Barnens ortopediska soffor: typer och tips för att välja

Barns ortopediska soffor - funktionella möbler utformade för barnets dagliga sömn. I grund och botten slutar ägarna av små lägenheter vid valet av en sådan möbel, eftersom sofforna inte bara säkerställer en hälsosam och full sömn hos barnet, men hjälper också till att bevara det användbara rummet i rummet.

Särskilda funktioner

Soffa för barn med ortopedisk grund - anatomisk produkt som bidrar till ryggradets rätta stöd. På grund av den optimala styvheten hos madrassen kommer barnets ryggraden inte att sakta under långvarig sömn.

Barnens soffor har följande funktioner:

 • Compact, som låter dig installera möbler i små utrymmen.Bredden på de flesta typer av modeller i det vikta tillståndet överskrider inte en mätare.
 • Styrkan hos transformationsmekanismerna. Tillverkare vet att barn ofta använder en soffa eller säng som en trampolin. På grund av detta förstärker de alla rörelsemekanismerna i strukturen, vilket säkerställer dess styrka och tillförlitlighet.
 • Den enkla tillsatsen och sönderdelningen av soffan, på grund av vilken även små barn kan klara av uppgiften att förbereda en säng.

Inhemska och utländska tillverkare erbjuder ett stort utbud av soffor med ortopediska madrasser. Ett omfattande sortiment gör det möjligt för varje förälder att välja en modell i enlighet med kraven för dess design, form, transformationsmekanismer och tillverkningsmaterial.

Typer av soffor

Det finns många typer av barns soffor med en ortopedisk bas på marknaden.

Beroende på designen tillverkar tillverkarna följande typer av dessa möbler:

 • Rak variationer. Klassiska soffor avsedda att placeras nära väggen. Modeller kan utrustas med en eurobokmekanism (rullar ut första halvmen framåt och sänker ryggen bakåt), en bok (liggande, halv sittande och sittande), ett dragspel (dragspelstransformationsmekanism).
 • Couches med vykatny-principen om demontering. Sådana modeller ger en oberoende madrass, som lätt kan bytas med egna händer i samband med slitage.
 • Modulära sovplatser. Sådana soffor inkluderar flera delar som kan bytas efter eget gottfinnande.
 • Ottoman. Produkter som inte är utrustade med en rygg, med en lyftmekanism för vikning.
 • Vinkelalternativ. Möbler utformade för att placeras i ett hörn av rummet. Gör att du kan spara utrymme.

Beroende på soffans modell kan dess design innehålla lådor för att lagra sängkläder, leksaker eller andra saker. Möbler finns med eller utan armstöd. Vissa föremål i satsen är kuddar. I barnens soffor finns det inga hårda kanter, hörn och andra farliga delar av strukturen som ett barn kan bli skadad när man spelar.

Barnens soffor skiljer sig huvudsakligen från vuxna i storlek och utseende. Tillverkare kommer med intressanta ljusa mönster. Möbler för barn domineras av färgglada och rika färger, applikationer med tecknade tecken. För de minsta tillverkarna gör stylingbäddar för bilar, fartyg, vagnar.Sådana alternativ ser intressanta ut och inte-standardiserade. De blir inte bara en möbel, utan också en elegant inredning i barnets sovrum.

Typer ortopediska madrasser

Ortopediska madrasser för barn kan antingen vara fjäderlösa eller gjorda på basis av en oberoende fjäderenhet. Ofta för barnmöbler med basar utan fjädrar, gjorda av naturmaterial.

Följande material används som fyllmedel:

 • Polyuretanskum (PPU). Detta material kan användas ensamt eller i kombination med andra fyllmedel. PUF orsakar inte allergiska reaktioner, den är resistent mot svampbildning, miljörenlighet. Polyuretanskum har en "minneseffekt", det vill säga det kan "memorera" och upprepa varje bock av människokroppen.
 • Kokos kokos. Det naturliga fyllmedlet har ökad styvhet. På grund av denna funktion köps madrasser med kokosfibrer för barn med skolios eller för förebyggande av denna sjukdom. Dessa produkter är hypoallergena. De är väl ventilerade och förhindrar att barnet svettas.
 • Latex. Används mindre ofta eftersom det kan orsaka allergier.

Samt tillverkare producerar kombinerade madrasser. I sådana baser används flera fyllmedel. I detta fall kommer madrassen att ha de egenskaper som är inneboende i varje material som används.

Urvalskriterier

När du köper en soffa i plantskolan behöver du inte bara fokusera på kostnaden och utseendet på produkterna utan också på deras säkerhet och bekvämlighet för barnet.

Välja möbler, det är viktigt att överväga några subtiliteter:

 • Välj "rätt" storlek. Produktens längd ska vara minst en halv meter mer än barnets höjd. Om möjligt är det bättre att föredra de bredaste modellerna för en bekvämare sömn.
 • Om barnet har problem med ryggraden, ska enheten köpas på råd av en ortopedkirurg.
 • För barn under 10 år är det bättre att köpa en soffa med en fjäderfri madrass (dess tjocklek ska vara minst 10 centimeter), och vårprodukter med oberoende block kommer att vara lämpliga för äldre barn.
 • Det är bäst att stoppa valet på soffan med naturlig hapoallergisk klädsel (chennil, flock, linne eller bomull). Det rekommenderas att föredra möbler där møbelmaterialet impregneras med en komposition som har smuts och vattenavvisande egenskaper.Faktum är att barn ofta leker på soffan, äter, dricker juice, varför riskerna med frekvent förorening av möbler är många gånger högre. Padding med en vattenavvisande effekt är lätt att rengöra med hjälp av tillgängliga verktyg.

När du väljer en soffa, glöm inte barnets preferenser. Det är emellertid inte nödvändigt att följa dem med hänsynslöst. Ibland kan ljusa möbler med en ovanlig design ha ett fyllmedel som inte är lämpligt för barn eller tillverkas med hälsofarliga material. För att köpa en kvalitetsprodukt är det absolut nödvändigt att fråga konsulter för bifogad dokumentation som bekräftar möblerens säkerhet och miljövänlighet.

Hur man väljer en barns ortopedisk soffa, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum