Modulära soffor

 Modulära soffor

De viktigaste parametrarna som konsumenterna uppmärksammar när de köper stoppade möbler är komfort och stil. Fler och fler människor föredrar att designa lokalerna i modern stil, kombinera den med element av klassisk eller eklekticism. Vanliga möbler är en sak från det förflutna, och praktiska designer modulära soffor tar sin plats.

Allmänna egenskaper

Modulära soffor består av individuella moduler som skiljer sig åt i storlek, funktion och form. Kompositmoduler kan också variera i bredd, plantningsdjup och längd på ryggarna. Det finns strukturer där den ena sidan har en hög omvandling tillbaka, och den andra består av puffer och är ett ganska lågt element.

Det visar sig att modulära soffor i deras mekanism har olika block (moduler) som utgör grundstrukturen.

Efterfrågan på modulkonstruktion ökar varje dag. Ett brett sortiment gör det möjligt för varje kund att hitta en modell som uppfyller deras krav. Praktisk, funktionalitet och originalitet av prestanda gör modulens soffa till en av de mest populära inredningsdetaljerna.

Egenskaper och fördelar

Placeringen av den modulära konstruktionen är inte alltid begränsad till en strikt definierad konfiguration. I de flesta möbelbutiker som specialiserat sig på försäljning av moduler eskorteras köpare till konstruktören. Specialisten hjälper till att bestämma modellens design, funktionalitet och dimensioner så att den helt uppfyller kundens behov.

Vissa modulära kit kan bestå av mer än 50 olika element som kombineras till en gemensam design. En sådan soffa skulle bättre kallas ett modulärt system, som också kan bestå av en puff med kuddar, en ottoman, en fåtölj, ett bord, en förvaring för sängkläder och allt som dess framtida ägare kan behöva.

Modulsystemet kan sammanställas i dussintals olika sätt, vilket gör det möjligt att regelbundet och enkelt ändra rummets layout, vilket ger mångfald till interiören.Böjning i vilken riktning som helst, ändra längd och bredd - allt detta beror på den modulära designen.

arter

Modulära system präglas av sin konfiguration och geometriska formdesign. Förekomsten av inbyggda hyllor, bord och förvaringsutrymmen bestämmer ägandet av den framtida modellen. Vissa soffor är avsedda för vardagsrum, andra är mer lämpade på kontoret, andra är det perfekta tillägget till sovrummet och ersätter sängen.

Den grundläggande uppsättningen modulärt system innehåller vissa element:

 • Raklinjer Består av ett säte, du kan få en soffa av någon längd från dem;
 • Corner. Används som hörn och hjälp att omforma strukturen;
 • Ottoman eller stol säng. Servera som en extrasäng;
 • armstöd. Dela soffan i segment, kan innehålla bagageförvaring;
 • pouf - oberoende säte

sektions

Modulära soffor varierar i typ av konstruktion, det kan vara styvt eller fritt. Med en styv struktur är modulerna anslutna i början, strukturen drivs i sin ursprungliga form. En sådan modell kallas sectional.Enligt projektet, som konstruerades av konstruktören, är konstruktionselementen fasta vid montering. Du kan inte demontera eller omforma soffan med en styv struktur.

komposit

Kompositmodulsystem har i sin tur fria monteringsmoduler. Komponenterna är inte anslutna till varandra, soffans form kan bytas ut på vila utan någon speciell ansträngning. Till en sådan soffa kan du gradvis köpa ytterligare moduler.

Puffar, stolar och ottomaner används som separata bitar av stoppade möbler och kopplar dem från den övergripande designen.

Radius

Den icke-standardiserade formen av inredningsartiklar lockar alltid uppmärksamhet och ser ovanligt ut. Så radie soffor har blivit trenden de senaste åren. Sätet, krökt båge med en liten eller uttalad avrundning ger den inre ljusheten och luftigheten.

Radial modulär soffa hjälper till att markera den centrala zonen och fokuserar på utrymmet i den. Strukturens form beror på böjningsvinkeln eller radie, som varierar från 10 ° till 180 °. Antalet moduler påverkar storleken. Den radiella soffan kan innehålla armstöd, sektioner för förvaring och andra ytterligare detaljer, avrundad form beror inte på dess funktionalitet.

Med osmanska

En modulär soffa med en ottoman, många tillverkare hänvisar till separata modeller. En ottoman kan bli inte bara en extra sittyta utan också en fullvärdig sovplats för att omvandla systemet. I kompositmodeller kan du ändra osmannens position och dess geometri. Extraplanet blir den perfekta delen av en bekväm sovmodul.

tidsbeställning

Modulära soffor ser bra ut i alla rum, vare sig det är ett kontor, ett café eller ett mysigt vardagsrum, så de skiljer sig åt med syftet:

 • Hyllor för att lagra sängkläder på plats i ett modulärt system utformat för baren.
 • Om det är en soffa för ett sovrum, är det nödvändigt att ta hänsyn till möjligheten att placera en sovmodul och välja den mest optimala sönderdelningsmekanismen, till exempel en "delfin" eller en "euro-bok".
 • Kontors soffa bör ge högkvalitativ klädsel och ett stort antal platser.

Modulernas typer och antal beror helt och hållet på soffans syfte.

För vardagsrum

Modulös soffa ser elegant ut i alla interiörer. Den höga komforten och funktionaliteten gör det till en oumbärlig möbel i vardagsrummet. Ett tomt hörn i ett litet rum fyller perfekt den vinkliga modulära designen.

Den L-formade hopfällbara soffan med en kaj kommer att spara utrymme i ett litet rum och kan vara en underbar säng för gästerna. Vissa modeller låter dig bekvämt placera upp till fem personer på en soffa. I det stora vardagsrummet kan du placera mer ovanliga mönster av soffor, de kan användas för att dela upp rummet i rummet i flera zoner.

För kontor

Inredningen på kontoret är företagets visitkort. Därför är det mycket viktigt att ge rummet ett respektabelt utseende.

Möblerade möbler i kontorslokaler är föremål för större belastning än hemma. Kontorssoffans huvuduppgift är ett bekvämt läge för kunderna. Att soffan fungerade länge och behöll sin presenterbara designers använder speciella klädselmaterial.

De utmärks av höga vattenavstötande och slitstarka egenskaper.

Lädersoffa på kontoret ser elegant och koncis ut. Denna soffa är väldigt praktisk och kommer att hålla tillräckligt länge med lämplig vård. Budgetalternativen inkluderar modulära system från miljöläder.

Vård av hudutbyten är mycket lättare.

Vid val av tygbeläggning ges preferenser till modeller med Teflon-belagd eller speciell smutsavstötande impregnering. Slitstark och hållbar är material som flock, jacquard och tapetry. Färgschemat och utformningen av kontorsmodulsystemet kan bero på kundens individuella preferenser eller stilen där rummet är inrett.

För bar

Bar möbler bör också vara olika hållbarhet, vara praktisk, motståndskraftig mot olika influenser, olika robust design och närvaron av ytterligare fästelement som ökar livet.

Ramverket för modulsystemet för baren är bättre att välja mellan trä eller metall. Ekologisk läder är perfekt för stoppning, det absorberar inte lukt och är lätt att ta hand om. Teflontyger och jacquard ser också ergonomiska ut. Sofaens design ska väljas utifrån anläggningens stilistiska riktning.

I närvaro av kuddar är det bättre att föredra små storlekar så att besökarna kan bekvämt rymma.

form

Oavsett rummets layout kan du enkelt välja ett modulärt system mednågon geometri. Valet av tillverkare är annorlunda i formelementen:

 • vinkel;
 • rektangulär;
 • U-formad;
 • kvadrat.

I möbelbutikerna erbjuder köparen att bygga sin egen konfiguration av befintliga moduler.

Om kunden vill köpa en mer komplex struktur, kommer en designer att rädda. Med hjälp av en virtuell designer kan du designa rund- och zigzag-soffor, men med en rak sektion där sovmodulen kan placeras. Det kommer att finnas en plats i projektet för alla typer av ytterligare sektioner som kunden önskar.

Designad "designer" kan vara av några dimensioner. Kompositmodulära mönster kan byta form beroende på ägarens önskemål. I sektionssoffor är designen redan definierad under montering.

De är oftare L-formade eller raka, men i sällsynta fall är de runda eller halvcirkelformade.

Mer detaljer om designmöjligheterna för den modulära soffan finns i följande video.

material

Modulära soffor kännetecknas inte bara av olika former, storlekar och variationer av installationen utan också av det brett utbud av material som tillverkaren använder när man skapar moduler.

Ram och fyllning

Den största delen av soffan som tar det mesta av belastningen är ramen. De mest pålitliga materialen för framställning av ramen är ek, bok och tall. Men inte mindre praktisk och metallram.

Fyllmedlet för modulbaserade soffor är av flera typer:

 • våren;
 • Fjäder.

Fjädermekanismen är i sin tur uppdelad i beroende och oberoende. Ett beroende fyllmedel är en uppsättning sammankopplade fjädrar, då, vid ett tryck på en av dem, böjer hela modulen av modulen. Med ett oberoende system utövas endast tryck på de involverade fjädrarna, resten ligger i initialtillståndet.

Som de viktigaste fjäderlösa fyllmedlen används:

 • Syntetisk ner;
 • sintepon;
 • Polyuretanskum.

Varje material har sina egna fördelar. Men den ökade hållbarheten och tillförlitligheten hos polyuretanskum är annorlunda. Det kan oftare hittas i modulära system av ovanliga former, eftersom polyuretanskum är lättare att ge ursprunglig geometri.

ramlösa

Frameless sofas utmanar standarddesignen. Tack vare deras ovanliga utseende kan du enkelt skapa en avslappnad och mysig atmosfär i vardagsrummet eller på kontoret. Egenheten hos denna typ av modulära system ligger i deras namn.

Bristen på en ram gör att du kan skapa en lätt design som håller formen väl. Modulerna i den ramlösa soffan består av ett innerhölje, som är fyllt med polystyrenskum. Det andra fallet, som kallas externt, är tillverkat av tyg med vattenavvisande impregnering.

klädsel

Valet av material och dess färger för klädsel bör göras med hänsyn till färgschema för hela rummet. Element i ett modulärt system kan vara i samma färg eller kombinera flera nyanser. Soffan i neutrala färger kompletterar perfekt den ljusa inredningen, men lugna färger, tvärtom, gör att du kan experimentera med färgvalet för den modulära soffan.

Högkvalitativa läder och naturmaterial förlänger livet, de flesta köpare föredrar dem. Suede, jacquard, corduroy, flock, konstgjort eller äkta läder är de mest populära materialen för klädsel.

Modulära lädersystem kommer att ge soliditet till rummet. Men hudvård krävs, annars kommer det snabbt att förstöra dess utseende. Ägare av soffor av äkta läder måste armarna sig med speciella rengöringsmedel.

För dem som inte är redo för regelbunden vård, passa konstläder.

Jacquard ser ut som ett utsökt klassiskt material. Styrka har folk. Materialet är anspråkslöst i vård och har en mjuk och flätig yta.

Fläckar och smuts från flocken avlägsnas lätt med konventionella rengöringsmedel. Djurägare föredrar detta material, det finns inga spår av klor och tänder på den.

dimensioner

Modulsockens storlek beror på designfunktionerna och antalet ytterligare element. Innan du köper bör du mäta utrymmet och bestämma om du vill ha den önskade funktionaliteten i soffan. Mängden upptaget utrymme beror på blockens typ av anslutning. Olika typer av modeller har sina dimensioner.

Till exempel har en modul som omformats från en landning till en kaj en längd i ett demonterat tillstånd från 2,4 meter och en bredd från 1,5 meter.

I små rum finns risk för överbelastning av inredningen med en stor soffa. För sådana rum lämplig U-formad eller hörn soffa. Standardformat av sådana modeller varierar: djup 90-100 cm, sängbredd 130-160 cm och längd 180-220 cm.

Ett sådant modulärt system är en utmärkt lösning för små lägenheter.

Lättare att välja en modulär soffa för rymliga rum. Dess storlek beror på antalet platser och ytterligare element, till exempel en minibar, inbyggd bord och till och med en hemmabio.

Utrustad med moderna gadgets modulära soffor - inte ovanligt. Detta modulära system kallas också "smart". Närvaron av trådlös laddning, musikcenter, kontrollpanel för armaturer är bland de unika alternativen. Men varje dag tillverkar allt fler tillverkare sina produkter med liknande funktionalitet.

Färglösningar

Soffan i vilket interiör som helst är ett centralt element. Efter att ha bestämt funktionalitet, storlek och klädsel är det viktigt att välja färg korrekt. Designers har utvecklat fem grundläggande begrepp som hjälper dig att välja färgschema för ett modulärt system för alla interiörer:

 • Kombineras. Kontrastkombinationen av färger är en intressant designrörelse, till exempel i ett rum med lila väggar kan du ordna en grön soffa.
 • monokrom. Färgschemat för designen sammanfaller med huvudfärgerna i inredningen, skillnaderna är tillåtna i nyanser. Kombinationen av persika väggar och mjuka orange klädsel.
 • färg. Ljus färg soffa i rummet med neutrala nyanser. Du kan hämta och mångfärgade moduler, som kombinerar färgerna rätt.
 • Neutral. Grå eller vit klädsel i harmoni med interiörens huvudfärger.
 • Neutral i en färgstark inredning. En svart eller vit soffa är ett vackert och snyggt föremål med ljusa färger av andra inredningsdetaljer.

stilar

minimalism

I en modern minimalistisk inredning kan en modulär soffa bli en central punkt. Multifunktionalitet och frånvaron av onödiga detaljer är huvuddragen i både minimalism i det inre och modulära systemet. Dolda lagringssystem, enkel men bekväm funktionalitet av modulära soffor är ett utmärkt komplement till den minimalistiska stilen.

Skandinavisk stil

I den skandinaviska stilen föredras också utrymme och praktiska egenskaper. Vi kan säga att den skandinaviska stilen är en unik kombination av loft-stil och minimalism. Möblerna i detta interiör kännetecknas av kvalitet och miljövänlighet, och soffan är ett centralt föremål. Ett modulärt system med enkla linjer och färger i form av grå, grön, senap och röda nyanser kommer att förnya interiören i skandinavisk stil.

Provence

Modulära ljustoner i Provence-stilen ger atmosfären av ett gammalt franskt hus till varje rum, vare sig det är ett vardagsrum, sovrum eller kök. Naturmaterial, bleka färger och enkel design av den modulära soffan låter dig hålla en lätt rustik touch som skapar en atmosfär av komfort och värme i huset. I Provence-stilen föredras naturliga nyanser: ljusblå, lavendel, mjölkvit, persika och beige.

Orientalisk stil

Orientalisk stil i inredningen ser väldigt exotisk ut: hieroglyfer, ovanliga mönster - bekväm, men samtidigt extravagant atmosfär. Det är svårt att föreställa sig en komplett bild av den orientaliska inredningen utan en lämplig soffa, som spelar en viktig roll i rummet. I orientalisk stil borde en modulär soffa ha låg passform, ljusa och rika färger och ett stort antal kuddar med broderi och invecklade ornament.

Tips för att välja

Modulära soffor ser ergonomiskt ut i nästan vilket utrymme som helst. Men det finns några begränsningar för inredningen. Modulära möbler passar perfekt in i modern inredning - högteknologisk, modern, loft och minimalism. Men i stil med land eller retro, liksom i några klassiska inriktningar av inredning, ser en modulär soffa ut som ett främmande föremål för inredning.

Innan du köper en objektiv bedömning av inredningen behövs, där soffan kommer att lokaliseras.

En modulär soffa kan verka för stor och besvärlig eller omvänd, liten och olämplig om rymdmätningar gjordes felaktigt. Det är nödvändigt att inte bara överväga längden på väggarna och dörröppningarna, men också det lediga utrymme som kommer att förbli efter att soffan har installerats. Om designen ger förvandling och en vikande sovmodul, bör dessa parametrar också beaktas.

Korrekt bedömning av förhållandet mellan möbler och rums dimensioner gör att du kan välja ett modulärt system som passar perfekt in i interiören.

När du väljer en soffa med en sovmodul, bör du föredra modeller med en ortopedisk bas. När den vikas ut är strukturen oftast en kvadrat eller rektangel. Sådana moduler är lämpliga för daglig hälsosam sömn. Men ofta finns det radiella modulära soffor,som är demonterade i form av en cirkel eller oval, med lämpliga dimensioner på en kaj, är de också bekväma för vila.

recensioner

Ägare av modulära system skriver om de fördelar som de fått efter förvärvet av soffor. I kundrecensioner fokuseras på att soffan kan installeras i vilket rum som helst och använda elementen i olika variationer.

De mest positiva kommentarerna lämnar ägare till små lägenheter. Modulära möbler gav dem möjlighet att spara utrymme tack vare rymliga förvaringsutrymmen och kompaktitet hos den valda modellen.

Närvaro av en sovmodul och fack för förvaring av filtar och kuddar är ett stort plus för dem. Möjligheten att självständigt utveckla soffans design och över tiden, för att komplettera designen med ytterligare moduler, gjorde också ett positivt intryck och tjänade som ett viktigt argument för förvärvet.

De flesta positiva recensioner relaterar till italienska-modulerade soffor. Enligt kunderna kännetecknas de av mångsidighet, mångsidighet och originaldesign.Italienska soffor har utmärkt kvalitet, de flesta tillverkare använder naturmaterial, vilket garanterar tillförlitlighet. Bland köpare är dessa modeller i stor efterfrågan.

Vackra exempel i inredningen

Det modulära hörnsystemet är idealiskt för ett vardagsrum i Provence-stil. Inredningen i beige toner skapar en känsla av komfort och ljushet, och soffan i mitten av rummet delar upp rummet i ett matsal och ett relaxområde.

Denna inredning är strikt inredd enligt kanonerna i skandinavisk stil: träiga nyanser, mjuka linjer och minimalism i detta område.. Den modulära soffan blir en ljus accent i inredningen.

Detta är ett bekvämt område för rekreation och möten med nära och kära.

Frånvaron av hörn och styva linjer, eleganta silhuetter och kurvor i kombination med minimal design skapar en unik atmosfär som släpper ut konflikter och spänningar, vilket påverkar psykologiska nivåer och lugnar.

Soffan ser fantastisk ut i en minimalistisk inredning, och enkelheten i dess funktionalitet är fantastisk. Lite futuristisk form ger inredningen ett organiskt utseende.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum