där det är bekväm att lagra olika små föremål. I den andra utföringsformen har armstöden en liten lutningsvinkel och själva modellen har en något mindre storlek utan att påverka sängen.

Båda versionerna är utrustade med en självständig fjäderenhet och en bred krog på 152x202 cm. Måtten på den första versionen är 246x110x95 cm. Den andra designen är något kortare och har dimensioner på 228x110x95.

Sofa Quadro från den ryska tillverkaren på vårenheten skiljer sig från andra modeller med närvaron av nischer som är inbäddade i armstödet. Dekorativa kuddar, som ingår i satsen, kommer att garantera en mysig tidsfördriv med familjen.

Ulyanovsk möbelfabrik "Barock"

KKompakt och mysig modell Venedig, tillverkad av Ulyanovsk barockmöbelfabrik, har en liten storlek 201x100. Det passar lätt i vilket rum som helst. Modellen är utrustad med vackra armstöd i två plan och mjuka kuddar.

recensioner

Soffor med transformationsmekanismen strömavtagare tillverkas av många ryska fabriker i olika konfigurationer. Tack vare den inbyggda mekanismen är den här typen av soffa väldigt populär, och recensionerna är mest positiva.

9 foto

De flesta köpare påpekar att det med en mekanism är mycket lättare att lägga ut soffan. Alla, utan undantag, noterar avsaknaden av olika skador på golvet under produktens långa livslängd.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum